Sokerittoman lihottavuus?

Anonyymi

Selittäkääpäs minulle te tietäjät, mikä juttu se on kun joidenkin lähteiden mukaan keinotekoinen ja kaloriton makeutus aiheuttaisi lihomista? En ole itse perehtynyt tähän asiaan juurikaan.

Mitä mieltä olette? Mikäli olen niitä juttuja ymmärtänyt, aivot, haima ja insuliinineritys jotenkin käyttäytyisi makeaa maistaessaan kuin sakkaroosin tms makean kanssa, vaikka tuote olisi kaloriton ja sokeriton, esim aspartaami, stevia, erytritoli, ksylitoli jne. Minusta sellainen teoria kuulostaa vaan tosi omituiselta. En vaan käsitä miten elimistö voisi tehdä esim täysin keinotekoisen aspartaamin kohdalla energiaa tyhjästä, tai verensokeri muuttua, lisääntyä aivojen mielikuvilla, ja aivoja huijaamalla. Sokerialkoholinkaan ei pitäisi vaikuttaa haimaan tai verensokeriin, mutta silti se mystisesti lihottaisi.

Palstan diabeetikot voisi tuoda keskusteluun ehkä jotain tietoa?

Nouseeko verensokerinne kun syötte keinotekoisesti tai stevialla, erytritolilla jne makeutettua tai aiheuttaako ne makean nälkää tms reaktiota? Mikä juttu tämä on?

Itse jonkin verran käytän väliin light lonkeroa, mutta muuten en limuja ym aspartaamia käytä. Stevialla ja erytritolilla maustettua jäätelöä tulee myös ostettua tänäkin viikonloppuna.

T kn

37

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yleisin väite on, että keino makeutetut ruuat laskevat verensokeria koska lisäävät insuliinin eritystä. Sitten tuo syötättää tai insuliini lihottaa tulkitsijasta riippuen. Mitään todellista näyttöä asiasta tuskin on. Minä en erikoisesti juo keinomakeutettuja juomia niin omakohtaista kokemusta ei ole.

      Nuo omenaviinipohjaiset juomat ovat aika surkeita olivatpa "siidereitä" tai "lonkeroita". En tiedä onko ruokakaupoissa ylipäätänsä oikeita siidereitä ja mihin hintaan. Ero on siis käytetyissä omenalajikkeissa ja niiden kasvuolosuhteissa. Lidlissä on satunnaisesti jotain ranskalaista siideriä. Ostan sitä joskus 24 pulloa koska tarvitsen kuohuviinipulloja raparperikuohuviinikokeiluun. Persikkakuohuviinille saa riittää keinotekoinen hiilihapotus.

      • Anonyymi

        No en minäkään niitä 4.7% joita oli myynnissä ennen kuin viinapohjaisia sai myydä. Ne oli kamalia. Situkkaakaan ei ole tullut juotua sen jälkeen ja lonkerot olen ostanut aina Alkosta ennen vahvempien vapauttamistakin. Mutta esim nyt käytän tota tonicia lightia sen takia ettei tulis törpöteltyä joka saunomisen yhteydessä. 5.5% lonkero on minun "kalja" joka maistuisi liikaakin kuumana päivänä. Eihän nuo mitään terveysjuomia.

        Jos kerran vuodessa juon cokista niin zeroa.

        Olis kiva kun sais ihan lukemia tosta insuliinin erityksestä aspartaamin jälkeen jos jollain on. Kumpi on diabeetikon mielestä parempi vaihtoehto, sokerinen vai aspartaami? Tavallisessa lonkerossakaan ei hiilaria juuri ole.

        T kn


      • Anonyymi

        Niin taidat muuten tarkoittaa oikeilla siidereillä niitä joissa sakkakin pohjalla? Ravintolassa joskus juonut kun joku suositellut, muttei oikein niin happamana maistunut.

        T kn


      • Anonyymi

        Kyllä mulle riittää jos ilkeilet täällä. Pitääkö sitä varten nyt enää meiliänsä antaa.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä mulle riittää jos ilkeilet täällä. Pitääkö sitä varten nyt enää meiliänsä antaa.

        T kn

        "Kyllä mulle riittää jos ilkeilet täällä. Pitääkö sitä varten nyt enää meiliänsä antaa."

        On täysin vapaaehtoista jos haluat tietää etkä luulla. Mielestäni hoopovee opetuslapsineen riittää edustamaan luuloja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No en minäkään niitä 4.7% joita oli myynnissä ennen kuin viinapohjaisia sai myydä. Ne oli kamalia. Situkkaakaan ei ole tullut juotua sen jälkeen ja lonkerot olen ostanut aina Alkosta ennen vahvempien vapauttamistakin. Mutta esim nyt käytän tota tonicia lightia sen takia ettei tulis törpöteltyä joka saunomisen yhteydessä. 5.5% lonkero on minun "kalja" joka maistuisi liikaakin kuumana päivänä. Eihän nuo mitään terveysjuomia.

        Jos kerran vuodessa juon cokista niin zeroa.

        Olis kiva kun sais ihan lukemia tosta insuliinin erityksestä aspartaamin jälkeen jos jollain on. Kumpi on diabeetikon mielestä parempi vaihtoehto, sokerinen vai aspartaami? Tavallisessa lonkerossakaan ei hiilaria juuri ole.

        T kn

        Ruuan ajattelu lisää insuliinin eritystä kuten sen haistaminen. Sen mittaaminen on aika kallista joten siinä täytyy turvautua tutkimuksiin eikä aspartaami vaikuta verensokeriin juurikaan. Huonona puolena se, että aspartaami ei sovellu kaikkeen makeuttamiseen. Erityisesti aspartaamilla makeutetut siiderit ja lonkerot ovat tosi huonoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin taidat muuten tarkoittaa oikeilla siidereillä niitä joissa sakkakin pohjalla? Ravintolassa joskus juonut kun joku suositellut, muttei oikein niin happamana maistunut.

        T kn

        Ei, oikea siideri tehdään vain ja ainoastaan omenoista. Periaatteessa resepti on 1/3 happamia omenoita, 1/3 kitkerä omenoita ja 1/3 makeita omenoita. Pohjasakkaa tulee siitä, että siideri on pullo käytetty eli hiilidioksidi tulee käymisprosessista. Jos pullossa on hiivaa niin osa siitä hajoaa ja syntyy erilaisia aminohappoja yms. jotka vaikuttavat makuun. Ihan sama siis kuin shamppanjamenetelmällä tehdyssä kuohuviinissä.

        Suurin osa "siidereistä" on halvasta omenamehutiivistestä tehdystä viinistä laimentamalla ja hiilihapottamalla tehtyä juomaa. Sinänsä siideriä mutta maku on hyvin onneton. Onneksi myös hintakin on halpa.

        Sakka on siis sivuseikka. Alkuaan siideri tehtiin murskaamalla omenat hienoksi ja laittamalla murske säkkeihin. Säkit laitettiin saranoitujen puulevyjen väliin ja päälle isoja kiviä. Mehu valitettiin hiljakseen tynnyreihin ja annettiin käydä. Lopputuloksena mm. hapettumista joka näkyy siiderin värissä tummanruskeana häivähdyksenä. Tuollaista siideriä ei enää saa missään koska parhaimmillaankin omenat puristetaan ruuviprässissä. Teollisesti omenat puristetaan ruuvipuristemella. Se on eräänlainen päähän kapeneva lihamylly ja saanto on luokkaa 70% hedelmästä. Kuorien ja siementen maku jää pois.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ruuan ajattelu lisää insuliinin eritystä kuten sen haistaminen. Sen mittaaminen on aika kallista joten siinä täytyy turvautua tutkimuksiin eikä aspartaami vaikuta verensokeriin juurikaan. Huonona puolena se, että aspartaami ei sovellu kaikkeen makeuttamiseen. Erityisesti aspartaamilla makeutetut siiderit ja lonkerot ovat tosi huonoja.

        "Ruuan ajattelu lisää insuliinin eritystä kuten sen haistaminen"

        On kyllä aika mielenkiintoista. Siis ajatteleminen on se pointti, psykologinen vaikutus haimaan. Onkohan sillä eroa mitä ajattelee, että kuinka paljon insuliinia erittyy?

        Jos ajattelen perunamuusia, raakaa kaalta, punkkua, suklaata tai mansikkakakkua niin onkohan sillä eroa? Eli tuotteen kaloreilla ei ole vaikutusta vaan se että me jo ajatellaan sitä? Mitä voimakkaampi tuoksu, sitä enemmän lihottaa vai ratkaiseeko se että ruoka on hyvää? Siis omasta mielestä.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ruuan ajattelu lisää insuliinin eritystä kuten sen haistaminen"

        On kyllä aika mielenkiintoista. Siis ajatteleminen on se pointti, psykologinen vaikutus haimaan. Onkohan sillä eroa mitä ajattelee, että kuinka paljon insuliinia erittyy?

        Jos ajattelen perunamuusia, raakaa kaalta, punkkua, suklaata tai mansikkakakkua niin onkohan sillä eroa? Eli tuotteen kaloreilla ei ole vaikutusta vaan se että me jo ajatellaan sitä? Mitä voimakkaampi tuoksu, sitä enemmän lihottaa vai ratkaiseeko se että ruoka on hyvää? Siis omasta mielestä.

        T kn

        Insuliinin erittyminen hajujen, makujen tai ajattelun takia on niin mitätöntä ettei sillä ole merkitystä. Normaali verensokeri on 4-6 mmol/l eli toleranssi on melkoinen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei, oikea siideri tehdään vain ja ainoastaan omenoista. Periaatteessa resepti on 1/3 happamia omenoita, 1/3 kitkerä omenoita ja 1/3 makeita omenoita. Pohjasakkaa tulee siitä, että siideri on pullo käytetty eli hiilidioksidi tulee käymisprosessista. Jos pullossa on hiivaa niin osa siitä hajoaa ja syntyy erilaisia aminohappoja yms. jotka vaikuttavat makuun. Ihan sama siis kuin shamppanjamenetelmällä tehdyssä kuohuviinissä.

        Suurin osa "siidereistä" on halvasta omenamehutiivistestä tehdystä viinistä laimentamalla ja hiilihapottamalla tehtyä juomaa. Sinänsä siideriä mutta maku on hyvin onneton. Onneksi myös hintakin on halpa.

        Sakka on siis sivuseikka. Alkuaan siideri tehtiin murskaamalla omenat hienoksi ja laittamalla murske säkkeihin. Säkit laitettiin saranoitujen puulevyjen väliin ja päälle isoja kiviä. Mehu valitettiin hiljakseen tynnyreihin ja annettiin käydä. Lopputuloksena mm. hapettumista joka näkyy siiderin värissä tummanruskeana häivähdyksenä. Tuollaista siideriä ei enää saa missään koska parhaimmillaankin omenat puristetaan ruuviprässissä. Teollisesti omenat puristetaan ruuvipuristemella. Se on eräänlainen päähän kapeneva lihamylly ja saanto on luokkaa 70% hedelmästä. Kuorien ja siementen maku jää pois.

        "Ei, oikea siideri tehdään vain ja ainoastaan omenoista. "

        Juuri jotain paikallisen pienyrityksen omenasiideriä Skotlannissa se olikin jota tarjottiin. Oli aika kirpeää ja hiivaista, ja jäi ainoaksi kokeiluksi. Ei kaikki vaan miellytä omia makuhermoja. Makunsa kullakin.

        T kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ruuan ajattelu lisää insuliinin eritystä kuten sen haistaminen. Sen mittaaminen on aika kallista joten siinä täytyy turvautua tutkimuksiin eikä aspartaami vaikuta verensokeriin juurikaan. Huonona puolena se, että aspartaami ei sovellu kaikkeen makeuttamiseen. Erityisesti aspartaamilla makeutetut siiderit ja lonkerot ovat tosi huonoja.

        Siiderissä on alkoholia, joka itse lihottaa jo kolmella tavalla:
        1. siinä on energiaa
        2. se heikentää unta, jolloin seuraavana päivänä on makean ja rasvan himo.
        3. alkoholin hajoamistuotteet työllistävät maksaa, minkä seurauksena elimistöösi kertyy biologista siivousjätettä, mitä maksa ei ole ehtinyt siivota. Se hidastaa aineenvaihduntaa ja vähentää halua liikkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ruuan ajattelu lisää insuliinin eritystä kuten sen haistaminen"

        On kyllä aika mielenkiintoista. Siis ajatteleminen on se pointti, psykologinen vaikutus haimaan. Onkohan sillä eroa mitä ajattelee, että kuinka paljon insuliinia erittyy?

        Jos ajattelen perunamuusia, raakaa kaalta, punkkua, suklaata tai mansikkakakkua niin onkohan sillä eroa? Eli tuotteen kaloreilla ei ole vaikutusta vaan se että me jo ajatellaan sitä? Mitä voimakkaampi tuoksu, sitä enemmän lihottaa vai ratkaiseeko se että ruoka on hyvää? Siis omasta mielestä.

        T kn

        "Jos ajattelen perunamuusia, raakaa kaalta, punkkua, suklaata tai mansikkakakkua niin onkohan sillä eroa?"

        Mainitsit tuossa suklaan ja mansikkakakun, niin niissä sokerin korvaaminen makeutusaineilla ei juurikaan vähennä tuotteen kaloripitoisuutta.
        Sokeriton suklaa sisältää enemmän rasvaa kuin tavallinen ja sokerittomassa kakussa on suhteessa enemmän muita aineita, jotka sisältävät energiaa yhtä paljon kuin sokeri.


    • Anonyymi

      Mistä muusta ruoassasi mätät sokeria?

      Keinomakeutus voi hämätä aivojasi.

      • Anonyymi

        Oletko mitannut verensokerit että miten ne sinun aivoja hämää ja sitä kautta insuliinintuotantoa? Sitä tietoa, ja käytännön esimerkkiä haluaisin. Uskooko haima aivojen luomaa harhakuvaa?

        T kn


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Erinomaista kemikaalikimaraa. Minä kyllä pysyn erossa noista. Jätetään omaan arvoonsa noi lukeneet ja oppineet.

    • Anonyymi

      Tietyt keinotekoiset makeutusaineet sotkevat suoliston normaalia bakteerikantaa. Suoliston monipuolisella ja terveellä bakteerikannalla on vaikutusta mm. painonhallintaan ja mielialaan. Siinä yksi reitti vaikutusmekanismeille.

      Toinen mieleeni tuleva asia on yleinen ruokavalion koostumus. Jos käyttää paljon makeutusaineita, niin ehkä ruokavalio on muutenkin "synteettinen". Katselin kaupassa yhden anoreksiaa sairastavan tytön korin sisältöä. Siinä oli kaksi putkiloa nestemäistä ilmeisesti aspartaamipohjaista makeuttajaa. Itse ostin yhtä aikaa yhden paketin steviapuristeita, jotka itselläni riittävät todella kauan. Sinänsä anorektikko todistaa, että laiha voi olla makeutusaineista huolimatta. Tosin anoreksiamielenlaatua ei ole suurimmalla osalla ihmisistä, vaan he ovat alttiita mieliteoille. Siinä lienee syy lihomiseen. Kukaan tuskin makeutusaineella itsessään lihoo, mutta se saattaa provosoida mielitekoja.

      Itse en halua käyttää lisättyä sokeria. Tällä hetkellä makeutusaineen tarve on hyvin matala. Lähinnä kaakaota haluan vähän makeuttaa, ja käytän siihen steviaa. Kuulemma stevia ei haittaa suoliston bakteerikantaa. Olen kokeillut xylitoliakin, mutta siitä saa vatsavaivoja, eikä jälkimaku ole miellyttävä. Ei tosin steviakaan hyvältä maistu, mutta alan tottumaan.

      Jos joskus tosi harvoin haluan saunajuoman, voin valita aspartaamilla maustetun limpan, vaikka periaatteesta aspartaamia välttelen.

      Xylitolipastilleja käytän happohyökkäyksen torjuntaan. Niin varmaan käyttää moni muukin, olipa dieetti mikä tahansa, eikä niitä sen enempää kyseenalaista.

      • Anonyymi

        Kuten itse sanoit, se keinomakeutusainetta käyttänyt oli anorektikko. Se oli hoikka. Eihän se muuten olisi anorektikko.

        Keinomakeuksen yksi tunnetuista vaaroista on totuttautuminen tiettyyn makumaailmaan. Kun kaiken pitää olla extra-imelää, tulee syötyä myös hyvin kaloripitoista ruokaa.


    • Anonyymi

      Tämän mukaan steviakin olisi haitallista https://gutadvisor.com/does-stevia-affect-gut-bacteria-what-you-need-to-know/

      Ja tavallinen sokeri lisää elimistön tulehdusta (niin kuin ylipainokin).

      • Anonyymi

        Sokerin yksi eduista on sen tunnettu vaikutus mielialaan. Koska on mahdollista, ettei keinomakeutetuilla aineilla ole samaa ominaisuutta ja kuvitellaan, että kevyttuote on kaloriton, syödään herkästi pikkusen kevempää roimasti enemmän ja lihotaan, kun haettua tyydytystä ei tulekaan.

        Koska sokerin vaikutus tulee mausta, ei sisällöstä, suosin kovia sokerikarkkeja, joita en muuten mielelläni ahmi. Sama suklaan kanssa: suosin hyvin vahvaa (yli 80%) suklaata, koska, jos tulee suklaanhimo, syydytän sen pienemmällä kalorimäärällä.


    • Anonyymi

      Kiitos kommenteista. Oli ihan hyvä tuo muistutus ottaa taas hapankaalia aterialla. Olen sitä joskus syksyllä viimeksi ostanut.

      Huomasin että etikkaista/hapanta tekijää kaipaa suuresti osaksi ateriaa. Olen käyttänyt aamiaisella kalkkunaleivällä hieman Dijon-sinappia. Sopii niin hyvin. Pienikin määrä maistuu.

      Jos teillä olisi joku hyvä merkki antaa noista fermentoiduista kurkuista? Mitä itse käytätte? Pakkaukset on isoja ja aina vaara että jos ei ole omaan makuun niin menee haaskuuseen. Vierastan hieman kaikkia tuotteita jotka tulee itänaapurista, ja yleensä itä-eurooppalaista, että onko ne sitä mitä niiden pitäisi olla ja luulee ostavansa. Ei ehkä laadun tarkkailu ole niin tarkkaa kuin meillä.

      T kn

      • Itse ostan hapankurkkuja muutaman kerran vuodessa ja yleensä irtomyynnistä. Suurin osa on kotimaista tuotantoa ja Myrttisen kurkut ovat ainakin ok.


    • Anonyymi

      Keinotekoiset makeutusaineet saattavat saada aikaan ajattelureaktion; " nyt kun en saa kaloreita sokerista, voinkin tunkea suuhuni muuta sen sijaan".

      Keinotekoiset maketusaineet saattavat olla vaarallisiakin.

      Auttaa jo paljon kun saa todistettua itselleen, siis oikein syvällisesti, että en tarvise lisäv imelyyttä, makeutta ruuassani. saan tarpeesi terveellistä makeutta tuoreista hedelmistä.
      Sokeria tai siirappia on lisätty nyt jo lähes kaikkiin valmisruokiin.
      Miksi?
      Koska se MYY!!!!!!!!!!!!!
      Se maistuu "paremmalta" ja johon jokainen helposti tottuu.

      • Mitkä ovat nämä valmisruuat, joihin on lisätty sokeria?

        Itse käytän makeuttamiseen erytriolia (6 € kilo Ranskasta) tai Lidlin makeutuspuristeita. Jälkimmäistä kahviin. Lisäksi glukoosia jäätelöön ja sorbettiin mutta se on enemmänkin estämässä kiteytymistä. Glukoosia menee myös sinappiin. Ginger ale -tiiviste pitää tehdä sokeriin, muuten ei säily mutta makeus suurimmalta osalta keinomakeutusaineesta.


    • Anonyymi

      Pitää yllä sokerinhimoa ja jopa hämää aivojasi.

      • Anonyymi

        Ai jaa, olisiko linkkejä antaa vertaisarvioituihin tutkimuksiin? Vai veditkö asian hatusta?


      • Anonyymi

        Veijo, kerro tässä meille kaikille. Kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veijo, kerro tässä meille kaikille. Kiitos.

        "Veijo, kerro tässä meille kaikille. Kiitos."

        Täälllä ei asialliset perustelluta vastaukset ole sallittuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Veijo, kerro tässä meille kaikille. Kiitos."

        Täälllä ei asialliset perustelluta vastaukset ole sallittuja.

        Yritä edes joskus kirjoittaa asiallinen perusteltu mielipide. Oma mielipide, tämä on keskustelupalsta. Kirjoituksesi ovat joko muualta kopioituja tai tyhjänpäiväisiä heittoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritä edes joskus kirjoittaa asiallinen perusteltu mielipide. Oma mielipide, tämä on keskustelupalsta. Kirjoituksesi ovat joko muualta kopioituja tai tyhjänpäiväisiä heittoja.

        Käyttäydy, kiitos.


      • Anonyymi

        Niin, mutta yritä edes. Et voi tietää ellet kokeile.


    • Anonyymi

      Se lisää sokerin himoa ja aiheuttaa kehon nestetasapainon vinoutumista.

    • Anonyymi

      Keinotekoiset makeutusaineet saavat (huijaavat) haiman erittämään insuliinia. Kun insuliini sitten on koholla, niin myöhemmin syöty hiilihydraatti alkaa VÄLITTÖMÄSTI muuttumaan rasvaksi. Siitä siis johtuu makeutusaineiden aiheuttama lihominen. Paras siis pysyä erossa makeutumisaineista ja syödä normaalia ruokaa ilman lisättyjä sokereita.

      • Anonyymi

        Odotetaan, mitä Veijolla on asiaan sanottavaa. Hän myös kertoo, mistä tuo tieto on haettavissa.

        Itse kyllä käytän makeutusaineita, stevia ja aspartaami, aina kun vain voin. Sakariini ja fruktoosi, (luonnollinen luonnoton) ovat huonot, sillä niiden on havaittu heiluttavan sokeri-, maksa- ja munuaisarvoja.


      • Ihmisellä on aina elimistössään riittävästi insuliinia kaiken ravinnon varastoimiseksi. Jos syöt pelkkää rasvaa niin sekin varastoituu aivan ilman insuliinin lisäeritystäkin. Varastoituminen voi kyllä olla hitaampaa. Lisäksi kohonnut insuliini vähentää glukagonin eritystä eli keho ei vapauta itse glukoosia niin paljon.

        Keinomakeutusaineet, hajyt ym. aiheuttavat vain hyvin pienen insuliinitason nousun. Sillä ei ole käytännön merkitystä lihomiselle.

        Lihominen on seurausta liiasta energian saannista eikä insuliinista. Sen sijaan liiallinen insuliini ja matala verensokeri lisäävät syömistä.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe