Irtisanoutuminen koeajalla?

Anonyymi

Kun irtisanoudun ja vielä on koeaikaa niin kun ensi maanantaina työ alkaisi 07.00 niin jos vaikka 10 minuuttia ennen sitä ilmoitan että en enää tule niin loppuuko velvollisuudet siihen vai pitääkö se päivä vielä olla töissä?

14

94

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikö pää kestä?Rauhoitu! Ja koita kestää vielä ainakin viikko.

  • Anonyymi

   se on käsittääkseni niin että jos koeajalla otat loparit niin jos ennen seuraavaa työvuoroa vaikka minuutin ennen ilmoitat siitä niin se loppuu siihen mutta jos työvuoro on jo ehtinyt alkaa niin se päivä pitää tehdä loppuun.

   • Anonyymi

    Ei tarvitse tehdä työpäivää loppuun jos haluaa itse purkaa työsuhteen koeajalla niin on vapaa kävelemään ulos milloin vain. Sama pätee työnantajaan. Jos haluaa purkaa koeajalla työsuhteen niin voi vaikka käskyttää kesken päivän työntekijän ulos työpaikalta. Mikään velvollisuus ei ole pitää työpäivän loppuun työntekijää.


  • Anonyymi

   Mieti viikonloppuna, miten tulet toimeen 90 päivän karenssiajan. Jos pärjäät ilman työttömyysetuutta, niin mene maanantaiaamuna työpaikalle esimiehen puheille. Kerro, että purat työsopimuksesi koeajan perusteella ja luovuta pois mahdolliset avaimet ja työvälineet ym.. Pyydä työtodistus ja lähde samantien kotiin tai kaljalle.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Mutta miksi? Jos kerta haluaa lopettaa koeajalla, niin ei ole mitään järkeä tehdä vielä 2 viikkoa hommia. Ei työnantaja edes halua jotain luuseria sinne pyörimään tyhjän panttina jos ei hommat kerta kiinnosta. Valoja päälle nyt.


  • Anonyymi

   Ei siinä ole työnantajalla mitään rutisemista jos koeajalla lopetat vaikka heti. Itse tein aikoinaan niin että kun pomo oli täysi mulkku ja sen takia otin loparit niin kun koeaikaa oli jäljellä vielä pari viikkoa niin eräänä aamuna seitsemäksi oli pomo tilannut nosturin työmaalle kun piti tavaraa nostella katolle niin 5 minuuttia ennen työn alkua marssin toimistolle ja sanoin että minä lopetan nyt. Siellä työmaalla se nosturi sitten odotteli tyhjänpanttina ja tietenkin laskutti koko ajan firmaa. Oli pomo muuten vähän vittuuntunut mutta mä tykkäsin!

   • Anonyymi

    Todella tyhmää touhua. Ei ihme, jos olet saanut huonoa kohtelua työmaalla.


  • Anonyymi

   Aloittajalle sellainen vinkki että 90 päivän karenssi tulee mutta työkkäriin ei kannata ilmoittautua kun vasta 91 päivän päästä irtisanoutumisesta niin se karenssi on jo kulunut pois. Karenssi kuluu vaikka työnhaku ei ole voimassa, tätä ei moni tiedä. Omatoimisesti voit hakea töitä ja olet sen 90 päivän ajan turvassa työkkärin ahdistelulta.

  • Anonyymi

   Ei se niin voi olla että vähän ennen työn alkua vain ilmoittaa että ei enää tule. Edellisenä päivänä pitää jo ilmoittaa. Eihän työnantajalle jää yhtään aikaa järjestää työkuvioita uusiksi jos juuri kun töiden pitäisi alkaa niin yksi ei enää tulisi

   • Anonyymi

    ja kuka sen estäisi. Voi lopettaa työsuhteensa vaikka keskellä työpäivää. Pudottaa yks kaks vaan hanskat tiskiin, riisuu työesiliinan ja sanoo "adios beibi, pidä tunkkisi" . Saman tien saranaovesta ulos. Riippuen tilanteesta voi olla korvausvelvollinen, mutta hommat voi lopettaa koska tahansa.


   • Anonyymi

    Kyllä se vaan niin menee koeajalla. Toki olisi hyvien tapojen mukaista ilmoittaa aikaisemmin kuin 5 minuuttia ennen, mutta ei sua linnaan siitä pistetä. Kusipäisyys kun ei ainakaan vielä ole rikos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se vaan niin menee koeajalla. Toki olisi hyvien tapojen mukaista ilmoittaa aikaisemmin kuin 5 minuuttia ennen, mutta ei sua linnaan siitä pistetä. Kusipäisyys kun ei ainakaan vielä ole rikos.

    Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kun työnantaja sanoo kesken työpäivän työntekijälle, että se on adios ja goodbye, kerää heti kaikki omat tavarasi ja häivy äläkä koskaan tule takaisin niin ihan samalla tavalla voi työntekijä lähteä kesken työpäivän, että se on nyt moro nääs ja huomenna en enää tule.


   • Anonyymi

    Se on sitten työnantajan ongelma jos työjärjestelyt menee vituiks ja työt viivästyy! Työnantajat itse vinkuu aina vaan pidempiä koeaikoja niin hyvä vaan jos työt viivästyy duunarin lähtiessä! menkööt vaikka viivästysmaksuille ja urakat vituiks! Jos on vittumainen työnantaja ja aikoo lähteä niin lähtee sitten sellaisella hetkellä että varmasti työnantajan hommat kärsii


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   9374
  2. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   52
   954
  3. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   50
   885
  4. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   849
  5. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   61
   743
  Aihe