Voiko olla niin, että musta olisi tullut

formula- tai rallikuski jos mulla olisi ollut isähahmo lapsuudessa?

Unirytmi on nykyään sikäli erikoinen, että vaikka siirryttiin kesäaikaan jo kauan sitten niin olen mennyt nukkumaan klo 23 aikoihin ja heräillyt 6-7 tienoilla kuten tänäänkin 🙄 No eipähän mee vapaapäivästä tunteja hukkaan.

Mutta niin, asiaan. Mietin tuossa omia "saavutuksiani" autourheilussa ja sitä, että jos mulla olisi ollut lapsena isä tai isähahmo, esim. kuljetusauton kuskina ja mekaanikkona, niin mitenköhän mun "ura" olisi siinä tapauksessa kehittynyt ja sujunut. Rahaa kun olisi talosta löytynyt silloin, ja määrätietoisesti kohdennettuna sillä olisi päässyt jo muutaman askeleen eteenpäin. Muistan että ajoin ekaa kertaa karting-autolla 11-vuotiaana ja täräytin muutaman kerran jälkeen Orikedon sisäradan lasten ennätyksen ja muutamaa kertaa myöhemmin sain poikkeusluvalla ajaa aikuisten autoa pidennetyillä polkimilla, penkin pehmusteella yms. Tarkkoja aikoja tai eroja en millään enää muista, mutta mitähän mä olin aikuisten rataennätystä perässä, ehkä pari sekuntia joka toki lyhyellä radalla on periaatteessa aika paljon.

Kartingissa en kovin kummoisia ihmetekoja tehnyt niissä 13 kisassa kun ajoin varhaisaikuisuudessa 120cc luokassa, pyörin yleensä keskipakassa tai häntäpäässä. Mutta en tuijota niinkään yksittäisiä tuloksia, vaan vertasin mielessäni ja muistissani pariin silloiseen kaveriini. Kumpikin heistä ajoi silloin Yamaha 100cc -luokassa säännöllisesti palkintosijoja, voittojakin ja oliko joku aluemestaruuskin omilla autoillaan, ja sen sarjan taso oli pirusti kovempi kuin Raket 120:n. Eikä siinä muuta, mutta mun autolla joukkuekisoissa ajoimme aika lailla samaa tahtia, joskin totaalisen eri säädöillä mistä olen joskus kertonutkin. Samoin kun mä testasin Yamahaa, niin ero ei ollut mikään murskaava enkä mä tietenkään hinkannut toisten autoja jatkuvasti eri setuppeihin enkä montaa kymmentä kierrosta kaikkiaan edes ajanutkaan.

Toinen näistä kavereistani testasi aikoinaan Formula Renault -sarjan autoa, mikä vastaa kai nykyistä F4-luokkaa suorituskyvyltään. Hän oli nopeampi kuin joku joka nousi sittemmin GP3:n kautta silloiseen GP2 eli nykyiseen F2 luokkaan paremman budjettinsa ansiosta, mutta en muista kuskin nimeä eikä ainakaan viime vuosina ole missään otsikoissa ollut. Surullista sinänsä, että tällä kaverillani mt-ongelmat ovat olleet viime vuosina 100x pahempia kuin mulla ikinä ja vissiin raha-asiat aivan perseellään osittain kilpa-autoilun peruina. En mene yksityiskohtiin, mutta hän on oikeasti sairas ja avun tarpeessa, ja ymmärtääkseni myös sen piirissä. Eli ei mun tyylistä arpomista että otanko 3 vai 4 Rivaa kun lähden Prismaan.

Ja tätä argumenttia saa nauraa, en mä itsekään otsa rypyssä tätä kirjoita.😅 Mutta toi Dirt Rally 2.0 on peliksi varsin armoton simulaattori, varsinkin kun ajaa rattiohjaimella, ilman luistonestoja sun muita akkojen avustimia jne. Sen tiedän että toki osa pelaa sitä ihan kieli poskella gamepadilla, mutta ihan tosissaan pelaavilla on kunnon simupenkki, pelinäytöt, vr-lasit jne. eikä Mazdan penkkiä ja Ekotorin telkkaria olohuoneen nurkassa. Mä olen siinä ajanut tekoälyä vastaan tasolle Elite eli 4/5 ja "Daily Challenge" online-haasteissa olen parhaimmillaan ollut noin top 5-7 % tuloslistoilla. Yleensä etuvetoiset ralliautot kulkee mun käsissä suhteessa paremmin kuin takavetoiset.

Yhteenvetona tiedän ja tiedostan silti, että mun juna kilpa-autoilussa meni eikä siinä mitään. Ihan hauskojakin kokemuksia ja muistoja silti niistä ympyröistä. Mutta lopuksi on pakko vielä kysyä että jos -painotan, jos- olisin jostain syystä onnistunut lapsena etenemään urallani ja aikuisena ajanut ammattilaisena, niin minkälaisia mielikuvia teillä on palstapersoonani yms. perusteella siitä että minkähänlainen kuski musta olisi tullut tai mitenköhän olisin käyttäytynyt esim. julkisuudessa? 😅 Koska esim. asperger mulla olisi joka tapauksessa ollut syntymälahjana, ei se kilpailulisenssiä päivittämällä pois olisi lähtenyt kuten ei alttius riippuvuuksillekaan. Oisko edessä ollut Latvalan tyylistä hermoilua ja romahtamisia vaiko Karalahden tyylillä pienessä rapulassa reeneihin ja mitalit kotiin? 😁

20

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei!

      • Todennäköisesti näin, ja mäkin olen asian hyväksynyt.

        Miten argumentoit mielipiteesi?


      • Anonyymi
        peris234 kirjoitti:

        Todennäköisesti näin, ja mäkin olen asian hyväksynyt.

        Miten argumentoit mielipiteesi?

        Isähahmon puute on varmaan merkittävä syy miksi olet niin kiinni niissä mielikuvitusystävissäsi. Kun oikeassa elämässä ei ole ihmisiä, keksit ne itse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Isähahmon puute on varmaan merkittävä syy miksi olet niin kiinni niissä mielikuvitusystävissäsi. Kun oikeassa elämässä ei ole ihmisiä, keksit ne itse.

        Eipä sitä mulla ole mitään mielikuvitusystäviä palstalla eikä pääkopassa, enkä nyt oikein hiffaa miten noi "mielikuvitusystäviksi" väitetyt turkulaiset tuttuni liittyy siihen oliko mulla lapsuudessa isää tai miehen mallia 🙄

        Toki esim. Bicky Royal mieheltä, ja Pääskyvuoren Jormalta olen kyllä ihan oppinutkin joitain niksejä, lähinnä autoihin ja naisiin liittyen. Että siinä mielessä jos haluaa lukea kuin piru raamattua, niin voihan tuohon jonkun syy-yhteyden keksiä jos välttämättä haluaa maalittaa mua ja kavereitani 🙄

        Mutta se olisi jo melkeinpä loukkaavaa esim. Bicky junnua ja Jereä kohtaan jos pitäisin heidän OIKEITA faijoja jonain isähahmoina. Siksi puhuttelenkin Bickyä usein nimityksellä "dude" tai "bro" enkä esim "Uncle Bicky" kuten Liljalaakson Mohammed ja Minttu-Petteri häntä kutsuvat. Jorman kanssa saatetaan kutsua toinen toisiamme "äijiksi" ja hyvin me tullaan juttuun vaikka en tietenkään hänen perheensä asioihin puutu mitenkään 🤨


      • Anonyymi

        Isähahmon puute aiheuttaa tarpeettoman halun vääntää rattia entsteks oikealle ja sitten vasemmalle ja sit taas oikealle


    • Anonyymi

      Olen ajanut ainoastaan kartingia ja silloinkin työporukan kanssa kisassa porin karting radalla. Tein silloin rata ennätyksen myös joten olis minulla lahjoja ollut kilvan ajoon mutta en ole sen koommin kilpaa ajanut. Firma jossa olin töis niin maksoi ajelut kartingin radalla porissa ja olen minä vienyt naiseni kartingia ajamaan myös ihan huvikseen ei mitään kisa mielessä. Omat urheilu saavutukset on uinnissa sm pronssia ja sitten salibandyssä sm hopeaa.

      Salibandya pelasin 26 vuotta joten se on ollut minulle sellainen laji johon panostin tosissaan ihan nuoresta lähtien. Itsellä ei ollut rikkaita vanhempia joten ihan kesätyörahoilla olen urheillut ja seuroissa ollut kun kausi maksuja on pitänyt maksaa niin pätkätöillä olen rahaa hankkinut.

      Olen minä pleikkarilla pelannut ralli pelejä ja voittanut mestaruuksia mutta siitä ei pidä leijua.

      • Mä en oikein koskaan enää sopeutunut noihin vuokra-autoihin sen jälkeen kun ajoin oikeilla kisavehkeillä kilpaa. Tuollaiset radan omat vuokra-autot on yleensä jollain nuhaisella nelarikoneella, ja säädetty ns. "helpoksi" ajettavaksi rungon osalta että pysyisivät esim. synttäri- tai polttarisankarien hyppysissä. Mä taas kärsin siitä kauhean jäykästä tuntumasta eikä niillä koneilla paljoa korjata ajolinjaa huonon alaväännön takia, eli niillä pitää ajaa mahdollisimman hyvää linjaa mutkaan ja ns. yhdellä käännöksellä kääntää.

        Mä en pahemmin jaksa leijua että olen esim. Forza 7:n pelannut kokonaan läpi, rahaa pelissä on enemmän kuin Mazespinin isällä, ja Indianapoliksen ovaaliradan leaderboardilla olin jossain top sadassa kun listalla on muistaakseni yli sata tuhatta pelaajaa. Se on ihan hauska ns. simcade eli jotain simun ja arcadepelin väliltä. Mutta kuten sanoin, niin toi Dirt Rally 2.0 on varsin realistinen simulaattori varsinkin kun pelaa rattiohjaimella pelipenkissä. En mä silläkään asialla sinänsä leiju, koska ei se ole kovin hyvä argumentti, mutta tällä hetkellä peli on varmaan lähimpänä ralliauton tuntumaa mitä ruudun takaa voi kokea taviksen budjetilla. Ja jos vaikka on pari-kolme yli 10km pätkää peräkkäin huoltoparkkien välissä, eikä pelissä ole takaisinkelausta, niin kyllä se rokottaa virheistä ja toisinaan palkitsee kun tuo auton ehjänä maaliin ja voi lopulta olla yllättävän korkealla leaderboardilla.


    • Anonyymi

      No siihen vaaditaan kyllä rahaa paljon koska huippu ajajat aloittaneet 3 vuotiaana kartingilla ja sitä ajavat 10 vuotta ainakin. Se maksaa eikä suomessa sponsoreita juurikaan ole. Pitäisi olla todella rikkaat vanhemmat ja myös pitää olla tosi hyvä kuski heti alusta saakka että sinut huomataan ja sen myötä saat sponoreita joten vanhempiesi lompakko ei kärsi enää. Pitäisi siis sun voittaa kisoja siinä 10-15 vuotiaana koko ajan että saisi mainetta ja isommat tallit kiinnostuu.

      • Olet ihan oikeassa, luulen että siinä vaihtoehtoskenaariossa että mun kilpa-autoiluun oltaisiin panostettu, niin siinäkin budjetti olisi riittänyt ehkä kartingin sm-sarjaan tai Formula Fordeihin, mutta ei todellakaan mikään siloiteltu tie kilpa-autoilijaksi olisi ollut.

        Kuten sanoinkin, niin mun juna meni jo, ja Suomi on varmaan täynnä mun kaltaisia jossittelijoita että "kyllä mäkin muuten jos olis ollut parempi budjetti". Eihän se kaverini onnistunut Formula Renault testikään loppujen lopuksi taannut hänelle mitään ja tosiaan joku rahamiehen poika oli häntä hitaampi niissä testeissä mutta loppujen lopuksi eteni urallaan pidemmälle kun oli rahaa taustalla enemmän.


    • Anonyymi

      Tää Karalahden tyyli on tyhmä.

      • Onhan se juu, mutta mun kohdalla todennäköisin skenaario. Ei tarvinnut olla edes mikään ammattilainen racingissa, kunhan elin vähän rokkitähden elämää kriittisessä 27-vuoden iässä muutenkin 😂


    • Mistä sä tiedät, että rahaa olis löytynyt isän myötä?

      • Vähän kornia puhetta äitienpäivänä, mutta pysytään asioissa. Isovanhempieni kuoleman jälkeen joskus vuodesta 2001 eteenpäin äitini hukkasi puolisen miljoonaa perimäänsä omaisuutta osin peliriippuvuuden takia ja osittain vähän sellasen #yolo asenteen myötä, eli hän ei ollut kovinkaan tarkka raha-asioissa, mutta ehkä tasapainoisessa avioliitossa tilanne olisi voinut olla toinen, kun eihän lapsi tollasia juttuja ymmärrä paitsi takautuvasti.

        Todellinen summa voi olla isompikin, kun kuulin äitini poismenon aikoihin eräältä sukulaiselta että mamma (isoäiti) olisi ysärillä paistatellut jossain silloisessa verokalenteri lehdessä tms pääomatulojensa ansiosta, ja kuulemma sijoitti mulle jotain pesämunaa mitä ei koskaan kuulunut.


      • peris234 kirjoitti:

        Vähän kornia puhetta äitienpäivänä, mutta pysytään asioissa. Isovanhempieni kuoleman jälkeen joskus vuodesta 2001 eteenpäin äitini hukkasi puolisen miljoonaa perimäänsä omaisuutta osin peliriippuvuuden takia ja osittain vähän sellasen #yolo asenteen myötä, eli hän ei ollut kovinkaan tarkka raha-asioissa, mutta ehkä tasapainoisessa avioliitossa tilanne olisi voinut olla toinen, kun eihän lapsi tollasia juttuja ymmärrä paitsi takautuvasti.

        Todellinen summa voi olla isompikin, kun kuulin äitini poismenon aikoihin eräältä sukulaiselta että mamma (isoäiti) olisi ysärillä paistatellut jossain silloisessa verokalenteri lehdessä tms pääomatulojensa ansiosta, ja kuulemma sijoitti mulle jotain pesämunaa mitä ei koskaan kuulunut.

        Aa, okei. Nojoo, ehkä se isä olis ollut vakauttamassa äidin touhuja. Toisaalta isästäkään ei tiedä mimmonen olis ollut vai?


      • J-a-n kirjoitti:

        Aa, okei. Nojoo, ehkä se isä olis ollut vakauttamassa äidin touhuja. Toisaalta isästäkään ei tiedä mimmonen olis ollut vai?

        No isäni ei ainakaan mikään rehellisyyden perikuva ollut, kun oli perheellinen mies joka pisti mut aluille, mutta ei käsittääkseni tiedä olemassaolostani mitään. Olen mä ehkä jonkun jännämiesgeenin ripauksen häneltä perinyt 😂

        Tosin sen verran haluan korjata tuota valittamistani, että olen mä silti saanut paremmat lähtökohdat elämään ja esim. yrittämiseen kuin moni muu. Mähän sain ennakkoperintöä noin 30k€ josta osa on huvennut aikoinaan Viton ylläpitoon, sittemmin äidin hautauskuluihin ja perintöveroihin, mutta en mä nyt mitenkään puilla paljailla ole. En vain aina tiedä, kumpi tuntuu pahemmalta, syntyä köyhäksi vai tietää miltä tuntuu kun putoaa korkealta. Mutta on tää mun omakotitalo, firman varastot, tontti, hieman metsää jne. sellaisia mitä pitää helposti itsestäänselvyytenä, mutta läheskään kaikille ei tupsahda käsiin parikymppisenä ilman velkavipua.


      • peris234 kirjoitti:

        No isäni ei ainakaan mikään rehellisyyden perikuva ollut, kun oli perheellinen mies joka pisti mut aluille, mutta ei käsittääkseni tiedä olemassaolostani mitään. Olen mä ehkä jonkun jännämiesgeenin ripauksen häneltä perinyt 😂

        Tosin sen verran haluan korjata tuota valittamistani, että olen mä silti saanut paremmat lähtökohdat elämään ja esim. yrittämiseen kuin moni muu. Mähän sain ennakkoperintöä noin 30k€ josta osa on huvennut aikoinaan Viton ylläpitoon, sittemmin äidin hautauskuluihin ja perintöveroihin, mutta en mä nyt mitenkään puilla paljailla ole. En vain aina tiedä, kumpi tuntuu pahemmalta, syntyä köyhäksi vai tietää miltä tuntuu kun putoaa korkealta. Mutta on tää mun omakotitalo, firman varastot, tontti, hieman metsää jne. sellaisia mitä pitää helposti itsestäänselvyytenä, mutta läheskään kaikille ei tupsahda käsiin parikymppisenä ilman velkavipua.

        Juu. Siinä mielessä sait hyvät eväät kuitenkin. Sulla on jotakin omaa, vanhemman myötä. Kaikilla ei ole aina mahkuja edes velkaan.

        Kukaan ei myönnä edes velkaa millä ostaa mitään omaa koskaan, vaikka haluiskin.

        Toki kaikki ei edes arvosta omistamista. Heitä se ei hetkauta.


      • J-a-n kirjoitti:

        Juu. Siinä mielessä sait hyvät eväät kuitenkin. Sulla on jotakin omaa, vanhemman myötä. Kaikilla ei ole aina mahkuja edes velkaan.

        Kukaan ei myönnä edes velkaa millä ostaa mitään omaa koskaan, vaikka haluiskin.

        Toki kaikki ei edes arvosta omistamista. Heitä se ei hetkauta.

        Juu, pitää yrittää parhaansa mukaan arvostaa sitä mitä on. Mun yksi mottohan on "asiat ovat nyt näin, ne eivät ole toisin". Ton kun parhaansa mukaan sisäistää ja elää sen mukaan katse tulevaisuudessa, mutta joskus helpommin sanottu kuin tehty. Eikä mulla ole sinänsä mitään ongelmaa elää omien, suomalaisten mediaanipalkkojen alla olevien ansiotulojeni puitteissa, mutta tokihan sivutulot esim. peltojen tai asuntojen vuokraamisesta kelpaisi tähän rinnalle. Isovanhempien kerrostaloasuntoihin missä yhdessä asuin itsekin lapsuudessa äitini kanssa, en silleen kiintynyt enkä kaipaa niitä juuri muuten kuin pääomatulojen lähteinä. Enemmän peltojen ja metsän hupeneminen harmittaa, mutta siinäkin pieni lohtu on se, että tuttu maajussi on varsin jalat maassa tyyppi, vaikka maata on ja paljon, ja sunnuntai-autona sellanen ~100k€ Mersu. Mutta hän ei tosiaan keuli asioillaan, eikä mulla ole mitään syytä olla hänelle katkera, joten ihan hyvin tulen juttuun hänen ja perheensä kanssa. Kumpikaan ei yleensä puhu raha-asioista tai siitä mitä joku on maksanut, niin sehän yleensä viittaa siihen että molemmilla on talous omasta mielestään tasapainossa.

        Eikä äitini nyt ihan kaikkea pelannut, juonut tai shoppaillut itse, vaan osti aika avokätisesti mullekin esim. mopoja, peltoautoja yms. mitä näin jälkikäteen ajatellen en välttämättä olisi tarvinnut. Mutta olen ottanut tuonkin siltä kannalta, että ne saattoivat olla jonkinlainen pelastus etten ajautunut ongelmiin nuorempana, kun joka tapauksessa jonkinlainen riippuvuusgeeni oli olemassa, ja kiljukin jo kypsyi vanhassa navetassa 😆 Meinaan niinku sitä, että jos mulla ei olisi ollut suht tervehenkistä tekemistä ja virikkeitä kotinurkissa, olisin hyvinkin saattanut aloittaa juomisen tai muiden päihteiden kokeilun nuorempana, eikä silloin harkintakyky olisi ollut samalla tasolla kuin aikuisena, niin olisin saattanut tosiaan ajautua jo nuorempana ongelmiin ja todennäköisesti pahempiin sellaisiin. Ei välttämättä näin olisi käynyt, itse asiassa moni nuorempana rellestänyt teini on aikuisempana rauhoittunut, eikä ole ollut samanlaista tunnetta kuin mulla että pitäisi takautuvasti ottaa kiinni kaikki nuoruuden hölmöilyt 🙄


      • peris234 kirjoitti:

        Juu, pitää yrittää parhaansa mukaan arvostaa sitä mitä on. Mun yksi mottohan on "asiat ovat nyt näin, ne eivät ole toisin". Ton kun parhaansa mukaan sisäistää ja elää sen mukaan katse tulevaisuudessa, mutta joskus helpommin sanottu kuin tehty. Eikä mulla ole sinänsä mitään ongelmaa elää omien, suomalaisten mediaanipalkkojen alla olevien ansiotulojeni puitteissa, mutta tokihan sivutulot esim. peltojen tai asuntojen vuokraamisesta kelpaisi tähän rinnalle. Isovanhempien kerrostaloasuntoihin missä yhdessä asuin itsekin lapsuudessa äitini kanssa, en silleen kiintynyt enkä kaipaa niitä juuri muuten kuin pääomatulojen lähteinä. Enemmän peltojen ja metsän hupeneminen harmittaa, mutta siinäkin pieni lohtu on se, että tuttu maajussi on varsin jalat maassa tyyppi, vaikka maata on ja paljon, ja sunnuntai-autona sellanen ~100k€ Mersu. Mutta hän ei tosiaan keuli asioillaan, eikä mulla ole mitään syytä olla hänelle katkera, joten ihan hyvin tulen juttuun hänen ja perheensä kanssa. Kumpikaan ei yleensä puhu raha-asioista tai siitä mitä joku on maksanut, niin sehän yleensä viittaa siihen että molemmilla on talous omasta mielestään tasapainossa.

        Eikä äitini nyt ihan kaikkea pelannut, juonut tai shoppaillut itse, vaan osti aika avokätisesti mullekin esim. mopoja, peltoautoja yms. mitä näin jälkikäteen ajatellen en välttämättä olisi tarvinnut. Mutta olen ottanut tuonkin siltä kannalta, että ne saattoivat olla jonkinlainen pelastus etten ajautunut ongelmiin nuorempana, kun joka tapauksessa jonkinlainen riippuvuusgeeni oli olemassa, ja kiljukin jo kypsyi vanhassa navetassa 😆 Meinaan niinku sitä, että jos mulla ei olisi ollut suht tervehenkistä tekemistä ja virikkeitä kotinurkissa, olisin hyvinkin saattanut aloittaa juomisen tai muiden päihteiden kokeilun nuorempana, eikä silloin harkintakyky olisi ollut samalla tasolla kuin aikuisena, niin olisin saattanut tosiaan ajautua jo nuorempana ongelmiin ja todennäköisesti pahempiin sellaisiin. Ei välttämättä näin olisi käynyt, itse asiassa moni nuorempana rellestänyt teini on aikuisempana rauhoittunut, eikä ole ollut samanlaista tunnetta kuin mulla että pitäisi takautuvasti ottaa kiinni kaikki nuoruuden hölmöilyt 🙄

        Hyvin pohdit asioita. 👍


    • Anonyymi

      Ei taidoilla pääse formula-kuljettajaksi, vaan rahalla pääsee.

      • Näinhän se valitettavasti on. Enkä mäkään huomannut tarkentaa aloituksessa, että ei tähtäimessäni olisi välttämättä edes ollut F1. Kyllähän esim. rallissa ammattilaiseksi eteneminen olisi ollut "helpompaa" ja halvempaa, mutta se on toki täysi kysymysmerkki miten oikeat ralliautot olisi kulkeneet tai kulkisivat nyt käsissäni kun niistä ei tosiaan ole oikeassa elämässä kokemusta.

        Ja onhan ratapuolellakin mahdollisuuksia esim. Saksan DTM-sarjaan, brittien BTCC-sarjaan, kestävyyskisoihin missä esim. Toni Vilander on tehnyt pitkän ammattilaisuran, Pohjois-Amerikan sarjat jne. Radalla mä todennäköisesti olisin pärjännyt paremmin, ja se olisi vaatinut karting-harrastuksen määrätietoista aloittamista paljon nuorempana, ja tiedän sen kyllä.

        Noh, jos se tuo hyvän mielen, että ajattelen kaverini ajaneen paremmin Formula Renault -sarjan autoa kuin tyyppi joka eteni GP2-sarjaan, ja ajoi kanssani tasatahtia Raket120-luokassa, niin kaipa se mulle sallittaneen 😁 Tai jos se tuo iloa, että huomaa ajaneensa Dirt Rallyn päivä-, viikko-, ja kuukausihaasteissa hyvin, niin mikäs sen kivempi harrastus ja säästyy monet p:keleet kun autojen korjaaminen sujuu kätevästi valikkoja klikkaamalla 😂


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe