Kalliit terveyspalvelumaksut ja kärsimys

Anonyymi

Kun pienituloinen, vähävarainen tai tuloton sairastuu ja joutuu käyttämään erilaisia palveluja tulee se monessa tapauksessa erittäin kalliiksi ja lisää ahdinkoa ja kärsimystä. Nyt tarvitaan myös terveyspalveluluihin halvempia hintoja.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin tarvittaisiin. Tanskasta ja Ruotsista olisi hyvä ottaa mallia.

    • Anonyymi

      Tuleehan se kalliiksi, kun menee lääkäriin saadakseen apua, mutta ei saa.
      Käsketään vaan tulemaan uudestaan, jos vaiva jatkuu tai pahenee.
      Ja kun on vaivaa, niin on pakko mennä uudestaan.

      Juoksuttaminen edestakaisin osataan ainakin kunnallisella puolella, ja juurikin pienituloisten, vanhusten, eläkeläisten ym. kohdalla.

      • Anonyymi

        Mitä haittaa siitä juoksuttamisesta on, lähinnä matkakuluja ja jos on työelämässä niin palkan menetyksen jos työnantaja ei suostu maksamaan palkkaa lääkärikäynniltä. Omassa kunnassani terveyskeskuskäynnit ei maksa, ei edes lääkärikäynti. Vasta kun lähetetään sairaalan poliklinikalle niin alkaa tulla maksuja.


    • Anonyymi

      Olen huomannut että julkiselle puolelle on joskus jonoa jopa pitkälle toista viikkoa. Siksi olenkin käynyt ensin yksityisellä lääkärillä koska sinne pääsee yleensä jo seuraavana päivänä. Helpottaa oloa ja saan mielenrauhan kun saan selvyyden vaivaan mahdollisimman pian.
      Jos yksityislääkäri määrää tutkimuksia ja hoitoja, niin tilaan sitten ajan TK lääkärille kun nyt pystyn odottelemaan rauhallisemmin mielin vastaanottoaikaa seuraavaan viikkoon.
      Esimerkiksi viimeksi yksityinen sanoi että ei mitään huolettavaa, mutta tehdään ultraäänitutkimus varmuuden vuoksi. Se olisi maksanut yksityisellä pitkälle toistasataa euroa. Siksi varasinkin heti samana päivänä ajan julkiselle ja sain tutkimuksen sitä kautta ilmaiseksi. Tutkimuksen odottelu oli mukavampaa kun oli saanut mielenrauhan vaivani laadusta.

    • Anonyymi

      Sekin on sairaus itsessää, jos koko ajan epäilee sairastavansa jotakin. Ongelma on siis mentaalipuolella ja on hoidettava siellä.
      Tämän kun hoidat kuntoon, niin ei tarvitse koko ajan lääkärissä juosta ja rahatkin säästyy.

      • Anonyymi

        Mun ei ainakaan tarvitse epäillä mitään, kun osa oireista on ihan silmillä nähtäviäkin.
        Joitain sairauksia on todettukin ja diagnosoitu, mutta ei näy olevan mitään merkitystä, että olen huonossa kunnossa.

        Tuleehan sitä juostua, omastakin mielestä turhan paljon, mutta on aika toivoton olo, kun kukaan ei välitä voinnista mitään, ja olisi ihan kiva tietää se perimmäinen syy.
        Olisi vielä vuosia elämää jäljelläkin, mutta ei niistä pysty saamaan mitään irti huonovointisena.

        On vaan sanottu, että on huonoa vastustuskykyä, ja lämmönsäätelyssä häiriötä ym., mutta siihen se jääkin, oireisiin pientä apua saa. Itsekseni en todellakaan pysty selvittämään mistä kaikki johtuu.

        Mentaalipuolesta tuossa edellinen mainitsi, ja onhan sielläkin tullut käytyä.
        Siellä eivät tosin pysty auttamaan yhtään, kun ongelmat ovat fyysisiä. Ovat jopa olleet ajoittain ihmeissään siitä, kuinka huonovointista ihmistä vaan juoksutetaan edestakaisin.

        Tilannetta on vaikeuttanut se, kun tiedoissa on vuosikausia sitten kirjattuja mt-diagnooseja.
        Ja onhan tämä jo muutenkin vaikeaa, kun tilanne v.....ttaa aika rankasti.


    • Anonyymi

      Kyllä. On erittäin tärkeää että palveluihin saadaan erilaisia ja monimuotoisia, kokonaisuuden paremmin huomioivia muutoksia ja uudistuksia.

    • Anonyymi

      Pienituloinen, tai ilman tuloja oleva, voi aina kääntyä oman kuntansa/kaupunkinsa sosiaaliturvan puoleen ja hakea sieltä toimeentulotukea tai maksusitoumuksen sairaskuluilleen ja muillekin menoilleen.

    • Anonyymi

      Kommentti tuohon huonovointisena ei jaksa... elämän laatu on heikko .. kukaan toinen ei välitä sairauksista... jne jne.

      Jokainen meistä on loppupeleissä itse vastuussa omasta terveydestään.
      Kannattaa miettiä niitä omia oireita tarkkaan koska jokaisella, terveelläkin ihmisellä, voi olla välillä käsi tai jalka kipeä, tai särkeä päätä.
      Parempi terveys vaatii meiltä jokaiselta valtavasti omaa panostusta ja systemaattista pohdintaa syistä ja seurauksista.
      Jos vatsassa on huono olo, tuliko syötyä jotain sellaista mikä pistää mahan sekaisin. Jos päätä särkee, nukuitko huonosti, oletko ollut riittävästi ulkona, tuliko istuttua tietokoneella tai telkkarin ääressä 8h. Nää on vain sellasia perusjuttuja.
      Jos joka pikkujutun kanssa hyppää lääkäriin, niin ei ne tietenkään ota sua enää todesta. Meinaavat vaan että taas se tuossa valittaa ja hakee huomiota.

      Kerron tässä esimerkin.
      Eräs läheiseni on 50 kg ylipainoinen. Juoksee lääkärissä joka kuukausi milloin minkäkin syyn takia mutta... ei suostu laihduttamaan. Mättää napaansa pitsaa, hampurilaisia, karkkia, limsaa yms.
      Valittaa jatkuvasti miten henkeä ahistaa jo istuessa, on koko aika hiki, vapisuttaa, jalat on kipeät ja turvoksissa, ei pysty nukkumaan kun ei saa happea jne.
      On todettu uniapneat, diabetekset, korkeat verenpaineet, kolesterolit yms.
      Ei kuitenkaan halua mitata veren sokereita, kun ei tykkää pistää sormeen, ei halua mitata verenpainetta kun se on niin vaikeeta kun mansetti ei riitä jne jne.

      Hänen itsensä ne liikakilot pitää pois laihduttaa, en minä, eikä lääkäri niitä hänestä pois saa. Olen kymmeniä kertoja asiallisesti yrittänyt sanoa, laiduta, niin hän vain hokee en minä laihdu vaikka kuinka yritän.

      Hänen yrittäminen on sitä, että on aamun syömättä ja illalla vetää kaikki mitä kaapeista löytyy. Olen sen sata kertaa sanonut, että älä osta karkkia, osta vain ravitsemusterapeutilta saamasi ohjeen mukaisia ruoka-aineita, mutta ei mene jakeluun.

      Jos käyn hänen puolestaan kaupassa, siitä ei ole mitään apua, hän käy minulta salaa itse ostamassa ne karkit ja mätöt, piilottelee niitä ja syö multa salaa.

      Ja hokee, kun kukaan ei auta, kukaan ei auta, ja mättää lisää höttöä naamaan kaksin käsin.

      • Anonyymi

        On joo, loppupeleissä vastuussa omasta itsestään.
        Nyt ei ole kyse pelkistä kivuista ja säryistä, lihomisesta tms.

        Kaiken olen itse tehnyt, mitä olen pystynyt, mutta kun en ole mikään poppamies tai fakiiri, ei enempään omat keinot pysty.

        Ihan sen takia vain kommentoin tähän, että jos läheisesi kärsii itse aiheuttamistaan ongelmista, niin ok. Mutta kun esim. sinä et minua lainkaan tunne, niin on turhaa alkaa selittää omasta vastuusta.

        Kyllä vähänkin fiksumpi ihminen tajuaa oman terveytensä päälle, ja yrittää myös toimia sen mukaan, että voisi hyvin.

        Anteeksi nyt, mutta meni tuo kirjoitus pikkuisen " ihon alle ", koska tuppaa kyllästyttämään asioiden vähättely.


    • Anonyymi

      Jos ihminen juoksee monta kertaa saman vaivan kanssa lääkärillä, eikä mitään syytä löydy, niin jossainhan se vika on, joko potilaassa itsessään tai lääkärin ymmärryskyvyssä.
      Jos useampi lääkärikään ei löydä mitään vikaa samoilla selityksillä, kannattaa miettiä voisiko potilaan omassa ulosannissa olla petrattavaa.

      Monet lääkärit eivät ymmärrä edes suomen selkokieltä, joten kannattaa miettiä tarkkaan miten asiansa esittää. Murresanoja ei voi käyttää muiden kuin samalla murrealueella ja samatasoisessa porukassa syntyneiden ihmisten kesken.

      Vinkkinä sanon teille mysteerisairauksia sairastaville:
      Pitäkää päiväkirjaa!
      Kirjaa joka päivä vointisi ja mahdolliset oireet selkokielellä paperille.
      Jos sattuu, kirjaat ylös mihin kohtaan sattuu, kuinka kovaa sattuu, kuinka kauan kipukohtaus tuntui, mitä teit ennen kipukohtausta, millainen vointi oli sen jälkeen kun helpotti.
      Etkä sano lääkärille; en tiedä johtuiko kipu sydämestä/sapesta/munuaisista vai oliko se vain lihaskipua!

      Kirjaa ylös myös kaikki mitä ja mihin kellon aikaan syöt, kuinka paljon liikut (aika ja matka), kuinka paljon/hyvin nukut, kuinka paljon istut yhtäjaksoisesti.
      Joka ikinen päivä pistät ylös kaikki mitä teet.

      Ja muista; kerrot lääkärille pelkät faktat oireistasi, et itse oleta mitään sairautta, et vähättele etkä suurentele vaivaa.

      Tiedän kokemuksesta, lääkärit eivät osaa käyttää mielikuvitustaan.
      Kun heille tulee mieleen joku tauti, niin sitä sitten pyöritellään ja tutkitaan vaikka kymmenen vuotta. Eivät osaa miettiä voisiko syy olla jossain muualla.
      Nimimerkki. 21 vuotta kesti ennen kuin sain diagnoosin. Oma sairauteni johtuu geenivirheestä. Oli täysin onnenkantamoinen että vika löytyi.

      • Anonyymi

        >>Ja muista; kerrot lääkärille pelkät faktat oireistasi, et itse oleta mitään sairautta, et vähättele etkä suurentele vaivaa<<

        Useinhan diagnoosin saaminen venyy ja venyy ja sairas luonnollisesti itsekin yrittää selvittää oireidensa syitä ja saattaa päästä oikeille jäljillekin. Kyllä lääkärin pitäisi kestää se tosiasia, että potilaalla on jokin epäily sairautensa laadusta ja se voi olla oikeakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Ja muista; kerrot lääkärille pelkät faktat oireistasi, et itse oleta mitään sairautta, et vähättele etkä suurentele vaivaa<<

        Useinhan diagnoosin saaminen venyy ja venyy ja sairas luonnollisesti itsekin yrittää selvittää oireidensa syitä ja saattaa päästä oikeille jäljillekin. Kyllä lääkärin pitäisi kestää se tosiasia, että potilaalla on jokin epäily sairautensa laadusta ja se voi olla oikeakin.

        Minä en ainakaan ikinä enää sano mitään omista epäilyistäni, kun kerran sanoin, että oireet ovat saman tyylisiä kuin eräässä sairaudessa. Heti tuli merkintä, että minä muka epäilen ja pelkään jotain vakavaa sairautta.

        Eli minusta tehtiin luulosairas, vaikka itse sanoin, että en tiedä mikä on vialla, mutta tiedän ettei kaikki ole kunnossa. Sen takia menin lääkäriin, jos vaikka olisivat ottaneet selvää.

        Osaan kyllä oireitani selittää ihan selko suomen kielellä, ja olen tullut ymmärretyksi, mutta kun en saa muuta apua, kuin neuvoja ja jotain pillereitä helpottamaan oireita.
        Olisi ihan kiva tietää, mistä oireet johtuvat.

        Taitaa olla liian kallista laittaa tutkimuksia ihmiselle, joka ei enää tuota rahaa työtä tekemällä yhteiskunnalle.
        Ja meitähän on paljon, en ole laisinkaan ainoa, joka kohtaa välinpitämättömyyttä.
        Joukossa on vanhukset, eläkeläiset, mt-ongelmaiset, pitkäaikaissairaat jne.


      • Anonyymi

        Vaikka kuinka kirjaa ylös, niin tuloksena on lääkäriltä, että " sulla on huono vastustuskyky ", tai että " sun lämmönsäätelyjärjestelmä on sekaisin " jne.
        Niitä ei kiinnosta minkä takia jotain on, eihän siinä kärsi kuin potilas, mitä väliä sillä on......


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1868
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1749
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1562
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      168
      1131
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      97
      860
    Aihe