Auton takajarru jumittaa

Anonyymi

Eipä auttanut jarrusatulan herkistely merkkihuollossa. Mikä nyt neuvoksi?

13

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Takaisin huoltoon (ei välttämättä merkkihuoltoon) ja vaihdetaan uudet jarrusatulat (kunnostetutkin kelpaa jos autolla on jo ikää). Jarrulevyt vielä uusiksi, ne ei maksa paljon tarvikeosina.

    • Anonyymi

      Vaihda jarrumäntä tai koko sylinteri. Ei satulan herkistely auta jos jarrusylinterin sisälle menny passkaa tai se on ruostunu.

    • Anonyymi

      Kai jarrupalojen liukupintojen "peltikilkkeet" on uusittu, ja niiden peltien, sekä jarrusatulan rungon välistä ruosteet putsattu pois? Jarrupalat voivat jumittaa ihan sen takia, että liikuntapinnat ahdistaa, eikä jarrupala pääse palautumaan pois levyn pinnasta.
      Ja kai liukutapit ovat kunnossa ja rasvatut oikein? Liikaakaan ei sinne pidä rasvaa työntää, voi aiheuttaa hydrolukon ja ilmakin pitäisi sieltä tapin kolosta saada pois, ennenkuin ne toimivat oikein.
      Vasta sitten alkaisin miettiä muita mahdollisuuksia, esim. onko jarruletkun rakenne vioittunut niin, että jarruneste pääsee virtaamaan sylinteriin, muttei enää takaisin?
      Vasta jos nämä on todettu kunnossa olevaksi, vasta sitten alkaisin harkita kalliin jarrusatulan uusintaa.
      Merkkihuolloissa tuskin jaksetaan paneutua näin syvällisesti jarruihin...

      • Anonyymi

        Unohtui vielä, että käsijarru voi myös jumittaa, sehän voi olla esim. ikäänkuin perinteinen rumpujarru pyörännavan sisällä?


    • Anonyymi

      Myös mun autossa laahaa jarru. Jarrulevy kuumuu tulikuumaksi. Lieko se vaarallista? Jarrut menivä kuitenkin katsastuksesta läpi.

      • Anonyymi

        Eihän se ainakaan ideaalitilanne ole jos jarru laahaa, vähintäänkin aiheuttaa turhaa polttoaineenkulutusta ja ennenaikaista jarrupalojen- ja levyn kulumista. Jos oikein kuumaksi menee, niin jarruneste voi kiehahtaa mikä voi aiheuttaa jarrujen häipymistä.
        Pyöränlaakerikaan ei hyvää tykkää jos laakerirasva alkaa tirisemään kuin paistinpannulla...

        Tarpeeksi kuumaksi mentyä renkaan ilmanpainekin voi nousta liiaksi ja räjähtää.
        Onhan rekkojen laahaavat jarrut syttyneet jopa palamaan.


    • Anonyymi

      Tuntematta tapausta tarkemmin, pelkkä satulan herkistely ei välttämättä auta.
      Joissakin automalleissa on käytetty keraamisia mäntiä ja ne saattavat vuosien saatossa imeä jarrunestettä, jolloin jarrut saattavat toimia "kylminä" mutta lämmetessään mäntä jumittelee. Ja kuten tässä jo aiemmin mainittiin, satuloihin tulevat jarruletkut voivat olla "vaurioituneet" jolloin neste menee paineella satulaan mutta vaivoin takaisin päin. Tämä on helppo todeta, painamalla jarrua ja välittömästi kokeilla pyöriikö pyörä vai laahaako/jumittaako. Jos jumittaa, kannattaa avata hieman ilmaruuvia. Jos tämä vapauttaa jarrun ja pyörä pyörii, jarruletkut saattavat olla vioittuneet. Uudet letkut ja jarrujen ilmaus....

    • Anonyymi

      Kuule laita vaseliinia rutosti, niin se helpottaa.

    • Anonyymi

      Yksi vaikuttava tekijä on myös jarrunesteen kunto. Vanhahko neste ruostuttaa metallisia mäntiä ja aiheuttaa niiden jumiutumista. Jarruja ilmatessa tai osia vaihtaessa, kannattaa lisätä nestettä tarpeen mukaan.

    • Anonyymi

      Eikö ne kertoneet siellä huollossa? Vai sanoivatko että kysy suomi24.fi niin saat ohjeet miten toimia?...

      • Anonyymi

        Sanovat huollon jälkeen että jarrut ovat nyt kunnossa, mutta eivätpä ne olleetkaan. Pitänee tehdä reklamaatio.


    • Anonyymi

      Olette te aika kokemattomia. Maailman suurimmat markkinat ovat lämpimissä maissa, joissa ei ole lunta, suolaa maantiellä ja sorateitä.

      Jarrupalojenn tiukkuus on näiden maiden mukaan. Suomessa uudet jarrupalat on viilattava herkästi liikkuviksi jousien välissä. Tästä huolimatta ne eräänä päivänä, etenkin takana ovat tiukat ja näin jäävät jarrulevyjä vasten.

      Kuparipastaa reilusti väliin ja käytännössä kerran vuodessa tai parissa niiden putsaaminen tai jarrupalojen vaihtaminen. Ajonvakautusjärjestelmä pitää nämä palat koko ajan levyä vasten.

      • Anonyymi

        ei kuparitahnaa koska se voi aiheuttaa erilaisten metallien välistä korroosiota kaiken suolapaskan lisäksi. Mieluummin synteettistä jarrurasvaa jarrupalojen peltikilkkeiden ja jarrusatulan rungon väliin ohuelti estämään korroosiota, koska se jarrusatulan ja peltikilkkeen väli ruostuu ja alkaa nostella niitä peltikilkkeitä aiheuttaen jarrupalojen jumitusta.
        Suomen lisäksi talvisia olosuhteita on Pohjois-Amerikassakin, mikä on melko suuri autonmyyntialue. Ns. rust-belt vyöhykkeellä on talvisin suolattava teitä kuten meilläkin täällä, joten ei meidän olosuhteet ole maailman mittakaavassa mitenkään poikkeuksellisia.
        Autotehtaat ovat vain laiskoja, menevät siitä mistä aita on halvin valitessaan osia autoihinsa, ehkä jopa tarkoituksellakin järjestääkseen enemmän töitä merkkihuolloille ja jarruosille menekkiä...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe