Ibumax 400mg pitkäaikaiskäyttö

Anonyymi

Hei,

Olen joutunut viime vuosina väsymysoireyhtymäni takia syömään melkein päivittäin ibuprofeiinia päänsärkyyni. Päänäsärkyni ovat reilu puolen vuoden aikana lähes loppuneet eli lääkkeitä menee enään noin 1-3 kuukaudessa. Todennäköisesti loppuvat kohta. Aloitin viime syksynä yhden väsymysoireyhtymään sopivan lääkkeen hoitokokeilun. Luulen, että tämän lääkkeen ansiosta särkyni ovat loppumaan päin.

Olisi toki varmaan ollut viisainta hakeutua lääkäriin näiden särkyjen vuoksi ja saada resepti lääkkeet, mutta olen ajatellut ettei muutaman vuoden särkylääkkeiden käytöstä tuhoudu maksa tai munuaiset. Vatsalaukku on tähystetty dysfagian takia muutama kk sitten. Ei löytynyt minkäänlaista limakalvovauriota. Eli vatsa on säästynyt ainakin.

Olen naukkaillut näitä lääkkeitä siis puolikas kerrallaan ja kaksi vuotta on mennyt niin että lähes päivittäin on puolikas tabletti tullut tarpeeseen. Nyt toki jälkeenpäin kun olen tarkastellut omia ibumax määriäni viime vuosilta on alkanut huolestuttaa maksan ja munuaisen kunto.

Voiko munuaiset ja maksa kestää tälläisiä määriä lääkettä? Mitäs mieltä on suomi24?

2

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Maksa-ja munuaiskokeet testataan verestä.Eli otetaan tavallinen verikoe.Yksinkertaista.Varaa aika lääkärille ja pyydä maksa-ja munuaiskokeet.Itse käyn muutaman vuoden välein lääkkeiden takia,joita olen syönyt 13 vuotta päivittäin.

   Jos labra-arvoissa on häikkää niin se kertoo että olet syönyt liikaa niitä lääkkeitä ja maksa ei enää tykkää.

  • Anonyymi

   Kyllähän tuossa ensinnä vatsa on vaarassa. Sen suhteen olisin huolissani. Toki määrät ovat kohdallasi aika pienet, joten en ihan vielä olisi huolissani.
   Kannattaa keskustella lääkärisi kanssa muistakin vaihtoehdoista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   31
   3807
  2. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   150
   3230
  Aihe