Kun ei vaan enää jaksa

Anonyymi

Mistä saan apua vanhan äitini suhteen. Hän on reilusti yli 80-kymppinen.
Asuu omakotitalossa, iso pihapiiri jota täytyy hoitaa.
Hän on täysin riippuvainen meistä, ei ole ajokorttia. Näkökyky huono.
Käytän häntä kaupassa, lääkärissä ym, ym. Hänellä on vaan tapana ilmoittaa milloin tarvitsee kyytiä, ei siinä kysellä, käykö meille vain, aina on kyyti oltava valmiina.
Olemme auttaneet häntä kaikissa asioissa mitä hän on pyytänyt.
Nyt hänen kuntonsa on mennyt siihen pisteeseen että apua tarvittaisiin. Hän kieltäytyy kunnan avusta. Hänen mielentilansa on alkanut heilua, aina hirveän vihamielinen, saa raivokohtauksia. Muisti tuntuu pelaavan.
En enää itsekään saa öisin nukuttua kun hänen vihansa ja raivonsa täyttävät ajatukseni.
Hän osaa muiden seurassa olla miellyttävä mutta jos asiat eivät mene juuri niinkuin hän haluaa, syntyy meidän kanssa aivan hirveä kaaos. Tiedän jo että hän kieltäytyy tapaamasta kaupungin sosiaalityön henkilöitä. Nyt alkaa omat paukut olla loppu, mietin usein että onko vika minussa, enkö auta häntä tarpeeksi, ainakin hänen antamistaan haukuista päätellen olen aika mitätön ihminen. Aviopuolisoani hän vihaa yli kaiken vaikka syytä siihen ei todellakaan ole, hän on auttanut äitiäni täysin pyyteettömästi todella paljon ja on aina ollut kunnioittava häntä kohtaan. Äitini vaan ilmoittaa että hän ei voi sietää puolisoani ja yrittää kaikin tavoin rikkoa mieheni ja minun välit.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
   UUSI

   En osaa auttaa, mutta meillä on vähän sama tilanne. Äiti asuu yksin omakotitalossa eikä ole koskaan saanut tilattua mitään kunnostusta tai remppaa. Kämppä ihan hirveässä kunnossa. Jos yrittää auttaa, saa lopulta valitusta. Jos tarjoaa tilamaan vaikkapa remonttikartoitusta, niin tulee huutoa.

   Aina kun soitellaan (asun itse kaukana toisella paikkakunnalla) niin puhe ajautuu juttuihin, missä joku sukulainen on huijannut tai naapuri häiriköi tai kiusaa. Uusimpana juttuna naapurin lämpöpumppu tärisyttää koko taloa ja naulat irtoavat seinistä.

   Tänään soitin taas ja puhuttiin, että koska käydää kylässä. Lopulta tilanne oli se, että hän alkoi itkemään ja käski minua mätänemään haudassani. Hän soittee kuulemma poliisille. Soitin uudestaan myöhemmin ja kysyin, että voiko hän jatkaa juttelua ja että onko rauhoittunut. Ei kuulemma ole. Poliisille soitellaan kaikista tekemistäni rikoksista. Kuulemma olen tehnyt jonkun rikoksen isäni toistakymmentä vuotta sitten tapahtuneen tuhkauksen yhteydessä. Olen aivan kysymysmerkkinä.

   Nyt olen vähän epätoivoinen. Voinko soittaa jonnekin kunnan palveluun ja voiko ihmistä edes auttaa mielenterveysongelmissa, jos hän ei itse apua halua eikä myönnä ongelmaa. Mietin myös, että voiko tämä olla alkavaa alzheimeria. En uskalla hänelle edes ehdottaa mitään lääkäriä, koska satavarmasti tämä vain ruokkii hänen ajatustaan rikoksista, juonittelusta jne jne. Mihin hän edes menisi ja miten asian voi hoitaa satojen kilometrien päästä, kun samaan aikana pitäisi saada pidettyä huolta omista lapsista jne...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   7476
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   2444
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1816
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   76
   1463
  5. 42
   1316
  Aihe