Aihe

Peitelläänkö Suomessa hoitovirheitä?

Anonyymi

Ainakin yhdysvalloissa virheiden sattuessa lääkärit valehtelevat potilaille, jättävät kertomatta asioita ja väärentävät tietoja minkä ehtivät! Tämä kaikki ettei vain haastettaisi oikeuteen ja menettäisi lääkärilupaansa.

Mitä lääkärille tapahtuu Suomessa kun hän tekee virheen? Vähän nuhtelua pomolta ja virheestä ilmoittaneen potilaan luukkuun tipahtaa kirje "Virhettä ei ole tapahtunut"

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei virhettä. Päinvastoin hyvin hoidettu!

  • Anonyymi

   USA:n hoitovirheistä tuli vähän aikaa sitten dokkari. Siellä lait on tehty suojaamaan tervettä yrittäjyyttä - eli käytännössä hoitovirheissä potilas tai omaiset eivät saa koskaan oikeutta.

   Suomessakin jos sairastaa, niin ihmisen on oltava todella tarkkana oman hoitonsa suhteen. Aivan varmasti sattuu komplikaatioita, jotka vain lakaistaan maton alle. Jos potilas itse ei pysty puolustautumaan ja jos hänellä ei ole aktiivisia omaisia, niin kukaan ei ole nostamassa äläkkää. Ja aina se äläkän nostaminenkaan ei auta, vaikka selkeästi on tehty virhe.

   Mielestäni eräs hoitovirhe on asenteellisuus, eli tutkimuksiin ja hoitoon ei pääse, vaivan syy katsotaan suoraan vaikkapa psyykkiseksi. Ei siitä mitään hoitovirhekannetta voi nostaa, koska mitään sairautta ei ole edes todettu. Iltapäivälehdissä varoitelleen jatkuvasti, millaisilla oireilla pitäisi hakeutua tutkimuksiin. Tosi asia on, että köyhä ei pääse edes hoitoketjun alkuun, kun ensin on päästävä vastaanotolle (epätodennäköistä, että pääsee) ja sen jälkeen vakuutettava lääkäri, että tarvitsee tutkimuksia (tämäkään tuskin onnistuu).

   Tilanne tuskin tulee parantumaan heikossa asemassa olevan ihmisen suhteen.

  • Anonyymi

   Suomessa tapahtuviin hoitovirheisiin voi hakea korvauksia, mutta, ongelma on siinä, että kovin vaikea mitään korvauksia on saada.
   Kaikkein selkeimmät ja välittömästi todettavissa olevat virheet kenties korvataan herkemmin.

   Vuosia sitten omalle kohdalleni sattui leikkauksen yhteydessä virhe.
   Lääkäri laittoi oman ilmoituksen virheestä, ja minä tietysti oman.

   Tuli siitä pieni korvaus kivusta ja särystä, sekä kosmeettisesta haitasta.
   Edes sairaalalaskua ei korvattu kuin osin, kun väittivät, että olisin joutunut joka tapauksessa olemaan sairaalassa niin ja niin kauan.
   Todellisuudessa minulle tehdyn leikkauksen jälkeen ( jos se olisi mennyt hyvin ), olisin ollut sairaalassa yön tai kaksi.
   Olin siellä kaksi kuukautta.

   Sairaala ei tapauksessa peitellyt virhettä, mutta potilasvakuutuskeskus käänsi kaiken, vähätellen vaikka mitä, ja vetosi milloin mihinkin ( jos niin, ja jos näin....).
   Tapauksen jälkeen, ja virheen seurauksena minulla on mennyt tuhansia euroja lääkäri- ja sairaalakuluihin, joista en mitään korvauksia saanut, vaikka alkuun yritin.

   Kirjeenvaihtoa korvausten hakemisen takia jatkui useamman vuoden, mutta lopulta päätin luovuttaa, koska siitä ei olisi ollut mitään hyötyä. Ainoastaan jokakertainen pettymys ja paha mieli. Siltä osin ainakin säästy(i)n.
   Vaivat tosin tulevat jatkumaan lopun elämää.

   Valehtelusta sen verran, että minulle ei ole lääkärit valehdelleet, mutta asioita on jätetty kertomatta.
   Sen sijaan, kun muutaman kerran olen joutunut kohtelusta valittamaan, niin lääkärit osaavat kyllä pomoilleen valehdella.
   Eikä varmaan ole vaikeaa arvata, uskotaanko potilasta vai lääkäriä, kun tilanteessa on sana sanaa vastaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   6054