Tänään maistellaan..

..kiljua. Itseasiassa maistelin jo ihan pikkuriikkisen. Jokaisesta 1,5 litran pullosta. Ensimmäisessä oli selkeä tymäkkä alkoholin maku. Eli prossia on roimasti. Toinen ei maistunu samalta eikä kolmas. Varmaan johtu tosta ekasta. Suhdemäärät samat.

Neljännessä oli vielä käyminen päällä. Olis vaan pitänyt tehdä perunakiljua kuten lapsena. Tuollaisenaan on se aika julman makuista. No ovat jääkaapissa jonkin aikaa ja laitetaan mukaan mehua.

Ruuaksi tein hernesrokkaa köyhä kun oon. Tai rahat osakkeissa. ja kiljua..tänä iltana kiljua.

9

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kilju pistää kirjoittamaan! Veikkaan, että illalla viestiä pukkaa tällekin palstalle.

   Minä lisään sinne kuivahiivan, sokerin ja veden sekaan nykyään Tuoppi- kotikaljauutetta ja sitruunaa tai limeä, jotka paloittelen sinne saaviin kellumaan. Palottelen siis myös tuon uutteenki pienemmäksi. Maistuu aivan vuosikertaviiniltä. Seuraavaksi ehkä vähennän sokerin määrää, jotta voi nauttia suurempia määriäkin, iltaa lusiessa.

   Huomasin kuukausi sitten, että suomalainen on valmistanut viikinkien ja mongolien perinteistä maitokiljua Youtubessa. En tiennyt tuollaisen olemassaolosta. Sehän täytyy tempaista nopeasti, ettei maito happane.
   https://www.youtube.com/watch?v=myt6C9b9Uwo

   • Oon itsekin tehnyt viikinkisimaa vahvaa kaljaa ja jopa kotiviiniä. jostain syystä halusin leikkiä tulella ja vetää todelliset pohjahiivakiljut. Muutama rusina sitruunaa muttei ei edes sitä lapsuuden pottuu mitä esiteineinä keiteltiin. siis pottukiljuu. Se oli sentään jopa ihan hyvää..ihan hyvää.No juotu on nyt jonkin verran mut ei jumasvit pakko oli hakee olutta. Ei tota ainakaan pelkästään pysty juomaan.

    En avannut vielä tuota linkkiä..koska haluan arvata että oisko ainakin perzwalskin hevosen maitoon tehtyyn verrattavissa olevaa alkoholipitoista juomaa.... kenties kumissia??? ainakin kirgiisit vetää kumissia ja voi pojat kun ne vetääkin..aroilta on pitkä matka alkoon..


  • Anonyymi

   Tässä pikkukiireessä kokonaan unohtu vappukiljun valmistaminen. Ostin kirpparilta 20 litran maitotonkan.
   Vielä kai se ehtii vapuksi kun tänään laitan käymään?

   • Kolme viikkooko? pitåå varmaan pistää turrbohiivalla käymään.


  • Anonyymi

   eikös tommosista keitoksista mee vatta vallan kuralle. Krapula on ohitte aikapäivää sitten mutta vatta se vaan jaksaa kapinoida viikkotolkulla. Kalsaripyykkiä vessan lavuaarissa jokaiselle viikonpäivälle. Plus ne hajuhaitat.

   • Kaikesta alkoholista menee vatta kuralle. Joten sen ei enää väliä. Yksin kun on enkä ihmisten kanssa tekemisessissä. Enempi haittaa kivut kuin ripuli. Elän oikeasti aika terveellisesti mutta mkussa on vaan tuo vika että juon..silloin kun juon. ja silloin kun en juo en juo,. Dipsomaniaa? Kämppä on sen verran pioeni ja unessakin varotetaajn..pöntölle pöntölle.


  • Anonyymi
   • Kiljusta tuli jonkin sortin pöhinät. sai pervokinkin tekemään asioita mitä ei normaalisti tekis.

    Eli ytyä oli. Suosittelen kyllä että laittaa niitä makuaineita sinne. Pelkkä sokerihiivasitruunarusina ei ei kyllä makua tuo.. Jokainen tavallaan.


  • Anonyymi

   Maistellaan katkeraa kalkkia. Lähettäjänä Sarastia. Joitain laskuja jäänyt talven ajalta...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   341
   3437
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   419
   3078
  3. Stefulla uusi naisystävä

   Ylilaudalla juoru että Stefulla olisi uusi naisystävä. Juoru lähtenyt Helsingin jodelista onko totta vai tarua ? Sen jälkeen Sofia laittanut tämän yli
   Kotimaiset julkkisjuorut
   179
   2662
  Aihe