Ansiosidonnaisen porrastus ei ole huononnus vaikka niin valheellisesti väitetään

Anonyymi

On vastuutonta väittää, että ansiosidonnaisen porrastus olisi heikennys. Se on vasemmistopoliitikkojen ja ay-väen viljelemä valhe. Ymmärtämättömien selitys ja populistinen uho, Kerrataan totuus.

Ansiosidonnaisen porrastaminen innostaa ottamaan töitä ennenkuin porras alenee. Nykyisin tasamallin aikana, suuri joukko työttömiä ryntää töihin juuri ennenkuin 400 päivää on kulunut. Se ei ole oikein. Porrasmalli innostaa menemään töihin jo aikaisemmin.

Porrasmallissa maksetaan ensin enemmän kuin aikaisemmin. Siis enemmän. Sen jälkeen maksaminen vähee portaittain. Koko kauden yli maksetaan yhteensä saman verran kuin aikaisemmin. Siis ei heikennys vaan maksetaan saman verran, Viisas tekee niin, että nauttii korkeampaa ansiosidonnaista sen aikaa kun sitä maksetaan ja lähtee sitten töihin. Niin tekee visas eikä nurise.

Työllisyyden parannuskeinojen estäminen on ääni leikkauksien puolesta. Leikkaustarve on 5 miljardia vuodessa. Mistä leikataan?

Mieluummin nostetaan työllisyys 78%:iin.

Veronkorotus laskee työllisyyttä, mikä lisää tutkitusti eriarvoisuutta. Silloin leikkaustarve kasvaa.

19

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten menettelee sellainen, vaikka innostusta ottamaan uutta työtä vastaan olisi miten kova tahansa, kun ei vaan kukaan ota töihin, kuka mistäkin syystä, tai vaikka ei mitään syytä olisikaan ? Mihin töihin menet, jos ei ole todellakaan mihin mennä ? Tarkoitan esimerkkinä jos olisit työnhakija, niin vaikka työpaikkoja olisi vapaanakin, mutta kun JUST SUA , ei syystä tai toisesta palkata, niin mitäpä tekisit kun kannatat tuollaista hölynpölyä ???

    • Anonyymi

      Todennäköisesti työllisyyspiikin aikana työllistyjät ovat ensisijassa niitä työttömiä jotka ovat aikapäiviä sitten sopineet työllistymisestänsä tutun työnantajan kanssa kun ansiosidonnainen loppuu. Eräänlainen diili oman työantajansa kanssa. Hannu Hanhet siis. Puhutaan 2000-3000 ihmisestä. Eivät he ole niitä jotka lähettelevät epätoivon vimmassa papereitansa saadaksensa työpaikan.

      • Anonyymi

        Miksi maataloustukeen ei vaadita porrastusta


      • Anonyymi

        Hahhah... Ettäkö muka työnantaja, joka pistää porukkaa pihalle...onkin jo ottamassa takasin kun ansiosidonnainen päättyy !!! ??? Että sellaisiksi joulupukeiksi luulette ja hyväntekijöiksi työnantaja riistäjiänne ?
        Ei taitane onnistua, pahoin epäilen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahhah... Ettäkö muka työnantaja, joka pistää porukkaa pihalle...onkin jo ottamassa takasin kun ansiosidonnainen päättyy !!! ??? Että sellaisiksi joulupukeiksi luulette ja hyväntekijöiksi työnantaja riistäjiänne ?
        Ei taitane onnistua, pahoin epäilen.

        ei työnantajat kaikille suinkaan ole höveliäs kaveri. Joukossa on aina työnantajalle sopivat tyypit. Ei jokaista tietenkään oteta takaisin siinä anssin loppuvaiheessa. Tuo 2000-3000 ihme-työllistyvää ansiosidonnaisen loppuvaiheessa per vuosi on aika pieni määrä. Silti se näkyy matemaattisen mallin työllistymispiikkinä. Suurin osa heistä menee tutulle työnantajalle. Tottakait työnantajat ja jotkut duunarit tekevät keskenänsä kaverisopimuksia. Ihmisiä työllistyy muutoinkin 400 päivän aikana koko ajan. Suurin työllistymispiikki on heti työttömyyden alussa ja sitten 400 päivän lopussa sellainen minipiikki. Ansiosidonaisen loppuvaiheessa siinä 400 päivän kohdalla työttömänä on enää 10 % porukasta. Siinä pienessä porukassa 3000 ihmisen ylimääräinen työllistyminen näkyy piikkinä. Kaverit työllistyy. Parissa kolmessa viikossa piiiki on ohitse. Oikeasti työllistyvät on työllistetty. Loput ( esim yli 55 vuotiaat) putoavat peruspäivärahamonttuun. Sieltä ei juurikaan kukaan työllisty.


    • Anonyymi

      Ansiosidonnaisen porrastus ei todellakaan ole leikkaus. vaikka ay-populistit niin väittävät. Porrastus on sosiaalinen kädenojennus. Ansiosidonnaisen porrastuksen vastustajat ajavat ihmisiä määrätietoisesti peruspäivärahalle, 760 euroa kuukaudessa. Se on huononnus tuloihin.

    • Anonyymi

      ansiosidonainen tulee porrastaa ehdottomasti takapainotteisesti. Ensin maksetaan pienempänä ja lopussa isompana. Kun alussa maksetaan pienempää niin motivaatio on hyvin suuri saada työtä. Kyvykkäät osaajat työllistyvät heti. Niin tapahtuu muutoinkin mutta monen työllistyminen vahvistuu silti. He jotka kuitenkaan ponnisteluistansa huolimatta eivät työllisty saavat tehostettua korotettua turvaa siinä loppuvaiheessa kun 400 päivän raja alkaa häämöttää. Parempi tuki lopussa mahdollistaa paremmat saansit saada työtä. Työhaastatteluun voi mennä tukka leikattuna, parta ajettuna, uusi puku päällä. Matkakin taittuu paremmin haastatteluun vuokratulla uudenkarhealla volvolla. Eikös vain. Menepäs haastatteluun vanhassa nuhjuisessa puvussa ja linkkarillla vesisateessa. Köyhyys näkyy päällepäin ja vaatteet tuoksuu hieltä. Kerrot tulleesi linkkarilla ja pahoittelet kun sataa ja siksi housut ja kengät ovat litimärkiä. Firman lattiaan jää kurainen märkä ura. Köyhältä näyttävää ei kukaan palkkaa. Jos sen sijaan tuoksut hyvältä ja olet menestyvä ja hampaatkin kunossa saat paikan. Poistut haastattelusta ja rekrytoija kurkkaa ikkunasta parkkipihalle. Näkee sinun nousevan upouuteen kiiltävään Volvoon. Rekrytoija paukauttaa kämmenpohjalla pöytälevyyn. "Meidän mies. Hänet me palkkaamme". Toinen haasteltava (se rahaton) vartoo linja-autoa kaatosateessa ja surkean näköisenä. Rekrytoija katsahtaa pysäkin suntaan ja tirskahtaa: "Voi mikä surkea pelle sä oot". Ehdottamasti ansiosidonnainen painotettava takapainotteisesti, niin että lopussa on isompi korvaus. Se mahdollistaa paremmin työllistymisen. On varaa olla edustava työhaastattelussa. Totuus on siinä

    • Anonyymi

      Onkohan näin? Ei niitä töitä niin vain ole.

    • Anonyymi

      Täytyy säätää laki joka velvoittaa yritykset työllistämään työttömiä, ihan sama vaikka olisikin epäpätevä ja ruma pärstä.
      Jos työkkäri pakottaa työttömän hakemaan työpaikkaa niin kyllä täytyy olla velvoitus yrityksellä olla työllistää tämä työtön.

      Näillä eväillä saadaan Suomi nousuun!

      • Anonyymi

        Eivät ne yritykset jää suomeen, monet ovat jo häippässeet muualle ja tuossa tapauksessa lähtisivät loputkin. Ja miten ne sitten toimisivat, mistä ottaisivat rahat siihen lukuisten palkkaamiseen, olisiko kannattavaa toimintaa, entä ellei olisi, tulisiko konkurssi vai kielletäänkö sekin lailla.
        Eikö tuolla isossa itänaapurissa aikansa kokeiltu jotain tuollaista mallia, miten se niin kuin mielestäsi siellä meni? Kun N- liitosta tuli taas venäjä, Samaran autotehtaalle palkattiin oliko Tanskalainen tai Norjalainen yrityssaneeraaja, jotain 20000 työntekijää hän ihan ensitöikseen vähensi väkeä kun niillä ei ollut oikein mitään todellista tekemistä siellä tehtailla, kunhan roikkuivat...Sinä siis haluaisit tuollaisen mallin nyt sitten meille?


    • Anonyymi

      eikös tuo maksa pirusti lisää entiseen verrattuna

    • Anonyymi

      Se on kuule jotain promillen luokkaa ne henkilöt jotka voivat maata kotona ansiosidonnaisella ja heti sen loputtua päästä töihin salamaniskusta.

      Nykyään kun jokaista avoinna olevaan paikkaa kohti tulee 50-200 hakemusta, niin hieman naurattaa tämä hysteria.

      • Anonyymi

        Täytyis saada työperäistä maahanmuuttoa lisää niin ei tarttis tehdä noita työpaikkailmoituksia. Ei tulisi 50-200 hakemustakaan kun ei ilmosteltas paikoista. Kaikki voittaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyis saada työperäistä maahanmuuttoa lisää niin ei tarttis tehdä noita työpaikkailmoituksia. Ei tulisi 50-200 hakemustakaan kun ei ilmosteltas paikoista. Kaikki voittaa!

        Meillä on jo yli 30k korkeasti koulutettua koneinsinööriä täällä. Nyt pitäis vaan löytää niille vielä töitäkin. :D

        Mites se menikään? Ai niin, tehdään mamuista koodareita. Eipä siitäkään ole hetkeen mitään kuulunut. Varmaan ihan just kohta on tuhansia koodareita lisää. Höhöhö!


    • Anonyymi

      Mitä hallitus tuosta päätti, en päässyt käsitykseen. Tuliko ansiosidonnaiseen jotain muutoksia?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe