Mitä mieltä kannattaako ALD Vaihtoleasingin

Anonyymi

Onko edullista sitten..
https://www.is.fi/mainos/ald-vaihtoleasing/art-2000008024064.html

Jos vaikka 5 vuotta vuokraat autoa tuolla 400 euroa/kk niin siitä
tulee 24 000 euroa. Huomioitavaahan on että jos maksat osamaksua 5 vuoden ajankin niin on sillä autolla arvoa silloin kun menet sitä vaihtamaan. Tosin 400 ei riitä kuukausierään, tarvitaan noin 600 euroa/kk jos ei käsirahaa ole missään muodossa. Mutta tuon jälkeen autolla on arvoa jäljellä esimerkiksi vaikka 10 000 vielä.

Riskejähän on aina, uudessa on takuu, uudehkokaan tuskin hajoaa, viat tuskin kovin suuri kustanteisia yleensä yms. Jos autolla ajetaan todella paljon niin meneehän niitä renkaita mutta jos teet jonkun vuokrasopimuksen suurille kilometrimäärille niin ei se samalla hinnalla enää sekään mene silloin, ilmaisia lounaita kun ei ole.

Helppous on auton hankkimisessa on aina ollut kallein vaihtoehto, yleensä erittäin kallista, mitä helpompaa sitä kalliimpaa. Mitä enemmän palveluita niin sitä kalliimpaa. Ei tässä mikään ole muuttunut.

Yleensä huoltoihin menee hyvin vähän rahaa, vaihdetaan öljyt, suodattimet siinä se on. Sitten kuluvien osien kustannuksiin vaikuttaa todella paljon se mitä osia käyttää.

10

4659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän nuo tee bisnestään tappiokseen, jotainhan liisauksesta on jäätävä viivan alle firmallekin.

    • Anonyymi

      Kyllä tuossa pidemmän päälle ottaa aikalailla takkiin ja paljon.
      Itselle maksettu auto hyöty vs tuo leasing alkaa alkaa tuottaa etua erityisesti sitten kun olet yhden auton maksanut ja sulla on siis se maksettu auto sitten käsirahana seuraavaan.

      Kun esimerkin jamppa makselee sitä 400e/kk vuodesta toiseen niin.
      Omaksi maksettu jamppa taasen käyttää autoaan sitten vaikka vasta 5 vuoden päästäkin käsirahana seuraavaan, sitten ei kuukausierä ole enää paljon mitään.
      Se on silloin luokkaa 100€/kk vs tuo lesing jamppa 400€/kk että onpa helppoa.. :)

      Eikä siinäkään mikään ole muuttunut että mikä on se kaikkein halvin malli ajella hyvällä autolla. Ostaa vähän käytetyn yksityiseltä, joka taas aikanaan myydään itse jollekkin toisella yksityiselle. Toki nyt vähän käytettyjä yksityisellä on todella heikosti tarjolla, se lähinnä että rajoittaa aikalaila sitä että mitä on tarjolla, ainahan jotain on tietenkin. Tämä vaatii malttia malttia malttia, pitää itse markkinoida.
      Hyötynä tässä saa todella paljon säästöä koska ei ole ketään vetämässä välistä, samaa mieltä että helppous maksaa aina näissä hommissa.

      Jatketaanko, jos ostaa käteisellä niin auto on omissa nimissä ja taas ropisee säästöjä jos niin haluaa, eli voit paljon vapaammin valita miten vakuuttaa autoaan, isokin säästö kyseessä tässä kohtaa! Ei oma auto pitää vakuuttaa aina vähintään täyskaskolla. Asia joka muuten monestikaan lue suoraan kun markkinoidaan jotain osamaksu autoa, lukee siellä sitten että tarvitaan lisäksi vakuutus. 300€ kk hinta nouseekin sitten jopa satasella/kk lisää.

      • Anonyymi

        Paras diili syntyy siinä että säästää omalle pankkitililleen kuukausittain maksuerän suuruisen summan. Kun koossa on riittävä väliraha uuteen autoon vaihtamiseen, lähtee autokaupoille. Käteismaksajan on helppoa kilpailuttaa autoliikkeitä ja tehdä kaupat siellä mistä saa pienimmällä välirahalla. Kun auton vaihtaa uuteen 3-4 vuoden välein, huoltokulut ovat pieniä, eikä tarvitse murehtia katsastustakaan. Alla aina kohtuullisen tuore OMA auto.


    • Anonyymi

      Vähän suhteellista, jos pitää samaan autoa pitkään niin omistaminen tulee varmasti edullisimmaksi.

      Toisaalta tuo vaihtoleasing antaa mahdollisuuden vaihtaa autoa esim. 6kk -12kk välein poimimalla aina kulloinkin edullisin tarjous. Vastaavan vaihtorumban pyörittäminen autoliikkeen kautta maksaa sekin kun huomioi että jokaisesta kaupasta autoliikkeen pitää saada oma siivunsa. Ja ainakin mielikuvatasolla onhan leasing turvallinen kun kaikki huollot, korjaukset, renkaat yms. kuuluu hintaan eikä ole riskiä auton jälleenmyyntiarvosta.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/44187228-c777-4250-8927-1f33893ba63e
      Tuossahan se ero hyvin lukee. Iltalehdessa kerrotussa vertailussa, 4 vuoden jälkeen maksettu auto, auton arvoa jäljellä 27 000 euroa. Mutta leasing auton voit vaan palauttaa ja alkaa taas maksaa seuraavaa leasinkia. Mutta omaksesi maksetunhan voit antaa vaihdossa hyötyen sen 27 000 euroa, ero on siis huima. Kertoo juuri sen että varsinkaan pitkäaikaisesti ei kannata autoa vuokrata missään nimessä.

      Leasingissä ja kuin osamaksussakin, kun auto ei ole OMA niin maksat aina täyskaskoa sekä rahoitusturvaa vakuutusmaksuissa. Eli jos ja kun joskus voi sitten ostaa auton ihan kertamaksulla omaksi niin säästää vakuutuksissa aika paljon. Kannattaa tietenkin vakuuttaa riittävästi auto mutta ei kalleimmalla tarvitse kaiken kattavaa jos ei halua.

      • Anonyymi

        Mutta tuon laskelman mukaan omasta on sen neljän vuoden aikana maksettu vastaavasti noin 20 000 euroa enemmän, eli säästö leasingiin nähden on 7000 euroa. Jokaisen harkittava itse onko tuo sitten paljon vai vähän.


    • Anonyymi

      Hyvä leasingdiili pesee omistusauton, jos kilometrejä ei ole paljon. Esimerkkilaskelmissa ei usein oteta huomioon riskejä - auton rungon vahingoittamisen, moottoririkkojen yms aiheuttamaa äkillistä arvonalenemaa tai muita vastaavia.

    • Anonyymi

      Huijarifirma. Sopimusehdot kannattaa lukea lakimiehen kanssa. Jos kilsat tulee täyteen ennen aikojaan ja haluat palauttaa auton ennen aikojaan niin varaudu tuhansien eurojen laskuun. Irtisanomisaika on kuukausi jonka päälle joudut maksamaan 3kk vuokraa vaikkei auto sulla enää olekaan ja vielä sen päälle ylikilometreistä joita et ole oikeasti ajanut vaan jotka lasketaan sen mukaan mitä sun olis vasta pitänyt ajaa siihen mennessä kun irtisanoit sopparin. Älä siis ota autoa näiltä käärmeöljykauppiailta jollet tiedä 100% varmuudella ettet halua keskeyttää sopimusta ja jollet tiedä varmuudella kilometrejä jotka tulet ajamaan, sillä muutoin tulee TODELLA kallis leasinki. En suosittele kenellekään, parempia vaihtoehtoja on jonoksi asti.

      • Anonyymi

        Jos asiakas ei lue sopimusehtoja niin millä tavalla se tekee yrityksestä huijarin?

        Leasing-sopimuksissa on aina ollut pari asiaa mitkä kannattaa huomioida ennen sen tekemistä, eli:
        - sopimuksen päättäminen kesken kauden on todella kallista
        - ylikilometrit ovat kalliita, eli jos kilometrejä alkaa tulla enemmän kun on arvioinut niin yleensä ajoissa tehty sopimusmuutos on paljon halvempi kuin jälkikäteen laskutetut ylikilometrit.


    • Anonyymi

      Nuo ALD:n sopimusehdot kannattaa tosiaan lukea tarkaan.

      Siellä esim kohta - "Vuokralleottajalle ei suoriteta ajoneuvon huolto- ja korjauspäivien osalta hyvitystä vuokrasta.". Itselläni kävi niin että auto oli lähes pari kuukautta huollossa ja en saanut tältä ajalta mitään korvausta.

      Sopimuksessa kyllä mainitaan- "yhtiö tarjoaa kymmenen (10) huolto- ja korjauspäivää ylittävältä ajalta korvauksetta vuokralleottajan käyttöön autovuokraamoiden yleisesti käyttämän luokituksen mukainen A-luokan sijaisauton", mutta summa jonka ALD oli valmis maksamaan tuosta A-luokan sijaisautosta, ei riittänyt kustantamaan sijaisauton kustannuksia ja olisin itse joutunut maksamaan tuon erotuksen.

      En voi kyllä tämän kokemuksen perusteella suositella ALD:n yksityisleasing:iä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe