Siskoni on loinen

Anonyymi

On monia syitä miksi en lapsena juurikaan välittänyt pikku-siskostani. Osa oli hänen, osa vanhempiemme syytä. Edelleen parikymppisinä kinastelimme paljon, koska emme juuri koskaan ole samaa mieltä mistään. Olen kateellinen muille läheisille sisarus suhteilla, miten sisarukset kasvavat yhdessä, tekevät asioita yhdessä, tukevat toisiaan surun keskellä, jakavat sydänsuruja jne. Meillä ei mitään tuollaista ole koska olemme aina olleet niin erilaisia. Siskoni on aina saanut ihan kaiken vanhemmiltamme, koska raukkaa kiusattiin vähän koulussa, en minä saanut olla edes ylpeä omista saavutuksistani.

Nyt kummatkin yli kolmekymppisinä tulemme kyllä toimeen, kunha minä pidän suuni enkä sano omia mielipiteitäni, kuhan minä yritän tehdä hänen kanssaan asioita joista hän pitää, esitän olevani kiinnostunut samoista asioista kuin hän jne. Hän ei taivu suuntaan eikä toiseen jos ei asia häntä kiinnosta. En tiedä jaksaisinko edes yrittää pitää välejämme kunnossa jos asuisimme eri paikkakunnilla tai jollei vanhempamme olisi kuvioissa.

Siskollani ei juuri ole omia ystäviä, kahta lukuun ottamatta. Ei hän heitäkään kovin usein tapaa eikä muuten tee juuri mitään. Ahdistaa ja ärsyttää äitini tapa olettaa että minun pitäisi pitää siskosta huolta ja ottaa hänet mukaan joka paikkaan, esim aina jos mainitsen että viikonloppuna on vaikka ystäväni synttärit tai muuten ollaan lähdössä jonkun kanssa vähän ulos, niin äitini ensimmäinen kysymys on "tuleeko siskosi"..... No ei äiti, siskoni ei ole tulossa koska tämä on minun elämäni ja minun ystäväni, en voi raahata siskoani väkisin ja kutsumatta mukaan joka paikkaan.

Siskonihan ei tietenkään myös ole missään töissä, ole ollut vuosiin. Koska mikään työ ei kelpaa, yhdestä muka sekoaa, toisessa on liikaa ihmisiä, ei halua palvelu ammattia, ei pääse kun ei ole autoa (vaikka kuinka olemme luvanneet omiamme lainaan ja sanonut että voihan sitten ostaa oman kun on töitä)... Aina on vikaa jossain, joten hän istuu kaiket päivät kotona tukien varassa tekemättä mitään.

Surettaa se etten ikinä ole saanut normaalia sisarus suhdetta. Ahdistaa tulevaisuus, kun vanhempamme kuolevat jään minä yksin vastuuseen kaikesta. Ei siskoni osaa/uskalla/halua hoitaa mitään hautaus asioita. Hänellä ei ole rahaa, joten kaikki kulut jää minun hoidettavaksi.

Vanhemmiltamme jää talo suurine tontteineen meidän perittäväksi, mutta ei mitään puhdasta rahaa. Siskollani ei ikinä tule olemaan varaa maksaa puolikkaastaan perintö veroja joten minä joko joudun ostamaan hänen puolikkaansa, mihin minulla ei ainakaan toistaiseksi ole välttämättä mahdollisuutta, ja onko reiluakaan että hän saisi siitäkin vaan helposti sitten sitä puhdasta rahaa samalla kun minä velkaannun hänen takiaan. Toinen vaihtoehto on kai joutua myymään kaikki, myös oma osuuteni.

Äitinikin sentään onneksi ymmärtää tämän, että tilanne on paskamainen minulle ja olemmekin yrittäneet miettiä pystyisinkö ostamaan talon heiltä ennen kuin heidän aikansa koittaa. Sekään ei vaan ole niin helppoa, koska en ikinä saa sellaisia lainoja yksin ja miehelläni on jo oma talo ja talolaina enkä usko että hänkään haluaa osalliseksi niin suuriin lainoihin kuin talon ostaminen vaatisi.

Ärsyttää, masentaa ja turhauttaa se että siskoni on mitä on. Minulla ei ole hänestä mitään tukea mutta minun pitäisi aina tukea häntä, hän ei yhtään mieti että hänen tekonsa vaikuttavat myös muihin. Hän on loinen... Ratsastaa vain meidän muiden työn hedelmillä. Hänen pitää saada ilmaiseksi kaikki "vanhat" huonekalut, elektroniikat sun muut koska eihän hänellä ole varaa maksaa. Hän käyttää autoani kun ei ole varaa omaan, ja tankkaa kympillä kerran vuodessa kiitokseksi kun on ajanut yhdellä lainnauskerralla täyden tankin tyhjäksi. Hän suuttuu ja pahoittaa mielensä jollei saa käyttää minun ostamaani mökkiä silloin kun haluaa, muttei ole edes ehdottanut että itse maksaisi jotain saatika että edes tekisi mitään töitä siellä mökillä. Kun tulee mukaan mökille, ei hän tietenkään tuo omia ruokia tai juomia, eikä sen kummemmin ikinä tarjoudu mistään ruoista maksamaan.

Itse olen aina tehnyt kovasti töitä, opiskellut sivussa minkä olen pystynyt ja ehtinyt, maksanut oman elämäni, hoitanut omat asiani. Ikinä en ole mistään ääneen valittanut vanhemmilleni, tai kertonut epäonnistumisista, vaan itse korjannut aina kaikki tilanteet. Koska en uskalla enkä kehtaa myöntää ja kertoa silloinkaan kun olen ollut niin pohjalla elämässä etten ole nähnyt ulospääsyä. Koska mielessäni pyörii vain se että heillä on jo tarpeeksi raskasta siskoni takia, en halua että minäkin aiheuttaisin pettymystä tai huolta. Olen siis vahva ja seison omilla jaloillani viimeiseen asti. Mutta pelottaa että siskoni vetää lopulta sen viimeisenkin maton jalkojeni alta.

14

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi voi pientä. Sisko sitä ja sisko tätä pahaa.
      Sinä se olet tosi hyvä, sinulla on vaikka ja mitä, sinä osaat, sinä pärjäät, luuserisisko on sinun riesanasi.

      Älä lainaa autoasi, älä ole siskosi kanssa, älä kuljettele häntä, älä ota minnekään mukaan, äläkä missään tapauksessa anna hänen saada yhtään senttiä eikä euroa enempää kuin mitä itse saat teidän vanhempienne omaisuudesta.
      Hanki oma elämä. Unohda kokonaan siskosi ja anna hänen vaikka kuolla jos ei omillaan pärjää. Piste.

      • Anonyymi

        Eipä ketään voi kuolemasta estää jos niikseen tulee. Aika ilkeää syyllistämistä viestissäsi, jokaisen on loppupeleissä pärjättävä omillaan eikä siskon perässä roikkuminen paranna yhtään pikkusiskon elämää, päinvastoin.


    • Anonyymi

      Kirjoituksestasi paistaa selkeä kateus siskoasi kohtaan. Kerrot että olet pärjännyt hyvin itseksesi ilman että kenenkään olisi tarvinnut tukea sinua. Olisit vain itsestäsi ylpeä. Siskosi ei ole sinä ja hän on ehkä juuri menneisyytensä takia ollut enemmän riippuvainen vanhempiesi tuesta, eikä se ole sinulta milläänlailla pois. Teillä on molemmilla oma elämä. Jos siskosi vituttaa sinua noin paljon, jätä hänet elämästäsi kokonaan pois.

      • Anonyymi

        En huomannut kateuden merkkejä aloituksessa, vain vittuuntumista lokkeiluun ja takertumiseen. Ei nyt aikuisena pikkusiskot yleensä kärky kannoilla kitisemässä erityiskohtelua kuten vanhemmat tässä olettavat, että pitäisi olla, vaan ihan normaali aikuissuhde sisaruksilla. Ihan kuin ap ja sisko olisivat edelleen 5v ja 10v vanhempien silmissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En huomannut kateuden merkkejä aloituksessa, vain vittuuntumista lokkeiluun ja takertumiseen. Ei nyt aikuisena pikkusiskot yleensä kärky kannoilla kitisemässä erityiskohtelua kuten vanhemmat tässä olettavat, että pitäisi olla, vaan ihan normaali aikuissuhde sisaruksilla. Ihan kuin ap ja sisko olisivat edelleen 5v ja 10v vanhempien silmissä.

        Minä olen kanssa vittuuntunut lokkeiluun; veljeni jätti akkansa kanssa vuokrat maksamatta (koska viina oli tärkeämpää) ja kun kunta rupesi perimään maksamattomia vuokria häädön uhalla (rästejä oli jo useammalta kk:lta, muistaakseni ainakin 6 kk), mentiin itkemään äidilleni, että joutuvat kadulle kun vuokrat on maksamatta. Äiti tietenkin maksoi kultapoikansa vuokrat... ja sitten itki mulle kun säästöt meni niiden vuokrien maksamiseen ja minun olisi pitänyt maksaa hänen elämisensä. En pidä enää veljeeni mitään yhteyttä ja äitiin vain "pakollisissa" asioissa, vaikka vituttaaa, mutta en kuitenkaan halua äitiäni hylätä...

        Ihmettelen kuitenkin, miten kunta antaa kasvattaa monen kuukauden vuokrarästit, onko tällainen yleistäkin? Luulisi että toimenpiteisiin ruvetaan aikaisemmin, varmaan hekin saivat muistutuksia, mutta miksi annetaan kasvaa useamman kk:n velka???

        Ja vielä tiedoksi, veljeni yli 40 v ja (vanha) akkansa n. 60 v eli ei mistään teineistä kysymys...


    • Anonyymi

      Sisko voi ola veemäinen vanhana myös, ei muutu mikskään. Etäisyyttä parasta ottaa.

    • Anonyymi

      Ymmärrän, että tuo ripustautuminen ja taloudellinen hyväksikäyttö ottaa päähän. Se jatkuu loputtomiin, jos et itse katkaise sitä.

      Älä lainaa enää mökkiä ja autoa ja jos sisko suuttuu, niin sitä parempi. Sittenpähän ei pidä yhteyttä. Jos haukkuu sinua, niin katkaise itse sellainen eli vaikka puhelu tai laita estolle, kun olet ensin kertonut, ettet siedä tuollaista käytöstä. Sano vanhemmillesi, että et rupea kustantamaan siskosi vapaa-ajanviettoa loputtomiin, jos he yrittävät vedota sinuun. Jokainen kustantaa oman elämänsä.

      Vanhemmat ovat huolissaan pikkusiskosta, mutta ratkaisu ei ole se, että hän ripustautuu sinuun.

    • Anonyymi

      Vanhemmat ei varmaan ole ihan heti kuolemassa, jos kerran kolmekymppisiä vasta olette. Mikä pakko sinun on vanhempien taloa itsellesi ostaa, sinnehän sisko sitten tuppautuu sen varjolla, että on hänen lapsuudenkoti.

      Älä anna hänen hyväksikäyttää itseäsi. Simple as that.

    • Anonyymi

      Todellakin, miksi hyysäät siskoasi. Olet tehnyt sitä jo tarpeeksi kauan, nyt saa jo riittää.

      Vain anna siskosi elää haluamallaan tavalla. lakkaa tukemasta hänen laiskuuttaan. Mitä enemmän sinä tunget hänelle tavaraa, rahaa, aikaasi, mokkiäsi jne. sitä ahnaammin hän tuota kaikkea vaatii.
      Vain muuta oma käytoksesi. Saatat kenties huomata että siskosikin terästyy ja ottaa sinusta (salaa) oppia pärjätäkseen omillaan.
      Niin kauan kun tarjoatte hänelle kaiken hopeatarjottimella, mikään ei muutu.
      Saatte syyttää siitä vain itseänne.

    • Anonyymi

      Vanhemmat ovat varmaan vielä ihan voimissaan. He voivat myydä talon ja muuttaa kerrostaloon, kun eivät jaksa huolehtia siitä vanhoina.
      Jos kuitenkin peritte talon vanhempien jälkeen, laitatten sen siskon kanssa myyntiin ja jaatte rahat. Pyörität ongelmia asioista, joista ei sellaisia ehkä koskaan tule.

      Siskollasi on oma elämä. Jos hän ei mene töihin, et voi sille mitään. Lakkaa pyörimästä siskosi ongelmien ympärillä.

    • Anonyymi

      100% samaa mieltä.
      Keskity sun omaan elämään ja jätä siskosi tekemiset huomiotta.

    • Anonyymi

      Sinulla aloittaja on omien sanojesi mukaan kaikki hyvin.
      On oma koti, on mies, on elämä, on ystäviä, on työtä, oma auto, olet ahkera ja hyvä ihminen, pärjäät elämässäsi erinomaisesti.

      Siskosi on ollut ressukka jo pienestä asti. Ei pärjännyt koulussa, ei kykene töihin, ei ole ystäviä, ei harrastuksia, ei mitään muita tuloja kuin yhteiskunnan myöntämät tuet. Ilmiselvästi siskosi on jollain lailla henkisesti kehittymätön tai vaurioitunut.

      Sen vuoksi, eikö olisikin hyvä jos vanhempasi antaisivat siskollesi omakotitalonsa ilmaiseksi kun eivät enää jaksa sitä itse hoitaa. Tai myisivät talon ja turvaisivat siitä saaduilla rahoilla oman vanhuutensa ja siskosi tulevaisuuden.

      Sinähän et vanhempiesi rahoja tarvitse, koska sinä olet ahkera ja omillasi toimeen tuleva. Sinä olet kaikilla mittareilla mitattuna parempi ihminen kuin muista jälkeenjäänyt reppanasiskosi. Sinä olet vanhempiesi priima-tuotos, yhteiskunnan tukipilari ja kantava voima.

      Siskosi on vanhempiesi epäonnistunut aikaansaannos, ei pärjää yksin eikä kunnolla tuettunakaan. Vanhempasi ovat yhdessä siskosi tehneet. Sen vuoksi on pelkästään oikeus ja kohtuus, että vanhempasi pitävät huolta tästä itsenäiseen elämään kykenemättömästä lapsestaan omalla omaisuudellaan.

      Luovu perintöosuudestasi siskosi hyväksi. Sinähän et niitä rahoja tarvitse kun pärjäät omillasi. Näin tehden sinun ei tarvitse kantaa enää yhtään huolta vanhempiesi omaisuudesta ja siskosi pärjäämisestä.

      • Anonyymi

        Että osataankin olla ilkeitä ihan tuntemattomalle ihmiselle!


    • Anonyymi

      Ihan hyvä, että sait purettua mieltäsi. Suurella osalla suomalaisia on ihme kuviot perheessä. Ymmärrän sinua, koska itse olen lapsesta asti saanut ottaa vastuuta ja huolehtia muista perheessäni, toisen vanhemman varhaisen kuoleman takia. Minä olen avittanut muita, saanut kiitokseski vain totaalisen välien katkamisen sen jälkeen, kun erosin menestyväst miehestäni. Tämä menestyvä mieheni oli empaattinen, auttoi minua auttamaan nuoria sisaruksiani. Vasta vanhempana ymmärsin oman roolini muiden auttajana, liiallisena vastuun kantajana. itse olen aina ollut ilman muiden tukea ja apua, saanut osakseni vain kaltoinkohtelua lähinnä.

      En viitsi enempää kertoa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä irtaantua ja lähteä pois. Rakastatko läheisiäsi? Minä rakastan, mutta tajusin myös, että olen oppinut tälaiseen rakastamiseen, missä minä autan ja teen kaikkeni toisten eteen, mutta minua ei kohdella edes hyvin. Eli tämä on opittu rooli ihmissuhteissa.

      Lähde kokonaan pois kuviosta, jos voit. Fyysinen etäisyys auttaa, mutta sisäinensuhde läheisiinsä pitää työstää. Sinulla ilmeisesti on myös tiivis suhde vanhempiisi ja tuo kuviosi on osa tätä perheen ihmissuhdekuviota. Ei se helpota ajan myötä, vaan jatkuu ihan samanlaisena. Parasta yrittää itse työstää juttua, ottaa etäisyyttä, lukea kirjallisuutta läheisriippuvaisuudesta. Vahvuuteen sairastuminen on läheisriippuvaisuutta. Toisaalta, sisarellasi on oikeus olla sellainen kuin hän on. Et sinä häntä voi muuttaa sellaiseksi, mikä hänen sinun mielestäsi pitäisi olla. Onko sinulla aitoa rakkautta sisartasi kohtaan? Onko perheessäsi aitoa rakkautta. Ihmissuuhteet perheessäkin voivat perustua riippuvuuteen eikä aitoon välittämiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe