Venäjä on täysin välttämätön Suomen kehittymiselle, historian mukaan

Anonyymi

Mitä enemmän historiaan tutustuu, sen hämmästyttävämpi tosiseikka sieltä paljastuu: läpi koko suomalaisten historian, venäläiset ovat aina vaikuttaneet positiivisesti suomalaisten kehitykseen.

Voisi tietenkin aloittaa jo kampakeraamisesta kulttuurista, joka näyttää tuoneen maahan mm maanviljelyksen ja kansainvälisen kaupan, ja sehän tuli maahamme idästä, keskeisinä alueinaan nykyisen isovenäläisyyden ydinalueet.

Mutta katsotaanpa hieman tuoreempia tapahtumia. Ruotsin vallan aikana suomalaiset kärsivät ja kituivat orjuudenkaltaisessa tilassa, johon heidät oli nuijasodassa alistettu taipumaan. Hiellään suomalainen talonpoika elätti vierasta kieltä puhuvia herrojaan. Parhaat miehet vietiin sotiin ja tulivat rampoina takaisin vuosien päästä, jos tulivat. Sitten tämä kaikki muuttui.

Syttyi nimittäin Suuri Pohjan Sota ja sen seurauksena lopulta venäläiset joukot ensimmäisen kerran vapauttivat koko ruotsalaisten miehittämän suomalaisten alueen vieraskielisistä herroista, jotka pakenivat maasta. Tapansa mukaan venäläiset eivät välittäneet hallita muita eivätkä asettaneet omia herrojaan paenneiden tilalle. Vielä toisenkin kerran saman vuosisadan kuluessa he kävivät kylässä suomalaisten alueella.

Venäläisten vaikutus oli kuin puhdistavan saunan, joka poistaa syöpäläiset iholta. Se palauttaa imijöiden viemän elinvoiman. Saunaan kuuluu vitsa, jota Pohjanmaalla läiskittiin noina vuosina, ja se vasta saakin veren kiertämään. Niinpä 1700-luvulla suomalaisetkin alkoivat kehittymään, olot hitaasti paranemaan ja väestö pikkuhiljaa kasvamaan. Ruotsi yritti turmella kehityksen vielä muutamalla, germaanien yleiseen tapaan tietenkin hävityllä, sodalla, kunnes seuraavan vuosisadan puolella isänmaalliset suomalaiset lopettivat sen vehkeilyn yhdessä venäläisten kanssa. Sitten seurasikin siihen saakka ennennäkemätön vaurastuminen ja kehitys ja Suomen suuriruhtinaskunta rosvojen, ryöstäjien ja verenimijöiden sijasta houkutteli monia lahjakkaita ihmisiä, joiden ansiota menestyksemme on ollut.

Suomen kansalliseepos Kalevala muuten ei mainitse mitään läntisten (silakka)laatikkopäiden höpisemistä "vuosisataisesta vihollisesta". Onpa kumma, kuinka mukamas vuosisatoja jatkunut ilkeily idän suunnasta olisi jäänyt tallentumatta kansantarinoihin jopa Suomen puolella rajaa. Paitsi jos "vuosisatainen vihollinen" onkin vain uhannut meille vieraskielisiä kartanonherroja, uhkaamalla vapauttaa heidän orjan asemassa olleet alustalaisensa elättämästä heitä kiusanneita herrojaan.

Kalevalassa ei ole sanaakaan venäläisistä. Sen sijaan tarinoiden sankari on Väinämöinen, eli jo nimensa mukaankin veneentekijä, joka itsekin on tietenkin Venemaalta, joksi virolaiset Venäjää edelleen kutsuvat. Hän taistelee Pohjan voimia vastaan, ja koska hän itse edustanee enemmänkin Kontupohjaa, on vastassa siis Perämeren Pohja, sen nykyisen rajan molemmin puolin, tuolloin pääosin saamelaisperäisen väestön asuttama mahtava kauppa- ja sotilasmahti, joka on vähin erin liukumassa eteläisen germaanivaikutuksen alle. Pohjan akka on pohjoismaisen feminismin esiäiti, ja shamaaninoita, joka saamelaisten tavoin tuntee perinpohjin asuinympäristönsä ja yleensäkin luonnon salat. Samalla tarinat tietenkin kertovat keskisuomalais-slaavilaisten Elovenan valkoisten sekoittumisesta tummiin ja mystisiin saamelaisiin, kertoessaan kosioretkistä ja tyvärten naimisista. Saman tietenkin voimme lukea myös genetiikkaa käsittelevistä tieteellisistä julkaisuista.

Tieteelliset julkaisut ovat autismin kirjon terveiksi luokiteltavien osalle tarkoitettuja Raamatun ja Kalevalan huomattavasti tylsempiä korvikkeita, mutta suurin piirtein samat totuudet niistäkin löytää.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Mitä enemmän historiaan tutustuu, sen hämmästyttävämpi tosiseikka sieltä paljastuu: läpi koko suomalaisten historian, venäläiset ovat aina vaikuttaneet positiivisesti suomalaisten kehitykseen.”

      Venäjä on ollut Suomelle yhtä hyödyllinen kuin se kuulu kuppa Töölöössä!

      Siitä päästiin onneksi eroon eikä sitä kukaan enää kaipaa!

    • Anonyymi

      Riemukas näkemys jopa Pietarin trollitehtaan uskollisten osastolta.

      Vuoden humoristipalkinto odottaa!

    • Anonyymi

      Pitkää typerää vuodastus jälleen. Venäjä ei esimerkiksi rakentanut rautateitä, mikä pahensi vuoden 1867 nälänhätää.

      • Anonyymi

        Miksi Venäjän niitä olisi pitänyt rakentaa? Se ei mitenkään estänyt Suomea rakentamasta rautateitään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe