muikkukukon suolaus

Herrajumla. Katoin jokin aika sitten juutuubista kun savolainen äijä suolas oikeen reippaasti muikkukukon merisuolalla ja vielä päätteeksi sinetöi muikkukukon ruistaikinakannella. Kyllä taitaa tulla suolasta sapuskaa ja verenpaine nousee. Lähtee klöntit liikkeelle suonistossa. Linkkiä ei ole koska tästä on jo jonkin aikaa.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tästä tulikin mieleen muinainen savolainen sutkaus.. verenpaineet tapissa nupissa ja elohopeafisu soi korvissa..

      • Anonyymi

        Graavaan kassilohta sokerisuolattuna, ettei ite joutuis tönkkösuolatuks.
        Päre huonossa hapessa, vähän univelkaa päällä, mut seuraan verenpaineen ja etenkin kilojen karttumista.

        Hyvin pysyvät kondiksessa. On pieni pakko puujalkojen takia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Graavaan kassilohta sokerisuolattuna, ettei ite joutuis tönkkösuolatuks.
        Päre huonossa hapessa, vähän univelkaa päällä, mut seuraan verenpaineen ja etenkin kilojen karttumista.

        Hyvin pysyvät kondiksessa. On pieni pakko puujalkojen takia.

        Joo kyllähän sitä kassikalaa tuodaan ympäri maailmaa kun pelätään ehkä liikaa järvien elohopeakalaa mutta onhan meillä meri. Joka ei ole enää samalla lailla saastunut kuin ennen.
        Uskallan syödä merisilakan kaikkineen ..no en ehkä päätä. Mutten siitä syystä että se olisi jotenkin myrkyttynyt. Enempi olen huolissani ulkomaisten kalojen muovipitoisuuksista. mutta kai se muovi kerääntyy enemmän kalan sisäelimiin kuin itse lihaan.


    • Kalakukko onkin myrkkyä! Sianläskiä ja suolaa. Alunperin köyhien ruoka - kaloiksi kävi mitä järvestä tuli ja ruistaikinakuori.

      Kati Nappan kirjassa: "Matkustan ympäri suomenmaan - laukussa leipää ja viinaa vaan." ( Weilin&Göös 1979). Hän saapuu matkallaan rautalampilaiseen savutorppaan, jossa valmistettiin parhaillaan perinteistä ripakukkoa. Tämä Guccin käsilaukkua muistuttava leivonnainen, joka ei ole tosin yhtä suolainen on sukua kalakukolle. Siihen leivotaan sisään koivunvarvuista punottu kahva, joka on leivinuunissa käynnin jälkeen ihanan rapea ja terveellinen. Nykyään sitä sanottaisiin superfoodiksi. Ennen pöytään käyntiä käytiin kuitenkin saunassa ja sen jälkeen syötiin vasta.

      • No se suola ja onhan kukko vähän yksinkertainen sapuska.. kyllä. Voisin kuvitella ripakukon sisällä olevan koivunvarpukahvan olevan hiukan kuivakka. Siitä kai se rapeus tulee? En ole maistanu. Enkä usko liian terveelliseen ruokaan. Pettu ja Becel.

        Saunasta ja vastoista tuli mieleen entisten sudenpentujen käsikirjassa kerrottaneen että slivovitsa nimisestä muinaissiasta tekivät kirkkoslaavit aikoinaan saunavastoja. Liittyisikö vastan syöminen jotenkin siihen? En tiedä. Tällaista muistan joskus vaan lukeneeni.


    • Anonyymi

      Rivitaloyhtiön yhtiössä asuu yksi umpisavolainen ja en ymmärrä mitä hän puhuu.

      Asumme varsinais-suomessa.

      • Niistä pääsee eroon parhaiten, kun käyttäytyy sivistyneesti. Taloyhtiön piha on pidettävä siistinä - sitä ne vihaavat. Mutta jos pihapiiri on sotkuinen, se on niille otollinen elinympäristö ja ne sikiävät tosi nopeasti ja pian mitään ei ole tehtävissä.

        Usein esimerkiksi niinkin yksinkertainen toimenpide, kuin jätteiden huolellinen lajittelu taloyhtiössä tai jopa ensimmäinen sähköauton latauspiste saattaa saada ne muuttamaan pois.

        Eräs ystäväni asuu myös rivitalossa, Ruskon naapurikunnassa ja hän pääsi niistä eroon soittamalla älykaiuttimilla hiljaisesti klassista musiikkia pihallaan päivisin.


      • Varsinais-suomesta katsottuna umpi-savo onkin kuin toisella puolella maailmaa. Enhän minäkään ymmärrä kiinaa.


      • Anonyymi
        pervokki kirjoitti:

        Varsinais-suomesta katsottuna umpi-savo onkin kuin toisella puolella maailmaa. Enhän minäkään ymmärrä kiinaa.

        Emmääkään ole varsinainen suomalainen olen syntynyt stadissa ja asunut lohjalla, espoossa, hesassa. Mut fiksuimmat immeiset on itäsuomalaise. Heh, he, se onkin kaakana.😄


    • Anonyymi

      eihän muikkukukkosessa nyt tolkuttomia suoloja ole. Jos joku juutuubi pösilö ja arjen tee-se-itse kokki vanamo tekköö muikkukukkonsa tönkkösuolatuista muikuista, niin ei se ole mikään alan nykystandardi eikä metoodi. Joskus mualimassa suolattiin kaikki ruoka joka haluttiin säilyvän talven yli pitkään. Kun muuta systeemijä ei ollunna. Itellein kelpoo ihan turun saariston silakka. Tietennnii paksussa voessa mustalle karrelle paistettuna. Syön myös päät ja pyrstöt. Rapsakoita proteiini-chipsejä.
      Kalssiumit ja arvokkaat dioksiinit samassa paketissa. Nams.

      • Anonyymi

        Liika suolan syyönti on pahasta. Sellasesta syöjästä tulee tönkkösuolattu. Hoito-ohjeena viikon liotus pienessä jollassa sisätiloissa lievässä kalkkiliuoksessa.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      124
      1826
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1133
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1097
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      915
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      822
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      779
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      724
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      700
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe