Fiksumpaa keskustelua vedystä facebookissa.

Anonyymi

.... kuin täällä. Pistin kuitenkin merkille että "Sähköautot nyt" jäseniä yli 16000 kun ryhmässä "Vety" (vetyajoneuvoista keskustelua) jäseniä vain lähes 600. Sähköautojen puolella keskustelua paljon enemmän "laidasta laitaan" kun taas vedyn puolella lähinnä hypettämistä "ehkä sitten joskus" eikä arkipäivän autoilijoiden asioista... koska autoja ei käytännössä "kenelläkään" ole. Näkee selvästi jäsenmäärästä mistä ihmiset ovat enemmän kiinnostuneita vaikka "vetyuskovaiset" kovasti täällä tekniikasta hypettää ILMAN PERUSTELUJA....

15

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vetyauto on sähköauto. Ryhmässä 16000 jäsenestä suurin osa pitää vetytankattavaa polttokenno autoa parempana vaihtoehtona kuin akkusähköautoa.

      • Anonyymi

        Mutta äärimmäisen harva nyt viestejä kirjoittavista todellakin ajaa joskus polttokennoautolla. Iso osa kirjoittajista kasvaa jo horsmaa ennen kuin Suomessa ajetaan polttokennoautoilla, eikä silloinkaan vedyllä.


      • Anonyymi

        "Ryhmässä 16000 jäsenestä suurin osa pitää vetytankattavaa polttokenno autoa parempana vaihtoehtona kuin akkusähköautoa."

        Totuus on, että 16000 jäsenestä vetyvouhottajia on vain kourallinen, ei missään muotoa suurin osa. Koska suurin osa osaa ajatella omilla aivoillaan.


    • Anonyymi

      Kyllä tuossa ryhmässä ylläpitäjä poistaa polttokennoautoihin liittyvät positiiviset keskustelut välittömästi. Perusteluna on että ryhmän tarkoituksena on edistää sähköautoilua.
      Polttokennoauto on sähköauto mutta ylläpito kun on mitä on :D Ei mitään järjenjättiläisiä :)

    • Anonyymi

      Olen lukenut "sähköautot nyt" ryhmää alusta loppuun aktiivisesti eikä siellä juuri ollenkaan vetyautoista puhuta edes ohimennen. Jälleen kerran VALEHDELLAAN että vety olisi jotenkin suosittu puheenaihe täyssähköautoilijoiden keskuudessa. Miksi sitten facebook ryhmässä "vety" ei puolestaan puhuta laajemmin vetyautoilusta esim. polttokennojen huollot/hinnat, korjaus/huolto verkosto, tulevaisuuden vetyautojen verotus, kotitankkausasemat (edes teoriassa) jne. ??? Kertoo vain siitä että ei kiinnosta muuta kuin hypettäminen, mutta ei TODELLINEN ELÄMÄ. Jopa "vety" ryhmässä useampi omalla nimellään tunnustaa että henkilöautoksi on liian haasteellinen yhtälö ainakin suomessa, mutta täällä NIMETTÖMÄNÄ kyllä kehutaan kuin uskonlahko vetyautoilun nimeen.

    • Anonyymi

      Edelleenkään facebook ryhmässä "vety" ei puhuta arjen autoilusta mitenkään. Vain postataan uusia keksintöjä. Todellinen vetyautoilu jää hämärän peittoon. Mutta ei sentään samanlaista "massapostausta" kuin täällä suomi24 vetyautoilu ketjussa... levittäen VALHEITA.

    • Anonyymi

      Ei taida massavalehtelija uskaltaa faceen mennä hypettämään kun siellä onkin vastassa tietävämpiä kavereita. Ei mene valheet niin helposti läpi kuin täällä suomi24 palstalla.

    • Anonyymi

      Täyssähköautojen voittokulku vain jatkuu facen perusteella kun jäsenmäärät selvästi kasvavat eli kertoo siitä mitä ajoneuvoa harkitaan ja on jo ostettu:

      "Sähköautot - Nyt" 17300 jäsentä.

      "Vety" (keskustelua vetyajoneuvoista joka on oikeasti vain "mainostamista" eikä arkista keskustelua) jäseniä 608. Ehkä tästä syystä on vähän tylsä paikka seurata kun arjen keskustelua ei ole kuten täyssähköautojen puolella?

      ... ja tästä johtopäätökset että aiempiin lukemiin verraten täyssähköautot kiinnostavat paljon enemmän kuin vetyautot. Ehkä vuoden 2021 lopussa lukemat 19000 ja 650?

    • Anonyymi

      Voisiko myös kaasuautoista mennä keskustelemaan vetyautoryhmään ja vedota että kyllä sen voi rinnastaa vetyautoon vaikka käyttää maakaasua päävoimanlähteenään? Tai voisiko vetyautojen ryhmässä vastaavasti keskustella täyssähköautoista kun ne ovat mielestäsi vetyautoon rinnastettavia sähköautoja? Uskallan väittää että et katsoisi hyvällä vetyryhmässä kaasu ja täyssähköautoja jos et ole niistä kiinnostunut.

      Omasta mielestäni ryhmät on hyvä pitää erillään niin ei mene sillisalaatiksi.

    • Anonyymi

      en tiedä mutta veikkaan että VW ID autoissa piilee vaara ostajille

      liian äkkiä VW kehitti markkinoille E autot

      Turvallista odottaa Vetyautot suomen oloihin

    • Anonyymi

      Et ole sitten kuullut Nissan Leaf autosta jota on jo turvallisesti testattu 11 vuoden ajan myös suomessa? Ja löytyy myös muitakin merkkejä, joten testattu on jo MONTA vuotta. Mutta vetyauton turvallisuudesta ei ole vielä yhtään tietoa SUOMEN OLOISSA (jos ei jotain esittelyauton vähäistä käyttöä oteta huomioon satoihin täyssähköautoihin verrattuna oikeassa liikenteessä). Parempi siis odottaa että vetyauto on turvallinen ja jättää se ostamatta.

    • Anonyymi

      Facebook ryhmässä "vety" ei edelleenkään oikein aitoa keskustelua arjen vetyautoilusta. Energian hinta, huollot, korjaukset, jälleenmyyntiarvo, vetytankkausasemat, vakuutukset, ulkomailta auton tuominen suomeen, vetytankkausverkosto, vedyn turvallisuus (räjähdysvaara), vedyn varastointi (haihtumisongelmat), vedyn tuotantolaitokset jne. Jäsenmäärä nyt 610, joten melko huonosti tullut uusia jäseniä (lukijoita). Kertoo vain siitä että vetyautoilu (tai vetyala) ei oikeasti ihmisiä kiinnosta.

      Keskustelua siis on, mutta se on todella vähäistä eli osoittaa vain sen että vety henkilöautoliikenteessä on turhan ongelmallista ja kiusallista myöntää se ääneen omalla nimellään vaikka muuten halutaan vetyä fanittaa.

      Enemmän keskustelua on täällä suomi24 vetyautot palstalla, joka on mielestäni todella yllättävää kun yleensä surkeat kommentoinnit karkoittaa ne fiksummat kirjoittelijat pois... ja yllättävää ettei suomi24 kommentoinnit vedystä ole kiitäneet aloituksineen facebook vety palstalle. ;)

    • Anonyymi

      Polttokennoauto (vetysähköauto, FCEV) on mainio vaihtoehto akkusähköautolle.
      Polttokennoauton tankkaa 3-4 minuutissa ja sillä ajaa noin 700 km.
      Vetyauton yksi hyvä puoli on myös se ettei sisätilojen lämmitys lyhennä talvella toimintamatkaa eikä toimintamatka iän myötä lyhene kuten käy akkusähköautoille.
      Vetyauto jopa puhdistaa ilmaa ajon aikana.
      Suomi on tällä hetkellä Euroopan ainut maa jossa ei ole vielä vetytankkausasemia.
      Suomen ensimmäinen vetytankkausasema on kuitenkin jo tulossa.
      Ensimmäinen vetytankkausasema tulee olemaan liikuteltavaa mallia.
      Tästä se lähtee...

      • Anonyymi

        Polttokennoauto on myös tuplaten akkusähköautoa kalliimpi, ja sen käyttövoima maksaa 5-10 kertaisesti akkuihin verrattuna.

        Polttokennoautoa ei voi ladata kotona, vaan se pitää käydä vaivalloisesti tankkaamassa, todennäköisesti 50-100 km päässä, ellei kauempanakin.

        Polttokennoauto pitää huoltaa tiheästi ja vaihtaa 1-2 vuoden välein suodattimet. Polttokennot kuluvat ajan myötä ja siksi vetyauton tehot hiipuvat hitaasti mutta varmasti.

        Pienen molekyylikoon vuoksi vety haihtuu itsekseen tankista, joten jos vetyauton jättää seisontaan seuraava tankkausmatka tehdään lavetilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Polttokennoauto on myös tuplaten akkusähköautoa kalliimpi, ja sen käyttövoima maksaa 5-10 kertaisesti akkuihin verrattuna.

        Polttokennoautoa ei voi ladata kotona, vaan se pitää käydä vaivalloisesti tankkaamassa, todennäköisesti 50-100 km päässä, ellei kauempanakin.

        Polttokennoauto pitää huoltaa tiheästi ja vaihtaa 1-2 vuoden välein suodattimet. Polttokennot kuluvat ajan myötä ja siksi vetyauton tehot hiipuvat hitaasti mutta varmasti.

        Pienen molekyylikoon vuoksi vety haihtuu itsekseen tankista, joten jos vetyauton jättää seisontaan seuraava tankkausmatka tehdään lavetilla.

        Polttokennoauton sisätilat ovat pienet kaasutankkien ja suuren polttokennon vuoksi. Esimerkiksi Miraissa mahtuu taakse istumaan vain kaksi.

        Polttokennoauto on myös akkusähköautoa painavampi.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3300
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2514
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1813
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1476
    Aihe