Pitkän miehen asuntoauto

Anonyymi

Hei te kokeneet ja kaikkitietävät karavaanarit
On tarkoitus ostaa käytetty noin 40 - 60 000 € integroitu asuntoauto 2 hengen aikuiselle pariskunnalle. Suurin käyttöaika kotimaassa kevät- syksy, talvella harvoin.
Ongelma on minun mittani, kengät jalassa 2 metriä.
Onko ainoa vaihtoehto ostaa malli, jossa nukutaan poikittain?
Jos sänky on esim. 2 metriä pitkä, on siinä minulla vaikea nukkua.
Kuinka hyvin ajoasento löytyy integroiduissa autoissa?
Toivoisin asiallista keskustelua selvin päin olevilta, ei murrosikäisten kanssa.

11

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kannattaa aloittaa selailemalla haluamiesi matkailuautojen teknisiä tietoja. Tiedoissa on kerrottu vuoteiden mitat, mutta harvoin tehdään yli 2 m pitkiä vuoteita.

   Eräs vaihtoehto on hankkia auto pitkittäisillä vuoteilla ja sellaisella rakenteella että ainakin yhden vuoteen päädyssä olisi kaappi tai muu vastaava rakenne, josta muutostyöllä saisi lisämittaa vuoteeseen.

   Todennäköisesti helpoin ratkaisu on tuollaisessa integroidussa autossa se että valloitat yksin ohjaamossa alaslaskettavan vuoteen, jolloin voit nukkua "kulmittain". Muille henkilöille pitää sitten löytyä nukkumatilaa muualta autosta. Itselläni on retkeilyauto jossa poikittaisen vuoteen pituus on sama kuin oma pituuteni. Nukun siinä yksin eikä sängyn pituus haittaa koska yleensä nukun jalat hieman koukussa, selällään asetun kulmittain.

  • Anonyymi

   Eiköhän joku alan liike olisi paras kyselykohde. Jotenkin haiskahtaa trollilta.

   • Anonyymi

    Suomalaiset alkavat olla aina vaan pidempiä, kaksimetrinen mies ei ole enää harvinaisuus kansan parissa.

    Ketjussa ei ole vielä yksikään integroidun auton omistava pitkä henkilö kertonut kokemuksistaan, joita aloittaja kaipasi.


  • Anonyymi

   Kannattaa nukkua lattialla ja kuunnella rumatikin puhinaa

  • Anonyymi

   Hei
   En ole trolli vaan ihan tavallinen suomen kansalainen ja vähemmän iloinen veronmaksaja. Siis aito porvari. Tuo idea käyttää etupään vuodetta sopisi muuten hyvin, mutta tässä tapauksessa se ei käy todennäköisesti. Reissussa ollessa vaimon ja minun nukkumarytmit ovat harrastuksieni takia aivan sekaisin. Auton etupää pitäisi pystyä pitämään täysin toimintakuntoisena siitä huolimatta, että olen nukkumassa. Päivällä. Vaimo on iltauninen, mutta herää aamusella jo paljon ennen sianpiarasua, siis todella aikaisin.

   En ole varmaankaan ainoa pitkä mies ja mietin, minkä merkkisissä autoissa yli kaksi metriset miehet koisaavat. Voin kertoa, että on varsin vastenmielistä nukkua, jos pääja jalat ovat seinissä kiinni.

   Olen joskus ajellut muistaakseni pienellä Hymerillä ja siinä oli ongelmana myös se, että ajoasento oli surkea. Jalat olivat koukussa ja lonkka huusi apua jo tunnin päästä lähdöstä. Integroidussa autossa oletan myös tuulilasin olevan avoimempi ylhäältä, jolloin ei tarvitse kurkistella selkä notkolla, mikä valo palaa liikennevaloissa.

   Jos jollakin on hyviä terveisiä meille pitkäkoipisille, niin ilolla otan vastaan viestiä.
   Kiitoksia jo etukäteen.

   • Anonyymi

    Yleensä integroiduissa matkailuautoissa vuode laskeutuu ohjaamon katosta vain etuistuimien päälle, oleskeluryhmä on täysin käytettävissä aamuvirkulle, vain ohjaamon istuimet ovat pois käytöstä.

    PSA alustan (Fiat, Peugeot, Citroen) ajoasento on tyypillisesti italialainen, joten pitkälle hankala. Mutta integroituja autoja on muillakin alustoilla (jopa kuorma-auton), mutta esimerkiksi Mersun alustalla selvästi kalliimpia.

    Kannattaa tehdä aina koeajo ennen ostopäätöstä. Vaikka integroidussa autossa on suurempi ja korkeampikin tuulilasi, se on myös edempänä, joten yläviistoon näkyvyys ei ehkä ole sittenkään hyvä. Olen joskus ajanut integroitua matkailuautoa jossa oli muodin mukaiset ylhäältä roikkuvat (norsunkorva) taustapelit ja 180 senttisenä vasen peili peitti näkyvyyden etuviistoon ratkaisevasti. Omassa peruskorisessa Peugeotin retkiautossa peilit ovat niin alhaalla ettei haittaa sivunäkyvyyttä lainkaan.

    Kannattaa tarkistaa myös sisäkorkeus (laki vaatii vähintään 190 cm). Poikani on 204 cm pitkä ja on joutunut kulkemaan matkailuvaunuissani niska kenossa.

    Paljonhan jo tuossa asumisessa on huomioitavaa, puhumattakaan tekniikkapuolesta. Esimerkiksi moottorihuollot ovat hankalampia integroiduissa ja lämmitys- ym. varustelussa on paljon huomioitavaa.


  • Anonyymi

   Meillä on sopivasti ikkuna jalkopäässä, roikotan jalkoja ikkunasta ulkona nukkuessani.

  • Anonyymi

   Matkailuvaunujen ja autojen sängyt todella surkeita esityksiä, oinein hakemalla saa etsiä kunnollisia. Erillisvuoteet, siinä oma ratkaisu ongelmaan. Niisäkin on sellaisia että ei täytä normaalia 2m pituutta. Jos pituus onkin ok sitten leveydestä on tingitty.
   Teknisiä tietoja selailemaan tai liikkeeseen mittaamaaan, ei mukten selviä.

  • Anonyymi

   Jos on hyvin pitkä eikä mahdu asuntoauton sänkyyn suoraksi niin katkaisuhoito yksi keino.

   • Anonyymi

    Niinhän siinä käy että kun katkaisevat liikaa joutuu jatkohoitoon


  • Anonyymi

   Ahdasta minullakin on. Olen 3 m pitkä kun mitataan edestakaisin ukko.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   523
   10947
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   9997
  Aihe