Sotasyyllisyysoikeudenkäynti oli pakko pitää

Anonyymi

Toinen vaihtoehto oli että oikeudenkäynti olisi pidetty Moskovassa sillä Neuvostoliitto ilmoitti että siellä oikeudenkäynti pidettäisiin mikäli Suomi ei olisi sitä järjestänyt. Kolmas vaihtoehto olisi ollut ettei oltaisi noudatettu mitä välirauhassa syksyllä 1944 sovittiin, silloin sota olisi jatkunut. Mitenköhän siinä sodassa olisi käynyt...

On siis juristien turha ulvoa että sotasyylliset saivat laittoman tuomion koska käytettiin taannehtivaa lakia. Mitään laitonta ei tapahtunut, sen juristitkin tietävät sillä eduskunta saa tehdä mitä huvittaa, säätää lakeja mitä tahtoo. Toki vaadittava enemmistö pitää olla ja niin olikin.

Nykyään tosin on toinen meininki. Koska Suomen perustuslakiin on kirjoitettu ettei sodankaan aikana kuolemantuomio ole voimassa otetaan oikeus omiin käsiin. Jos tulisi kova sota itänaapuria vastaan, päivittäin satoja suomalaisia siviilejä ja sotilaita kuolisi niin kyllä petturit, desantit ja pelkurit saisivat sen mikä heille kuuluu. Ja se ei ole "elinkautinen" luxusvankilassa.

Voittoisan sodan jälkeen ihmisoikeusjuristit ihmettelisivät missä on monta sataa pidätettyä ihmistä. He yrittivät karkuun, heidät ammuttiin eikä ketään syytettäisi koska presidentti heidät armahtaisi.

Jos sota päättyisi vähemmän voitokkaasti eli hävittäisiin niin sitten vihollinen eli miehittäjä saisi kertoa suomalaisten konnantöistä.

Tosin ei sota siihen loppuisi, se jatkuisi sissisotana kunnes miehittäjä olisi ajettu ulos Suomesta. Silloin miehittäjän kanssa yhteistyötä tehneet saisivat tuomionsa ja valistunut arvaukseni on ettei elinkautisella pääse koska taas kehitettäisiin uusi lakeja.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nykyisen hallituksen aikana jos Putin hyökkäisi menisi monta viikkoa sotatilaan, tai mikä helvetin puolustustilan julistamiseen. Siinä pitäisi perustuslakivaliokunna pari viikkoa asiantuntijoita kuunnella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ansiosidonnaisen porrastaminen olisi vain reilua

   Nykyisin sinnitellään töissä tasan minimiaika, jonka jälkeen heittäydytään ansiosidonnaiselle maksimiajaksi. Uudessa mallissa olisi oikeus sitä pidemp
   Maailman menoa
   250
   3655
  Aihe