Vedenpaisumuskertomus on tosi tapahtuma!

Anonyymi

Laivan ajautui vedenpaisumuksen päätyttyä vuorelle.
Arkeologinen tiede todistaa Raamatun opettamasta vedenpaisumuksesta:

75

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin on ja tässä on todistettu myös, että maa on pallo.

      Vedenpaisumuksen todellisuus

      Mikäli tapauksen kertoja olisi halunnut kuvata mailmanlaajuista tulvaa, hän olisi käyttänyt niitä ilmaisuja, joita Raamattukin käyttää. Raamattu kertomusta ei voi mitenkään tulkita niin, että ilmoitettaisiin jonkin joen tulvineen yli äyräidensä.

      Tulva todetaan maailmanlaajuiseksi yli 30 kertaa

      Maailmanlaajuinen sade ei voisi kestää nykyään 40 vuorokautta.

      Jotta arkki saatiin ajelehtimaan, vettä tarvittiin ainakin 7000mm. Vahvuinen kerros.

      Kun rankkasade jatkuin vedet paisuivat suuresti maanpäällä. Ilmaisu on melko voimakas mikäli se tarkoittaa vain paikallista tulvaa.

      Olisi ollut mieletöntä rakentaa arkkia 120 vuotta vain paikallista tulvaa varten.

      Tekstissä käy ilmi, että se on silminnäkijöiden kirjoittama ja he kuvaavat selvästi maailmanlaajuista mullistusta.

      Vedet peittivät kaikki korkeat vuoret taivaan alla niin, että arkki saattoi ajelehtia niiden yli. Silloisen maailman vuorten korkeutta Raamattu ei ilmoita, mutta mainitsee niiden peittyneen. Vesimassat ovat aiheuttaneet valtavan eroosiota ja madaltaneen myös silloisia vuoria.

      Silloin hukkui kaikki liha, joka maan päällä liikkui. Tämä voi toteutua ainoastaan maailmanlaajuisen tulvan yhteydessä.

      Kaikki ihmiset hukkuivat/kuolivat. Paikallisessa tulvassa näin ei olisi käynyt.

      Vedet saivat vallan ja paisuivat suuresti maan päällä ja vallitsivat maan päällä 150 päivää. Mikään paikallinen tulva ei vallitse 150 päivää.

      Arkki pysähtyi Araratin vuorille vasta kun vedet alkoivat väistyä. Araratin vuorilla on 4500 metrin korkeudessa ns. tyynylaavaa, jota syntyy vain vedenalaisissa tulivuortenpurkauksissa. Kautta maailman useiden vuorten huipuilta on löydetty merieläinten fossiileja.

      Noan lähettämä kyyhkynen ei löytänyt paikka, jossa lepuuttaa jalkaansa vaikka vedet olivat jo väistyneet neljän kuukauden ajan.

      Kesti yli vuoden ennen kuin tarpeeksi maata oli tullut näkyviin niin, että arkista voitiin lähteä. Kaiken yllä olevan valossa on käsittämätöntä, että henkilöt jotka väittävät uskovansa Jumalan sanaan, voivat samalla esittää vedenpaisumuksessa oli kyse vain paikallisesta tulvasta. Ainoa selitys tälle lienee se, että he eivät kestä tiedemaailman ivaa ja rakastavat ihmiskunniaa enemmän kuin Jumalan kunniaa.

      Maailman laajuisaa vedenpaisumusta tukevat myös seuraavat seikat.

      Jumala lupasi, ettei hän koskaan lähetä vedenpaisumuksen kaltaista tulvaa. Mikäli on kysymyksessä paikallinen tulva silloin on Jumala rikkonut lupauksensa toistuvasti.

      Uusi Testamentti käyttää vedenpaisumuksesta kreikankielistä sanaa ”kataklysmos” Tarkoittaa kaiken tuhoavaa mullistusta. Kreikankielistä tulva sanaa ei käytetä.

      Tulvan jälkeinen sää muutokset ovat juuri sellaisia kuin maapalloa ympäröineen höyryvaipan alassatamisessa seuraisi tuulet, sateet, selvät vuodenaikojen erot ja pilven sateenkaaren ilmestymisen. Olisi todella ihme jos paimentolaiset olisivat nuotiolla keksineet nämä tarinat omasta päästään?

      Ihmisen elinikä alkoi laskea vedenpaisumuksen jälkeen.

      Jeesus vahvisti vedenpaisumuksen.


      Vedenpaisumuksesta tieteen keinoin, verraten tieteen löytämiä faktoja Raamatun ilmoitukseen.
      Ympäri maailmaa vedenpaisumuksesta kertovat myös muut uskot ja kansat, joten vedenpaisumus ei ole Raamatun yksinoikeus, mutta se tekee vedenpaisumuksesta sitäkin uskottavamman.
      Vedenpaisumus on siis tieteellä toteen näytetty, mutta vain Raamattu kertoo miksi ja miten se tapahtui Kristususkon silmin.
      Vedenpaisumus tuli, koska maailma käänsi selkänsä Jumalalle ja kun vedenpaisumus väistyi, antoi Jumala meille taivaalle merkin tästä tapahtumasta ja se merkki on sateenkaari.
      Sateenkaari on siis varoitus synnissä elämisestä joka johtaa luopumukseen ja luopumus johtaa tuomioon ja tästä tuomiosta Jumala varoittaa taivaalla sateenkaarella ja nyt sateenkaaren ovat ottaneet merkikseen pridekansa ja luopunut luterilainen kirkko.
      ...... - - - ....... Mikä olikaan varoitus tuomiosta?
      ............................. --------..... SATEENKAARI.
      1 Pietarin kirje 4:15 Älköön näet kukaan teistä kärsikö murhaajana tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että sekaantuu hänelle kuulumattomiin;
      4:16 mutta jos hän kärsii kristittynä, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa.
      4:17 Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?
      4:18 Ja "jos vanhurskas vaivoin pelastuu, niin mihinkä joutuukaan jumalaton ja syntinen?"
      4:19 Sentähden, uskokoot myös ne, jotka Jumalan tahdon mukaan kärsivät, sielunsa uskolliselle Luojalle, tehden sitä, mikä hyvää on.

      • Maan sisällä on vesilähteet. 600km syvyydessä on vettä 3-10 kertaa enemmän kuin on merissä ja sieltä tulivat vedenpaisuksen vedet. Raamatussa kerrotaan päivän tarkkuudella milloin vedenpaisumus alkoi ja miten kaikki suuren syvyyden lähteet puhkesivat. Nyt uuden tieteellisen tutkimuksen pohjalta voidaan olettaa, että koko maailma on ollut veden peitossa. Voit lukea lisää syvyyden lähteistä täältä luominen.fi/syvyyden-lahteet
        Tällä videolla Lääkäri Pekka Reinikainen kertoo miten vedenpaisumuksen vedet muovasivat Grand canyonin. Yli 90% löydetyistä fossiileista on merieläimiä elävänä hautautuneita Nooan vedenpaisumuksessa.
        eSpecialTV:n koko video on katsottavissa täältä youtu.be/TWlaeX1cawM, jossa kerrotaan lisäksi miljoonan dollarin palkinnosta sille tutkijalle, joka selittää kuinka alkuliemestä saadan solu. Kukaan ei ole hakenut rahoja, koska se on mahdotonta.


      • Arto777 kirjoitti:

        Maan sisällä on vesilähteet. 600km syvyydessä on vettä 3-10 kertaa enemmän kuin on merissä ja sieltä tulivat vedenpaisuksen vedet. Raamatussa kerrotaan päivän tarkkuudella milloin vedenpaisumus alkoi ja miten kaikki suuren syvyyden lähteet puhkesivat. Nyt uuden tieteellisen tutkimuksen pohjalta voidaan olettaa, että koko maailma on ollut veden peitossa. Voit lukea lisää syvyyden lähteistä täältä luominen.fi/syvyyden-lahteet
        Tällä videolla Lääkäri Pekka Reinikainen kertoo miten vedenpaisumuksen vedet muovasivat Grand canyonin. Yli 90% löydetyistä fossiileista on merieläimiä elävänä hautautuneita Nooan vedenpaisumuksessa.
        eSpecialTV:n koko video on katsottavissa täältä youtu.be/TWlaeX1cawM, jossa kerrotaan lisäksi miljoonan dollarin palkinnosta sille tutkijalle, joka selittää kuinka alkuliemestä saadan solu. Kukaan ei ole hakenut rahoja, koska se on mahdotonta.

        Kansojen yhdenmukaiset kertomukset
        Tanskalainen Henri Nissen, joka on toiminut muun muassa Tanskan parlamentin lehdistösihteerinä, on kirjoittanut kirjan Nooan arkista, Noah’s Ark: Ancient Accounts and New Discoveries. Siinä perehdytään kansojen vedenpaisumuskertomuksiin. Kansojen vedenpaisumuskertomuksia tunnetaan 212 kappaletta. Niistä 186:ssa kerrotaan perheestä, joka pelastui. Legendoista 148:ssa mainitaan laiva, jonka matkustajat pelastuivat ja 64 kertomuksesta selviää, että pelastuminen tapahtui jollakin muulla tavalla. Tulva mainitaan maailmanlaajuiseksi 154 kertomuksessa ja eläinten pelastumisesta kerrotaan 142 kertaa. Nissen päättelee, että kertomukset osoittavat, että Raamattu on todella hämmästyttävän luotettava, kun sitä vertaa muihin lähteisiin. On myös syytä pitää mielessä, että nämä yhdensuuntaiset selonteot vedenpaisumuksesta on kirjattu eri puolilta maailmaa, jopa eteläisen Tyynenmeren Fiji-saarilta. Toisin sanoen, kyseessä ovat itsenäiset ja toisistaan riippumattomat kuvaukset yhteisestä perimätiedosta.
        Geologia vahvistaa, että on tapahtunut vedenpaisumus
        Se vahvistaa myös maailman historian aikataulun sekä alussa tapahtuneen luomisen. "Tieteen vapauttamiseksi Mooseksesta” 1700-luvulla kyhätty geologian uniformitarianistinen ja poliittinen korttitalo on sortunut. Se ei kestänyt maastosta tehtyjä havaintoja. Tämä ei yllätä, koska Jumalan kumoamiseksi sommiteltu tarina on pelkkää ateistien filosofointia. Kun lapio työnnetään maahan, kentältä saatava todistusaineisto kumoaa väitetyt vuosimiljoonat. Laaksot, sedimenttikerrostumat, tuliperäinen toiminta, maanjäristykset, eroosio, fossiilien synty ja monet muutkin prosessit, joiden väitettiin vievän vuosimiljoonia, ovat muuttuneet uniformitarianismille vihamieliseksi todistusaineistoksi ja geologien väitteet ovat osoittautuneet kehäpäätelmiksi
        Kun jo tutkimusta aloitettaessa pidetään kerrostumia ja maan muotoja satojen miljoonien vuosien ikäisinä, joudutaan ad hoc- päättelyiden ansaan. Tämä ei yllätä, koska täysin virheellistä tulkintaa on mahdotonta osoittaa todeksi tieteellisellä menetelmällä.
        Geologiassa on tapahtumassa perinpohjainen oppirakennelman muutos
        Hiilen synty, ”monet” jääkaudet, dinosaurusten jalanjäljet ja niiden munat väitetyllä ”elämän keskiajalla” osoittavat, että vedenpaisumus ei vain selitä niitä, vaan antaa vakuuttavamman tulkinnan näille havainnoille kuin uniformitarianismi. Kerrostumat kertovat kaiken kattaneesta katastrofista. Seuraavassa vakuuttavia todisteita.
        Hiilikerrostumat syntyivät nopeasti vedenpaisumuksessa
        Hiili on aina ollut tärkeä energialähde ihmisille. Se on syntynyt tiiviistä, muodonmuutoksen läpikäyneestä kasvimassasta. Hiiliesiintymiä on myös maanpinnalla ja aivan sen alla. Hiili esiintyy usein juonteina. Juonteet voivat olla jopa 60 metriä paksuja. Uniformitarianistit ovat perinteisesti väittäneet niiden synnyn edellyttävän vuosimiljoonia. Väite perustuu kasvimassan hitaaseen kertymiseen ja massan hajoamiseen turpeeksi suolla, missä vesi estää valkolahottajahomeen ligniiniä purkavan toiminnan. Uniformitarianistien perinteinen ”ikoni” on ”hiilisuo”.
        Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että tämä näkemys on riittämätön. Vaadittavia tekijöitä on liian paljon, tapahtuma on liian monimutkainen ja kestää aivan liian kauan. Turpeen pitäisi näet säilyä happamassa ja hapettomassa ympäristössä veden sisällä, jotta se ei lahoa. Tästä syystä esimerkiksi lehtiä ei metsissä ole paksuina kerroksina. Jotta hiiltä kertyisi, koko suon täytyisi vajota. Vajoamisen täytyisi kuitenkin tapahtua äärimmäisen hallitusti, jotta hapettomuutta ylläpitävä veden pinta säilyttäisi turpeeksi muuttuvan kasvimassan.
        Turpeen kertymisen jälkeen tarvitaan hienovarainen meren murtautuminen suota peittämään. Näin suo peittyisi sedimenttikerrostuman alle. Tämän tulee tapahtua riittävän nopeasti, jotta turve ei ehdi muuttua mullaksi, mutta samalla riittävän hellästi, jotta turve ei kulkeudu tiehensä. Eikä tässä vielä kyllin. Tämän näytelmän on toistuttava monta kertaa, kunnes turve ja muodostuneet sedimenttikerrokset ovat tuhansien metrien vahvuiset, jotta paine ja kuumuus muuttaisivat turpeen hiileksi tai ruskohiileksi. On helppo ymmärtää, että tällaista ihmettä ei tapahdu ja nykyhetken tapahtumat eivät ole avain menneisyyteen, kuten uniformitarianistit hokevat!


      • Arto777 kirjoitti:

        Kansojen yhdenmukaiset kertomukset
        Tanskalainen Henri Nissen, joka on toiminut muun muassa Tanskan parlamentin lehdistösihteerinä, on kirjoittanut kirjan Nooan arkista, Noah’s Ark: Ancient Accounts and New Discoveries. Siinä perehdytään kansojen vedenpaisumuskertomuksiin. Kansojen vedenpaisumuskertomuksia tunnetaan 212 kappaletta. Niistä 186:ssa kerrotaan perheestä, joka pelastui. Legendoista 148:ssa mainitaan laiva, jonka matkustajat pelastuivat ja 64 kertomuksesta selviää, että pelastuminen tapahtui jollakin muulla tavalla. Tulva mainitaan maailmanlaajuiseksi 154 kertomuksessa ja eläinten pelastumisesta kerrotaan 142 kertaa. Nissen päättelee, että kertomukset osoittavat, että Raamattu on todella hämmästyttävän luotettava, kun sitä vertaa muihin lähteisiin. On myös syytä pitää mielessä, että nämä yhdensuuntaiset selonteot vedenpaisumuksesta on kirjattu eri puolilta maailmaa, jopa eteläisen Tyynenmeren Fiji-saarilta. Toisin sanoen, kyseessä ovat itsenäiset ja toisistaan riippumattomat kuvaukset yhteisestä perimätiedosta.
        Geologia vahvistaa, että on tapahtunut vedenpaisumus
        Se vahvistaa myös maailman historian aikataulun sekä alussa tapahtuneen luomisen. "Tieteen vapauttamiseksi Mooseksesta” 1700-luvulla kyhätty geologian uniformitarianistinen ja poliittinen korttitalo on sortunut. Se ei kestänyt maastosta tehtyjä havaintoja. Tämä ei yllätä, koska Jumalan kumoamiseksi sommiteltu tarina on pelkkää ateistien filosofointia. Kun lapio työnnetään maahan, kentältä saatava todistusaineisto kumoaa väitetyt vuosimiljoonat. Laaksot, sedimenttikerrostumat, tuliperäinen toiminta, maanjäristykset, eroosio, fossiilien synty ja monet muutkin prosessit, joiden väitettiin vievän vuosimiljoonia, ovat muuttuneet uniformitarianismille vihamieliseksi todistusaineistoksi ja geologien väitteet ovat osoittautuneet kehäpäätelmiksi
        Kun jo tutkimusta aloitettaessa pidetään kerrostumia ja maan muotoja satojen miljoonien vuosien ikäisinä, joudutaan ad hoc- päättelyiden ansaan. Tämä ei yllätä, koska täysin virheellistä tulkintaa on mahdotonta osoittaa todeksi tieteellisellä menetelmällä.
        Geologiassa on tapahtumassa perinpohjainen oppirakennelman muutos
        Hiilen synty, ”monet” jääkaudet, dinosaurusten jalanjäljet ja niiden munat väitetyllä ”elämän keskiajalla” osoittavat, että vedenpaisumus ei vain selitä niitä, vaan antaa vakuuttavamman tulkinnan näille havainnoille kuin uniformitarianismi. Kerrostumat kertovat kaiken kattaneesta katastrofista. Seuraavassa vakuuttavia todisteita.
        Hiilikerrostumat syntyivät nopeasti vedenpaisumuksessa
        Hiili on aina ollut tärkeä energialähde ihmisille. Se on syntynyt tiiviistä, muodonmuutoksen läpikäyneestä kasvimassasta. Hiiliesiintymiä on myös maanpinnalla ja aivan sen alla. Hiili esiintyy usein juonteina. Juonteet voivat olla jopa 60 metriä paksuja. Uniformitarianistit ovat perinteisesti väittäneet niiden synnyn edellyttävän vuosimiljoonia. Väite perustuu kasvimassan hitaaseen kertymiseen ja massan hajoamiseen turpeeksi suolla, missä vesi estää valkolahottajahomeen ligniiniä purkavan toiminnan. Uniformitarianistien perinteinen ”ikoni” on ”hiilisuo”.
        Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että tämä näkemys on riittämätön. Vaadittavia tekijöitä on liian paljon, tapahtuma on liian monimutkainen ja kestää aivan liian kauan. Turpeen pitäisi näet säilyä happamassa ja hapettomassa ympäristössä veden sisällä, jotta se ei lahoa. Tästä syystä esimerkiksi lehtiä ei metsissä ole paksuina kerroksina. Jotta hiiltä kertyisi, koko suon täytyisi vajota. Vajoamisen täytyisi kuitenkin tapahtua äärimmäisen hallitusti, jotta hapettomuutta ylläpitävä veden pinta säilyttäisi turpeeksi muuttuvan kasvimassan.
        Turpeen kertymisen jälkeen tarvitaan hienovarainen meren murtautuminen suota peittämään. Näin suo peittyisi sedimenttikerrostuman alle. Tämän tulee tapahtua riittävän nopeasti, jotta turve ei ehdi muuttua mullaksi, mutta samalla riittävän hellästi, jotta turve ei kulkeudu tiehensä. Eikä tässä vielä kyllin. Tämän näytelmän on toistuttava monta kertaa, kunnes turve ja muodostuneet sedimenttikerrokset ovat tuhansien metrien vahvuiset, jotta paine ja kuumuus muuttaisivat turpeen hiileksi tai ruskohiileksi. On helppo ymmärtää, että tällaista ihmettä ei tapahdu ja nykyhetken tapahtumat eivät ole avain menneisyyteen, kuten uniformitarianistit hokevat!

        Maallistuneiden geologien toivomia ihmeitä ei tapahdu,
        eivätkä heidän ongelmansa tähän lopu, sillä hiili on usein puhdasta ja juonteet paksuja. Jos niiden synty olisi vaatinut pitkiä ajanjaksoja, miksi juonteissa ei ole epäpuhtauksia kuten hiekkaa, tuliperäistä tuhkaa ym. Tämä on merkittävä ongelma, sillä 60 metrin paksuinen hiilijuonne edellyttää syntyäkseen 600 metrin vahvuisen turvekerroksen, jonka muodostuminen kestäisi tavattoman pitkän ajan. Uniformitarianistien näkemys on äärimäisen epätodennäköinen, sillä heidän näytelmänsä täytyy tapahtua merellisessä ympäristössä, koska hiilijuonteiden läheisyydessä on usein merellisiä sedimenttikerrostumia ja fossiileja. Rantaviivat ovat kuitenkin jatkuvassa muutoksen tilassa. Paksuimmat nykyään tunnetut turvekerrokset ovat 20 metrin vahvuisia, eikä niiden ole todettu muuttuvan hiileksi. Hiiliesiintymät eivät sovi uniformitarianistiseen tulkintaan.
        Vedenpaisumus selittää hiilen muodostumisen paremmin
        Vedenpaisumuksen alkuvaiheessa kasvimateriaalia olisi irronnut valtavina ”tukki- ja kasvilauttoina”, jotka olisivat ajelehtineet virtausten mukana ja kasautuneet paksuiksi kerrostumiksi, jotka jäivät sedimenttien peittoon. Puu muuttuu hiileksi huomattavasti pienemmässä paineessa kuin turve. Kun kasvimateriaali hautautui vedenpaisumuksessa nopeasti ja sen päälle kertyi paksu sedimenttikuorma, tämä selittää hiilen nopean muodostumisen ymmärrettävästi.
        Vedenpaisumus selittää myös hiilijuonteiden suhteellisen puhtauden ja niihin liittyvät merelliset fossiilit ja sedimentit. Vedenpaisumuksen alkuvaiheessa syvälle hautautunut hiili tuli melko lähelle maan pintaa, kun vedenpaisumuksen päättyessä merialtaisiin palaavat vedet kuluttivat alkuvaiheessa kasautuneita sedimenttikerrostumia päältä pois. Hiilikerrostumat sopivat hyvin yhteen vedenpaisumuksen tapahtumien kanssa. Niiden syntyyn ei suinkaan tarvita valtavia ajanjaksoja vaan oikeat olosuhteet ja tapahtumien järjestys.
        Lyhyitä ”jääkausia”
        Uniformitarianistien mukaan maapallolla on ollut 5 merkittävää jääkautta. Niitä olisi alkanut esiintyä yli 2 miljardia vuotta sitten ja eräät olisivat kestäneet satoja vuosimiljoonia. Tähän tulokseen on päädytty etsimällä maaperästä jääkaudelle tyypillisiä kiviä. Tähän liittyy kuitenkin paljon tulkinnallista epävarmuutta. Ongelma on myös teoriaan liittyvä ajatus maapallosta lumipallona, sillä jos näin kävisi, lumi ei ehkä enää sulaisi ja Maa pysyisi jäässä, kun lumi heijastaisi Auringon lämmön takaisin avaruuteen. Lämpötila voisi asettua tällaisessa tilanteessa pysyvästi -80 Celsiusasteeseen. Jääkausiksi tulkitut kivimuodostumat voivat kuitenkin olla massiivisten vedenalaisten maanvyöryjen synnyttämiä.
        Maan ainoan jääkauden
        jättämiä jälkiä ovat moreenit, urat kallioissa ja kivenjärkäleissä jne. Maapallon kokema ainoa jääkausi peitti 30% maanpinnasta. Se tapahtui pohjoisella ja lauhkealla vyöhykkeellä, missä lämpötila laski noin 12-28 astetta tavanomaisesta vuodenaikavaihtelusta. Koska kylmempi ilma on kuivaa, kosteutta tarvittiin jostakin. Pelkkä planeetan kylmeneminen ei aiheuta tällaista jääkautta, sillä lumisadetta ei pelkässä kovassa kylmyydessä synny.
        Uniformitarianismi ei selitä jääkausia, mutta ainoaa jääkautta edeltänyt vedenpaisumus ratkaisee ongelman upeasti. Geologithan eivät kykene selittämään edes yhtä jääkautta, mutta väittävät silti, että niitä olisi ollut 50. Heillä on 60 erilaista jääkauden syntyteoriaa, joista Milankovicin teoria on tunnetuin.


      • Arto777 kirjoitti:

        Maan sisällä on vesilähteet. 600km syvyydessä on vettä 3-10 kertaa enemmän kuin on merissä ja sieltä tulivat vedenpaisuksen vedet. Raamatussa kerrotaan päivän tarkkuudella milloin vedenpaisumus alkoi ja miten kaikki suuren syvyyden lähteet puhkesivat. Nyt uuden tieteellisen tutkimuksen pohjalta voidaan olettaa, että koko maailma on ollut veden peitossa. Voit lukea lisää syvyyden lähteistä täältä luominen.fi/syvyyden-lahteet
        Tällä videolla Lääkäri Pekka Reinikainen kertoo miten vedenpaisumuksen vedet muovasivat Grand canyonin. Yli 90% löydetyistä fossiileista on merieläimiä elävänä hautautuneita Nooan vedenpaisumuksessa.
        eSpecialTV:n koko video on katsottavissa täältä youtu.be/TWlaeX1cawM, jossa kerrotaan lisäksi miljoonan dollarin palkinnosta sille tutkijalle, joka selittää kuinka alkuliemestä saadan solu. Kukaan ei ole hakenut rahoja, koska se on mahdotonta.

        Pekka Reinikaisen video

        https://www.youtube.com/watch?v=TWlaeX1cawM


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Maan sisällä on vesilähteet. 600km syvyydessä on vettä 3-10 kertaa enemmän kuin on merissä ja sieltä tulivat vedenpaisuksen vedet. Raamatussa kerrotaan päivän tarkkuudella milloin vedenpaisumus alkoi ja miten kaikki suuren syvyyden lähteet puhkesivat. Nyt uuden tieteellisen tutkimuksen pohjalta voidaan olettaa, että koko maailma on ollut veden peitossa. Voit lukea lisää syvyyden lähteistä täältä luominen.fi/syvyyden-lahteet
        Tällä videolla Lääkäri Pekka Reinikainen kertoo miten vedenpaisumuksen vedet muovasivat Grand canyonin. Yli 90% löydetyistä fossiileista on merieläimiä elävänä hautautuneita Nooan vedenpaisumuksessa.
        eSpecialTV:n koko video on katsottavissa täältä youtu.be/TWlaeX1cawM, jossa kerrotaan lisäksi miljoonan dollarin palkinnosta sille tutkijalle, joka selittää kuinka alkuliemestä saadan solu. Kukaan ei ole hakenut rahoja, koska se on mahdotonta.

        Alueilla joista otetaan pohjavettä maa painuu vastaavasti. Ei sitä vettä vieläkään tyhjästä synny.

        Fiksut yli viisivuotiaat ei satuja usko eikä ainakaan yritä epätoivoisesti perustella niitä todeksi. Tunnen ihmisenä myötähäpeää uskovaisten puolesta.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Maallistuneiden geologien toivomia ihmeitä ei tapahdu,
        eivätkä heidän ongelmansa tähän lopu, sillä hiili on usein puhdasta ja juonteet paksuja. Jos niiden synty olisi vaatinut pitkiä ajanjaksoja, miksi juonteissa ei ole epäpuhtauksia kuten hiekkaa, tuliperäistä tuhkaa ym. Tämä on merkittävä ongelma, sillä 60 metrin paksuinen hiilijuonne edellyttää syntyäkseen 600 metrin vahvuisen turvekerroksen, jonka muodostuminen kestäisi tavattoman pitkän ajan. Uniformitarianistien näkemys on äärimäisen epätodennäköinen, sillä heidän näytelmänsä täytyy tapahtua merellisessä ympäristössä, koska hiilijuonteiden läheisyydessä on usein merellisiä sedimenttikerrostumia ja fossiileja. Rantaviivat ovat kuitenkin jatkuvassa muutoksen tilassa. Paksuimmat nykyään tunnetut turvekerrokset ovat 20 metrin vahvuisia, eikä niiden ole todettu muuttuvan hiileksi. Hiiliesiintymät eivät sovi uniformitarianistiseen tulkintaan.
        Vedenpaisumus selittää hiilen muodostumisen paremmin
        Vedenpaisumuksen alkuvaiheessa kasvimateriaalia olisi irronnut valtavina ”tukki- ja kasvilauttoina”, jotka olisivat ajelehtineet virtausten mukana ja kasautuneet paksuiksi kerrostumiksi, jotka jäivät sedimenttien peittoon. Puu muuttuu hiileksi huomattavasti pienemmässä paineessa kuin turve. Kun kasvimateriaali hautautui vedenpaisumuksessa nopeasti ja sen päälle kertyi paksu sedimenttikuorma, tämä selittää hiilen nopean muodostumisen ymmärrettävästi.
        Vedenpaisumus selittää myös hiilijuonteiden suhteellisen puhtauden ja niihin liittyvät merelliset fossiilit ja sedimentit. Vedenpaisumuksen alkuvaiheessa syvälle hautautunut hiili tuli melko lähelle maan pintaa, kun vedenpaisumuksen päättyessä merialtaisiin palaavat vedet kuluttivat alkuvaiheessa kasautuneita sedimenttikerrostumia päältä pois. Hiilikerrostumat sopivat hyvin yhteen vedenpaisumuksen tapahtumien kanssa. Niiden syntyyn ei suinkaan tarvita valtavia ajanjaksoja vaan oikeat olosuhteet ja tapahtumien järjestys.
        Lyhyitä ”jääkausia”
        Uniformitarianistien mukaan maapallolla on ollut 5 merkittävää jääkautta. Niitä olisi alkanut esiintyä yli 2 miljardia vuotta sitten ja eräät olisivat kestäneet satoja vuosimiljoonia. Tähän tulokseen on päädytty etsimällä maaperästä jääkaudelle tyypillisiä kiviä. Tähän liittyy kuitenkin paljon tulkinnallista epävarmuutta. Ongelma on myös teoriaan liittyvä ajatus maapallosta lumipallona, sillä jos näin kävisi, lumi ei ehkä enää sulaisi ja Maa pysyisi jäässä, kun lumi heijastaisi Auringon lämmön takaisin avaruuteen. Lämpötila voisi asettua tällaisessa tilanteessa pysyvästi -80 Celsiusasteeseen. Jääkausiksi tulkitut kivimuodostumat voivat kuitenkin olla massiivisten vedenalaisten maanvyöryjen synnyttämiä.
        Maan ainoan jääkauden
        jättämiä jälkiä ovat moreenit, urat kallioissa ja kivenjärkäleissä jne. Maapallon kokema ainoa jääkausi peitti 30% maanpinnasta. Se tapahtui pohjoisella ja lauhkealla vyöhykkeellä, missä lämpötila laski noin 12-28 astetta tavanomaisesta vuodenaikavaihtelusta. Koska kylmempi ilma on kuivaa, kosteutta tarvittiin jostakin. Pelkkä planeetan kylmeneminen ei aiheuta tällaista jääkautta, sillä lumisadetta ei pelkässä kovassa kylmyydessä synny.
        Uniformitarianismi ei selitä jääkausia, mutta ainoaa jääkautta edeltänyt vedenpaisumus ratkaisee ongelman upeasti. Geologithan eivät kykene selittämään edes yhtä jääkautta, mutta väittävät silti, että niitä olisi ollut 50. Heillä on 60 erilaista jääkauden syntyteoriaa, joista Milankovicin teoria on tunnetuin.

        Olet vain nolo.
        Jos olet paskonut housuusi ei tilanne parane selittämällä että tää olikin ihan suunniteltu ja kiva juttu.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Maallistuneiden geologien toivomia ihmeitä ei tapahdu,
        eivätkä heidän ongelmansa tähän lopu, sillä hiili on usein puhdasta ja juonteet paksuja. Jos niiden synty olisi vaatinut pitkiä ajanjaksoja, miksi juonteissa ei ole epäpuhtauksia kuten hiekkaa, tuliperäistä tuhkaa ym. Tämä on merkittävä ongelma, sillä 60 metrin paksuinen hiilijuonne edellyttää syntyäkseen 600 metrin vahvuisen turvekerroksen, jonka muodostuminen kestäisi tavattoman pitkän ajan. Uniformitarianistien näkemys on äärimäisen epätodennäköinen, sillä heidän näytelmänsä täytyy tapahtua merellisessä ympäristössä, koska hiilijuonteiden läheisyydessä on usein merellisiä sedimenttikerrostumia ja fossiileja. Rantaviivat ovat kuitenkin jatkuvassa muutoksen tilassa. Paksuimmat nykyään tunnetut turvekerrokset ovat 20 metrin vahvuisia, eikä niiden ole todettu muuttuvan hiileksi. Hiiliesiintymät eivät sovi uniformitarianistiseen tulkintaan.
        Vedenpaisumus selittää hiilen muodostumisen paremmin
        Vedenpaisumuksen alkuvaiheessa kasvimateriaalia olisi irronnut valtavina ”tukki- ja kasvilauttoina”, jotka olisivat ajelehtineet virtausten mukana ja kasautuneet paksuiksi kerrostumiksi, jotka jäivät sedimenttien peittoon. Puu muuttuu hiileksi huomattavasti pienemmässä paineessa kuin turve. Kun kasvimateriaali hautautui vedenpaisumuksessa nopeasti ja sen päälle kertyi paksu sedimenttikuorma, tämä selittää hiilen nopean muodostumisen ymmärrettävästi.
        Vedenpaisumus selittää myös hiilijuonteiden suhteellisen puhtauden ja niihin liittyvät merelliset fossiilit ja sedimentit. Vedenpaisumuksen alkuvaiheessa syvälle hautautunut hiili tuli melko lähelle maan pintaa, kun vedenpaisumuksen päättyessä merialtaisiin palaavat vedet kuluttivat alkuvaiheessa kasautuneita sedimenttikerrostumia päältä pois. Hiilikerrostumat sopivat hyvin yhteen vedenpaisumuksen tapahtumien kanssa. Niiden syntyyn ei suinkaan tarvita valtavia ajanjaksoja vaan oikeat olosuhteet ja tapahtumien järjestys.
        Lyhyitä ”jääkausia”
        Uniformitarianistien mukaan maapallolla on ollut 5 merkittävää jääkautta. Niitä olisi alkanut esiintyä yli 2 miljardia vuotta sitten ja eräät olisivat kestäneet satoja vuosimiljoonia. Tähän tulokseen on päädytty etsimällä maaperästä jääkaudelle tyypillisiä kiviä. Tähän liittyy kuitenkin paljon tulkinnallista epävarmuutta. Ongelma on myös teoriaan liittyvä ajatus maapallosta lumipallona, sillä jos näin kävisi, lumi ei ehkä enää sulaisi ja Maa pysyisi jäässä, kun lumi heijastaisi Auringon lämmön takaisin avaruuteen. Lämpötila voisi asettua tällaisessa tilanteessa pysyvästi -80 Celsiusasteeseen. Jääkausiksi tulkitut kivimuodostumat voivat kuitenkin olla massiivisten vedenalaisten maanvyöryjen synnyttämiä.
        Maan ainoan jääkauden
        jättämiä jälkiä ovat moreenit, urat kallioissa ja kivenjärkäleissä jne. Maapallon kokema ainoa jääkausi peitti 30% maanpinnasta. Se tapahtui pohjoisella ja lauhkealla vyöhykkeellä, missä lämpötila laski noin 12-28 astetta tavanomaisesta vuodenaikavaihtelusta. Koska kylmempi ilma on kuivaa, kosteutta tarvittiin jostakin. Pelkkä planeetan kylmeneminen ei aiheuta tällaista jääkautta, sillä lumisadetta ei pelkässä kovassa kylmyydessä synny.
        Uniformitarianismi ei selitä jääkausia, mutta ainoaa jääkautta edeltänyt vedenpaisumus ratkaisee ongelman upeasti. Geologithan eivät kykene selittämään edes yhtä jääkautta, mutta väittävät silti, että niitä olisi ollut 50. Heillä on 60 erilaista jääkauden syntyteoriaa, joista Milankovicin teoria on tunnetuin.

        Tuohon ei ole paljoaa lisäämistä. , mitä kerroit!
        Hyvä Arto!!!


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Reinikainen pistää luun kurkkuun, satusedille!

        Näin tekee. Pekka Reinikainen on jättänyt sanattomaksi kaikki ateisti apinat.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Näin tekee. Pekka Reinikainen on jättänyt sanattomaksi kaikki ateisti apinat.

        Reinikainen on ihan hupiukko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reinikainen on ihan hupiukko.

        Reinikainen lääkäri ja kristitty!


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Maan sisällä on vesilähteet. 600km syvyydessä on vettä 3-10 kertaa enemmän kuin on merissä ja sieltä tulivat vedenpaisuksen vedet. Raamatussa kerrotaan päivän tarkkuudella milloin vedenpaisumus alkoi ja miten kaikki suuren syvyyden lähteet puhkesivat. Nyt uuden tieteellisen tutkimuksen pohjalta voidaan olettaa, että koko maailma on ollut veden peitossa. Voit lukea lisää syvyyden lähteistä täältä luominen.fi/syvyyden-lahteet
        Tällä videolla Lääkäri Pekka Reinikainen kertoo miten vedenpaisumuksen vedet muovasivat Grand canyonin. Yli 90% löydetyistä fossiileista on merieläimiä elävänä hautautuneita Nooan vedenpaisumuksessa.
        eSpecialTV:n koko video on katsottavissa täältä youtu.be/TWlaeX1cawM, jossa kerrotaan lisäksi miljoonan dollarin palkinnosta sille tutkijalle, joka selittää kuinka alkuliemestä saadan solu. Kukaan ei ole hakenut rahoja, koska se on mahdotonta.

        "Näin on ja tässä on todistettu myös, että maa on pallo."

        Jos maa olisi litteä niin vettä ei ehtisi muodostua niin paljon että tulisi vedenpaisumusta koska kaikki vesi valuisi maan laidoita yli.


      • Arto777 kirjoitti:

        Pekka Reinikaisen video

        https://www.youtube.com/watch?v=TWlaeX1cawM

        MUINAISET KIINALAISET MERKIT TUKEVAT 1. MOOSEKSEN KIRJAA

        Kiinan kirjoitusjärjestelmä todiste vedenpaisumuksesta



        KIINAN KIRJOITUSJÄRJESTELMÄ

        Kiinan kirjoitusjärjestelmän arvellaan olevan maailman neljänneksi varhaisin. Vanhimmat säilyneet kiinan kirjoitukset ovat nk. oraakkeliluukirjoitukset, jotka ovat peräisin Shang-dynastian ajalta, noin 1100–1400-luvulta eaa. Kiinan kielen kirjoitusjärjestelmä perustuu kirjaimista poiketen merkkeihin, jotka eivät merkitse pelkkää lausumista vaan sisältävät myös merkityksen. (Wikipedia)



        LAIVA SANAN KOOSTUMUS KIINAN KIELESSÄ KERTOO VEDENPAISUMUKSESTA

        Kiinan kielessä laivaa tarkoittava sana koostuu kolmesta merkistä: alus, kahdeksan ja ihminen. Mistä tämä kertoo? Se kertoo siitä että kiinan kielen ”laiva” sanan merkitys tulee historiallisesta tosiasiasta joka on levinnyt perimätietona kiinan kieleen. Kiinan kielen ”laiva” sanan historiallinen perusta löytyy ensimmäisestä Mooseksen kirjasta joka kertoo vedenpaisumuksesta jossa suuressa aluksessa (arkissa) pelastui kahdeksan ihmistä.

        Raamatun eli Jumalan sanan mukaan koko ihmiskunta polveutuu Nooan arkissa olleista kahdeksasta ihmisestä. Nämä kahdeksan ihmistä selvisivät vedenpaisumuksesta suuressa aluksessa. Tämä tieto vedenpaisumuksesta ja aluksesta (laivasta) sekä pelastuneista ihmisistä on sitten levinnyt sukupolvelta – sukupolvelle mm; perimätietona ja näin kiinan kielen laiva sanan merkitys on saanut koostumuksensa tästä historiallisesta tapahtumasta jossa aluksessa pelastui kahdeksan ihmistä.

        Kiinan kieli joka on syntynyt joitain satoja vuosia vedenpaisumuksen jälkeen todistaa siis todella hienosti historiallisen tosiasian vedenpaisumuksen ja Raamatun ilmoituksen. Ja miksi ei todistaisi sillä Raamattu on maailman todellisen historian -historiankirja.



        MUINAISET KIINALAISET MERKIT TUKEVAT 1. MOOSEKSEN KIRJAA


        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikaeltorppa/164795-kiinan-kirjoitusjarjestelma-todiste-vedenpaisumuksesta/


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        MUINAISET KIINALAISET MERKIT TUKEVAT 1. MOOSEKSEN KIRJAA

        Kiinan kirjoitusjärjestelmä todiste vedenpaisumuksesta



        KIINAN KIRJOITUSJÄRJESTELMÄ

        Kiinan kirjoitusjärjestelmän arvellaan olevan maailman neljänneksi varhaisin. Vanhimmat säilyneet kiinan kirjoitukset ovat nk. oraakkeliluukirjoitukset, jotka ovat peräisin Shang-dynastian ajalta, noin 1100–1400-luvulta eaa. Kiinan kielen kirjoitusjärjestelmä perustuu kirjaimista poiketen merkkeihin, jotka eivät merkitse pelkkää lausumista vaan sisältävät myös merkityksen. (Wikipedia)



        LAIVA SANAN KOOSTUMUS KIINAN KIELESSÄ KERTOO VEDENPAISUMUKSESTA

        Kiinan kielessä laivaa tarkoittava sana koostuu kolmesta merkistä: alus, kahdeksan ja ihminen. Mistä tämä kertoo? Se kertoo siitä että kiinan kielen ”laiva” sanan merkitys tulee historiallisesta tosiasiasta joka on levinnyt perimätietona kiinan kieleen. Kiinan kielen ”laiva” sanan historiallinen perusta löytyy ensimmäisestä Mooseksen kirjasta joka kertoo vedenpaisumuksesta jossa suuressa aluksessa (arkissa) pelastui kahdeksan ihmistä.

        Raamatun eli Jumalan sanan mukaan koko ihmiskunta polveutuu Nooan arkissa olleista kahdeksasta ihmisestä. Nämä kahdeksan ihmistä selvisivät vedenpaisumuksesta suuressa aluksessa. Tämä tieto vedenpaisumuksesta ja aluksesta (laivasta) sekä pelastuneista ihmisistä on sitten levinnyt sukupolvelta – sukupolvelle mm; perimätietona ja näin kiinan kielen laiva sanan merkitys on saanut koostumuksensa tästä historiallisesta tapahtumasta jossa aluksessa pelastui kahdeksan ihmistä.

        Kiinan kieli joka on syntynyt joitain satoja vuosia vedenpaisumuksen jälkeen todistaa siis todella hienosti historiallisen tosiasian vedenpaisumuksen ja Raamatun ilmoituksen. Ja miksi ei todistaisi sillä Raamattu on maailman todellisen historian -historiankirja.



        MUINAISET KIINALAISET MERKIT TUKEVAT 1. MOOSEKSEN KIRJAA


        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikaeltorppa/164795-kiinan-kirjoitusjarjestelma-todiste-vedenpaisumuksesta/

        Tai sitten:

        https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&u=https://rationalwiki.org/wiki/Hanzi_of_Genesis


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alueilla joista otetaan pohjavettä maa painuu vastaavasti. Ei sitä vettä vieläkään tyhjästä synny.

        Fiksut yli viisivuotiaat ei satuja usko eikä ainakaan yritä epätoivoisesti perustella niitä todeksi. Tunnen ihmisenä myötähäpeää uskovaisten puolesta.

        Näin on, mutta luomisen jälkeen oli vain yksi maa ja yksi vesi. Kun vesi otettiin alta pois silloin maasta tuli mantereet ja saaret. Tämä sen vuoksi kun maa vajosi, kun vesi otettiin maan alta pois.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Reinikainen pistää luun kurkkuun, satusedille!

        On laittanut jo monta kertaa erityisesti tuolle tyhmälle apinalle.


      • Mikäli tapauksen kertoja olisi halunnut kuvata mailmanlaajuista tulvaa, hän olisi käyttänyt niitä ilmaisuja, joita Raamattukin käyttää. Raamattu kertomusta ei voi mitenkään tulkita niin, että ilmoitettaisiin jonkin joen tulvineen yli äyräidensä.
        Tulva todetaan maailmanlaajuiseksi yli 30 kertaa
        Maailmanlaajuinen sade ei voisi kestää nykyään 40 vuorokautta.
        Jotta arkki saatiin ajelehtimaan, vettä tarvittiin ainakin 7000mm. Vahvuinen kerros.
        Kun rankkasade jatkuin vedet paisuivat suuresti maanpäällä. Ilmaisu on melko voimakas mikäli se tarkoittaa vain paikallista tulvaa.
        Olisi ollut mieletöntä rakentaa arkkia 120 vuotta vain paikallista tulvaa varten.
        Tekstissä käy ilmi, että se on silminnäkijöiden kirjoittama ja he kuvaavat selvästi maailmanlaajuista mullistusta.
        Vedet peittivät kaikki korkeat vuoret taivaan alla niin, että arkki saattoi ajelehtia niiden yli. Silloisen maailman vuorten korkeutta Raamattu ei ilmoita, mutta mainitsee niiden peittyneen. Vesimassat ovat aiheuttaneet valtavan eroosiota ja madaltaneen myös silloisia vuoria.
        Silloin hukkui kaikki liha, joka maan päällä liikkui. Tämä voi toteutua ainoastaan maailmanlaajuisen tulvan yhteydessä.
        Kaikki ihmiset hukkuivat/kuolivat. Paikallisessa tulvassa näin ei olisi käynyt.
        Vedet saivat vallan ja paisuivat suuresti maan päällä ja vallitsivat maan päällä 150 päivää. Mikään paikallinen tulva ei vallitse 150 päivää.
        Arkki pysähtyi Araratin vuorille vasta kun vedet alkoivat väistyä. Araratin vuorilla on 4500 metrin korkeudessa ns. tyynylaavaa, jota syntyy vain vedenalaisissa tulivuortenpurkauksissa. Kautta maailman useiden vuorten huipuilta on löydetty merieläinten fossiileja.
        Noan lähettämä kyyhkynen ei löytänyt paikka, jossa lepuuttaa jalkaansa vaikka vedet olivat jo väistyneet neljän kuukauden ajan.
        Kesti yli vuoden ennen kuin tarpeeksi maata oli tullut näkyviin niin, että arkista voitiin lähteä. Kaiken yllä olevan valossa on käsittämätöntä, että henkilöt jotka väittävät uskovansa Jumalan sanaan, voivat samalla esittää vedenpaisumuksessa oli kyse vain paikallisesta tulvasta. Ainoa selitys tälle lienee se, että he eivät kestä tiedemaailman ivaa ja rakastavat ihmiskunniaa enemmän kuin Jumalan kunniaa.
        Maailman laajuisaa vedenpaisumusta tukevat myös seuraavat seikat.
        Jumala lupasi, ettei hän koskaan lähetä vedenpaisumuksen kaltaista tulvaa. Mikäli on kysymyksessä paikallinen tulva silloin on Jumala rikkonut lupauksensa toistuvasti.
        Uusi Testamentti käyttää vedenpaisumuksesta kreikankielistä sanaa ”kataklysmos” Tarkoittaa kaiken tuhoavaa mullistusta. Kreikankielistä tulva sanaa ei käytetä.
        Tulvan jälkeinen sää muutokset ovat juuri sellaisia kuin maapalloa ympäröineen höyryvaipan alassatamisessa seuraisi tuulet, sateet, selvät vuodenaikojen erot ja pilven sateenkaaren ilmestymisen. Olisi todella ihme jos paimentolaiset olisivat nuotiolla keksineet nämä tarinat omasta päästään?
        Ihmisen elinikä alkoi laskea vedenpaisumuksen jälkeen.
        Jeesus vahvisti vedenpaisumuksen.


      • Maan kuoressa oleva vesimäärä on pienimpienkin arvioiden mukaan selvästi suurempi kuin kaikkien merien vesimäärä yhteensä. Joidenkin arvioiden mukaan vettä on siellä 3-10 kertaa niin paljon muin merissä.
        Alla TM:n artikkeli. Puuttumatta aikamääriin ja yksityiskohtiin, se vahvistaa maankuoreen sitoutuneen veden.
        Se taas kertoo siitä että "syvyyden lähteet" olivat todellisia.
        https://tekniikanmaailma.fi/maapallo-oli-ehka-kokonaan…/


      • Anonyymi

        Kävele peilin eteen, näet siellä ongelman?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kävele peilin eteen, näet siellä ongelman?

        Menit siis sanattomaksi, koska turvauduit tyypilliseen argumentointivirheeseen.

        Etkö tosiaan pysty sanomaan mitään siitä, että miksi Raamatun vedenpaisumuskertomuksessa on paljon keskinäisiä ristiriitoja; mm. eläinten määrä, tulvan kestoaika ym.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Menit siis sanattomaksi, koska turvauduit tyypilliseen argumentointivirheeseen.

        Etkö tosiaan pysty sanomaan mitään siitä, että miksi Raamatun vedenpaisumuskertomuksessa on paljon keskinäisiä ristiriitoja; mm. eläinten määrä, tulvan kestoaika ym.

        Nehän kerrottu Raamatussa oikein.
        Miksi haluat jatkuvasti vääristellä Raamatun sanaa???
        Häpeä!


      • Anonyymi

        Kasva aikuiseksi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nehän kerrottu Raamatussa oikein.
        Miksi haluat jatkuvasti vääristellä Raamatun sanaa???
        Häpeä!

        Ja minä kerroin miten nuo ristiriitaiset tarinat ovat Raamattuun päätyneet. Sinä aloitat väärästä kohtaa!


      • Anonyymi

        > Siinä on sama ongelma kuin luomiskertomuksessa, joka myös on peräisin useammasta lähteestä, joiden kesken on ristiriitoja.

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        > Siinä on sama ongelma kuin luomiskertomuksessa, joka myös on peräisin useammasta lähteestä, joiden kesken on ristiriitoja.

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.

        Joo, ei olekaan yhtään hyvää syytä uskoa sen paremmin luomiskertomukseen kuin vedenpaisumuskertomukseenkaan. Molemmissa on lainaa ympäröiviltäkulttuureilta ja Raamatussa molemmat ovat kooste Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä. Siksi molemmissa on runsaasti keskinäisiä ristiriitoja.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Ja minä kerroin miten nuo ristiriitaiset tarinat ovat Raamattuun päätyneet. Sinä aloitat väärästä kohtaa!

        Raamatussa ei ole ristiriitaa ainuttakaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Siinä on sama ongelma kuin luomiskertomuksessa, joka myös on peräisin useammasta lähteestä, joiden kesken on ristiriitoja.

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.

        Satua!


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Joo, ei olekaan yhtään hyvää syytä uskoa sen paremmin luomiskertomukseen kuin vedenpaisumuskertomukseenkaan. Molemmissa on lainaa ympäröiviltäkulttuureilta ja Raamatussa molemmat ovat kooste Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä. Siksi molemmissa on runsaasti keskinäisiä ristiriitoja.

        Latelet satuja!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa ei ole ristiriitaa ainuttakaan!

        No ihan varmasti on. Kuinka kauan vedenpaisumustulva kesti?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Satua!

        Aivan. Se satu on koottu monesta lhteestä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Latelet satuja!

        Hienoa että myönnät vedenpaisumuskertomuksen saduksi. Onhan niissä vanhoissa tarinoissa voinut olla hiven totuuttakin mukana esim. tulvan muodossa, mutta luonnollisesti kaikkien eläinlajien ahtaminen arkkiin on satua.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Ja minä kerroin miten nuo ristiriitaiset tarinat ovat Raamattuun päätyneet. Sinä aloitat väärästä kohtaa!

        Raamattu tarkalleen oikein kirjoitettu.
        Keskittyisit pelkästään siihen, äläkä selittele olemattomia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Siinä on sama ongelma kuin luomiskertomuksessa, joka myös on peräisin useammasta lähteestä, joiden kesken on ristiriitoja.

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.

        Mikä ristiriita on luomiskertomuksessa?????
        Olen lukenut Raamatun läpi 20 kertaa, en ole todennut Raamatussa yhtään ristiriitaa


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Joo, ei olekaan yhtään hyvää syytä uskoa sen paremmin luomiskertomukseen kuin vedenpaisumuskertomukseenkaan. Molemmissa on lainaa ympäröiviltäkulttuureilta ja Raamatussa molemmat ovat kooste Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä. Siksi molemmissa on runsaasti keskinäisiä ristiriitoja.

        Raamattu on aitoa sen aikaista historiaa!


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        No ihan varmasti on. Kuinka kauan vedenpaisumustulva kesti?

        Raamatun aikakirjoista selviää, että se kesti noin 1 vuoden!


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Hienoa että myönnät vedenpaisumuskertomuksen saduksi. Onhan niissä vanhoissa tarinoissa voinut olla hiven totuuttakin mukana esim. tulvan muodossa, mutta luonnollisesti kaikkien eläinlajien ahtaminen arkkiin on satua.

        Hivenen totuuttakin.......hahahhahahahahahahahahha


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu tarkalleen oikein kirjoitettu.
        Keskittyisit pelkästään siihen, äläkä selittele olemattomia

        Miten paljon keskinäisiä ristiriitoja omaavaan teokseen pitäisi suhtautua?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ristiriita on luomiskertomuksessa?????
        Olen lukenut Raamatun läpi 20 kertaa, en ole todennut Raamatussa yhtään ristiriitaa

        Onhan siinä mm. luomisjärjestys ja se, että mistä nainen luotiin; maan tomusta vaiko Aatamin kylkiluusta. Ristiriidat johtuvat siitä, että on otettu tarinaa useammasta lähteestä; Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä, jotka on kirjoitettu aivan eri aikaan. Myöskin Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo) on sensuroitu pois, mutta esim. juutalaisten Talmudissa hän esiintyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu on aitoa sen aikaista historiaa!

        Ei ole. Suurin osa tarinoista lainattua ja keksittyä.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Miten paljon keskinäisiä ristiriitoja omaavaan teokseen pitäisi suhtautua?

        Puhut juorujen perusteella.
        Raamatussa ei ole ristiriitaa!


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Onhan siinä mm. luomisjärjestys ja se, että mistä nainen luotiin; maan tomusta vaiko Aatamin kylkiluusta. Ristiriidat johtuvat siitä, että on otettu tarinaa useammasta lähteestä; Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä, jotka on kirjoitettu aivan eri aikaan. Myöskin Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo) on sensuroitu pois, mutta esim. juutalaisten Talmudissa hän esiintyy.

        Eihän siinä ole mitään ristiriitaa!
        Lukisit sitä Raamattua selvinpäin!


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Ei ole. Suurin osa tarinoista lainattua ja keksittyä.

        Älä usko juoruja!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun aikakirjoista selviää, että se kesti noin 1 vuoden!

        Lakutoimituksella saadaan kymmenisen kuukautta. Toisaalta laskutoimituksella saadaan myös 1 vuosi ja 10 päivää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hivenen totuuttakin.......hahahhahahahahahahahahha

        On se toki mahdollista, ett ne ovat kokonaan keksittyjä, mutta hyvinkin idea on voinut tulla tulvista, jolloin niissä olisi hivenen verran totuutta.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Onhan siinä mm. luomisjärjestys ja se, että mistä nainen luotiin; maan tomusta vaiko Aatamin kylkiluusta. Ristiriidat johtuvat siitä, että on otettu tarinaa useammasta lähteestä; Pappiskirjasta ja Jahvistilähteestä, jotka on kirjoitettu aivan eri aikaan. Myöskin Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo) on sensuroitu pois, mutta esim. juutalaisten Talmudissa hän esiintyy.

        > Onhan siinä mm. luomisjärjestys ja se, että mistä nainen luotiin; maan tomusta vaiko Aatamin kylkiluusta.

        Kylkiluusta. Vaikuttaa siltä, että sinulla on vain vaikeuksia lukemisen ymmärtämisessä.

        > Myöskin Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo) on sensuroitu pois....

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Onhan siinä mm. luomisjärjestys ja se, että mistä nainen luotiin; maan tomusta vaiko Aatamin kylkiluusta.

        Kylkiluusta. Vaikuttaa siltä, että sinulla on vain vaikeuksia lukemisen ymmärtämisessä.

        > Myöskin Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo) on sensuroitu pois....

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.

        Ihmistekoisia juttuja!


      • Anonyymi kirjoitti:

        > Onhan siinä mm. luomisjärjestys ja se, että mistä nainen luotiin; maan tomusta vaiko Aatamin kylkiluusta.

        Kylkiluusta. Vaikuttaa siltä, että sinulla on vain vaikeuksia lukemisen ymmärtämisessä.

        > Myöskin Lilith (Aatamin ensimmäinen vaimo) on sensuroitu pois....

        Ei yhtään hyvää syytä uskoa tuota.

        1. Moos. 1:27 "Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät."

        Siiten se nainen katosi johonkin (Lilith) ja nainen piti tehdä uudestaa, tällä kertaa Aatamin kylkiluusta.

        Lilithin tarinan löydät kyllä vaivatta, jos uskaltaudut tukimaan muutakin kuin Raamattua! Löytyy mm. juutalaisesta kirjallisuudesta, mm Talmudista. Raamatun versio on sensuroitu siltä osin, vaikka viitteet kahdesta, eri tavalla luodusta naisesta ovat Raamattuun jääneetkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihmistekoisia juttuja!

        Aivan. Raamattu on ihmisten kirjoittama ja saanut vaikutteita ympäristönsä myyteistä ja kertomuksista.


      • Höpsislöpsis kirjoitti:

        1. Moos. 1:27 "Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät."

        Siiten se nainen katosi johonkin (Lilith) ja nainen piti tehdä uudestaa, tällä kertaa Aatamin kylkiluusta.

        Lilithin tarinan löydät kyllä vaivatta, jos uskaltaudut tukimaan muutakin kuin Raamattua! Löytyy mm. juutalaisesta kirjallisuudesta, mm Talmudista. Raamatun versio on sensuroitu siltä osin, vaikka viitteet kahdesta, eri tavalla luodusta naisesta ovat Raamattuun jääneetkin.

        Näillä uskontopalstoilla korostetaan usein, että aamatun joka sana on totta ja vain sen mukaan tulisi elää. Niinpä kaikki Raamatun ulkopuolella julkaistut tekstit ovat vain ihmismielen harhaa, joihin ei tule kiinnittää mitään huomiota.


      • Mak-Ris kirjoitti:

        Näillä uskontopalstoilla korostetaan usein, että aamatun joka sana on totta ja vain sen mukaan tulisi elää. Niinpä kaikki Raamatun ulkopuolella julkaistut tekstit ovat vain ihmismielen harhaa, joihin ei tule kiinnittää mitään huomiota.

        Miksi ei? On ilmiselvää, että mistä lähteistä Raamattuun on tullut tarinoita. On ilmiselvää, että tiettyjä aisoita tarinoista on jätetty pois, kuten esim. Lilith.

        Ihmismielen harhaa on se, että uskoo joihinkin vanhoihin monta kertaa lainattuihin, kopioituihin ja muunneltuihin kertomuksiin. Yhtä hyvin voisi uskoa, että Stalin oli maailman valo.


    • Anonyymi

      Jos vedenpaisumustarina olisi totta, aika monta tuhatta kuutiokilometriä olisi maapallon ympärillä ollut "ylimääräistä" vettä...Saanko kysyä mistä se vesi tuli ja minne se sitten meni?

      • Anonyymi

        > Jos vedenpaisumustarina olisi totta, aika monta tuhatta kuutiokilometriä olisi maapallon ympärillä ollut "ylimääräistä" vettä...Saanko kysyä mistä se vesi tuli ja minne se sitten meni?

        Maa on painunut niin, että vesi näyttää hävinneen.

        Ennen vedenpaisumusta oli yksi manner, joka Raamatun kuvauksen perusteella murtui ja vajosi, jolloin manteeen alla ollut vesimassa vapautui (vesihöyry -> sade tulvavesi). Samalla hukkuin valtava määrä orgaanista materiaalia. Vuosien kuluessa hukkunut materiaali on painunut ja vedenpinta on laskenut. Vedenpinnan laskemiseen vaikutti myös seurauksena ollut jääkausi ja sen tuloksena olevat jäätiköt.

        http://www.kolumbus.fi/r.berg/geologia.html


      • Anonyymi kirjoitti:

        > Jos vedenpaisumustarina olisi totta, aika monta tuhatta kuutiokilometriä olisi maapallon ympärillä ollut "ylimääräistä" vettä...Saanko kysyä mistä se vesi tuli ja minne se sitten meni?

        Maa on painunut niin, että vesi näyttää hävinneen.

        Ennen vedenpaisumusta oli yksi manner, joka Raamatun kuvauksen perusteella murtui ja vajosi, jolloin manteeen alla ollut vesimassa vapautui (vesihöyry -> sade tulvavesi). Samalla hukkuin valtava määrä orgaanista materiaalia. Vuosien kuluessa hukkunut materiaali on painunut ja vedenpinta on laskenut. Vedenpinnan laskemiseen vaikutti myös seurauksena ollut jääkausi ja sen tuloksena olevat jäätiköt.

        http://www.kolumbus.fi/r.berg/geologia.html

        Tässä oikeaa tietoa satujen sijaan:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mannerliikunnot


      • Anonyymi

        Raamatun kirjoitusten laatijat ovat eläneet samoilla seuduilla elämänsä. Tsunami on saattanut pyyhkäistä heidän asumustensa yli jossakin menneisyydessä, ja siitä on alkanut vedenpaisumuksen myytti. Niilikin tulvii joka vuosi.
        Jos kirjoitukdset kertoisivat koko maailman historian vedenpaisumuksineen ja muine katastrofeineen, niin olisihan myö kirjoitukset jääkausista, joiden vuoksi maa on painunut niin alas, että se yhä vielä nousee sentin pari vuodessa, minkä esim. Suomen rannikoilla elävät ihmiset voivat omakohtaisesti todistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Jos vedenpaisumustarina olisi totta, aika monta tuhatta kuutiokilometriä olisi maapallon ympärillä ollut "ylimääräistä" vettä...Saanko kysyä mistä se vesi tuli ja minne se sitten meni?

        Maa on painunut niin, että vesi näyttää hävinneen.

        Ennen vedenpaisumusta oli yksi manner, joka Raamatun kuvauksen perusteella murtui ja vajosi, jolloin manteeen alla ollut vesimassa vapautui (vesihöyry -> sade tulvavesi). Samalla hukkuin valtava määrä orgaanista materiaalia. Vuosien kuluessa hukkunut materiaali on painunut ja vedenpinta on laskenut. Vedenpinnan laskemiseen vaikutti myös seurauksena ollut jääkausi ja sen tuloksena olevat jäätiköt.

        http://www.kolumbus.fi/r.berg/geologia.html

        Maata peittivät ennen vedenpaisumusta noin 70-72 % kaikista vesistä joita maan yläpuolella ja maan päällä oli. Nuo maata peittävät vesimäärät olivat tuolloin todennäköisesti vetypilviä.

        Uusi ja vanha manner olivat jo ennen vedenpaisumusta erillään.


        Toinen luomispäivä oli pituudeltaan 272:n vuorokauden mittainen ajanjakso. Toisen ja kolmannen luomispäivän aikana Pyhä Henki siirsi uutta mannerta noin 2000 kilometriä länteen vanhasta mantereesta Jumalan voimalla (pyhän hengen) joka oli hänessä, niin että uusi ja vanha manner erkanivat kauemmas toisistaan. Tuolloin hän sai toiseksi nimekseen Gabriel (Jumala on voimani tai Jumala on väkevyyteni).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maata peittivät ennen vedenpaisumusta noin 70-72 % kaikista vesistä joita maan yläpuolella ja maan päällä oli. Nuo maata peittävät vesimäärät olivat tuolloin todennäköisesti vetypilviä.

        Uusi ja vanha manner olivat jo ennen vedenpaisumusta erillään.


        Toinen luomispäivä oli pituudeltaan 272:n vuorokauden mittainen ajanjakso. Toisen ja kolmannen luomispäivän aikana Pyhä Henki siirsi uutta mannerta noin 2000 kilometriä länteen vanhasta mantereesta Jumalan voimalla (pyhän hengen) joka oli hänessä, niin että uusi ja vanha manner erkanivat kauemmas toisistaan. Tuolloin hän sai toiseksi nimekseen Gabriel (Jumala on voimani tai Jumala on väkevyyteni).

        Sadut satuina.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Sadut satuina.

        Ei helmiä sioille eikä pyhää koirille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei helmiä sioille eikä pyhää koirille.

        Aivan. Kannattaa kuitenkin yrittää valistaa. Tosin tuohon tyyppiin, joka luulee olevansa Pyhä Henki ei taida tepsiä mikään.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Aivan. Kannattaa kuitenkin yrittää valistaa. Tosin tuohon tyyppiin, joka luulee olevansa Pyhä Henki ei taida tepsiä mikään.

        Jeesus sanoi että hän lähettää lopun aikana Puolustajan, Pyhän Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan koska se ei tunne häntä, ja joka opettaa hänen seuraajilleen kaiken totuuden.

        "Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti."


        "Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä."

        "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoi että hän lähettää lopun aikana Puolustajan, Pyhän Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan koska se ei tunne häntä, ja joka opettaa hänen seuraajilleen kaiken totuuden.

        "Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti."


        "Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä."

        "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut".

        MOT


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maata peittivät ennen vedenpaisumusta noin 70-72 % kaikista vesistä joita maan yläpuolella ja maan päällä oli. Nuo maata peittävät vesimäärät olivat tuolloin todennäköisesti vetypilviä.

        Uusi ja vanha manner olivat jo ennen vedenpaisumusta erillään.


        Toinen luomispäivä oli pituudeltaan 272:n vuorokauden mittainen ajanjakso. Toisen ja kolmannen luomispäivän aikana Pyhä Henki siirsi uutta mannerta noin 2000 kilometriä länteen vanhasta mantereesta Jumalan voimalla (pyhän hengen) joka oli hänessä, niin että uusi ja vanha manner erkanivat kauemmas toisistaan. Tuolloin hän sai toiseksi nimekseen Gabriel (Jumala on voimani tai Jumala on väkevyyteni).

        Mahtoi käydä kova kolina. 2000 km ei kuitenkaan riitä, sillä mantereet ovat hajonneet ympäri maapallon. Mistä kirjoittaja on laskenut tuon 272 vuorokautta.
        Miten mikään olisi maailmassamme säilynyt särkymättä, jos kaikki maapallon asiat, siirtymät, luomiset. kasvut ja vedenpaisumukset olisivat sisältyneet samaan ajanjaksoon.

        Miksi maan luomisen tapahtumia ei voida ymmärtää vuosimiljoonien pituisiksi ajanjaksoiksi, kuten ne todellisuudessa ovat olleet, vaan yritetään supistaa tapahtumat yhden viikon sisään, joista viimeisin vielä on lepopäivä.

        Maailmamme ei ole vieläkään valmis ja viimeistelty. Intian suuri niemimaa siirtyy yhä sisämaahan päin ja kohottaa Himalajan vuoristoa parilla sentillä vuodessa. Maa nousee myös Suomen rannikolla, niin että tulee aika, jolloin Perämerestä muodostuu oma erillinen meri, kun kannas kasvaa umpeen Ruotsin puolelle.
        Elämme kaiken aikaa muuttumassa maailmassa. Nyt huolestutaan ilmastonmuutoksesta. Ihminen voi siihen vaikuttaa, ensin tuhlaamalla liiaksi luonnonvaroja, ja nyt huolehtimalla hiilidioksidipäästöistä, mutta totuus on, että maapallomme on jatkuvassa muutostilassa. Ihmiskunta ei ole ikiaikainen asukas maapallolla. Meidän jälkeemme tulee seuraava eliömuoto. Mutta siihen on vielä aikaa. Luojallamme ei ole almanakkaa eikä ajankulkua. Kehitys kehittyy ja siihen ei ihminen voi vaikuttaa.


    • Anonyymi

      Ni varmaan juu, samoin Punahilkka. Todisteeksi löytyy susia ja punaisia myssyjä vieläkin.

    • Anonyymi

      Se joka ei usko vedenpaisumukseen, menköön hoitoon

      • Anonyymi

        Kerro miksi Raamattu ei kerro jääkausista.


      • Joka uskoo Raamatun vedenpaisumuskertomukseen, ei todennäköisesti tarvitse hoitoa, koska ei ole ympäristölleen erityisen vaarallinen, ellei sitten pakota lapsiaankin uskomaan kaikkeen hömppään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro miksi Raamattu ei kerro jääkausista.

        Tarpeetonta!
        Jääkausien muisteleminen ei pelasta!


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Joka uskoo Raamatun vedenpaisumuskertomukseen, ei todennäköisesti tarvitse hoitoa, koska ei ole ympäristölleen erityisen vaarallinen, ellei sitten pakota lapsiaankin uskomaan kaikkeen hömppään.

        Jatketaan siitä mihin jäätiin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jatketaan siitä mihin jäätiin!

        No jatka.


    • Anonyymi

      Kiitos Arto hienoista perusteluista.Vaikka minä uskon vedenpaisumukseen Raamatun perusteellakin.

    • Anonyymi

      Älä höpötä skeidaa.Tsunami se on voinut olla.

    • Anonyymi

      Ihanko olit paikalla katsomassa,kun noin varmasti luulet tietäväsi.

    • Anonyymi

      Eiköhän jäätiköt sulaessaan nostanut merenpinnan 75m. Oli sen verran alempi jääkaudella.

      • Anonyymi

        Sillä ei ole mitään tekemistä vedenpaisumuksen kanssa!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe