muikkukukon suolaus

Herrajumla. Katoin jokin aika sitten juutuubista kun savolainen äijä suolas oikeen reippaasti muikkukukon merisuolalla ja vielä päätteeksi sinetöi muikkukukon ruistaikinakannella. Kyllä taitaa tulla suolasta sapuskaa ja verenpaine nousee. Lähtee klöntit liikkeelle suonistossa. Linkkiä ei ole koska tästä on jo jonkin aikaa.

12

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tästä tulikin mieleen muinainen savolainen sutkaus.. verenpaineet tapissa nupissa ja elohopeafisu soi korvissa..

   • Anonyymi

    Graavaan kassilohta sokerisuolattuna, ettei ite joutuis tönkkösuolatuks.
    Päre huonossa hapessa, vähän univelkaa päällä, mut seuraan verenpaineen ja etenkin kilojen karttumista.

    Hyvin pysyvät kondiksessa. On pieni pakko puujalkojen takia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Graavaan kassilohta sokerisuolattuna, ettei ite joutuis tönkkösuolatuks.
    Päre huonossa hapessa, vähän univelkaa päällä, mut seuraan verenpaineen ja etenkin kilojen karttumista.

    Hyvin pysyvät kondiksessa. On pieni pakko puujalkojen takia.

    Joo kyllähän sitä kassikalaa tuodaan ympäri maailmaa kun pelätään ehkä liikaa järvien elohopeakalaa mutta onhan meillä meri. Joka ei ole enää samalla lailla saastunut kuin ennen.
    Uskallan syödä merisilakan kaikkineen ..no en ehkä päätä. Mutten siitä syystä että se olisi jotenkin myrkyttynyt. Enempi olen huolissani ulkomaisten kalojen muovipitoisuuksista. mutta kai se muovi kerääntyy enemmän kalan sisäelimiin kuin itse lihaan.


  • Kalakukko onkin myrkkyä! Sianläskiä ja suolaa. Alunperin köyhien ruoka - kaloiksi kävi mitä järvestä tuli ja ruistaikinakuori.

   Kati Nappan kirjassa: "Matkustan ympäri suomenmaan - laukussa leipää ja viinaa vaan." ( Weilin&Göös 1979). Hän saapuu matkallaan rautalampilaiseen savutorppaan, jossa valmistettiin parhaillaan perinteistä ripakukkoa. Tämä Guccin käsilaukkua muistuttava leivonnainen, joka ei ole tosin yhtä suolainen on sukua kalakukolle. Siihen leivotaan sisään koivunvarvuista punottu kahva, joka on leivinuunissa käynnin jälkeen ihanan rapea ja terveellinen. Nykyään sitä sanottaisiin superfoodiksi. Ennen pöytään käyntiä käytiin kuitenkin saunassa ja sen jälkeen syötiin vasta.

   • No se suola ja onhan kukko vähän yksinkertainen sapuska.. kyllä. Voisin kuvitella ripakukon sisällä olevan koivunvarpukahvan olevan hiukan kuivakka. Siitä kai se rapeus tulee? En ole maistanu. Enkä usko liian terveelliseen ruokaan. Pettu ja Becel.

    Saunasta ja vastoista tuli mieleen entisten sudenpentujen käsikirjassa kerrottaneen että slivovitsa nimisestä muinaissiasta tekivät kirkkoslaavit aikoinaan saunavastoja. Liittyisikö vastan syöminen jotenkin siihen? En tiedä. Tällaista muistan joskus vaan lukeneeni.


  • Anonyymi

   Rivitaloyhtiön yhtiössä asuu yksi umpisavolainen ja en ymmärrä mitä hän puhuu.

   Asumme varsinais-suomessa.

   • Niistä pääsee eroon parhaiten, kun käyttäytyy sivistyneesti. Taloyhtiön piha on pidettävä siistinä - sitä ne vihaavat. Mutta jos pihapiiri on sotkuinen, se on niille otollinen elinympäristö ja ne sikiävät tosi nopeasti ja pian mitään ei ole tehtävissä.

    Usein esimerkiksi niinkin yksinkertainen toimenpide, kuin jätteiden huolellinen lajittelu taloyhtiössä tai jopa ensimmäinen sähköauton latauspiste saattaa saada ne muuttamaan pois.

    Eräs ystäväni asuu myös rivitalossa, Ruskon naapurikunnassa ja hän pääsi niistä eroon soittamalla älykaiuttimilla hiljaisesti klassista musiikkia pihallaan päivisin.


   • Varsinais-suomesta katsottuna umpi-savo onkin kuin toisella puolella maailmaa. Enhän minäkään ymmärrä kiinaa.


   • Anonyymi
    pervokki kirjoitti:

    Varsinais-suomesta katsottuna umpi-savo onkin kuin toisella puolella maailmaa. Enhän minäkään ymmärrä kiinaa.

    Emmääkään ole varsinainen suomalainen olen syntynyt stadissa ja asunut lohjalla, espoossa, hesassa. Mut fiksuimmat immeiset on itäsuomalaise. Heh, he, se onkin kaakana.😄


  • Anonyymi

   eihän muikkukukkosessa nyt tolkuttomia suoloja ole. Jos joku juutuubi pösilö ja arjen tee-se-itse kokki vanamo tekköö muikkukukkonsa tönkkösuolatuista muikuista, niin ei se ole mikään alan nykystandardi eikä metoodi. Joskus mualimassa suolattiin kaikki ruoka joka haluttiin säilyvän talven yli pitkään. Kun muuta systeemijä ei ollunna. Itellein kelpoo ihan turun saariston silakka. Tietennnii paksussa voessa mustalle karrelle paistettuna. Syön myös päät ja pyrstöt. Rapsakoita proteiini-chipsejä.
   Kalssiumit ja arvokkaat dioksiinit samassa paketissa. Nams.

   • Anonyymi

    Liika suolan syyönti on pahasta. Sellasesta syöjästä tulee tönkkösuolattu. Hoito-ohjeena viikon liotus pienessä jollassa sisätiloissa lievässä kalkkiliuoksessa.


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   11686
  2. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   57
   4535
  3. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   263
   3930
  4. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   58
   2552
  Aihe