Olemme uuden ajan edessä - huomenna emme enää voi vain kuluttaa

Maailma kutistuu, yksipuolistuu ja lopulta luhistuu sellaisen kuorman alle, jonka me ihmiset olemme luoneet omalla kyltymättömällä kasvuhokemalla -

'Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä'. Tämä lienee Kokoomuksen kulmakivi heidän oppi-ideologiassaan, jossa vallitsevuus kumpuaa näyttöstä ja vertailusta - puhutaan usein näyttö- ja vertailutaloudesta.

Puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi suoraan, ettei heitä kiinnosta sellaiset kokeilut, joissa vähennetään, säilytetään ja minimalisoidaan ja erityisesti luovutaan siitä ylimääräisestä, joka ajaa luontobiologiaa hengästykseen hapen ja sellaisen ilmanalan puutteena, josta koko Elämä ammentuu.

Rujoa kuunneltavaa, mutta herääminen on suomalaisten onneksi alkanut jo juuri tästä uusvasemmistoisesta PM Sanna Marinin johtamasta NNV-hallituksen |1 heränneestä huolesta, kun on jo tekojen aika - ei puheiden, eikä varsinkaan kokoomuslaisten kasvuhypetysten, jossa kaiken pitää kasvaa.
.
|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/83997/sdp-n-sanna-marin-keskustan-katri-kulmuni-tulevaisuus-suomessa-nyt?changed=1621145322 -


Tämä luontoharmonian rikkominen on nyt päätöksessään ja ihmiskunnallinen kulutusjuhla loppumassa - nyt on viisautta juuri tämä ihmisyyttä, inhimillisyyttä kuin luonnon kokonaiskantokykyä huomioiva malli etusijalla - kasvun hokemat ovat jo takana.

Ihmiskunta syö kokonaisbiologian suurelta lautaselta rohmuten - ja Kokoomus juuri Suomessa edustaa tätä rujoa mallia, joka ei anna sijaa tasapainolle eikä lataamiselle - luontoakku on tyhjentymässä - emmekä ole keksineet (vielä) sen lataamiseen soveltuva laturia.

On heräämisen aika ja nyt tarvitaan todellakin tätä uusvasemmistolaista ajatusmaailmaa, jossa ihminen hakee oman kokonsa mukaisen lokeron luontoharmoniasta. Tie lokeroon on raskas, kivulias ja notkeutta vaativa, sillä ihminen ei ole luomakunnan kruunu - vaan vain pienen pieni osa luonnon kokonaisbiomassasta, jota ohjaa meille tutemanton evoluution "ohjelmisto", jota emme ymmärrä - vielä.

Onkin aika hiljentyä kuutelemaan ja antamaan tilaa sellaisille voimille, jotka oivaltavat, sopeutuvat ja sujahtavat sellaiseen asemaan, mikä meillä oli vielä useita satoja (tuhansia) vuosia sitten, kunnes loputon ahneus syöksi ihmiskuntaa löytäretkien jälkeiseen kolonialismin ikeeseen, jonka jälkiaalloilla veneemme keikkuu yhä enemmän myrskyävällä luontobiologian merellä, jota ohjaa sellaiset kiertoliikkeet, joiden tapahtumasarjoihin olemme tietämättömyyttämme yhä syvemmälle sotkeutuneen.

Aikaa on vähän ja heräämisen on tapahduttava nyt ja tätä mallia ei tue tuo Kokoomuksen ja näiden hengenheimolaisten - talouskapitalismin mantra kulutuksesta, kasvusta - 'lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä' - jota ohjaa kohokkeinen näyttö- ja vertailutalouspyrky.


Nyt tarvitaan aivan uusia oppeja

Velkakaan ei ole synti, kun sitä ei enää makseta perinteellisesti takaisin - rahavelkana. Nyt on päällä huomattavasti dramaattisempi velka. Velka biologiselle harmonialle, tätä velkaa erääntyy nyt ja varmasti. Korko nousee lämpötilan funktiona.

Luontovelan maksu on pakko suorittaa, sillä siitä juontuva ulosotto on lopullinen ja sekin on varma - tapahtumasarja on jo käynnissä.

Luonnolla on omat ulosmittaajat |2 - "eräs niistä on jo työssä, kulkien ovelta ovelle ja ottaen aluksi heikot". Luonnon oma ulosotto ei katso varallisuutta, sillä luontovelka on kollektiivinen ja suoraviivainen.
.
|2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82000/ebola-mika-onkaan-viruksien-tehtava?changed=1618739749 -


Luonto raivaa itselleen sen tilan, jossa vallitsee tasapaino - sallitun kilpailun kiihdyttämänä

Voittajaa ei tässä velan perinnässä ole - on vain paluu menneisyyteen, jotta nykyisyydestä alkaa uusien huominen -ymmärrettäköön tämä kunkin arvioitsijan omalla tavalla, sillä jokaisessa asuu kuitenkin se totuus, kunhan sen oivaltaa.

.
Kuva: ~ https://www.aamuset.fi/artikkeli/4703851/Mielipide Miksi Amazon palaa -

***

YLE: "Kokoomuksen Orpo: "Emme halua, että Suomi lähtee osaksi uusvasemmistolaisia talouspolitiikan kokeiluja"– ... "
~ https://yle.fi/uutiset/3-11936459 -

...
30168

97

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lopulta vain yksinkertainen kysymys poliitikoille, hallitukselle, talousihmisille ja kadunkin tallaajille - kuluttajille: "Kuinka kauan voimme kasvaa?". Vaadimmeko jo liikaa rajalliselta ympäristöltä, joka elättää biosfäärinä koko elämän kapenevaa monimuotoisuutta, jonka rasitteeksi jatkuva kasvuhokemamme on muodostunut.

      ...
      [2014] Miksi me nyt kirjoitamme tästä?

      Syy on selvä, tehtiin, saadakseen enemmän ja nopeammin, jotain väärin. Ei oltu osattu ennakoida seurauksia, oli vain sokeasti haluttu enemmän. Piti saada lisää, enemmän maata, enemmän myytävää viljaa, jotta koneellistamista olisi voitu lisätä ja hankkia lisää maata, jotta jokaiselle perheen lapselle olisi saatu riittävä määrä maata omaa maatilaa varten. Lopulta pää tulee aina vetävän käteen – osin tietämättömyys luonnonkierroista.

      Tänään vannotaan automaation, robotisaation ja kaikkialle leviävän 3D -tulostuksen nimiin – on saatava enemmän, halvemmalla, tarkemmin, mutta joka tapauksessa useammille paljon enemmän.

      Halutaan nostaa elintasoa, myös kehitysmaissa – ja sinne mahtuu, jos vaikka edes tavoittelevat puolta siitä, mitä meillä jo on. On tapahtumassa jälleen liian paljon ja liian nopealla syklillä ja temmolla. Luonto ei ehdi mukaan, se hengästyy ja rapauttaa hidaskiertoista biomassalajittaumista.

      Hyötysuhdeparannukset eivät enää ehdi hätiin?

      Ehkä tiedemiehemme vielä osaavat hyötysuhdekehityksessään taikoa enemmän vähemmällä; ehkä näin, mutta lopulta jäljelle jää vielä se vaikeampi yhtälöpalapelin muuttuja – itse ihminen; tämän psyyke ja kestokyky, kun työ muuttaa liian nopeasti muotoaan ja liian monilta se loppuu kokonaan.

      Tätä ei inhimillinen evoluutiomme kestä – olemmehän vain vaaksan päässä kivikaudesta, jostain 20.000 vuoden takaa – on tapahtunut liiaksi ja liian nopeasti. Tänään vastareaktion ennakoiminen on tuntematon ilmiö – nyt huudetaan kasvua – ja kasvuhokema perustuu lujaan uskoon automaatiosta, robotiikasta ja 3D-materiaalitulostuksesta.

      • Anonyymi

        Kasvuhokeman aikaansaama vamma!?


      • Anonyymi

        Hyvä asiakommentti.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä jos kaikki velat nollataan?

        Ei nollata. Velkamarkkina on niin massiivinen ja sekava, ettei siitä ota enää selvää edes kapitalistien pääpirukaan. Varmasti valtioiden velkoja yrittävät pimitellä, näin suomessakin jo nyt - näillä "velkakirjaostoilla" - ja kähmintää esiintyy. Syy on yksinkertainen: Järjestelmä on KONKURSSISSA ! Siihenhän avaajakin viittaa.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16318307/virus-vaiko-sittenkin-jarjestelma-romahdus-nro2-
        Virus on natsisaksan juonitteluakin ylivertaisempi peitetarina globaalille talouskonkurssille !
        t. haans.sea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä jos kaikki velat nollataan?

        Sanna Marin voi jo nyt tietää, ettei kaikkia solidaarisuuden nimissä otettuja velkoja makseta takaisin, vaan ne haihtuvat nerokkaiden kirjanpitotoimien myötä ...


    • Anonyymi

      HS: Miksi vaurastumisen hyöky nousi juuri Britanniasta? Koska siellä oli varaa ajatella, kuuluu uusi selitys

      ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006047758.html -

      ...

      28.3.2019 - 9:56:

      Eräs ravistelevimmista HS-jutuista! Monille saattaa olla pimennossa, miten juuri Eurooppa - lännestään, Venäjältä tsaarien "ihaillessa" - käynnisti kulutushokeman, siis kulutuskeskeisen yhteiskuntajärjestyksen. Piti saada kulutuskasvu uusien ihmisryhmien "eduksi" - teknologiaa keksien ja valjastaen suurempien tuotantomäärien eteen, jotta yhä useimmille riittäisi erilaisia entiseen nähden "turhuustarpeita". En ole tässä nyt luddiitti*, vaan toteamuksellinen arvioitsija vuodelta 2019, kun ympäristömuutokset hallitsemattomina syöksyvät kimppuumme - verkkokauppojen kiirastulessa.

      Edelleen tänäään yleisin vaalipoliittinen huutojäsenns on kasvun hokema. Me haluamme lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa, ja tässä itäinen toveri liukuhihnoineen on tulossa apuun - saamme verkkokaupoista entistä enemmän ja entistä halvemmalla. Nyt tuuttien täydeltä tuota periaatteessa samaa "turhuustarpeita" lisää - edelleenkään olematta luddiitti! Miten me määrittelemme elintason ja elämisentason, varsinkin tilanteessa, jossa meitä kaikkia biosfäärillisiä elättää tuo biodiversiteetti (elämän monimuotoisuus), joka on monin osin romahtamassa ja miksi?

      Kulutushokema - kasvuhuudon mantra, miksi se on niin väkevän voimakas tekijä, joka määrää toimiamme? Miksi lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa? Mikä on liikaa, ja mikä on tarpeellista? Entä ymäpristöjälkemme, kuka ja ketkä kantavat siitä huolta? Onko meillä se jo liian suuri ja miten tuo HS-jutun aihe sävyttää tätä päivää, kun piti jo 100-vuotta sitten saada lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa. Olisiko meillä sitkeä tarve osoittaa jotain sellaista, joka ilmentyy nykyajan näyttö- ja vertailutaloutena?

      *"Luddiitit olivat teollista vallankumousta vastustaneiden käsityöläisten protestiliikkeen edustajia 1800-luvun alun Britanniassa. Kertomuksen mukaan Ned Ludd -niminen mies oli vuonna 1779 tullut tehtaaseen Leicestershiressa ja tuhonnut raivoissaan kaksi sukkakonetta" -lainaus toisaalta - internetistä, joka loi muun muassa verkkokaupat!

      • Anonyymi

        Kulutushokema?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulutushokema?

        Kokkareiden mielilause. Kokoomus on materialistipuolue menossa iltaansa. On uudistumisen aika. Elina Lepomäki puheenjohtajaksi ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulutushokema?

        HS: Kun talousnobelisti jää eläkkeelle, hän alkaa opiskella: ”Taloudessa on paljon asioita, joita en vieläkään ymmärrä”, sanoo Bengt Holmström

        ...

        18.4.2019 - 9:15:

        Erinomainen kirjoitus ja avaus toisen puolen nobelista saaneelta Bengt Holmströmistä. Toisekseen muuttaisin hiukan tekstin alun lausetta: "Holmström on yksi maailman arvostetuimmista taloustieteilijöistä" - lisäisin tuonne sanan "läntisen" maailman ... . Niin tai näin, Bengt toi esille kaksi ehkä tärkeintä sanaa: kyselemisen ja uteliaisuuden! Näillä mennään - halutaan tietää, koetaan riemua oivaltamisesta ja annetaan arvo vastauksille, kun niitä puntaroidaan omalle kohdalle - uteliaisuuden summana.

        Talous on ilmiö, jossa suurimman huomion kohteena ovat resurssit ja raaka-ainelähteet. Tuohon väliin liimautuu kytkyeenä toimeliaisuus, joka tuo palkan työstä, jotta voi ottaa osaa kulutukseen. Kulutus on käyttöä ja käyttö hallitsemattomana vie raaka-aineet loppuun ja vähintään niukkuuteen, jonka myötä pitäisi osata ajatella taloudellisesti. Talous on siis kolminaisuuden raaka-aineet, toimeliaisuus ja kulutus - yhteissovittelua.

        Nyt tarkasteluun on syntynyt uusi tekijä - ympäristötaloudellisuus, jossa toivotaan osattavan nähdä rajallisuus loputtoman kasvuhokeman esteeksi ja vähintään ohjailuksi. Nyt talousasiantuntijat kuten poliitikotkin huutavat kasvua, jopa kasvulle kasvua. Tämä tekijä on ympäristöyhtälön mahdoton parametri. Luontoparametrinä kasvu on vain geneettisyyden kasvukäsky uudeksi sukupolveksi, jotta se voisi suorittaa oman geenisiirtonsa antamaan evoluutiolle "sen toivoman" kuolemattomuuden!

        Evoluutio "osasi rakentaa talousohjaukseensa" sopeuman, niukkuuden hallinnan ja kilvoittelun sekä erityisesti kiertävyyden, jossa materia on vain lainassa toimeliaisuuteen osallistuvalle. Evoluutio huomasi toimeliaisuuden ulkoiseksi energialähteeksi vain Auringon, joka synkroinoituu koko elokehään sen ehdottoman välttämättömänä tekijänä.

        Nobelisti Holmströmille haluaisin esittää yhden kysymyksen tämän kommentin alkuesityksen päätteeksi: "Kuinka kauan esitettyä kasvuhoentaa voidaan vaatia, miksi sitä hoetaan ja mitkä ovat sille seuraukset - nykyisillä tavoillamme?

        ...
        .
        ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006076053.html -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokkareiden mielilause. Kokoomus on materialistipuolue menossa iltaansa. On uudistumisen aika. Elina Lepomäki puheenjohtajaksi ...

        Tyhjää puhetta - Kokoomukselta ei löydy yhtään julkaisua, jossa moinen "kulutushokema" esiintyy.

        Googlettamallalla selviää, että "kasvuhokema" onkin avaajan mielisana.


      • Anonyymi

        Tämä myös hyvä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HS: Kun talousnobelisti jää eläkkeelle, hän alkaa opiskella: ”Taloudessa on paljon asioita, joita en vieläkään ymmärrä”, sanoo Bengt Holmström

        ...

        18.4.2019 - 9:15:

        Erinomainen kirjoitus ja avaus toisen puolen nobelista saaneelta Bengt Holmströmistä. Toisekseen muuttaisin hiukan tekstin alun lausetta: "Holmström on yksi maailman arvostetuimmista taloustieteilijöistä" - lisäisin tuonne sanan "läntisen" maailman ... . Niin tai näin, Bengt toi esille kaksi ehkä tärkeintä sanaa: kyselemisen ja uteliaisuuden! Näillä mennään - halutaan tietää, koetaan riemua oivaltamisesta ja annetaan arvo vastauksille, kun niitä puntaroidaan omalle kohdalle - uteliaisuuden summana.

        Talous on ilmiö, jossa suurimman huomion kohteena ovat resurssit ja raaka-ainelähteet. Tuohon väliin liimautuu kytkyeenä toimeliaisuus, joka tuo palkan työstä, jotta voi ottaa osaa kulutukseen. Kulutus on käyttöä ja käyttö hallitsemattomana vie raaka-aineet loppuun ja vähintään niukkuuteen, jonka myötä pitäisi osata ajatella taloudellisesti. Talous on siis kolminaisuuden raaka-aineet, toimeliaisuus ja kulutus - yhteissovittelua.

        Nyt tarkasteluun on syntynyt uusi tekijä - ympäristötaloudellisuus, jossa toivotaan osattavan nähdä rajallisuus loputtoman kasvuhokeman esteeksi ja vähintään ohjailuksi. Nyt talousasiantuntijat kuten poliitikotkin huutavat kasvua, jopa kasvulle kasvua. Tämä tekijä on ympäristöyhtälön mahdoton parametri. Luontoparametrinä kasvu on vain geneettisyyden kasvukäsky uudeksi sukupolveksi, jotta se voisi suorittaa oman geenisiirtonsa antamaan evoluutiolle "sen toivoman" kuolemattomuuden!

        Evoluutio "osasi rakentaa talousohjaukseensa" sopeuman, niukkuuden hallinnan ja kilvoittelun sekä erityisesti kiertävyyden, jossa materia on vain lainassa toimeliaisuuteen osallistuvalle. Evoluutio huomasi toimeliaisuuden ulkoiseksi energialähteeksi vain Auringon, joka synkroinoituu koko elokehään sen ehdottoman välttämättömänä tekijänä.

        Nobelisti Holmströmille haluaisin esittää yhden kysymyksen tämän kommentin alkuesityksen päätteeksi: "Kuinka kauan esitettyä kasvuhoentaa voidaan vaatia, miksi sitä hoetaan ja mitkä ovat sille seuraukset - nykyisillä tavoillamme?

        ...
        .
        ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006076053.html -

        Tuo linkki kannattaa avata ja myös lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulutushokema?

        Kaiken pitää kasvaa -näin huudetaan talousasiantuntiojiden taholta. Ilmeisesti he eivät ymmärrä, ettei rajallisuudesta voi loputtomasti nyhtää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyhjää puhetta - Kokoomukselta ei löydy yhtään julkaisua, jossa moinen "kulutushokema" esiintyy.

        Googlettamallalla selviää, että "kasvuhokema" onkin avaajan mielisana.

        Kokoomus on materialistinen puolue, joka ajaa omaa kasvuhokemallista oikeutta ostaa, kuluttaa ja tuottaa jätteitä - välittämättä muista -hiukan karrikoiden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyhjää puhetta - Kokoomukselta ei löydy yhtään julkaisua, jossa moinen "kulutushokema" esiintyy.

        Googlettamallalla selviää, että "kasvuhokema" onkin avaajan mielisana.

        Aivan! On pioneeri ymmärtämään, että luonto, joka elättää sinutkin on jo hengenahdistuksessa. Siis kasvuhokemalle täysstoppi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiken pitää kasvaa -näin huudetaan talousasiantuntiojiden taholta. Ilmeisesti he eivät ymmärrä, ettei rajallisuudesta voi loputtomasti nyhtää?

        Ehkä Sanna ymmärtää jotain sellaista mitä kokoomuksessa ei edes osata löytää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulutushokema?

        Ehkä paremmin kasvuhokema, jota kiihdyttää näyttö- ja vertailutalous.


      • Anonyymi

        Hei haloo, koko juttu alastomuudessaan on tässä!


    • Anonyymi

      Tänään tehtiin Suomen kansalle hurja virhe.

      • Anonyymi

        Kansakuntamme mieliin näin palautettiin markan ryöstö euron tieltä.


      • Anonyymi

        Kohtalokas virhe! Muistamme markkaryöstön!


      • Anonyymi

        Kokoomus liputti vahvasti demareita, uskoen, että seuraavassa hallituksessa PM Sanna Marin olisi suopea kokoomuslaisia kohtaan, kun Keskusta pettää aina! Elina Lepomäki nousee Kokoomuksen johtoon - kerrotaan, että Elina tulisi hyvin toimeen Sannan kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansakuntamme mieliin näin palautettiin markan ryöstö euron tieltä.

        Persut menestyivät mahtavasti Jussin haastattelussa - ihmisten puolue ja väkevästi kolmea vastaan: EU, euro ja Nato!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohtalokas virhe! Muistamme markkaryöstön!

        Valtiopetos, lopullisena rikoksen kärsijänä itse Suomen kansa.


    • Anonyymi

      Kokoomus on maallistunut vastuuntunnoton materialistipuolue.

      • Anonyymi

        Ja Persut Suomen nato-vastaisin puolue.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja Persut Suomen nato-vastaisin puolue.

        Kokoomus on taas ainoa nato-kiimainen puolue.


    • Anonyymi

      Moraalittomien punavihreiden jäljiltä kaikki muuttuu sietämättömäksi paskaksi, kuten on jatkuvasti nähty.

      • Anonyymi

        Kumpi on tärkeämpää - ihmismoraali vai kyky nähdä luontomoraali?


      • Anonyymi

        Punavihreä kantaa ympäristövastuuta. tätä kokkareiden on vaikea ymmärtää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpi on tärkeämpää - ihmismoraali vai kyky nähdä luontomoraali?

        Vain moraalittomat typerät ei tajua, mitkä on moraalittomuuden seuraukset koko yhteiskunnalle ja nuorison henkiselle rappeutumiselle. Se nähdään jo turvattomuuden ja huumeiden käytön jatkuvana lisääntymisenä, ja härskeimmillään Raamatunsanan julkituojien käräjille vetämisenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punavihreä kantaa ympäristövastuuta. tätä kokkareiden on vaikea ymmärtää!

        Saastainen troijanhevonen SE ON, kun asia sanotaan, niinkuin TOTUUS ON...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saastainen troijanhevonen SE ON, kun asia sanotaan, niinkuin TOTUUS ON...

        Kokkareille ei ole mitään vastuunkantoa. Tämän myötä vastuun (PM Marin) ja vastuuttomuuden (Petteri Orpo) kannatuksen ero on hämmästyttävän pieni!


    • Anonyymi

      Jatkuva velaksi eläminenhän kiihdyttää kulutusta, etenkin talouden noususuhdanteessa.
      Ei ole ympäristön eikä ilmaston kannalta mitenkään perusteltavissa.

      • Anonyymi

        Tarkoittanet luontovelan kasvun kohtalon yhteyttä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoittanet luontovelan kasvun kohtalon yhteyttä?

        Rahavelka ja elvytys nousukaudella kiihdyttää taloutta ja on siten tuhoisaa ympäristön ja ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta.


    • Anonyymi

      Huomisen kirjoitus jo tänään.

    • Anonyymi

      Orpo edustaa ahneutta!

    • Anonyymi

      Repesikö Kokoomus, ja Orpolta katosi kyky johtaa? Piireistä kohistaan - Simon Elo noussut puheenjohtajakamppailuun!?

      • Anonyymi

        Mistä Luoman Kokoomuskauna? Kuka kertoo...


      • Anonyymi

        "Piireistä kohistaan - Simon Elo noussut puheenjohtajakamppailuun!?"

        Heikosta kirjallisesta ilmaisusta on helppo päätellä, että valeuutista levittää SDPn noviisijäsen Ilkka.
        Äidinkielen heikkoon hallintaanko se peruskoulu kaatui?


      • Anonyymi

        Onko Simon jo Kokoomuksen sisäpiirissä?!


    • Anonyymi

      Sanaa "kulutushokema" käyttää vain yksi somekirjoittaja. Löytyy helposti googlella.

      Taitaa samainen henkilö kirjoitustyylistä sekä -virheistä nyt esittää kysymyksiä itselleen ja vastailla vielä niihin.

      • Anonyymi

        Parempi sana on kasvuhokema.


    • Anonyymi

      Kokoomus hajosi pahasti. Laitakokkareet pakenevat Sinimustiin Ano Turtiainen kavereiksi.

      • Anonyymi

        Ilkan valeuutinen


    • Anonyymi

      Demarit johtavat Suomea ja se on juuri nyt se oikea liike huolehtimaan suomalaisista.

      • Anonyymi

        Höpsis. Keskusta kyykytti SDP:tä niin, että Sanna Marin huusi säätytalossa suoraa huutoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsis. Keskusta kyykytti SDP:tä niin, että Sanna Marin huusi säätytalossa suoraa huutoa.

        Ei hallituksessa toden edessä kyykytetä, siellä pelataan yhteen. Valta jumittaa paikoilleen.


    • Anonyymi

      Miksi siis suomen poliittisena uskonkappaleena jyllää, että maahan on tuotava niin paljon maahanmuuttajia kuin mahdollista jotta kulutuksen kasvu kiihtyisi mahdollisimman paljon?

      Miksi hallituspuolueet Kokoomus ovat melko yksimielisiä siitä, että kulutuskehitystä ruokkiva varojensiirtosopimus on välttämätön?

      Keinot maapallon luonnonvarojen käytön suitsimiselle ovat aivan toisensuuntaiset.

      • Anonyymi

        Ruotsihan ne meille tuuppasi jo vuonna 2015.


    • Anonyymi

      Nyt saamme varmaan tulenpalavaa älämölöä tänne kommentointiin!

      • Anonyymi

        "Avaus oli hyvä ja huomiseen katsova."

        "Hyvin analysoitu!"

        "Erinomainen avaus"

        "Hyvä asiakommentti."


    • Anonyymi

      Kaikki ovat luonnon ylimpiä ystäviä ennen kaupoille menemistä. Huippunopea tietolaite on oiva apu niin tarjouksien seulonnassa kuin luonnon monimuotoisuuden tutkimisessakin.

    • Anonyymi

      Voi näitä bestwissereitä, jotka eivät ymmärrä talouskasvusta mitään.

      Talouskasvu on tehokas ratkaisu köyhyyteen ja sen mukanaan tuomiin ongelmiin. Viimeisen 20 vuoden aikana äärimmäinen köyhyys onkin puolittunut maailmassa. Mikäli yhtä hyvä kehitys jatkuu, seuraavan miljardin ihmisen nostamisen köyhyydestä kestää vain 15–20 vuotta.

      Taloudellisella kasvulla tarkoitetaan kansantalouden tavaroiden ja palvelujen tuotantokyvyn kasvua. Sitä mitataan asukasta kohden lasketun bruttokansantuotteen (bkt) määrän kasvulla.

      • Anonyymi

        Luonnolle ja ilmastolle haitallista tuollainen kehitys. Siitä huolimatta ns. köyhistä maista lappaa rikkaampiin maihin porukkaa paremman elintason toivossa ja sekös vasta kuormittaakin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maailma ei mihinkään kutistu mutta EU kutistuu ja Suomi sen maista pahiten. EU:lla ei tule olemaan sen enempää taloudellista kuin poliittista saati sotilaallista voimaa.

      • Anonyymi

        Pötyä!

        EU:lla on suurimmat sisämarkkinat, yhteisvaluutta Euro on arvoistetuin USD:n kanssa ja eurooppalainen puolustusyhteisö Nato on maailman vahvin sotilasliitto.


      • Anonyymi

        Kokoomus kutistuu eniten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pötyä!

        EU:lla on suurimmat sisämarkkinat, yhteisvaluutta Euro on arvoistetuin USD:n kanssa ja eurooppalainen puolustusyhteisö Nato on maailman vahvin sotilasliitto.

        Kiina on maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina.

        Höpö höpö - EUlla on suurimmat sisämarkkinat ja EU on taloutenakin paljon suurempi kuin kehitysmaa Kiina.

        Faktinen linkki: https://europa.eu/european-union/topics/trade_fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pötyä!

        EU:lla on suurimmat sisämarkkinat, yhteisvaluutta Euro on arvoistetuin USD:n kanssa ja eurooppalainen puolustusyhteisö Nato on maailman vahvin sotilasliitto.

        EU on maho jättiläinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina.

        Kiina on myös maailman suurin talous, kertoo IMF.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Se on totta, että maapallo ei enää kestä loputonta talouskasvua.
      Mutta luonto yleensä iskee takaisin, jos ei muuta ole tehtävissä, se järjestää tälle pallolle sellaiset olosuhteet, että homo sapiens muiden lajien mukana yksinkertaisesti tuhoutuu.
      Dinosaurusten kokoiset elukatkin hävisivät, vaikkakin oletusten mukaan komeetan törmäykseen, mutta ilmaston lämpenemiselle ei kukaan mahda mitään.
      Turhat puuhastelut ja riitelyt eivät enää auta.
      Olisivat auttaneet 50 vuotta sitten, mutta ihminen kun ei ole oikeasti viisas.
      On vain ahne.

      • Anonyymi

        Virukset odottavat iskuvuoroaan.


      • Anonyymi

        Selvitä ensin mikä on talouskasvu ja mitä siihen kuuluu.
        Avaaja Ilkka Luoma ei tätä tiedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvitä ensin mikä on talouskasvu ja mitä siihen kuuluu.
        Avaaja Ilkka Luoma ei tätä tiedä.

        Avauksen pohjalta näyttää tietävän.


    • Anonyymi

      Kulutusjuhlalle loppu. Progressiivinen kulutusvero.

    • Anonyymi

      En jaksa mietti, miten käy kun kaikki Afrikasta Euroopaan tulevat haluavat saman elintason kuin meillä. Espanja palauttaa heitä takaisin, mutta kait se on vääriin, koska siirtolaiste, pakolaisisten ja muiden kaltoinkohdeltujen on päästävä nauttimaan kulutusjuhlista.

      • Anonyymi

        No, aikansa ne siinä räpiköi ja haluaa sitä elintasoa, mutta siinä mennään koko konkkaronkka samassa rytäkässä. Niin länsimaiset kuluttajat, hienohelmat kuin pakolaisetkin.
        Luonnonmullistukset eivät katso koulutus- tai perintötaustaa.


      • Anonyymi

        Entä eteläisestä EU sta pakenevat ilmastopakolaiset? Esimakua nähtiin Syyriassa, jossa 2005-8 oli historiallinen kuivuus ja maatalousväki työntyi kaupunkeihin.


    • Anonyymi

      Ei ole edessä kulutusjuhlia, hyvä jos saamme pidettyä kasvun pitkällä aikavälillä edes yhden % kasvussa, Marin hallituksen tapainen politiikka osoittautunut parhaaksi, tuho olisi edessä persuhallituksen ollessa, toiseksi persuilta on vaikea löytyö yhtään ministerin tason edustajaa, Halla-aho eikykene täyttää pääministerin tehtävää edes Vanhasen paikan täyttäjäksi, ei akuunkaan, ei uskaltanut Soinikaan.

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


        "Marin hallituksen tapainen politiikka osoittautunut parhaaksi, "

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


        Järjetön velanotto ja miljardien jakelu maailmalle on täysin järjetöntä.
        Marinin hallitus on huonoin kautta aikojen ja kassatyttö on heikko johtaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


        "Marin hallituksen tapainen politiikka osoittautunut parhaaksi, "

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


        Järjetön velanotto ja miljardien jakelu maailmalle on täysin järjetöntä.
        Marinin hallitus on huonoin kautta aikojen ja kassatyttö on heikko johtaja.

        Näkyy olevan koko tämän vuosisadan suosituin PM kuin myös hallitus.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hämmästyttävän hyvin Sanna kykenee pitämään suosionsa, vaikka on jatkuvasti raskaan vastuun alla. Kokoomuksen on räjäyttää vastuuttomasta oppositiosta.

      • Anonyymi

        Pissis valehteli maksaneensa itse bileet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pissis valehteli maksaneensa itse bileet.

        Perusteletko tuon valheen todistein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perusteletko tuon valheen todistein.

        Pisis väitti, että on maksanut ryyppäjäiset itse. Sitten paljastui, että kustannukset on mennyt verovaroista.

        Milloin demari ei valetelisi vrt. Rinteen taloyhtiön varojen kavallus.


    • "'Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä'. Tämä lienee Kokoomuksen kulmakivi heidän oppi-ideologiassaan"

      Eiköhän tuo ole ollut ennen kaikkea ihailemasi Kiinan kommunistidiktatuurin "oppi-ideologia" viimeiset vuosikymmenet.

      • Anonyymi

        Jos katsomme ympäristölle aiheutettua ympäristön haittajälkeä, niin kummalla olisi suurempi - Kokoomus kannattajilla vai vasemmistolaisia kannattavilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos katsomme ympäristölle aiheutettua ympäristön haittajälkeä, niin kummalla olisi suurempi - Kokoomus kannattajilla vai vasemmistolaisia kannattavilla.

        Varakkuus varmasti korreloi hiilijalanjälkeen. Onko se syy yrittää tehdä kaikista mahdollisimman köyhiä?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Varakkuus varmasti korreloi hiilijalanjälkeen. Onko se syy yrittää tehdä kaikista mahdollisimman köyhiä?

        Tämä on tietenkin vanha teksti, mutta totuus on, että kulutusta on pakko vähentää. Meidän ei tarvitse olla köyhiä, mutta kulutuksen määrää pitää vähentää. Voidaan ostaa vähemmän, mutta kalliimpia ja kestävämpiä tuotteita.


    • Anonyymi

      turha kulutus on vakava addiktio, ja vain köyhien kulutusta voidaan ja halutaan rajoittaa, ja rikkaita ei !!

      Eu on luokkasysteemi maiden hallitsema järjestelmä, se edistää köyhien kyykyttämistä, ja rahan siirtoja keinotteluun rikkaille.

    • Anonyymi

      Olisiko aika oppia ettei rajallisesta voi loputtomiin nyhtää!

    • Anonyymi

      Vihreiden ratkaisu on ottaa lisää kuluttajia tänne kehitysmaista?🤦🤦🤦

    • Anonyymi

      Olemmeko kulutusjuhlan loppusuoralla?

      Näyttö- ja vertailutalous ei enää kuumenna kasvuhokeman mantraa?

      YLE: "Kaupat yrittävät päästä täysistä varastoistaan eroon nyt lähes pakolla ja edessä voi olla ennätysalennuksia
      Vähittäiskaupan varastot ovat paisuneet talven ja kevään aikana. Asiakkaat ovat kuitenkin varovaisia eivätkä isotkaan prosentit välttämättä auta tyhjentämään varastoja."

      https://yle.fi/a/74-20041444

    • Anonyymi

      Puolitatko kulutuksesi?

    • Anonyymi

      kukaan ei saa omistaa mitään (paitsi tietysti oikean puolueen johtajat)

    • Anonyymi

      Kulutatko mielestäsi liikaa vertaamalla toimintaasi vaikkapa kongolaisiin tai gambialaisiin?

    • Anonyymi

      Jos kiinalaiset kuluttaisivat kaikki kuten keskiarvo suomalainen, niin montako maapalloa tarvitsisimme?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe