Auton painikkeet

Anonyymi

Mitä auton lämmitysjärjestelmän painikkeet dual, fast soft tarkoittaa? Ja miten A/C painike eroaa auto painikkeesta?

12

174

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Katso ohjekirjasta tai etsi netistä ihan itse.

  • Anonyymi

   Varmasti riippuu automerkistä, mutta ehhkä näin,
   Dualilla saa kaksialue toiminnon päälle-pois, kuski ja ei-kuski, oikea-vasen
   Fast ja soft ilmeisesti viittaa tapaan millä lämpöä tai kylmää tarjotaan
   A/C painikkeella saa jäähdytyksen kompressorin pois päältä
   Auto asennossa puhaltimen nopeus säätyy automaattisesti kun lämpötilaa säädetään asetuksen mukaiseksi

   • Anonyymi

    Selittäisitkö vähän tarkemmin ja selkeemmin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selittäisitkö vähän tarkemmin ja selkeemmin?

    kertoisitko ensin itse tarkemmin mikä auto, merkki, malli ja vuosimalli!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selittäisitkö vähän tarkemmin ja selkeemmin?

    Etkö oikeasti voi katsoa ohjekirjasta? Maahantuojan sivuilta voit löytää sähköisen ohjekirjan.


  • Anonyymi

   Vaikka sinua aloittajaa halutaan hämmästyttävän ystävällisesti tässä neuvoa, niin odotatko todella, että kaikissa auton nappuloissa tulisi olla suomenkielinen teksti?!
   Kyllä se on mahdollista, mutta autot olisivat silloin meillä paljon kalliimpia.
   Suomi on kuitenkin aika pieni kielialue, 5,5 M / 7MRD.

  • Anonyymi

   Omassa autossani ei ole mitään noin merkittyjä nappuloita.

   • Anonyymi

    Se onkin prolemalli ilman ilmastointia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se onkin prolemalli ilman ilmastointia.

    Ei ollut edellisessäkään vaikka siinä oli ilmastointi. Minulla on ollut kaksi autoa ilmastoinnilla ja ainoa melkein sama nappula autoissa oli AC.


   • Anonyymi

    Omastakin autosta löytyy noista napeista vain tuo A/C.

    Käytin auton ilmastointilaitehuollossa, kun olin lukenut nettilehdestä artikkelin, jossa varoitettiin siitä, että liian vähäinen kylmäaineen määrä voi johtaa kompressorivaurioon.

    Huollossa sanoivat, että ennen huoltoa kylmäaineen määrä oli niin vähäinen, ettei ilmastointi ole voinut toimia. Tästä huolimatta ennen huoltoa kokeilin (loppukeväällä aurinkoisella säällä) ilmastoinnin toimintaa, ja A/C -nappiin syttyi vihreä merkkivalo ilmastoinnin päälläolon merkiksi.

    JOS autossa on automatiikka, joka estää ilmastoinnin aktivoinnin, jos kylmäainetta on liian vähän, eikö silloin auton pitäisi vilkuttaa A/C -napissa punaista merkkivaloa vian merkiksi sen sijaan, että siihen syttyy vihreä valo ilmastoinnin päälläolon merkiksi, kuten tapahtuu, jos mitään vikaa ei ole ?

    Vai harrastavatko autovalmistajat samanlaista sikailua autonostajia kohtaan kuin puhelinvalmistajat puhelimen ostajia kohtaan, että säästetään ehkä 0,10 € valmistuskustannuksissa laittamalla yksivärinen vihreä LED siihen nappiin kaksivärilLEDin sijaan, joka osaisi näyttää vilkkuvaa punaista vikatilanteessa ?

    Olettaisin autoissa olevan jonkinlainen suoja-automatiikka jos kylmäainetta on liian vähän, joka estää kompressorin käynnistymisen tässä tilanteessa. Tai JOS ei ole, niin eikö ole ihme, ettei se kompressori ole jo vaurioitunut? Ilmastointi on tuon ilmastointilaitehuollon jälkeen toiminut ihan hyvin.


  • Anonyymi

   Mulla ei oo mitään ledejä ollut napeissa ollenkaan, vaan näytöllä vain symboli, joka sekin on eri autoissa toiminut eri tavalla. Esim. Audissa toimi niin, että jos kompura ei mennyt päälle esim. liian kylmän ilman takia, niin symboli vain vilahti näytössä, mutta ei jäänyt palamaan, kun napista koitti laittaa AC (tai A/C, sama asia) päälle. Pösössä AC symboli jää aina napista päälle näyttöön, mutta ei siinäkään kuulosta kompura lähtevän pyörimään pakkasella. En tuosta aineen vähäisyydestä osaa sanoa, pysäyttääkö se kompuran myös, luultavasti erilaisia toteutuksia on siltäkin osin olemassa. Näihin havaintoihin vielä sellainen maininta, että molemmat autot olivat vanhoja, vuosituhannen vaihteen ajoilta, joten uudemmissa saattaa toimia eri tavallakin.

  • Anonyymi

   Nuo alkuperäisen kysymyksen nappulat bongasin sattumalta jonkun Renaultin myynti-ilmoituksessa olevista kuvista, eli Rellussa ilmeisesti ainakin sellaiset on. Onhan nuo jo oikeastaa tuolla ylempänä jo selitettykin, mutta jos nyt minäkin koitan jotain sepustaa.

   Auto laittaa päälle automatiikan, joka pyrkii säätämään lämpötilan asetettuihin arvoihin. Automatiikka voi lämmittää tai jäähdyttää, ja kytkeä myös kompressorin päälle tai pois tarpeen mukaan. Tähän liittyy siis myös lisäksi ne lämpötilan säätönapit, joita voi olla erikseen eri puolille, molemmin puolin eteen ja taakse, tai sitten vain yksi yhteinen lämpötilan säätö koko auton sisätiloille.

   Dual liittyy noiden edellä mainittujen lämpötilasäätöjen toimintaan. Dual-tilassa lämmöt voi säätää erikseen kuskin ja matkustajan puolille. Se on hyvä jos he tykkäävät erilaisesta lämmöstä, tai jos vaikka auringonpaiste kuumentaa toista puolta, eikä automatiikka onnistu sitä kompensoimaan. Dual-tilan voi laittaa pois päältä, jos ei ole tarvetta säätää erikseen, Se on siinä mielessä kiva vaihtoehto, että sitten ei tarvitse myöskään tarvitse säätää erikseen molempien puolien lämpöjä samaksi vaan riittää että näpyttelee yhtä säätöä.

   Fast/soft liittynee myöskin tuohon automatiikan toimintatapaan. Halutaanko että se pyrkii säätämään lämpötilaa nopeasti (fast) vai pehmeästi (soft). Esimerkiksi kuumalla autolla liikkeelle lähtiessä, halutaanko että ilmastointi pukkaa niin kylmää ilmaa kuin mahdollista kovalla puhaltimen teholla, vai käytetäänkö vähän maltillisempaa jäähdytystä, ettei esim. tulisi kurkku kipeäksi matkustajilla. Itselläni ainakin on joskus tuota vaivaa, kun tykkään nautiskella tehokkaasta viilennyksestä, tosin ihan vaan lämpöä ja/tai puhallinta säätelemällä, kun minulla ei ole fast-nappia.

   A/C painike laittaa vain kompressorin päälle tai pois. Eroaa auto-painikkeesta niin, että se ei vaikuta automatiikkaan, joka pyrkii säätämään auton lämpötilaa. Paitsi että jos kompuran panee pois päältä, niin automatiikalta lähtee pois mahdollisuus jäähdyttää ilmaa, eli se ei sitten pysty puhaltamaan kylmempää kuin ulkoa saatava ilma. Se on ihan ok silloin, jos tarvitaan lämmitystä, mutta helteellä ei jäähdytys oikein onnistu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   228
   9973
  2. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   24
   3097
  3. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   56
   2809
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa -yllätys: Same sex -pari Elina Gustafsson ja Katri-ope!

   TTK törähtää taas! Tällä kaudella showssa nähdään myös historiallinen pari, sillä nyrkkeilijä Elina Gustafsson on Suomen TTK-historian ensimmäinen sam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   2355
  5. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   41
   1688
  6. Koronamarjanpoimijat

   Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
   Suomussalmi
   90
   1611
  7. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

   "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
   Maailman menoa
   47
   1237
  8. HUS:lta viimein dataa koronasta ja koronarokotteista

   Hesarissa on artikkeli (tai kaksikin) jossa HUS kertoo koronatilanteesta ja antaa selvää numerofaktaa koronatilanteesta ja rokotusten vaikutuksesta. E
   Maailman menoa
   135
   1171
  9. Galleria Sofian överimuokkaukset vs. todellisuus

   Kerätäänpä vertailukuvia, millainen Sofia uskottelee ja uskoo(?) olevansa versus todellisuus. Mä aloitan huumerahojennkuljetuslaukku ja toooodella pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1122
  10. Sitä saa mitä tilaa.

   Eiks näi o? 🤗
   Ikävä
   71
   988
  Aihe