Vanhemmat ja raskaus

Anonyymi

Olin 27-vuotias kun tämä tapahtui. Olen tavallinen nuori nainen, jolla elämä kunnossa.

Kun olin seurustellut mieheni kanssa 3-vuotta, niin olin käymässä vanhempieni luona. MInulla oli kuukautiset olleet myöhässä useamman viikon ja varasin itselleni ajan verikokeisiin. Äitini kuuli sen puhelun ja veti siitä aivan kamalat pultit. Haukkui ja sätti minua siitä ett olen hankkinut itseni raskaaksi. Meni kertomaan sen isälleni, joka piti minulle mykkäkoulua muutaman päivän. Oli sitä ennen haukkunut myös minut ja sanonut että pilaan elämäni ja miten oikein kehtaan. Hän vielä sanoi että heiltä pitää kysyä ensin onko oikea aika hankkia lapsia ja mieheni pitäisi myös osallistua keskusteluun. Vanhempani olivat siis aivan raivoissaan ja todella vihaisia minulle.

Minulle tuli sitten ne kokeiden tulokset ja negatiivinen oli. Kuukautisetkin sitten alkoivat . Sitä ennen en sanonut mitään vanhemmilleni asiasta. Isäni sitten pyysi minut keskustelemaan ja hän laittoi minulle viskiä lasiin ja kehotti juomaan. Selitti jostain että miten pitää nyt tehdä erityisjärjestely ( tarkoitti sillä aborttia). Kun sitten kerroin että en ole raskaana, niin isäni oli helpottunut ja selitti miten huono juttu se olisi ollut ja miten pilaan elämäni tulemalla raskaaksi. Ei perustellut kun kysyin että miksi.

Tämä asia on jäänyt vaivaamaan minua. Siitä ei ole enää puhuttu . Vanhempani ovat aina olleet aborttia vastaan ja pitäneet lapsen syntymää iloisena ja hyvänä asiana ,mutta minä sain kauhean paskamyrskyn niskaani.

Ollaan edelleen mieheni kanssa yhdessä ( yht. 5-vuotta) ja nyt vanhempani ovat sitten alkaneet oikein painostaa siihen lapsen tekemiseen, kun olisi niin kiva saada jo vihdoinkin se lapsenlapsi!

Minua kuvottaa tämä asia, koska aina kun mietin sitä, niin mieleeni tulee tuo heidän reaktionsa. Lapsesta ollaan mieheni kanssa puhuttu, mutta jos lapsen saisin, niin en tiedä todellakaan haluanko kertoa siitä vanhemmilleni koskaan .

Anteeksi tämä sekava sepistys. En osaa oikein selittää kunnolla.

Mitä mieltä olette?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Myötätunto puolellasi. Ai nytkö on sitten sopiva hetki tehdä heille lapsenlapsia, ennemmin ei käynyt, todella raivostuttavaa. Antavatko teidän elää omaa elämää vai sekaantuvatko asioihin, siinä tapauksessa etäisyyttä.

    • Anonyymi

      Ymmärrän teitä molempia tässä asiassa, sinua siinä mielessä että vanhempiesi reaktio oli todellakin todella tökerö ja kenenkään ei pitäisi saada osakseen tuollaista käytöstä ikinä missään olosuhteissa. Vanhempien neuvoksi siis: Jotkut mielipiteet on hyvä pitää itellään ja jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ei kannate sanoa mitään.

      Sinun vanhempia ymmärrän siinä mielessä, että kaikki ei välttämättä ole valmiita isovanhemmiksi vielä, mutta tuollaisia mauttomuuksia ei ole hyväksyttävää laukoa toiselle ihmiselle ikinä missään olosuhteissa.

      Lieventävänä asiahaarana kuitenki sanoisin sen, että ihminen on erehtyväinen, ei märehtiväinen. Jospa ne hetken aikaa asiaa sulateltuaan sitten pystyivätkin hyväksymään sen ajatuksen että heistä tulisi isovanhempia ja siksi ilmaisivat haaveensa lapsen lapsesta?

      Sanat saattaa joskus toisinaan loukata ihmistä aika syvästikkin, ymmärrän sen kun olen ollut useasti itsekkin loukattavana omien vanhempieni toimesta, mutta jos haluaa säilyttää hyvän suhteen ihmisiin niin olisi hyvä puhua ihmisille suoraan ja saada jonkunlainen balanssi tuohon tilanteeseen ja tehdä tiettäväksi että toisen sanomiset loukkasi aika syvästikkin niin jos kyseiset ihmiset on kehityskelpoisia ne ottaa siitä onkeensa vinkin ja muuttaa toimintamallia, jos eivät muuta niin ei sellaisten kanssa kannata olla tekemisissä. Elämä on muutenki tosi lyhyt niin älä vietä sitä toisten haukuttavana olemiseen.

    • Anonyymi

      Tämä oli aloituksessa hausta kohta....
      Lapsesta ollaan mieheni kanssa puhuttu, mutta jos lapsen saisin, niin en tiedä todellakaan haluanko kertoa siitä vanhemmilleni koskaan .

      Meinaatko tuolla, että katkaiset välit kokonaan vanhempiisi siinä vaiheessa, kun raskaustesti näyttää kahta viivaa?
      Entäs sitten kun lapsi syntyy?
      Etkö enää ole missään tekemisissä vanhempiesi tai sukulaistesi kanssa?
      Kyllähän ne sukulaiset ja tuttavat kertovat vanhemmillesi sinun lisääntyneen,.
      Aika totaalinen ero kaikkiin tuntemiisi ihmisiin on sinulla tiedossa, jos tuon ylläolevan ajatuksesi meinaat toteuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      437
      3226
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      397
      2724
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      117
      2719
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2123
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 175
      1365
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1160
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe