Olen niin turhautunut, kun ravintotutkijat käyttävät edelleen termiä matala hiilihydraattiruokavalio, kun saanti oli 40%! Tämä on paljon lähempänä SAD-ruokavaliota ja lisää sekaannusta ja epäluottamusta koko ravitsemusyhteisöön. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on alle 26%! Hyvin matala hiilihydraatti on <10%!
Mikä on matala hiilarinen?
14
131
Vastaukset
- Anonyymi
"Vähähiilihydraattinen ruokavalio on alle 26%! "
Hekohekoheh! Missähän tuokin on määritelty?? - Ei missään!! Ravitsemustutkimuksia jakaa hiilihydraattien saannin mukaan dieettit ketogeeniseen, vähähiilihydraattiseen (alle 40E%), normaalihiilihydraattiseen (40E%-60E%) ja korkeahiilihydraatriseen (60E%-).kyse on siis määritelmästä ja se pohjautuu pitkälti siihen, että ravitsemustutkimuksen alkuaikoina länsimaissa syötiin 40E%—60E% hiilihydraattia.
Jos rajoja muutetaan yhtäkkiä niin miten sitten luokitellaan vanhat tutkimukset? Jatkuvuus siis menee.
Annappa muuten lista ravitsemustutkimuksissa, jotka ovat olleet pitkäaikaisia ja joissa on syöty alle 26E% hiilihydraattia kun se on sinulle niin tärkeä raja.- Anonyymi
Sairaille ja ylipainoisille:Tiukka LCHF = < 5E% hiilihydraatteja, > 60E% luonnollisia rasvoja.
Sairaille ja ylipainoisille ja sairauksien estämiseksi:LCHF = 5-20E% hiilihydraatteja, > 60E% luonnollisia rasvoja.
Terveille jotka haluavat säilyttää terveytensä:Hiilihydraattirajoitettu ruokavalio = 20-30E% hilihydraatteja.
Hiilihydraattiruokavalio = yli 30E% hiilihydraatteja - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sairaille ja ylipainoisille:Tiukka LCHF = < 5E% hiilihydraatteja, > 60E% luonnollisia rasvoja.
Sairaille ja ylipainoisille ja sairauksien estämiseksi:LCHF = 5-20E% hiilihydraatteja, > 60E% luonnollisia rasvoja.
Terveille jotka haluavat säilyttää terveytensä:Hiilihydraattirajoitettu ruokavalio = 20-30E% hilihydraatteja.
Hiilihydraattiruokavalio = yli 30E% hiilihydraattejaNiille, jotka haluavat säilyttää terveytensä:
50 vuoden seurannassa pienin sepelvaltimotautikuolleisuus oli niillä joiden ravinnosta hiilihydraattien osuus oli yli 50 % tuli.
Toisaalta 50 vuoden seurannassa pienin sepelvaltimotautikuolleisuus oli ryhmässä jonka ravinnosta tyydyttyneiden rasvojen osuus oli alle 10 %. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niille, jotka haluavat säilyttää terveytensä:
50 vuoden seurannassa pienin sepelvaltimotautikuolleisuus oli niillä joiden ravinnosta hiilihydraattien osuus oli yli 50 % tuli.
Toisaalta 50 vuoden seurannassa pienin sepelvaltimotautikuolleisuus oli ryhmässä jonka ravinnosta tyydyttyneiden rasvojen osuus oli alle 10 %."Niille, jotka haluavat säilyttää terveytensä:
50 vuoden seurannassa pienin sepelvaltimotautikuolleisuus oli niillä joiden ravinnosta hiilihydraattien osuus oli yli 50 % tuli."
perustuen mihin?? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Niille, jotka haluavat säilyttää terveytensä:
50 vuoden seurannassa pienin sepelvaltimotautikuolleisuus oli niillä joiden ravinnosta hiilihydraattien osuus oli yli 50 % tuli."
perustuen mihin??Jopa minä löysin nuo tutkimukset noin kahdessa minuutissa.
Vahva näyttö sille, että vähähiilihydraattinen ruokavalio yhdistettynä runsaaseen eläinpohjaisen ravinnon käyttöön lisää merkittävästi kuolleisuutta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jopa minä löysin nuo tutkimukset noin kahdessa minuutissa.
Vahva näyttö sille, että vähähiilihydraattinen ruokavalio yhdistettynä runsaaseen eläinpohjaisen ravinnon käyttöön lisää merkittävästi kuolleisuutta.“Jos hiilihydraattien osuus ravinnossa on yli 40% niin sydänsairauksien osuus nousee voimakkaasti. Rasva suojelee sydänsairauksilta.”
(THL suosittelee 50% tai enemmän ja kaikkein huvittavinta on se että Diabetesliitto väittää että sama ravinto sopii myös diabeetikolle. Mielestäni diabetes on jo vakava sairaus ilman että liitto pahentaa tilannetta edelleen. lisäys, Veijo)
“Päinvastoin kuin mitä aikaisemmin olemme luulleet ei nykyisillä suosituksilla rasvan käytön vähentämiseksi ravinnossa ole minkäänlaista tieteellistä tukea.”
Salim Yusuf, Maailman Sydänfederaation puheenjohtaja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
“Jos hiilihydraattien osuus ravinnossa on yli 40% niin sydänsairauksien osuus nousee voimakkaasti. Rasva suojelee sydänsairauksilta.”
(THL suosittelee 50% tai enemmän ja kaikkein huvittavinta on se että Diabetesliitto väittää että sama ravinto sopii myös diabeetikolle. Mielestäni diabetes on jo vakava sairaus ilman että liitto pahentaa tilannetta edelleen. lisäys, Veijo)
“Päinvastoin kuin mitä aikaisemmin olemme luulleet ei nykyisillä suosituksilla rasvan käytön vähentämiseksi ravinnossa ole minkäänlaista tieteellistä tukea.”
Salim Yusuf, Maailman Sydänfederaation puheenjohtaja.Miksi
nykyiset ravintosuositukset ovat niin nurikuriset moderniin
tutkimukseen nähden ja miksi liikalihavien ja diabeetikkojen määrä
vain nousee ravintosuosituksia noudatettaessa.
Lue
kuinka tutkimustuloksia väärentämällä on saatu aika
vuosikymmenien suurin skandaali terveyden ja sairaanhoidossa. Kuinka
oli mahdollista että myös sokeriteollisuus vuosikymmenien ajan
onnistui vakuuttamaan kansalle että sokeri on OK mutta tyydyttynyt
rasva on haitallista.
Vastaus:
Tutkimustuloksia väärentämällä ja tutkijoita lahjomalla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi
nykyiset ravintosuositukset ovat niin nurikuriset moderniin
tutkimukseen nähden ja miksi liikalihavien ja diabeetikkojen määrä
vain nousee ravintosuosituksia noudatettaessa.
Lue
kuinka tutkimustuloksia väärentämällä on saatu aika
vuosikymmenien suurin skandaali terveyden ja sairaanhoidossa. Kuinka
oli mahdollista että myös sokeriteollisuus vuosikymmenien ajan
onnistui vakuuttamaan kansalle että sokeri on OK mutta tyydyttynyt
rasva on haitallista.
Vastaus:
Tutkimustuloksia väärentämällä ja tutkijoita lahjomalla.Kioskilla tuulee??
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
“Jos hiilihydraattien osuus ravinnossa on yli 40% niin sydänsairauksien osuus nousee voimakkaasti. Rasva suojelee sydänsairauksilta.”
(THL suosittelee 50% tai enemmän ja kaikkein huvittavinta on se että Diabetesliitto väittää että sama ravinto sopii myös diabeetikolle. Mielestäni diabetes on jo vakava sairaus ilman että liitto pahentaa tilannetta edelleen. lisäys, Veijo)
“Päinvastoin kuin mitä aikaisemmin olemme luulleet ei nykyisillä suosituksilla rasvan käytön vähentämiseksi ravinnossa ole minkäänlaista tieteellistä tukea.”
Salim Yusuf, Maailman Sydänfederaation puheenjohtaja.Perustuen mihin?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
“Jos hiilihydraattien osuus ravinnossa on yli 40% niin sydänsairauksien osuus nousee voimakkaasti. Rasva suojelee sydänsairauksilta.”
(THL suosittelee 50% tai enemmän ja kaikkein huvittavinta on se että Diabetesliitto väittää että sama ravinto sopii myös diabeetikolle. Mielestäni diabetes on jo vakava sairaus ilman että liitto pahentaa tilannetta edelleen. lisäys, Veijo)
“Päinvastoin kuin mitä aikaisemmin olemme luulleet ei nykyisillä suosituksilla rasvan käytön vähentämiseksi ravinnossa ole minkäänlaista tieteellistä tukea.”
Salim Yusuf, Maailman Sydänfederaation puheenjohtaja.Kannattaa lukea myös, mitä Reijo Laatikainen kommentoi https://www.pronutritionist.net/2017/08/mita-suuri-pure-tutkimus-opettaa-suomalaiselle-ravitsemustieteilijalle/ tätä tutkimusta.
Ja Kuten P. Ohukainen sanoo sivullaan http://www.tervettaskeptisyytta.net/ajankohtaista-pureskelua/ :
– PURE-tutkimus on massiivinen maailmanlaajuinen projekti mutta silti pelkästään havainnoiva tutkimus. Ei voi osoittaa syy-yhteyttä.
– Menetelmissä on keskeisiä puutteita: 7v aikana vain yksi kysely ruokailutottumuksista, kokonaisista ruoista huomioidaan vain osa – kokonaisista ruokavalioista ei mitään
Tutkijat eivät kerro mitään maiden sisäisistä tai välisistä eroista – vertailu tehdään mannerten tasolla. He eivät myöskään tee kunnollista arviota tyydyttyeen ja tyydyttymättömän rasvan vaihtokaupasta
– Tutkimuksista nähdään myös, että vähäinen hiilihydraattien saanti ei ole terveellisempää kuin keskimääräinen. Ongelmia tulee vasta kun höttöä tulee yli 60% energiasta.
– Tutkijoiden omat johtopäätökset ravitsemussuositusten muuttamisesta ovat roimasti liioiteltuja. Monet seikat myös tukevat suosituksia - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa lukea myös, mitä Reijo Laatikainen kommentoi https://www.pronutritionist.net/2017/08/mita-suuri-pure-tutkimus-opettaa-suomalaiselle-ravitsemustieteilijalle/ tätä tutkimusta.
Ja Kuten P. Ohukainen sanoo sivullaan http://www.tervettaskeptisyytta.net/ajankohtaista-pureskelua/ :
– PURE-tutkimus on massiivinen maailmanlaajuinen projekti mutta silti pelkästään havainnoiva tutkimus. Ei voi osoittaa syy-yhteyttä.
– Menetelmissä on keskeisiä puutteita: 7v aikana vain yksi kysely ruokailutottumuksista, kokonaisista ruoista huomioidaan vain osa – kokonaisista ruokavalioista ei mitään
Tutkijat eivät kerro mitään maiden sisäisistä tai välisistä eroista – vertailu tehdään mannerten tasolla. He eivät myöskään tee kunnollista arviota tyydyttyeen ja tyydyttymättömän rasvan vaihtokaupasta
– Tutkimuksista nähdään myös, että vähäinen hiilihydraattien saanti ei ole terveellisempää kuin keskimääräinen. Ongelmia tulee vasta kun höttöä tulee yli 60% energiasta.
– Tutkijoiden omat johtopäätökset ravitsemussuositusten muuttamisesta ovat roimasti liioiteltuja. Monet seikat myös tukevat suosituksia"Kannattaa lukea myös, mitä Reijo Laatikainen kommentoi "
Tuskin kannattaa. THL:n juoksupoia asialla ja jälki sen mukaista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kannattaa lukea myös, mitä Reijo Laatikainen kommentoi "
Tuskin kannattaa. THL:n juoksupoia asialla ja jälki sen mukaista.Asialla DieettiPuoskarin juoksupoika... Ja jälki sen mukaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
“Jos hiilihydraattien osuus ravinnossa on yli 40% niin sydänsairauksien osuus nousee voimakkaasti. Rasva suojelee sydänsairauksilta.”
(THL suosittelee 50% tai enemmän ja kaikkein huvittavinta on se että Diabetesliitto väittää että sama ravinto sopii myös diabeetikolle. Mielestäni diabetes on jo vakava sairaus ilman että liitto pahentaa tilannetta edelleen. lisäys, Veijo)
“Päinvastoin kuin mitä aikaisemmin olemme luulleet ei nykyisillä suosituksilla rasvan käytön vähentämiseksi ravinnossa ole minkäänlaista tieteellistä tukea.”
Salim Yusuf, Maailman Sydänfederaation puheenjohtaja."rajoittamattomat avustukset useilta lääkeyrityksiltä (merkittävällä tuella AstraZeneca [Kanada], Sanofi-Aventis [Ranska ja Kanada], Boehringer Ingelheim [Saksa Kanada], Servier ja GlaxoSmithKline) sekä Novartis ja King Pharma..."
https://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(17)30283-8/fulltext#section-7c530872-6235-4433-899c-b3f276970189
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En minä kyllä enää odota sinua
Olet siellä sen harmaan kanssa. Niin, annoit minun nähdä lämpimät tunteesi siitä huolimatta. Se merkitsi kyllä paljon. O492508Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on652250- 502152
Joka kolmas työtön on työkyvytön
Viime vuonna työnhakuvelvoitteen ulkopuolella oli noin kolmannes työttömistä työnhakijoista. Huhheijaa, mihin suomalais2101748- 221688
Jos joku luulee että kaikki käy
Sanon vain tämän. Minun kanssani ei neuvotella. Minun kanssani eletään tasavertaisesti. Jos se on liikaa, niin ovi rinn681650Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s221450Sakin hivutus - ilmiö
Miten tuollainen tuollainen ilmiö kuin ”sakin hivutus” syntyy? Mitä syitä ilmiön syntymiseen tarvitaan? Onko sakissa jok901449Ei ole rohkeutta tulla jututtamaan
Voidaan me nähdä ja tervehtiä, sitäkin harvoin, mutta iso kynnys on edes mennä lähelle ja kysyä kuulumisia. Ymmärrät var121390Julkinen saunatilanne Haapavedellä, tämä on täyttä paskaa!
Eilen Haapaveden uimahallin saunassa koettu tilanne oli täysin käsittämätöntä ja helvetin järkyttävää. Ladyboy harjoitti191374