Elorannan eilinen vappu-uhittelu on sata vuotta vanhaa uhoa

Anonyymi

Hei sata vuotta sitten ja enemmän, kuka hoiti Finlaysonin, Tampellan jne jne työntekijöille asunnot, lastentarhat, harrastekerhot lapsille, äideille ja isille? Työnantaja. Ei ammattiliitto. Hyvä työantaja pitää huolta työntekijöistään.

Ammattiliittojen uhkailun ja kiristämisen takia kolmikanta on historiaa, liittojen väliset sopimukset ovat katoamassa. Yleisitovuus on historiaa useilla aloilla.

Liittopomot yrittävät tehdä uhattua asemaansa tärkeäksi. Yksi esimerkki, häpeällinen sellainen ay-historiassa, oli Suomen Capitol Hill lokakuussa 2018, kun SAK-lainen ammattiyhdistys hyökkäsi Eduskuntaa vastaan järjestämällä poliittiset lakot. Se oli Elorannan, Riku Aallon ja kumppanien kosto Sipilälle. Uhittelua ja oman aseman tekemistä tärkeäksi. Lapset jäivät päiväkodeissa ilman ruokaa, yritykset kärsivät miljoonatappiot. Se oli häpeällistä. Polittiiset lakot pitää kieltää lailla. Ne ovat vaarallinen ase "pikkuputinien" käsissä.

Liittopomot pelottelevat ihmisiä yritysten paikalisesta sopimisesta. Siis haukkuvat työntekijöitä tolloiksi. Ihmiset osaavat ottaa suuria lainoja ja rakentaa taloja ja ostaa autoja ja kesämökkejä. Ne on paljon suurempia ja vaikeampia asioita kuin joku saunalisä!!! Ei se, että ei ole käynyt luottamusmieskurssia tee ihmisestä hölmöä. Toisinpäin, ay-pomojen hölmöily ja lakkokiimaisuus ovat johtaneet liittotasojen neuvottelujen alasajoon. Hakaniemessä niitä hölmäjä taitaa olla enemmän kuin työpaikoilla.

On niin monta tapausta, kun paikallisesti on sovittu asiat kuntoon ja Hakaniemi on sanonut ei, minkä jälkeen työpaikka on suljettu. Eikös se ole hölmöä?

Mitä on Kaipola, Veitsiluoto, Neste Naantali, uusi Nesteen tehdas Hollantiin, jne jne.? Ne ovat vanhan SAK-laisen järjestelmän aiheuttamia tapahtumia. Ne ovat totta. Ne ovat totta tuhansissa kodeissa, joissa osataan ostaa asuntoja, mutta joiden asioita ajaneet ammattiliitot eivät ole osanneet hoitaa asioita.

SAK:n jäsenmäärä on romahtanut. Vain noin puolet työntekijöistä kuuluu ammattiliittoon. YTK kasvaa. Sen jäsenmäärä on jo yli puoli miljoonaa, koska on kuuluttava työttömyyskassaan, että saa ansiosidonnaisen. Se pitäisi kuulua kaikille.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mihinkäs koira karvoistaan pääsisi? Kun ay-pomot ovat päässeet eläkkeelle, niin jotkut lakkokenraalit ovat kirjoitelleet muistelmiaan. Muitelleet, kuinka hullua touhua oli. Mikä on SAK:n hallituksen koulutustaso? Puoluetausta? Miksi melkein kaikki ovat vasureja vaikka edustavat? "koko Suomen kansaa". Poliittisessa lakossa lokakuussa 2018 pakotettiin kepulaisia lakkoilemaan Sipilää vastaan! Hei haloo!Mietipä sitä. Kenen asialla? Mitä varten?

  • Anonyymi

   Kumpi oli oikeassa?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c65becff-ec4d-4449-9d66-0a11b88cf5b0

   https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ay-johtajat-kimmastuivat-wahlroosin-lakkokommenteista-tyonantajapuoli-on-ennemmin-valmis-miljarditappioihin-kuin-tekemaan-saallisen-neuvottelutuloksen/195b8de4-3b92-4024-abf9-623b54e4d95c

   Ay-pomot saa horista omassa kuplassaan, mitä horisevat. Ei niiden kanssa viitsitä edes neuvotella enää. Kiristäminen ja uho eivät ole neuvottelua.

   Kaipola ja Veitsiluoto ovat realismia, joka koskettaa tuhansia ihmisiä ja perheitä.

  • Anonyymi

   Riku Aalto valehteli. Liitoilla ei ole 2 miljoonaa jäsentä. Se on ay-kupla. Jäseniä on vain luokkaa 1,3 miljoonaa. Poliittiset lakot oli henkilökohtainen kiukuttelu Sipilän hallitusta kohtaan. Aika monta ihmistä kärsi siitä. Ammattiliittojen arvovalta eniten. Se oli häpeällinen Suomen Capitol Hill, hyökkäys Eduskuntaa vastaan, oli sitten selittelyt mitä tahansa. Kuka niitä uskoo?

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005895118.html

   Jäsenmäärän paljastunut salainen kehitys:

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html

  • Anonyymi

   Tampellan ja Finkan asunnot on purettu tai myyty.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4815
  2. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   98
   4263
  3. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   108
   2860
  Aihe