Turhaan liikaa vaatteita

Anonyymi

Ihmisten kaapit tursuaa vaatteita.

Itselläni on neljät housut, neljä paitaa, yksi takki. Housuja ja paitoja on yksi kuumalle, yksi kylmälle ja yksi siihen väliin ja yhdet urheiluun. Takki on päällä jos siihen tarvetta. Kenkiä minulla on kuumalle ja kylmälle kelille.

Näitä käytän joka päivä ja ne on mitäänsanomattomia, eli ei värejä tai logoja tai kuvia. Viikonloppuna on aikaa pestä ne jos on siihen tarvetta. Jos pitää tehdä likaista työtä niin otan työvaatteet kotiin.

Alusvaatteita on hieman enemmän.

Minun mielestäni ihmisiin ei pidä tehdä vaikutusta vaatteilla.

1

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihailtavaa! Vanhan kansan ihmiset sanoivat, että köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa. Eli täydellä vaatehuoneellisella halpoja vaatteita ei voi korvata muutamaa laadukasta vaatetta. Entisaikaan iso joukko ihmisiä saattoi asua pienessä hellahuoneessa. Jokaisella oli vain muutamia vaatteita. Niillä pärjättiin.

      Itseltäni moinen asketismi ei ikinä onnistuisi. Minulla on pariin kertaan ollut uudenvuodenlupaus "älä osta vaatteita tänä vuonna". On taas, mutta muutaman kerran on livennyt. Vaatteeni ovat enimmäkseen halpoja ja kierrätettyjä, mutta minulla on se klassinen ongelma, ettei usein ole mitään päälle pantavaa. Ei ulkoiluun, eikä juhlaan. Aina muuttaessa menee säkkikaupalla vaatetta kierrätykseen, mutta kohta kaapit taas pursuavat. En omista pesukonetta ja liikun kohtuullisesti, joten ihan muutamalla vaatteella en pärjäisi, mutta reilusti voisin niitä vähentää. Alusvaatteita saan pilattua pesussa, joten jatkossa pyrin ostamaan niitä vain mustina (polyesteri imee värejä, joten huolimaton pyykkääjä saa pilattua vaaleat keinokuitualusvaatteensa).

      Paljon kävelevältä kuluu useita kenkäpareja vuodessa, ellei sitten halua teettää mittatilauskenkiä, joita voi korjauttaa. Taloudellisesti ne ovat kilpailukykyinen vaihtoehto, mutten itse mieluusti käytä nahkaa.

      Itselleni laatuvaatteita pitäisi olla ainakin hyvä päällystakki kaikkiin keleihin. En ole vielä keksinyt takkia, jolla pärjäisi sekä sateessa että pakkasessa, tuulessa ja leudolla säällä, joten takkeja on useita. Joista mikään ei ole erityisen hyvä. Jos olisi pakko valita joku materiaali, niin se olisi varmasti sarka. Oikeasti pitää kosteuttakin. Coretex on niin hiostava, että sitä voin pitää vain sadetakkina, ei millä säällä vain.

      Alusvaatteista tarvitsen tukisukkia, mutta ne eivät ole vaatetuksen kannalta suurin ongelma. Rintsikoihin ei kulu suuria summia, olen niin pienitissistä, että jatkossa ostan varmaan urheilutopitkin lasten osastolta.

      Auringolta suojautuminen on oma ongelmansa. Etsin jatkuvasti sitä täydellistä aurinkohattua. Nyt muutama kohtuullisen hyvä käytössä. Eli en pärjää kesälläkään lipokkaissa, topissa ja sortseissa, vaan olen peittävästi pukeutunut. Kesällä hikoillessa tarvitsee vaihtovaatteita.

      Jos minulla olisi kunnolla rahaa, teetättäisin omilla mitoillani kaavat ja ompelijalla muutamia kunnollisia puseroita, tunikoita ja/tai liivihameita. Jos kroppa on vähänkin epäsymmetrinen, niin standaridivaatteet istuvat huonosti päälle. Sitten tulee ostettua lisää yhtä huonoja, ja kierre on valmis. Harva ihminen on muodin vaatiman mallinen kropaltaan, mikä ruokkii virheinvestointeja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe