Onko normaalia miettiä itsensä satuttamista ilman oikeaa aikomusta tehdä niin?

Anonyymi

Minulla on välillä kovaakin ahdistusta milloin mistäkin syystä. Ahdistuksen iskiessä ja välillä muutenkin alan usein kuvittelemaan, että satutan itseäni eri tavoin tai, että joku muu satuttaa minua. Saatan esimerkiksi ajatella, että viillän kurkkuani tai ranteita. Välillä kuvittelen tunkevani jonkin terävän piikin vatsaani ja pyöritteleväni sitä siellä tai jotain muuta tuollaista. Toisinaan taas kuvittelen, että joku muu esim. hakkaa minua tai jotain pahempaa. Välillä taas hoen itselleni "haluan kuolla" tai "vihaan itseäni".

Minulla ei kuitenkaan ole mitään oikeaa aikomusta tehdä itselleni mitään enkä halua satuttaa itseäni. Nämä ajatukset vain kummittelevat päässäni loopilla. Tulee vain sellainen olo, että ahdistuksen iskiessä on ikään kuin tarve ajatella tuollaisia ajatuksia. Olen kuitenkin miettinyt, että jos tämä onkin vain ihan normaali juttu, että kaikilla ihmisillä on välillä tuollaisia ajatuksia. Nehän ovat vain ajatuksia.

2

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei se nyt ihan normaalia ole tuollaisia ajatella, mutta ahdistaessa kuitenkin ymmärrettävää, koska ahdistus ei ole yhtään mukava tunne.

   Ajatuksista ei ole välttämättä kuitenkaan pitkä matka tekoihin, eli suosittelisin puhumaan jonkun kanssa, sekä ahdistuksesta että noista ajatuksista.

   Silloin kun/jos ihminen on tasapainossa ja hyväksyy oman itsensä sellaisena kuin on, niin ei hän ajattele itsensä vahingoittamista tai jotenkin muuten itseen kohdistuvaa väkivaltaa tms.

   Itse olen vuosia sitten käynyt samanlaiset ajatukset, sekä myös itseni vahingoittamisen läpi, joten tiedän kyllä aika hyvin mitä ajatuksia ahdistaessa tulee, ja että niiden kanssa ei ole helppoa pärjätä.
   Tärkein neuvoni on, että älä jää asian kanssa yksin.

   • Anonyymi

    tutki osiota pakko-oireet


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   6107
  Aihe