Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vuoden 2021 Rock n roll hall of fame ehdokkaat

Vuoden 2021 Hall of fame ehdokkaat on nyt julkistettu. Ehdolla ovat seuraavat artistit ja bändit:
Iron maiden
Jay-Z (rappari)
Tina Turner
Carole King (muusikko ja laulaja-lauluntekijä)
Tod Rundgren (yhdysvaltalainen muusikko ja laulaja)
Foo fighters
Mary J. Blige (yhdysvaltalainen R&B laulaja)
Go-Go´s(Yhdysvaltalainen rockyhtye, 1978)
Kate Bush
Dionne Warwick
Chaka Khan
Rage against the machine (usalainen metallibändi, perustettu 1991)
Devo (usalainen bändi, perustettu 1972)
Fela Kuti (nigerialainen muusikko, kuoli vuonna 1997)
LL Cool J (rappari)
New York dolls (usalainen rockbändi, perustettu 1971)

Näistä mun veikkaus on, että sisään pääsee (vain 5 voi päästä sisään) Iron Maiden, Carole King, Tina Turner, Foo fighters ja joko Tod Rundgren tai New York dolls.

Nyt kuitenkin herää taas se ikuinen kysymys, että missä on edelleen Paul Rodgers. Se mies on iso tekijä musiikkimaailmassa ja monen esikuva. Ja missä edelleen luuraa Ronnie James Dio? Hall of fame ei taida tykätä näistä kahdesta miehestä tai sitten he eivät vain ole kuulleet heistä? Ja miksi eivät olisi kuulleet, kun ehdolla on sellainenkin heppu kuin Fela Kuti tai bändi nimeltä Devo, joista ainakaan itse en ole koskaan kuullut (no, nyt olen ja aion joskus katsoa millaista musaa oavat tehneet, erityisesti tuo Fela Kuti).

Yksi kysymys on vielä se, että vaikka Iron Maiden on hyvä bändi (itse kuuntelen joskus ja tykkään), niin Judas Priest ehdolle niin kauan, että pääsee sisään ja sitten vaikka Maiden tai vaikka yhtä aikaa molemmat ehdolle ja sisään. Koska Black Sabbath on jo sisällä Famessa, niin seuraavan ison heavybändin, joka pääsee sisään pitäisi olla Priest. Sabbath ja Priest loivat koko heavygenren ja lähes tyhjästä. Heidän jälkeensä tuli vasta Maiden.

Ja onhan paljon muitakin, jotka ansaitsisivat ehdokkuuden Hall of fameen ja pääsyn sisälle.

No, katsotaan sitten lokakuun lopussa miten käy. Ketkä pääsevät sisälle ja ketkä tippuvat.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo Hall of Fame on pelkkä vitsi. Sisään on päässyt tahoja, jotka eivät ole eläissään yhtäkään rock'n roll -kappaletta tehnyt, ja rock-puolella vaikuttaneita legendoja ei ole otettu edes ehdolle. Naurettavaa, että joku Madonna pääsi ROCK'N ROLL Hall of Fameen vuosia ennen kuin joku Alice Cooper oli päässyt edes ehdolle. Jälkimmäinen on kumminkin tuonut jotain omaa rock-musiikkiin. Äijä tehnyt kaikenlaista rock-musiikkia 60-luvun lopulta lähtien, luonut siinä sivussa teatraalisen lavashown ja shock-rockin ja on kiistatta yksi rock-osaston ikonisista legendoista.

      Edellämainittu taas ei ole tehnyt yhtäkään rock-kappaletta urallaan, joka lähinnä koostuu jalkojen levittelystä ja seksillä myymisestä. Muija on jopa itse sanonut, että makasi tiensä huipulle. Jotkut saavat levytyssopimuksen omalla musiikillisella osaamisellaan, jotkut eivät edes saisi, elleivät jakaisi torttuaan tuottajille, ja tuollaiset pääsevät johonkin Hall of Fameen. Kas, kun eivät saman tien pistä John Holmesia ehdolle, tämä kun soitteli nahkafagottiaan innostuneelle yleisölle.

      • Hall of famessa on vuosi toisensa jälkeen ollut ehdolla sellaisiakin artisteja, joiden musiikillinen ura on vuosia lyhempi kuin esim. mainitsemallani Paul Rodgersilla tai tuolla Alice Cooperilla(hyväksyttiin Fameen 2011) tai saavutukset eivät ole niin mittavia kuin noilla kahdella miehellä.

        Ronnie James Dio ei päässyt sisälle tai ehdolle edes silloin, kun Black Sabbath oli ehdolla ja pääsi sisään, vaikka mies on osa yhtyeen historiaa. Pääsiväthän Glenn Hughes ja David Coverdalekin Fameen osasana Deep Purplea (nämä kaksi hyviä artisteja eli ihan oikeutetusti pääsivät, mutta samalla systeemillä Ronnie James Dionkin olisi pitänyt päästä).

        Famessa on mielestäni joskus tehty joitain "virheitä". Samaan aikaan sitten ehdolle pääsee esim. sellainen bändi kuin Devo. En tiedä millaisestä poppoosta on kyse ja kuinka tärkeä bändi on musiikin historiassa. Tai sitten Beoncén aviomies rappari Jay-Z. Minusta ihmisiä, jotka Famessa päättävät asioista pitäisi ehkä vähän vaihtaa tai sitten heidän kannattaisi ruveta vähän vakavammin/tarkemmin suhtautumaan asioihin ja musiikin historiaan yleensä, kun Judas Priest ei ole päässyt sisään eikä Paul Rodgers pääse edes ehdolle.

        Ja entäpäs sellainen bändi kuin Slade? Se on glamrockin pioneereja ja ensimmäinen tämän rockgenren bändi ja oli sitäpaitsi hyvin suosittu 1970-luvulla, yksi suosituimpia brittibändejä tuolta vuosikymmeneltä (yksi suosituimmista ainakin Britanniassa ja muualla Euroopassa) ja on monen esikuva. Ozzy Osbourne on sanonut, että Noddy Holder (Sladen alkuperäinen laulaja) on hänestä kaikkien aikojen paras rocklaulaja.

        Sitten taas joidenkin rapparien tai rapbändien pääsy Fameen on minusta perusteltua. Esim. Run-DMC. Se on yksi rapin pioneereista (taisiko olla ensimmäsiä rapbändejä, jotka nousivat kansainväliseen suosioon tai jopa ensimmäinen) ja sen jäsenet ovat tehneet yhteistyötä eri artistienkin kanssa, tunnettavimmin luultavasti Aerosmithin Steven Tylerin.


      • Aina ei voi voittaa, jos kansalaiset voivat äänestää ehdokkaita. Jonkun populaarimusiikin pioneerin tai muun tärkeän artistin tai bändin edelle saattaa kiilata joku sellaine joka, vaikka olisikin ollut jo kauan musiikkibisneksessä(levyn julkaisusta täytyy olla vähintää kulunut 25 vuotta, että voi päästä edes ehdolle) on vain suosittu ihmisten keskuudessa, ei muuten kovin mittavilla saavutuksilla varustettu tai tehnyt mitään uutta luovaa jne.


      • Debyyttilevyn julkaisusta täytyy olla vähintään 25 vuotta, että voi päästä edes ehdolle Fameen.


      • Se, että Fameen laitetaan ehdolle muitakin kuin vain rockgenren edustajia voi johtua myös siitä syystä, että mitä enemmän vuosia vierii, sitä vähemmän on enää jäljellä sellaisia rockartisteja ja rockbändejä, joita voi pistää ehdolle, kun vanhoja rokkareita on kuollut ja jäljellä olevatkin lähestyvät vuosi vuodelta ikää, jolloin monelle alkaa tulla kaikenlaista kulumaa ja sairautta jne (ei kaikille, mutta aika monille yleensä tulee edes jotain pientä). Ja tulevaisuudessa rock, ellei jo nyt ole on marginaalimusiikkia ellei jopa katoava laji (toivon ettei ole)ja sitten kun joidenkin uudempien artistien debyyttilevy saavuttaa sen 25 vuoden vähimmäisrajan, niin ei ole enää kauheasti laittaa rockartisteja-ja bändejä ehdolle mikäli joskus tulevaisuudessa edes on koko Hall of famea olemassa.


      • Tulevaisuudessa nimi pitäisi muuttaa muotoon Music hall of fame. Tai miksei jo alkuunsa ollut?


      • Tässä Hall of fame -asiassa on nähtävissä vähän samanlaista ilmiötä kuin noissa Oscareissa. Vuosi vuodelta vanhojen tekijöiden kaarti alkaa vähetä. Enää ei tehdä mielestäni niin paljon sellaisia mestariteoksia ja muutenkin hyviä elokuvia kuin ennen ja ei ole enää niin paljon vanhojen aikojen näyttelijöiden veroisia näyttelijöitä ja siksipä ehdolle on laitettava vain joku, koska ehdolla on oltava se tietty määrä eri kategorioitten henkilöitä ja elokuvia. Sitten vain äänestetään niistä niin sanotusti pakollisista ehdokkaista parhaat pystin saajiksi. Siksipä Oscarin on saanut joskus sellaisiakin tyyppejä tai elokuvia, joista en ole ihan aina ollut samaa mieltä. Kun Clint Eastwood ja Steven Spielberg aikanaan kuolevat tai John Williams (elokuvasäveltäjä) mitä meille jää? Ennio Morriccone menetettiin viime vuonna ja lisää menetetään yhä ja on jo menetetty menneinä vuosina ja vuosikymmeninä.

        Kun viimeisetkin vanhojen rockbändien edustajat siirtyvät ajasta ikuisuuteen, niin koittaako Rock n roll hall of famelle lopun ajat?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe