Millaisia ovat Jumalan tarkoittamat turhat sanat?

Anonyymi

Ne, joista joutuu tilille ?

Joutuuko vanhurskas tilille turhista sanoistaan?

Voiko turhat sanansa saada anteeksipyynnöllä anteeksi?

Esimerkkejä turhista sanoista?

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Saarn.12:14 Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa. Matt.12:36 Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, mitkä ihmiset puhuvat. pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. 1Piet.4:5 Mutta heidän on tehtävä tili hänelle, joka on valmis tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. 2Tim.4:1-4

  • Anonyymi

   Eikö kaikki muut syntinsä saa anteeksi paitsi Pyhän Hengen pilkan?. Lopun aikoina on tullut pilkkaajat pilkkapuheineen ja nettikirjoituksineen.

  • Anonyymi

   Meinaus, mahtaus ja epäilys. Sokeat ei niin luule.

  • Anonyymi

   Jokainen turha sana tarkoittaa, jokaista väärää sanaa, josta tulee tuomio. Jokainen helvettiin tuomittu saa rangaistuksen, jokaisesta valheesta, pilkasta ja muusta väärästä puheesta, mitä on sanonut.

   Saarn 12:13 Tässä on lopputulos kaikesta, mitä nyt on kuultu: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Tämä koskee jokaista ihmistä.
   14 Jumala vaatii tuomiolle kaikista salatuistakin teoista, niin hyvistä kuin pahoista.

   Matt 12:36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili.
   37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

   Jaak 3:1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin.
   2 Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissaan: hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa.
   3 Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta.
   4 Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa.
   5 Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän!
   6 Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta.

  • Anonyymi

   " ... olkoon puheenne vain on on ja ei ei... "

  • Anonyymi

   Ap.t.10:42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi. 2Tim.4:1 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen lmestymisensä että hänen valtansa kautta: Room.14:9 Sillä sitä varten Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi sekä kuolleitten että elävien Herra. 2Kor.5:15 ja hän on kuollut kaikkien edestä. että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.

  • Anonyymi

   > Millaisia ovat Jumalan tarkoittamat turhat sanat?

   Itse pidän turhina sanoja, joilla ei ole merkitystä, jotka on sanottu ilman hyvää tarkoitusta.

  • Anonyymi

   Jaakobin kirjeessä käsitellään kauniilla tavalla sitä, miten oma kielemme siis sanotut sanat voivat sytyttää suuren palon. Jaakob jatkaa että kieli on maailma, jota kukaan ei voi kesyttää.
   Mutta onneksi Jumala on antanut meiulle suuressa viisaudessaan oppikirjaksi elämää varten sanansa Raamatun. Sen sivuilta voimme todellakin ammentaa kauniita ajatuksia esimerkiksi hengen hedemlstä ja siitä, kuinka meidän pitää puhua toisillemme, jos väitämme olevamme kristittyjä.
   On päivän selvää se etteivät mitkään kirosanat kuulu kristityn sanavarastoon, missään muodossa ei edes huumorilla höyetettynä, koska sanoistasi saatat joutua tuomiolle. Väärät sanat väärään aikaan ovat tuhonneet monen ihmisen elämän. Ja ruokottomuudet yleensäkin tahraavat ihmisen maailmallisilla tahroilla, josta Raamattu meitä vetoavasti varoittaa. Paavalihan sanoi, että suojelkaa itseänne "maailman tahroilta". Kiroilu ja ajattelemattomat muut voima sanat ja ilmaukset ovat juuri tuota.
   Miten kristitty voi väittää olevansa Jeesuksen Kristuksen seuraaja ja opetuslapsi, jos hän ei osaa pitää kieltään kurissa?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   42
   1525
  2. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1225
  3. Huh huh hellettä!

   Ja järvisydän tarjoili puitteet.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1167
  4. Mikä kaivatussasi on

   Parasta? Entä huonointa? Asiallista keskustelua kiitos. 💚
   Ihastuminen
   68
   1134
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1111
  Aihe