Kaipaan neuvoja

Anonyymi

Mietimme mieheni kanssa eroa. Meillä on pienet lapset ja se tässä kai meitä vielä yhdessä pitää ja ero tuntuu niin vaikealta. Aiemmin on käyty pariterapiassa ja silloin asiat vähän parani mutta nyt ollaan taas tässä samassa tilanteessa. Meillä on yhteinen koti, jota ollaan myymässä. Piti muuttaa isompaan, mutta sitten tuli taas tämä keskustelu, että onko mitään järkeä. Ollaanko oikeat toisillemme. Yhdessä ollaan oltu lukiosta asti, joten vaikeaa on. Mies on hyvä isä ja arki meillä on ihan mukavaa. On seksiäkin, mutta sellainen lämpö ja läheisyys puuttuu. Miehelle ongelma on seksi, se etten tee aloitteita. Minulle ongelma on se, etten koe saavani tarpeeksi muuten hellyyttä, läheisyyttä, tuntuu että miehen kaverit menevät aina edelle. Mutta sitten mietin, onko meillä tarpeeksi isoja ongelmia että voidaan erota. Tein masennus testin ja sain että olen lievästi masentunut. Tämä yksinäisyys parisuhteessa syö hiljaa ilon kaikesta. Mutta onko nyt järkevää erota? Pitäisikö vielä yrittää jaksaa lasten takia? Eikö pikkulapsi aika ole aina raskasta. Toisaalta nyt olisi hyvä hetki muuttaa eri osoitteisiin kun yhteinen koti on myyty.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomi24 on juuri oikea paikka kysyä ohjeita elämän pikkuasioihin.

      Erotkaa ilman muuta! Eroaminen hyvä juttu ja seuraavan kumppanin kanssa on parempi olla ja lapsista ei kannata välittää - lapset sopeutuvat vaikka keskitysleirille.

    • Anonyymi

      Alottaja hyvä, älä tule tuommoista kysymään tänne palstoille, varsinkin jos olet masentunut. Suurin osa porukasta on katkeroituneita ikipoikamiehiä tai suhteesta pois potkittuja katkeroituneita miehiä. Oikeasti itse arvostaisimme tosi korkealle eronneiden miesten kommentit, jossa ottaisivat vastuun eroon johtaneista syistä ja antaisivat alottajalle neuvoja miten suhdettaan voisi ehkä jatkaa tai miten tehdä hyvä ero.

    • Anonyymi

      Erotkaa, parempi nyt , koska miten pitempi olette yhdessä , sitä vaikeampi tulee, itse kävin sen läpi:(((

    • Anonyymi

      Yhden hyvän vinkin annan eli kannattaa erota mielummin silloin, kun lapset ovat vielä pienempiä. Moni toitottaa muuta, mutta tosiasia on, että murrosikäisten nuorten elämä on muutoinkin niin sekavassa tilassa, että ero lisää sitä. Nuoremmat lapset tottuu helpommin eroon ja kannattaa muistaa, että sinnitteleminen huonossa suhteessa on äärettömän rankkaa. Ero lasten kotona ollessa on myös helpompaa siinä mielessä, että yksinäisyyden tunne kertautuu, jos eroat kun lapset muuttavat kotoa, kun ei lapsetkaan pyöri enää kotona. Voimia sulle ap eroon. Apua kantsii liiton pelastamiseen hakea, mutta kannattaa myös muistaa, että ihmiset muuttuu tosi harvoin.

      • Anonyymi

        Aivan sama mieltä, ihmiset eivät muuttuu. Sen takia jos menee huonosti - pitää erota heti, aivan turha pitkittää, turha tuhlata aikaa! Elämä on lyhyt!!!


    • Anonyymi

      Erotkaa vaan, mutta älkää pakottako lapsia matkalaukkuelämään, vaan muutelkaa itse.

    • Anonyymi

      Jo on pienet ongelmat. Kirjoitat että yksi ongelmista on, että et tee aloitetta seksiin. Mitä jos aloittaisit tekemään niitä aloitteita... Miehenä tiedän kuinka paljon syö miestä, jos aina pitää itse aloittaa "vongata" seksiä.

    • Anonyymi

      Kirjoitat tuntevasi yksinäisyyttä suhteessa. Miehelläsi kavereita. Olisit iloinen että on kavereita ja jotain elämää avioliiton ulkopuolella. Onko sinulla ystäviä? Muuta elämä kuin koti ja perhe. Jos sinne kotiin ei tuo uusi ajatuksia elämää ei se parisuhde kukoista. Jaettavaa vain niin pieniäympyröitä. Kotoilu ja korona vielä panee mielet koville meillä kaikilla. Jaksa vielä hetki ja alat sitten toteuttamaan aktiivista elämää. Tuohon hellyyden kaipuuseen voit vaikuttaa itsekkin. Kosketa toista, mene lähelle, lyökää vaikka ylävitosia mennen tullen.

    • Anonyymi

      Moikka. Minullakin on avioero edessä, ja olen pohtinut noita samoja asioita, että meneekö meillä tarpeeksi huonosti että kannattaa erota. Lapset myös kuvioissa joten en haluaisi tehdä huonoja päätöksiä. Suurimpana pohjalla painaa se että olen uskovainen ja ajattelen että naimisiin mennään vain kerran, eikä erota saa pienistä syistä. Olen vielä nuori enkä haluais elää yksin loppuelämää. Mutta mieheni on alistava ja tosi törkeä kun sille päälle sattuu. Hankalia asioita, elämä on lyhyt mutta mitä jos sen lyhyen ajan "kärsimällä" voitat jotain paljon suurempaa. Senkin olen ymmärtänyt ettei tuolla ole yhtään täydellistä ihmistä, seuraavan kanssa on toiset ongelmat. Yksin voi olla helpointa jos kestää yksinoloa.

      • Anonyymi

        Moikka. Jos miehesi on alistava ja tosi törkeä....parempi olla yksin kun sellaisen kanssa! Ja erityisesti kun olet vielä nuori, ei kaikki miehet ovat samanlaisia!!!


      • Anonyymi

        Hei, minulla juuri sama tilanne elämässä ja samat elämänarvot paitsi ettei lapsia ole mutta muuten kirjoituksesi oli kuin omasta kynästäni. Haluaisitko jotain kautta jakaa asioita ja tutustua? Täällähän ei voi mutta jotenkin muuten. Joka tapauksessa Voimia ja jaksamista, siunausta elämääsi ja kevääseen vaikeassa tilanteessa!


    • Anonyymi

      Voisitteko viettää kahdenkeskistä lomaa. Edes hotelli yö, jossa keskitytte toisiinne. Rauhallinen aamu yhdessä.
      Mikset voi tehdä aloitetta? Joskus voi parisuhteessa huomioida toista. Se on ehkä teillä molemmilla hukassa. Ehditte harkita asiaa vielä. Yhteinen elo lasten kanssa ei mene hukkaan, jos ongelmat on noin pieniä.

      • Anonyymi

        Suosittelen itsekin samaa ap:lle. Teidän pitää toimia vielä kun voitte. Kun vuosia vierähtää ja lapset kasvavat isoiksi ja suhdettanne ette ole saaneet kuntoon niin ei se enää kuntoon tule. Ette häviä mitään, kun menette pariterapiaan ja toisaalta se voi myös osoittaa, että ero on paras ratkaisu. Kaikkien kanssa homma ei onnistu, mutta ainakin voit puhtailla mielin sanoa yrittäneesi.


    • Anonyymi

      Ei tarvi käydä missään! Jos ei menee hyvin, sitten ei! :( Rahan ja ajan tuhlausta!

      • Anonyymi

        Tässä tulee varmaan se ihmisten toiminnan ja ajattelun ero näkyviin. Osa luovuttaa asioista heti, osa on sinnikkäämpiä ja haluaa yrittää, josko sais korjattua. Ihmiset on luonteeltaan erilaisia, jotkut muutoinkin yrittää jotain juttua kerran ja jos ei onnistu niin se on siinä, ei sitä tommosta voi osata. Parisuhteessa se on tietysti haasteellista, kun siinä kahden pitäisi osata olla toimivia ja haluavia. Mutta kysehän on aina siitä myös mitkä on omat arvot. Edellisten juttujen valossa on täysin ymmärrettävää miksi esimerkiksi koulutetuilla on vähemmän eroja, he ovat tottuneet päämäärätietoisesti jo opiskeluaikoina tekemään työtä suurien haasteiden voittamiseksi. No, ei tämä tietenkään aina päde, arvotkin vaikuttaa ja tottakai se, että ei päätään tartte koko elämää seinään hakata jäämällä huonoon suhteeseen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe