Aihe

Hallituslähde:Heinäkuussa normaalitilanne!

Anonyymi

Mikäli kaikki menee suunnitellusti, heinäkuussa voidaan palata hyvin lähelle normaalitilaa, kerrotaan hallituslähteestä STT:lle. Jo kesäkuussa on paljon vähemmän rajoituksia voimassa kuin nyt. Rajoituksia on tarkoitus purkaa hyvin asteittain.

Hallituksen arvio perustuu muun muassa siihen, että rokotusaikataulun mukaan kaikki halukkaat aikuiset pitäisi olla rokotettuna kesäkuun lopussa.

Hallitus kokoontuu tänään illansuussa Säätytaloon pohtimaan, missä järjestyksessä ja millä tavalla epidemian vuoksi käyttöön otettuja rajoitustoimia puretaan. Kyseessä on niin sanottu exit-suunnitelma, joka viitoittaa tietä ulos kriisistä. Sekä rokotusten että kausivaihtelun odotetaan helpottavan tautitilannetta kesää kohti, vaikka myös tilanteen paheneminen nykyisestä on yhä mahdollista.

Rajoitustoimien purussa pitää tasapainoilla sen välillä, kuinka selkeitä päivämääriä tai takarajoja annetaan ja kuinka paljon pitää seurata tautitilanteen kehittymistä. Annettavista aikatauluista on tarkoitus käydä tänään keskusteluja. Isompaa vääntöä rajoitustoimien purusta ei tiettävästi ole hallituspuolueiden kesken.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   HALLITUS neuvottelee tänään keskiviikkona tavoiteaikataulusta koronaviruspandemiaan liittyvien rajoitusten ja suositusten purkamiseksi. HS:n näkemän suunnitelmaluonnoksen mukaan tavoitteena olisi päättää poikkeusolot huhtikuussa ja purkaa rajoituksia asteittain huhti–elokuussa.

   Luonnos on päivätty tälle päivälle, eli se on tuore.

   Huhtikuussa ravintolat voisivat avautua rajoitetusti. Toukokuussa kouluissa siirryttäisiin lähiopetukseen ja julkisia sekä yksityisiä tiloja avattaisiin. Kesä–elokuussa kokoontumisrajoituksia lievennettäisiin asteittain ja lopulta poistettaisiin. Elokuussa myös ryhmäharrastustoiminta sisällä alkaisi.

   Kyse ei ole hallituksen lopullisesta suunnitelmasta, johon voi vielä tulla muutoksia. Ei myöskään ole varmaa, että rajoituksia lopulta päästään purkamaan hallituksen suunnittelemassa aikataulussa. Kyse on nimenomaan tavoitteesta.

  • Anonyymi

   EU-vihaajien on syytä julistaa suruaika?

   Heidän toiveensa ovat tuhoon tuomittuja.

  • Anonyymi

   Suomen rokotus rulettaa!

   THL:n mukaan koronarokotteen on saanut yli viidesosa suomalaisista. Rokotuksia on annettu 1,12 miljoonalle ihmiselle ja rokotuskattavuus on 1. annoksen osalta 20,2 prosenttia.

   Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä lähes
   33 000:lla.

   Tämä merkitsee viikkotasolla noin150 000 - 200 000 vauhtia ja kuukaudessa
   600 000 - 800 000!

   • Anonyymi

    Harmi kyllä eräiden rokotteiden sivuvaikutukset herättävät huolta.
    Toivottavasti rokotuksia voidaan jatkaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   6247