Johtuuko nämä oireet escitalopramista ?

Anonyymi

Kärsin siis kovasta ahdistuksesta. Oon syönyt nyt 7 viikkoa uutta lääkettä escitalopram Orion ja viimeviikolla nostettiin 15mg. Pari viikkoa sitten alkoi ihan hirveät ahdistukset omista ajatuksista, ja negatiivisiä ajatuksia jotka ahdistaa. pelkään joutuvani psykoosiin tai skitsofreniaan..(olen pelännyt tätä siitä lähtien kun sairastuin 5v sitten) ja ne pelottavat ajatukset on just semmosia että jos uskoisin niitä omia ajatuksia niin olisin sekasin. En tiedä mistä ne ajatukset tupsahtavat mieleen..? Ja tulee tosi ahdistunut olo kun miettii että olisin sekaisin jos uskoisin tuota ajatusta.. tai jos jossain välissä rupeaskin uskomaan omia ajatuksia... Ne tuntuvat vähän niinkuin pakkoajatuksilta?

Äh anteeksi tosi sekanen viesti mutta ehkä joku tajus mitä tarkoitan...? Voiko tämmönen olla oire tosta lääkkeestä? Mulla on myös opamox tarvittaessa mutta en uskalla sitäkään ottaa montaapäivää viikossa 😞

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mulla on diagnosoitu skitsofrenia ja diagnosoimaton masennus, johon kuitenkin määrättiin masennuslääkettä. Skitsofrenialääkkeet lopetin niiden haittavaikutusten takia pari kuukautta sitten. Masennuslääkkeen aloitin noin 3 kuukautta sitten. Mulla oli ainakin aluksi masennuslääkkeen aloittaessa outoja ahdistuskohtauksia päivittäin ja niihin oon ottanut bentsoja päivittäin. Nyt masennus on pahentunut. Luin juuri että bentsot voi aiheuttaa masennusta ja jos ne lopettaa myös silloin voi masennus pahentua. Eli en ainakaan niitä voi suositella kovin usein syötäväksi. Eli se mun masennuslääke ei ainakaan vielä tehoa, mutta se alun levottomuus on vähentynyt.

   Itsellänikin pelkoja "sekoamisesta" mutta yritän saada pidettyä ajatukset kasassa koska pelkään osastolle joutumista vielä enemmän ja uuden psykoosilääkityksen aloittamista koska edellisestä psykoosilääkkeestä, jota söin 1,5 vuotta, menin ihan sekaisin.

   Tsemppiä sulle!

  • Anonyymi

   Tuleeko sullakin siis just tän kaltaisia ajatuksia mistä itse kirjoitin?

   • Anonyymi

    "Tuleeko sullakin siis just tän kaltaisia ajatuksia mistä itse kirjoitin?"

    No siis kuulosti tosi tutun kuuloiselta.


  • Anonyymi

   "SSRI -mielialalääkkeet ovat laajassa käytössä, ja niitä määrätään hyvin nuorillekin potilaille haittavaikutusten loputtomasta listasta huolimatta. Haittavaikutuksiin kuuluvat esimerkiksi itsemurha-alttius, ahdistus, sydämentykytys, motorinen levottomuus, vatsavaivat, pahoinvointi, huimaus, vapina, kouristukset, seksuaalisen toiminnan häiriöt, kuten orgasmikyvyttömyys ja haluttomuus. "

   https://madinfinland.org/masentuneesta-laakeriippuvaiseksi/

  • Anonyymi

   Pidä Teemu vappuvapaa!

  • Anonyymi

   Kaikilla on outoja ajatuksia, se on täysin normaalia.Jos omia ajatuksiaan alkaa pelkäämään varmasti ahdistuu.Mitä enemmän jotain yrittää olla ajattelematta,sen enemmän se pyörii mielessä.

  • Anonyymi

   Tarina on kaikille tuttu: masennus johtuu kemiallisesta epätasapainosta aivoissa. Mielialalääkkeet auttavat, koska ne korjaavat tasapainon aivokemiassa. Viesti, jota amerikkalaisessa mediassa alettiin 1980-luvun alussa rummuttaa, oli suoraviivainen. Suomeen tarina saapui kymmenen vuotta myöhemmin. Mielenkiintoista on, että tieteellisessä kirjallisuudessa tarinalle ei koskaan ollut hyviä perusteita.

   https://www.rapport.fi/journalistit/jani-kaaro/miten-masennuksesta-leivottiin-kaikkien-aikojen-bisnes

  • Anonyymi

   Kokeile Venkafaxiini se vois auttaa.Siinä lääkkeessä. on myös muita välittäjäaineita mm.serotoniini,bopamiini,noradrenaliini.

   • Anonyymi

    Korjaan venlafaxiini


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   6245
  Aihe