Aihe

Kelataksi ja koronarokotukset on ryöstöä

Anonyymi

En todellakaan ymmärrä mikä noiden Kelataksimatkojen ideana oikein olevinaan. Ei ne ainakaan pienituloisten asemaa todellakaan paranna vaan heikentää. Siis itse vammaisena joudun käyttämään täällä pk-seudulla vammaiskuljetusmatkoja. Yksi yhdensuuntainen matka maksaa omavastuultaan 2.80 euroa. Itselleni tuo on hyvä asia, koska vammaisena olen joutunut jäämään takuueläkkeen suuruiselle työkyvyttömyyseläkkeelle eli tuloni on hyvin pienet. Normaaleja vammaiskuljetuksia pystyn siis käyttämään, koska yksi matka ei maksa tuota enempää itselleni.

Mutta sitten Kelataksimatkat on silkkaa ryöstöä. Niissä omavastuu on 25 euroa, eli melkein kymmenkertainen vammaiskuljetusmatkojen omavastuusen verrattuna. Normaaleilla takseilla ajaminen on niin kallista, että noista Kelataksimatkoista jää lyhyelläkin matkalla helposti itselle maksettavaa sen 25 euroa. Noin kalliiden taksimatkojen käyyttäminen on aivan järjetöntä kun vammaiskuljetusmatkat maksavat vain kymmenesosan tuosta.

Vammaiskuljetusmatkoja ei kuitenkaan saa käyttää lääkärimatkoihin ja nyt 27.3 alkaen Kela on linjannut, että Kelataksia voi käyttää myös Koronarokotuksissa. Tuo on aivan törkeää ja väärin meitä erittäin pienituloisia vammaisia kohtaan, joiden on pakko käyttää taksia kun muuten rokotuksessa käyminen ei onnistu. Törkeää tuo on siksi, että nyt sitten 27.3 alkaen rokotuksessa käyminen muuttui 10 kertaa kalliimmaksi kuin mitä se oli ennen Kelan tekemää uutta linjausta. Ennen Kelan linjausta rokotuksessa olisi voinut käydä vammaiskuljetusmatkoja käyttäen ja edestakainen matka olisi siis maksanut 5.60 eur. Mutta nyt edestakainen matka maksaakin yhtäkkiä 50 euroa, koska nyt on pakko käyttää sitä Kelataksia.

Kokoajan on puhutu, että Koronarokotus on ilmainen kaikille. Mutta mikä ilmainen se sellanen rokotus on, jonka ottaminen todellisuudessa maksaa 50 euroa? On myös täysin värin, että maksamaan joutuvat nimenomaan heikoimmassa asemassa olevat vammaiset, joiden on pakko käytää taksia ja joilla on erittäin pienet tulot. Terveet ihmiset voi helposti kulkea yksinään omalla autolla, julkisilla liikennevälineillä, kävellen tai fillarilla jne. Hyvähän se on niin tehdä, jos ei ole mitään vammaa ja esimerkiksi näkee normaalisti. Näkövammaisten, liikuntavammaisten ja muutoin vvammaisten on kuitenkin pakko käytännössä käyttää sitä taksia hyvin usein ja samalla ihmisryhmällä on hyvin usein myös pienimmät tulot.

Terveet ihmiset voi siis mennä millä tahansa edellämainitulla tavalla sinne rokotukseeen eikä rokotuksessa käymisetä tule heille välttämättä mitään ylimääräisiä kuluja. Mutta vammaiset joutuvatkin maksamaan rokotuksessa käymisestä 50 euroa helposti.

Tuo on suoraansanoen törkeyden huippu ja silkkaa ryöstöä ja ihmisten asettamista täysin epätasaarvoiseen asemaan.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lisään vielä sen, että tuo 50 euroa tulee hinnaksi yhdelle koronarokotuskerralle. Jos rokotuksia annetaan kaksi satsia niin hinta nousee jo 100 euroon. Ja jos rokotuskertoja on kolme kuten viimeaikoina on arveltu niin hinta nouseekin jo 150 euroon.

   Mikä ihmeen ilmainen rokotus se muka sellainen on mikä maksaakin 150 euroa?

  • Anonyymi

   Omaisellani oli joskus aikoinaan nuo vammaismatkat käytettävissä ja hän sai neuvon joltain tutultaan että taksilla voi mennä vammaishinnalla sairaalan vieressä olevaan apteekkiin asioimaan. Siitähän oli sitten helppoa kävellä sairaalan poliklinikalle varatulle vastaanotolle. Taksilla ajaminen sairaalan ovelle olisi ollut moninkertaisesti kallimpaa.

  • Anonyymi

   Mitenkä nyt kun Kela lupasi että koronarokotuksen matkakulut korvataan. Oletko kysynyt palauttavatko tässä tilanteessa myös omavastuun. Tai maksavatko koko taksimatkan kuittien mukaan mikäli ei käytä kelataksia. Viimeksi kun olen käyttänyt kelataksia, niin tarkistin taksiyhtiön laskurilla jälkikäteen mitä matka olisi maksanut normaalitaksilla. Tuolla matkalla olisin säästänyt muutaman euron verrattuna kelataksin omavastuuseen verrattuna (olisin voinut käyttää tavallistakin taksia, kelataksin km-veloitus oli kalliimpi).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   401
   9132
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   259
   8202
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   4494