Juha Ruohosen kultti sai käräjäoikeuden tuomion

Anonyymi

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomionsa tapauksessa, jossa kuusikymppisenä kuolleen syöpäsairaan lohjalaisen yrittäjänaisen 1,4 miljoonan euron jäämistö oli testamentattu 57-vuotiaalle Juha Ruohoselle ja hänen lähipiirilleen.

Oikeusasiakirjojen perusteella mies pyrki luomaan uskonnollista kulttia ja puhutteli naista “Jumalan” tai “Jeesuksen” äänellä ja antoi psyykkisesti ja fyysisesti heikkokuntoiselle naiselle erilaisia käskyjä ja määräyksiä.

Nainen oli allekirjoittanut testamentin kaksi päivää ennen kuolemaansa marraskuussa 2018.

Sittemmin naisen kotoa löytyi runsaasti kysymyksiä herättävää materiaalia, kuten paatoksellisia ääninauhoitteita, ruumisarkku ja vetyperoksidia sisältäneen juoman ohje.

Jäljet johtivat naisen elämässä tiiviisti mukana olleen Paraisilla asuneen perheen luokse.

Naisen kotoa löytyi useita tunteja kestäviä äänitallenteita, joista ainakin osa oli peräisin jo 2000-luvun puolivälistä. Nauhoitteilla jumalhahmoina esiintyvä perheenisä puhutteli naista muun muassa nimillä Ruusu ja Ruusu Raahappi, lateli käskyjä naisen omaisuuden käytöstä, omaisuuden testamenttaamisesta ja jopa naisen liikkumisvapaudesta ja ajankäytöstä.

Kanteen mukaan jumalana esiintynyt mies kertoi kuinka poika eli Jeesus on "persaukinen" ja tarvitsee naiselta heti rahaa suunnitelmiaan varten – ja nainen sitä hänelle antaisi.

Mies puhui nauhoitteilla "Jumalan rahastosta", jonne hän ohjaisi naisen varat.

Omaisten mukaan mies perheineen oli hyväksikäyttänyt naisen pelkoa ja yksinäisyydentunnetta, jotta hänet saatiin alistumaan miehen määräyksiin aivopesunkaltaisin menetelmin.

Tallenteilta ilmeni myös uhkauksia, joita "linnan" eli kultin jättämisestä, epäilemisestä tai hylkäämisestä seuraisi. Ohjeistuksen mukaan kultti tuli pitää salassa ulkopuolisilta, ja niin nainen tekikin.

Nainen oli oikeusasiakirjan mukaan ilmaissut useille tutuilleen, että tahtoisi irtaantua perheen otteesta ja vaikutusvallasta. Hän pelkäsi, että mies piilottaisi hänen unilääkkeensä, jotta hänen vastustuskykynsä nujerrettaisiin ja hän joutuisi psykoosiin.

Peloistaan nainen avautui myös päiväkirjamerkinnöissään. Sivut täyttyivät pahan olon ja ahdingon kuvauksista. Lääkäreille hän oli kertonut olleensa pakotettuna mukana miehen teknologia-alan firman hallituksessa, vaikkei kyennyt enää hoitamaan edes oman firmansa asioita.

Miehen firma on yrityspalvelutietojen mukaan edelleen pystyssä ja aktiivinen.

– Minua yritetään koeponnistaa, kiusata tuntikaupalla, että voiko sinut jättää yksin, nainen oli kirjoittanut päiväkirjaansa.

– Pelko täysin käsittämättömistä ja milloin vain tulevista laskuista, jotka ovat tosi-isoja. On vain kyselemättä pakko maksaa. Lainataan rahaa ja rahoja ei makseta takaisin.

Nainen oli ennen kuolemaan kertonut työkavereilleen, että häntä oli valvotettu. Muutamaa päivää myöhemmin hän oli allekirjoittanut testamentin, jossa hänen koko omaisuutensa siirtyi kulttiperheen hallintaan. Allekirjoitustilaisuudessa oli mukana perheenisä.

Testamentissa miehelle oli määrätty 140 000 euroa käteistä rahaa. Perukirjassa koko jäämistön arvoksi oli laskettu 1,4 miljoonaa euroa. Vastaajat vetosivat saavansa tästä omaisuudesta vain noin kymmenisen prosenttia ja loppu olisi mennyt säätiön alaisuuteen, ei heidän hyväkseen.

Naisen kotoa löytyneiden saarnatallenteiden mies väitti olleen performanssiesityksiä, joilla ei ollut mitään tekemistä naisen testamentin kanssa. Ruumisarkussa makuuttaminen puolestaan liittyi miehen mukaan vuonna 2006 naisen yrityksen tiloissa pidettyyn valokuvanäyttelyyn.

Käräjäoikeus toteaa tuomiolauselmassaan, ettei oikeudelle pääsääntöisesti syntynyt epäilystä todistajakertomuksien uskottavuudesta. Lisäksi käräjäoikeus katsoi miehen vaikuttaneen naisen testamenttaustahtoon, vähintäänkin taivutelleen häntä tiettyyn päätökseen ja pyrkineen hyötymään naisen varallisuudesta.

Oikeus katsoi, että nainen oli kustantanut perheen elämään ja uskonut miehen profetiaan. Testamentti liitteineen julistettiin pätemättömäksi.

Vastapuoli eli mies läheisineen joutuu korvaamaan lähes 40 000 euroa naisen omaisten asianajokuluja.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hamaraa-kulttia-johtanut-perheenisa-makuutti-uhriaan-ruumisarkussa-ja-painosti-jumalan-rahastolla-kauheudet-paljastuivat-vasta-yrittajanaisen-kuoltua/8161606

99

12599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Myös Ilta-Sanomat on uutisoinut tästä samasta asiasta:

      Väitteiden mukaan ”Profeetaksi” itseään kutsuva mies oli muun muassa pakottanut naisen kaurapuuroruokintaan ilman peseytymismahdollisuutta, eristänyt hänet työyhteisöstään ja saanut tämän ohjaamaan rahavirtoja omasta yrityksestään miehen tilille.

      OMAISTEN mukaan nainen oli muun muassa määrätty elävänä ruumisarkkuun, jotta hän oppisi maallisesta luopumisesta. Ruumisarkku oli löydetty naisen kotoa tämän kuoleman jälkeen, mutta todisteita pakottamisesta arkkuun ei käräjäoikeudessa esitetty. Vastapuolen mukaan ruumisarkku oli osa ”taide-esitystä”.

      Käräjäoikeuden käsittelyssä esitettiin suuri määrä todisteita 2000-luvun eri vuosilta. Naisen kuoltua hänen asunnostaan oli löydetty myös useita äänitallenteita, joissa mies puhuu vanhahtavaan sävyyn ja mahtipontisesti. ”Näin puhun minä, sinun herrasi” ja ”Näin puhun minä, Jeesus Kristus sinulle” olivat lauseita, joita mies nauhalla toisteli. Hän myös pyysi nauhalla naista keräämään varallisuutta kanssaan.

      Mies antoi nauhalla ”Jeesuksena” ohjeita siitä, miten naisen pitäisi varallisuuttaan käyttää ja että tämän varallisuus liitetään miehen ”valtakuntaan”. Mies antoi naiselle ”Jeesuksena” luvan hakea kotona tavaroitaan, mutta ainoastaan valvonnan alaisena. Äänitteellä nainen myötäili miehen sanoja ja kuulosti nöyrältä.

      Näitä äänitallenteita vastapuoli nimitti käräjäoikeuden käsittelyssä ”performansseiksi”.

      Yksi työntekijä kertoi naisen sanoneen, että hänellä täytyy olla aina käteistä, kun hänet kutsuttiin miehen taloon. Nainen oli ostanut myös firmaan ylimääräistä varastoa, jotta ”tilillä ei olisi niin paljon rahaa”, joihin mies pääsisi käsiksi. Nainen oli ottanut isoja summia yrityksen tililtä mutta ei käyttänyt niitä itseensä.

      Ystävälleen nainen oli kertonut rahan lypsämisestä ja että ”niin pahoja asioita on tapahtunut, ettei voi kertoa”. Hän oli kertonut itkien, ettei halua mitään säätiötä, vaikka mies vaatii sellaista.

      https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008034478.html

      • Anonyymi

        Nyt Iltalehtikin uutisoi asiasta:

        Kun legendaarisen Kasvihuoneilmiön yrittäjä Elisa Palonen kuoli, salattu piina paljastui – sisko kertoo testamenttiriidasta ”profeettaa” vastaan

        Kun Kasvihuoneilmiö-tavaratalon luonut Elisa Palonen kuoli, hänen omaisilleen oli tiedossa järkytys. Vain kaksi päivää ennen kuolemaa laaditun testamentin mukaan Palonen halusi antaa merkittävän osan miljoonaomaisuudestaan miehelle, jonka uskoi puhuvan Jumalan suulla.

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/267455d7-4b44-478f-afc1-6555db919d92


    • Anonyymi

      Uhrin omaisten lakimies Jaana Kavonius kertoo:

      Käräjäoikeus on mitätöinyt testamentin, koska Juha Ruohonen oli saanut naisen oman tahdon muurettua valvottamalla, pitämällä nälässä ja eristämällä uhrinsa muista. Nainen luuli, että Ruohonen on profeetta, mutta kyse oli siitä, että Ruohonen halusi naisen perinnön. Tässä blogikirjoituksessa on referoitu oikeuden pöytäkirjoja ja liitteenä on äänitallenteita, kun Ruohonen "profetoi" naiselle. Ruohtonen yritti tuhota todisteita heti naisen kuoleman jäkeen ja myöhemmin saada oikeudenkäynnin salaiseksi, mutta oikeus päätti pitää sen pääosiltaan julkisena.

      https://www.virkamafia.fi/aanitteet-todistavat-juha-ruohosen-rahastavan-uhriaan-jeesuksena-ja-jumalana-esiintyen/

      He alistivat uhriaan pieksimällä häntä, jotta hän luopuisi omasta tahdosta, mihin oli saatu "profeetallinen ohje". Sen lisäksi kultti oli ottanut uhrista alastonkuvia, millä he kiristivät uhria, jos hän ei suostunut antamaan rahaa. Tässä haastattelussa on aivan karmeaa tietoa. Lakimies Jaana Kavonius kertoo tästä asiasta:

      https://youtu.be/6Im19kq5mW4

    • Anonyymi

      Ruohonen ja hänen porukkansa ovat kuulemma pyörineet Turun Elävän sanan seurakunnassa, Uusi elämä -lehden porukoissa, Kaarneet säätiössä ja Piikkiön huviloilla.

      • Anonyymi

        Vaikuttaa siltä, että Ruohonen on ollut äärikarismaattinen helluntailainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että Ruohonen on ollut äärikarismaattinen helluntailainen.

        Mihin helluntaiseurakuntaan on kuulunut kerro?

        jos et kykene kertomaan, miksi kerrot sellaista mitä kerrot, eli suomeksi puhut pascaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin helluntaiseurakuntaan on kuulunut kerro?

        jos et kykene kertomaan, miksi kerrot sellaista mitä kerrot, eli suomeksi puhut pascaa!

        Tästä samasta aiheesta oli yksi aloitus, joka kuitenkin poistettiin. Siellä joku sieltä suunnalta ollut kertoi, että Ruohonen ja hänen porukkansa ovat kuulemma pyörineet Turun Elävän Sanan seurakunnassa, Uusi elämä -lehden porukoissa, Kaarneet säätiössä ja Piikkiön huviloilla.

        Turun Elävän Sanan seurakunta ja Uusi elämä -lehti (mm. Toivo seurakunta) ovat helluntaikarismattisia seurakuntia. Sen lisäksi Juha Ruohosella kerrotaan olleen oma lahkonsa, jonka jäsenille Ruohonen järjesti työpaikat uhrinsa Elisa Palosen firmasta Kasvihuoneilmiö. Firman vahat työntekijät kaikki irtisanottiin ja tilalle tuli heti uudet työntekijät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä samasta aiheesta oli yksi aloitus, joka kuitenkin poistettiin. Siellä joku sieltä suunnalta ollut kertoi, että Ruohonen ja hänen porukkansa ovat kuulemma pyörineet Turun Elävän Sanan seurakunnassa, Uusi elämä -lehden porukoissa, Kaarneet säätiössä ja Piikkiön huviloilla.

        Turun Elävän Sanan seurakunta ja Uusi elämä -lehti (mm. Toivo seurakunta) ovat helluntaikarismattisia seurakuntia. Sen lisäksi Juha Ruohosella kerrotaan olleen oma lahkonsa, jonka jäsenille Ruohonen järjesti työpaikat uhrinsa Elisa Palosen firmasta Kasvihuoneilmiö. Firman vahat työntekijät kaikki irtisanottiin ja tilalle tuli heti uudet työntekijät.

        Taitaa olla pikemminkin kyse Turun Elämän Sanan -seurakunta.


      • Anonyymi

        Poliisi saa tutkia koko seurakunnan


    • Anonyymi

      Ko. asia kuuluu Turun poliisilaitokselle. Siellä on tehty mitkä ilmeisimmin paljon huonoa tai jopa kyseenalaista työtä. Turun poliisi ei suostunut tutkimaan Juha Ruohosen tekoja, koska he puolustivat yksityisesti Ruohosta.

      Lakimies Jaana Kavonius on ollut tiukkana poliisin kanssa ja tehnyt jotain prosesseja heidän takia. Kavonius on arvostellut Turun poliisilaitosta todella kovilla sanoilla.

      Nyt hänellä on paljon paremmat mahdollisuudet ajaa prosesseja poliisilaitosta vastaan, kun hän voitti kanteensa käräjäoikeudessa ja näyttö vaikuttaa vahvalta. Uskon, että Ruohosesta käynnistyy uudelleen poliisitutkinta ja Turun poliisilaitoksen kaksi poliisia joutuvat joko oikeuskanslerin tai sisäisen tarkastuksen tutkittaviksi ja edesvastuuseen.

      Tässä lakimies Kavonius kertoo kahden poliisin Sulkon ja Kukon laiminlyönneistä ja tahallisista teoista:

      https://youtu.be/6Im19kq5mW4?t=2440

      • Anonyymi

        Turun tauti on maan kuulu turkulaisten vaiva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turun tauti on maan kuulu turkulaisten vaiva.

        Lainaus : Turun tauti on maan kuulu turkulaisten vaiva.


        Jopa poliisilaitoksen väessä, kuulostaa aika ammattitaidottomuudesta poliisikunnasa, kyllä sietäisi tutkia uudelleen asiat ja paremmin. Lisäksi pitää palkata parempaa ainesta poliisikuntaan kuin nyt siellä on tehty......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lainaus : Turun tauti on maan kuulu turkulaisten vaiva.


        Jopa poliisilaitoksen väessä, kuulostaa aika ammattitaidottomuudesta poliisikunnasa, kyllä sietäisi tutkia uudelleen asiat ja paremmin. Lisäksi pitää palkata parempaa ainesta poliisikuntaan kuin nyt siellä on tehty......

        Kyllä nyt olisi viimeinen heti ottaa ulkopuoliset tutkimaan näiden poliisien toiminnat tässä ko. asiassa ja muutenkin selvittään minkälaisia muita asioita on on tällä miehistöllä hoidettu ??? Kuinpa pätevää henkilöstöä siellä oikein on ????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä nyt olisi viimeinen heti ottaa ulkopuoliset tutkimaan näiden poliisien toiminnat tässä ko. asiassa ja muutenkin selvittään minkälaisia muita asioita on on tällä miehistöllä hoidettu ??? Kuinpa pätevää henkilöstöä siellä oikein on ????

        Muistaakseni ainakin Turun käräjäoikeuden johtaja ja hovioikeuden presidentti ovat olleet vapaamuurareita. Luuletko, että silloin oikeus toteutuu, kun poliisilaitoksellakin puolustetaan lahkojohtajaa???


      • Anonyymi

        Jaana Kavonius ei voi avustaa ketään käräjäoikeudessa. Hänellä ei ole minkäänlaisia valtuuksia.


    • Anonyymi

      Tässä kultissa oli tunnuksena väärinpäin käännetty risti. He alistivat uhriaan pieksimällä häntä, jotta hän luopuisi omasta tahdosta, mihin oli saatu "profeetallinen ohje". Sen lisäksi kultti oli ottanut uhrista alastonkuvia, millä he kiristivät uhria, jos hän ei suostunut antamaan rahaa. Tässä haastattelussa on aivan karmeaa tietoa. Lakimies Jaana Kavonius kertoo tästä asiasta:

      https://youtu.be/6Im19kq5mW4

    • Anonyymi

      Job.9:13 Jumala ei taltu vihastansa; hänen allensa vaipuvat Rahabin autajat. Job.26:12 Voimallansa hän kuohutti meren, ja taidollansa hän ruhjoi Rahabin. Ps.87:4 Minä mainitsen tunnustajikseni Rahabin ja Baabelin; katso, Filisteasta, Tyyröstä ja Etiopiasta minä mainitsen: Sekin on syntynyt sielä. Ps.89:11 Sinä rujoit Rahabin kuin sodassa kaatuneen, väkevällä vkäsivarrella sinä ajoit vihollisesi hajalle. Jes.30:7 Egyptin apu on turha ja tyhjä; sentähden minä annan sille nimen: Rahab, joka ei pääse paikaltasi. Nimi merkitsee: melunpitäjä. Jes.51:9 Heräjä, heräjä, pukeidu voimaan, sinä Herran käsivarsi; heräjä niinkuin muinaisina päivinä, ammoisten sukupolvien aikoina. Etkö sinä ole se, joka löit Rahabin kuoliaaksi, joka lävitsit lohikäärmeen? Jes.27:1. Hes.29:3

      • Anonyymi

        Mitä yrität sanoa?


    • Anonyymi

      Tietääkö kukaan olisi Juha Ruohonen samaa porukkaa äärikarismaattisen Haraisten kodin kanssa? Pekka Heikkilän johtamasta Haraisten kodista kuulee aivan kauheita asioita. Haraisten kodissa profetoitiin pojan kuolevan ulkomaanmatkalla, mutta poika tuli terveenä takaisin. Väärälle profetialle yritettiin antaa sellainen meriselitys, että kun he rukoilivat pojan puolesta, niin ei sitten kuollutkaan. Ja höpön pöpö. Väärä profetia.

      UUT_
      17.11.2017 12:50

      "Olen kuullut tuosta Haraisten kodista, jossa Merikakin kävi. Se on äärikarismaattinen lahko jossa ennustetaan ja profetioidaan vaikka mitä. Eräälle ystävällenikin ennustettiin että hänen poikansa joutuu ulkomaanmatkalla onnettomuuteen ja kuolee. Sitten alettiin rukouskampanja jossa rukoiltiin pojan puolesta ja tulihan tämä terveenä kotiin. Katsottiin että se oli heidän rukouksensa ansiota. Jos tuosta ei sekoa niin ei mistään. Rahaa tietenkin kerätään näille rukoilijoille roppa kaupalla. Mikäli haluaa pitää mielenterveytensä kannattaa pysyä kaukana kyseisestä paikasta."

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15073690/torkeaa-tyosyrjintaa-kirkossa#comment-91856825

      • Anonyymi

        Haraisten kodin hallituksen puheenjohtajana on toiminut Oiva Salli. Kannattaa lukea tämä järkyttävä todistus siitä, mitä Oiva Salli oli tehnyt kummipoikansa vanhemmille:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15411899/oiva-salli-mika-miehiaan#comment-99333569

        Lopulta kävi niin ihmeellisesti, ettei edes Oiva Salli halunnut olla enää Haraisten kodissa, koska hänen mielestä siellä oli kummallista touhua, joten hän jätti Pekka Heikkilän johtaman Haraisten kodin.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?v=7b1gmfSfs8E&t=1083s

      Elisan 15-vuoden helvetti - Kultti mistä ei puhuttu
      Elisa kuoli 2-vuotta sitten, sen jälkeen läheisille paljastui karmeita asioita. Elisa oli joutunut elämään täysin alistettuna ja sidottuna vuosia. Kultti piti otteessa, rituaaleissa oli ruumisarkussa makaamista, seksi orgioita ja rahaa vietiin useita satoja tuhansia eroja jne jne... Lähetyksessä Elisan läheiset kertovat näistä tapahtumista ja kuulemme aitoja nauhoituksia kultin sairaista rituaaleista ja Elisan päiväkirjasta otteita. Tämä varmasti järkyttää monia, mutta on tärkeää saada asia esiin.

    • Anonyymi

      Nää on näitä helluntailaisuuden hengenhedelmiä. Jos ei suoraan helluntailaisuutta, niin mädältä hedelmältä haisee kuitenkin. Vai lessuja? No , Suomen hellaritkin ovat osin lessujen hengenhedelmää.

      Lohdullista on tietää, että ainakin nuo rikolliset ovat armon ulkopuolella, kadotettuja.

      • Anonyymi

        Juuri niin. Helluntaiseurakunnissa on paljon vääriä profeettoja.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri niin. Helluntaiseurakunnissa on paljon vääriä profeettoja.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Teet juuri sitä laittomuutta antaessasi väärää todistusta yhä uudelleen vaikka mitään et ymmärrä itse asiasta.

        JOS ymmärtäisit se näkyisi hiljaa olemisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teet juuri sitä laittomuutta antaessasi väärää todistusta yhä uudelleen vaikka mitään et ymmärrä itse asiasta.

        JOS ymmärtäisit se näkyisi hiljaa olemisena.

        Voin tarvittaessa todistaa, että Suomen helluntaiseurakunnissa on paljon vääriä profeettoja. Tiedän mistä puhun. Nämä jakeet soveltuvat oikein hyvin helluntailaisiin saarnaajiin.

        1 Joh 4:1 Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja.

        5 Moos 18:22 Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Juha Ruohonen on hyvä esimerkki väärästä profeetasta. Hän hakeutui paikallisiin helluntaiseurakuntiin, missä hän oli kuin syöpä. Sitten hänellä oli oma lahkonsa näiden seurakuntien ulkopuolella. Ylempänä on keskustelua näistä helluntaiseurakunnista: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17010564/juha-ruohosen-kultti-sai-karajaoikeuden-tuomion#comment-108681561


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin tarvittaessa todistaa, että Suomen helluntaiseurakunnissa on paljon vääriä profeettoja. Tiedän mistä puhun. Nämä jakeet soveltuvat oikein hyvin helluntailaisiin saarnaajiin.

        1 Joh 4:1 Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja.

        5 Moos 18:22 Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Juha Ruohonen on hyvä esimerkki väärästä profeetasta. Hän hakeutui paikallisiin helluntaiseurakuntiin, missä hän oli kuin syöpä. Sitten hänellä oli oma lahkonsa näiden seurakuntien ulkopuolella. Ylempänä on keskustelua näistä helluntaiseurakunnista: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17010564/juha-ruohosen-kultti-sai-karajaoikeuden-tuomion#comment-108681561

        mitä tarkoittaa hakeutuu paikallisiin helluntaihin ?

        ei helluntaihin hakeuduta, sinne tullaan jäsenenksi uskon ja kasteen kautta, ei sinne tull ahuutoäänestyksellä.

        en tiedä mitä luulet tietäväsi mutta miksi haluat panetella helluntaita, mieti sitä ensin !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitä tarkoittaa hakeutuu paikallisiin helluntaihin ?

        ei helluntaihin hakeuduta, sinne tullaan jäsenenksi uskon ja kasteen kautta, ei sinne tull ahuutoäänestyksellä.

        en tiedä mitä luulet tietäväsi mutta miksi haluat panetella helluntaita, mieti sitä ensin !

        Miksi olet loukkaantunut? Eikö helluntailaisuudella ole todellakin parannuksen teon paikka?

        Helluntailaiset eivät ole todellisessa uskossa. Heillä on harhaoppeihin perustuva usko, minkä takia seurakuntiin on tullut syöpää: vääriä profeettoja, naispappeutta, laittomuutta jne. Yksikään naisevankelista ei puhu seurakunnan edes Herran kutsumana. Jos et tätä ymmärrä, niin et osaa Raamattua sinua väärät profeefat vetävät nenästä kuin pässiä narusta.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi olet loukkaantunut? Eikö helluntailaisuudella ole todellakin parannuksen teon paikka?

        Helluntailaiset eivät ole todellisessa uskossa. Heillä on harhaoppeihin perustuva usko, minkä takia seurakuntiin on tullut syöpää: vääriä profeettoja, naispappeutta, laittomuutta jne. Yksikään naisevankelista ei puhu seurakunnan edes Herran kutsumana. Jos et tätä ymmärrä, niin et osaa Raamattua sinua väärät profeefat vetävät nenästä kuin pässiä narusta.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Korjaus: Yksikään naisevankelista ei puhu seurakunnan edessä Herran kutsumana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaus: Yksikään naisevankelista ei puhu seurakunnan edessä Herran kutsumana.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa,
        34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo.
        ---
        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky.
        38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaus: Yksikään naisevankelista ei puhu seurakunnan edessä Herran kutsumana.

        Joskus tuntuu, että täällä on kaikilla pää pipi.:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus tuntuu, että täällä on kaikilla pää pipi.:)

        Siltä tosiaan tuntuu...


      • Anonyymi
        UUSI

        No etpä taida tietää mitää ei kumpaakaan hengellisyyttä . Itse olet tietämätön ja kultti.


    • Anonyymi

      Tässä on Youtube-video, missä väärä profeetta Juha Ruohonen aluksi puhuu kielillä.

      https://youtu.be/nFogP3MbI04

      Kieilillä puhuminen ei ollutkaan merkki pelastuksesta eikä edes siitä, että profetia tulisi Herralta!!!

      Ei se ole mikään ihme, koska mm. itämaisissa uskonnoissa osataan puhua kielillä, mikä ei tule Herrasta. Ei tule afrikkalaisten shamaanien kielillä puhuminenkaan Herrasta.

      Wikipediassa oli mielenkiintoinen tieto siitä, miten helluntailaisuudessa kielillä puhmista pidetään pelastuksen merkkinä, mikä ei vastaa sitä, mitä evankeliumi opettaa:

      "Helluntailaisuudessa vanhurskauden käsite noudattaa suurimmalta osin luterilaista protestanttista näkemystä. Helluntailaisuus kuitenkin korostaa yliaistillisten kokemusten merkitystä sen varmistukseksi, että on saanut vanhurskauden Jumalalta. Opin mukaan kielillä puhumisen lahja antaa pelastusvarmuuden, koska helluntailaisuudessa sitä pidetään sinettinä vanhurskaudesta.[46]

      "Mutta Jumala itse vahvistaa meitä ja teitä uskossamme Kristukseen, Voideltuun, ja on myös antanut meille voitelunsa: hän on painanut meihin sinettinsä ja antanut meidän sydämiimme vakuudeksi Hengen." (2. Kor. 1:21,22)

      Muut kristilliset suuntaukset ovat esittäneet kritiikkiä kielillä puhumisen tuomasta pelastusvarmuudesta sillä argumentilla, että Jeesuksen sanojen mukaan ei kaikki hänen nimessään ihmeitä tehneet pelastu, jos he ovat eläneet laittomuudessa. Jeesus myös kertoi väärien profeettojen kykenevän tekemään yliluonnollisia ihmeitä.[47] Jeesuksen sanojen mukaan vanhurskaus tulee Jumalan tahdon tekemisestä.[48]

      "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt. 7:21-23)

      "Ja minä tiedän, että hänen käskynsä on iankaikkinen elämä. Sentähden, minkä minä puhun, sen minä puhun niin, kuin Isä on minulle sanonut." (Joh. 12:50)

      • Anonyymi

        Wikipedian alaviitteet:

        46) 2. Kor. 1:21,22
        47) Matt. 24:24, 2. Kor. 11:3,4
        48) Matt. 7:21-23, Matt. 24:24, 5. Moos. 13:1-6, 2. Kor. 11:4


      • Anonyymi

        Puhut sellaista missä ei ole mitään totuutta miksi?

        se nyt on päivänselvää ettei tuolaiset ruohoset kuulu millään tavalla mihinkään terveeseen oppiin, mutta miksi haluat panetella helluntaita jossa ei taatusti tuollaisia temppuja hyväksytä?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wikipedian alaviitteet:

        46) 2. Kor. 1:21,22
        47) Matt. 24:24, 2. Kor. 11:3,4
        48) Matt. 7:21-23, Matt. 24:24, 5. Moos. 13:1-6, 2. Kor. 11:4

        ja mitä olet sanomassa noilla raamatunkohdilla ja tuolla sekavalla panettelutekstilläsi jonka osoitat helluntaihin, mikä on tarkoituksesi?


      • Anonyymi

        voi mitä roskaa viitsit lainat a muka helluntain kielilläpuhumisista aaahha ei hyvänen aika, kukaan terveen opin haltija ei viitsi lainata tuollaista lapsellista kirjoitusta wikistä, kuka lie kirjoittanut, oletko se sinä itse, kukaan ei estä sellaist akirjoittamasta sinnekkään !

        kaikkea sitä pitääkin olla huh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi mitä roskaa viitsit lainat a muka helluntain kielilläpuhumisista aaahha ei hyvänen aika, kukaan terveen opin haltija ei viitsi lainata tuollaista lapsellista kirjoitusta wikistä, kuka lie kirjoittanut, oletko se sinä itse, kukaan ei estä sellaist akirjoittamasta sinnekkään !

        kaikkea sitä pitääkin olla huh.

        Wikipedian teksti on täysin Raamatun opetuksen mukainen. Jos tuo teksti loukkaa sinua, niin katso itse peiliisi. Olisiko sinulla parannnuksen paikka?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut sellaista missä ei ole mitään totuutta miksi?

        se nyt on päivänselvää ettei tuolaiset ruohoset kuulu millään tavalla mihinkään terveeseen oppiin, mutta miksi haluat panetella helluntaita jossa ei taatusti tuollaisia temppuja hyväksytä?!

        Sinä näytät loukkaantuneen siitä, ettei kielillä puhuminen ole merkki pelastuksesta. Se ei ole käytännössä eikä edes Raamatun mukaan, sillä väärät profeetat pystyvät tekemään ihmeitä ja muissakin uskonnoissa osataan puhua kielillä.

        Matt 24:24 Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.

        Kaikesta huolimatta Ruohonen on varoittava esimerkki siitä syövästä, mitä esiintyy helluntaiseurakunnissa. Helluntailaisuudessa eksytys kanavoituu erityisesti väärien profeettojen kautta. Vain harvat kristityt pääsevät Jeesuksen valtakuntaan.

        Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        ---
        21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä näytät loukkaantuneen siitä, ettei kielillä puhuminen ole merkki pelastuksesta. Se ei ole käytännössä eikä edes Raamatun mukaan, sillä väärät profeetat pystyvät tekemään ihmeitä ja muissakin uskonnoissa osataan puhua kielillä.

        Matt 24:24 Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.

        Kaikesta huolimatta Ruohonen on varoittava esimerkki siitä syövästä, mitä esiintyy helluntaiseurakunnissa. Helluntailaisuudessa eksytys kanavoituu erityisesti väärien profeettojen kautta. Vain harvat kristityt pääsevät Jeesuksen valtakuntaan.

        Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        ---
        21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        "Kielet eivät ole siis merkiksi USKOVILLE, vaan niille, jotka EIVÄT USKO; mutta
        profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan niille jotka uskovat"
        Kor: 14: 22


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kielet eivät ole siis merkiksi USKOVILLE, vaan niille, jotka EIVÄT USKO; mutta
        profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan niille jotka uskovat"
        Kor: 14: 22

        Siitä huolimatta on kielillä puhumista, joka ei tule Herrasta.

        On siis olemassa Herrasta tulevaa kielillä puhista ja sellaista, mikä ei ole Herrasta.

        Matt 24:24 Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kielet eivät ole siis merkiksi USKOVILLE, vaan niille, jotka EIVÄT USKO; mutta
        profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan niille jotka uskovat"
        Kor: 14: 22

        Siitä huolimatta on kielillä puhumista, joka ei tule Herrasta.

        On siis olemassa Herrasta tulevaa kielillä puhumista ja sellaista, mikä ei ole Herrasta.

        Matt 24:24 Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kielet eivät ole siis merkiksi USKOVILLE, vaan niille, jotka EIVÄT USKO; mutta
        profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan niille jotka uskovat"
        Kor: 14: 22

        Kannattaako tuolle räyhähengelle edes mitään selittää. On niin täynnä omaa aggressiotaan, että ei sinne päähän mitään mene.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaako tuolle räyhähengelle edes mitään selittää. On niin täynnä omaa aggressiotaan, että ei sinne päähän mitään mene.

        Missä kohtaa Jeesus puhuu raamatussa kielillä puhumisesta missään muodossa?


    • Anonyymi

      Venäjällä on paljon terveempi suhtautuminen vieraisiin uskonlahkoihin. Siellä ymmärretään suojellaa maassa satoja vuosia ollutta kristillistä kirkkoa eli ortodoksisuutta.
      Epämääräisille uskonlahkoille ja "rukouspalveluille" tulisi Suomessa olla taho, joka valvoisi niiden toimintaa, ettei kaikkea voisi kätkeä ja piilotella.

    • Anonyymi

      Moottoripyöräjengiin ja uskonlahkon saarnamieheksi pääsee kunhan on vain vähintään yksi henkirikos. Mitään koulutustasovaatimuksia ei ole ja voi alkaa puoskaroida ihmisten terveydellä.

      • Anonyymi

        Asiassa on jotain outoa. Ei kukaan täysjärkinen usko, jos joku sanoo olevansa profeetta tai Jumala ja maksele mukisematta hänen laskujaan. Ihmetyttää, että naisen ystävät eivät puuttuneet tilanteeseen. Jos minun kaverini olisi haavoittuvassa tilanteessa, niin puhuttelisin profeettaa vähän kovemmalla äänellä. Sanoisin että jos tämä ei lopu, niin virkavalta lopettaa. Nainen olisi voinut kysyä neuvoa juristilta ja tehdä rikosilmoituksen. Nyt se on myöhäistä, kun todistaja ei ole hengissä. Onneksi omaiset saivat sentään riitautettua testamentin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiassa on jotain outoa. Ei kukaan täysjärkinen usko, jos joku sanoo olevansa profeetta tai Jumala ja maksele mukisematta hänen laskujaan. Ihmetyttää, että naisen ystävät eivät puuttuneet tilanteeseen. Jos minun kaverini olisi haavoittuvassa tilanteessa, niin puhuttelisin profeettaa vähän kovemmalla äänellä. Sanoisin että jos tämä ei lopu, niin virkavalta lopettaa. Nainen olisi voinut kysyä neuvoa juristilta ja tehdä rikosilmoituksen. Nyt se on myöhäistä, kun todistaja ei ole hengissä. Onneksi omaiset saivat sentään riitautettua testamentin.

        Suomessa on noin 10.000 äärikarismaattista uskovaa lähinnä helluntailaisten keskuudessa, jotka uskovat kaiken maailman vääriä profeettoja ja juoksevat epämääräisissä tilaisuuksissa. Monet TV7:n katsojat ja tukijat kuuluvat tähän joukkoon.


    • Anonyymi

      Testamantti tuomittiin pätemättömäksi. Siinä kaikki.

      • Anonyymi

        Testamenttia ei julisteta pätemättömäksi ilman hyvin painavia perusteitä. Juha Ruohosen teot ovat olleet suorastaan ihan kamalia. Käräjäoikeudelle esitettiin suuri määrä todisteita, jotka paljastivat kaiken sen karmeuden, mitä Ruohosen kultissa on ollut. Uskon, että asia jatkuu tämän jälkeen poliisitutkinnalla, kun käräjäoikeus on antanut tuomionsa.

        Tässä blogikirjoituksessa on referoitu oikeuden pöytäkirjoja ja liitteenä on äänitallenteita, kun Ruohonen "profetoi" naiselle. Ruohtonen yritti tuhota todisteita heti naisen kuoleman jäkeen ja myöhemmin saada oikeudenkäynnin salaiseksi, mutta oikeus päätti pitää sen pääosiltaan julkisena.

        https://www.virkamafia.fi/aanitteet-todistavat-juha-ruohosen-rahastavan-uhriaan-jeesuksena-ja-jumalana-esiintyen/

        Kultti alisti uhriaan pieksimällä häntä, jotta hän luopuisi omasta tahdosta, mihin oli saatu "profeetallinen ohje". Sen lisäksi kultti oli ottanut uhrista alastonkuvia, millä he kiristivät uhria, jos hän ei suostunut antamaan rahaa. Tässä haastattelussa on aivan karmeaa tietoa. Lakimies Jaana Kavonius kertoo tästä asiasta:

        https://youtu.be/6Im19kq5mW4


    • Anonyymi

      Niin mikä tarkoitus tällä aloituksella mahtaa olla, katsos kun muutkin lukevat lehtiä j a medioita.

      • Anonyymi

        Eikö tästä saisi keskustella tällä foorumilla? Tämähän on hyvin ajankohtainen aihe.


    • Anonyymi

      Katsoin tuon Youtube-videon joskus talvella jo.

      Kaameaa touhua, en vain ymmärrä miten tämä liittyy helluntailaisuuteen. Joku kristillinen tietämys sillä sekopäällä kyllä on, koska on oppinut puhetavan.

      • Anonyymi

        Helluntailaisuus on saatanallinen kulttiuskonto,nämä pastorit ovat repineet,tuhonneet,rahastaneet,sairastuttaneet herkkiä ihmisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisuus on saatanallinen kulttiuskonto,nämä pastorit ovat repineet,tuhonneet,rahastaneet,sairastuttaneet herkkiä ihmisiä.

        Ja niistä herkistä sitten tulee sellaisia jotka kirjoittavat roskaa foorumeille, niinkö siinä käy?

        kävikö sinullekkin sillä tavalla vai kenen puolesta kirjoitat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisuus on saatanallinen kulttiuskonto,nämä pastorit ovat repineet,tuhonneet,rahastaneet,sairastuttaneet herkkiä ihmisiä.

        JOS sinut laitettaisiin oikeuden eteen niin millä todistaisit nuo sanasi "saatanallinen kulttiuskonto" kerro kykeneisitkö siihen vai kävisikö samalla tavalla kuin tämän päähenkilön testamentille?

        mitgäs luulet?


      • Anonyymi

        Miten se viittaa helluntaihin onko siellä jossain tienviitta vai miten se viittaa, tässä aiheessahan ei ole yhtään kyse mistään helluntaista, miksi sinne yrität kääntää aihetta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja niistä herkistä sitten tulee sellaisia jotka kirjoittavat roskaa foorumeille, niinkö siinä käy?

        kävikö sinullekkin sillä tavalla vai kenen puolesta kirjoitat?

        Entäs sinä sitten kysymykselläsi ????? !!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se viittaa helluntaihin onko siellä jossain tienviitta vai miten se viittaa, tässä aiheessahan ei ole yhtään kyse mistään helluntaista, miksi sinne yrität kääntää aihetta!

        Ko. piirit ovat helluntailaisia. Ruohonen on äärikarismaattinen helluntailainen.

        Tämä ei ole mitenkään ihme, koska helluntaiseurakunnissa on suuri määrä vääriä profeettoja. En suosittele kenellekään menemistä helluntaiseurakunnan rukouspalveluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JOS sinut laitettaisiin oikeuden eteen niin millä todistaisit nuo sanasi "saatanallinen kulttiuskonto" kerro kykeneisitkö siihen vai kävisikö samalla tavalla kuin tämän päähenkilön testamentille?

        mitgäs luulet?

        Todisteita löytyy,olen kuitenkin kiitollinen,että paljastukset ovat olleet rajuja,muuten en olisi herännyt ja paennut näitä lahkolaisia.Tälläkin keskustelupalstalla on raivonnut eräs saarnaaja,jonka toiminta on pimeydestä,samanlainen kuin Ruohonen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja niistä herkistä sitten tulee sellaisia jotka kirjoittavat roskaa foorumeille, niinkö siinä käy?

        kävikö sinullekkin sillä tavalla vai kenen puolesta kirjoitat?

        Tällaisia ovat juuri nämä saatanan lapset,heidän kieroutensa on niin läpinäkyvää,he eivät koskaan tunnusta tehneensä vääryyttä,kuinka paljon on heissä lasten hyväksikäyttäjiä,mutta hyvävelijärjestö kieltää ja salaa kaiken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällaisia ovat juuri nämä saatanan lapset,heidän kieroutensa on niin läpinäkyvää,he eivät koskaan tunnusta tehneensä vääryyttä,kuinka paljon on heissä lasten hyväksikäyttäjiä,mutta hyvävelijärjestö kieltää ja salaa kaiken.

        näitä samankaltaisia tapauksia aina silloin tällöin, se ihmetyttää, etteikö tällasten lahkojen rivijäsenten silmät koskaan aukee, huh, huh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ko. piirit ovat helluntailaisia. Ruohonen on äärikarismaattinen helluntailainen.

        Tämä ei ole mitenkään ihme, koska helluntaiseurakunnissa on suuri määrä vääriä profeettoja. En suosittele kenellekään menemistä helluntaiseurakunnan rukouspalveluun.

        Vaikuttaa helluntailaisen vastakkaiskuvalta, hänhän teki pilkkaa mielestäni eräälläkin äänitteellä perinteisestä helluntalaisnaisesta.


    • Anonyymi

      Ihan Sairasta Touhua koko juttu, kaksinkertaisten kaltereiden taakse koko äijä......

      • Anonyymi

        Lohja on eriskummallinen uskontojen sekamelska.


    • Anonyymi

      Lohjassa on toimiva saatanen kirkko, heitä suositaam töissä ja vapaa-ajalla. He eivät tee rikoksia.

    • Anonyymi

      Vain 40 000€ ?!! Olen käynyt monta kertaa tämän naisen yrityksessä, ja tulee todella huono olo ajatellen ettei Ruohonen joudu maksamaan tuomiota linnassa! Hänet pitäisi tuomita elinkautiseen!

    • Anonyymi

      Kävin äijän luennolla Etelä-Savossa eräässä pikkukunnassa (kunnalla ei ole hyvä maine, joten jätän sen mainitsematta). Ruohonen vaikutti olevan hyvin perillä tutkimastaan alasta.

      • Anonyymi

        raamattu on siis hyvä tuntea: "Varokaa vääriä profeettoja" !!!


      • Anonyymi

        Mitä Ruohonen tutkii ja oliko varmasti kultti johtaja Juha Ruohonen kyseessä? Toinen Juha Ruohonen on argeologi ja on myös alallaan hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä Ruohonen tutkii ja oliko varmasti kultti johtaja Juha Ruohonen kyseessä? Toinen Juha Ruohonen on argeologi ja on myös alallaan hyvä.

        Juha Ruohonen on Paraisilta, jossa hänellä on tietetekniikka-alan pienyritys.


      • Anonyymi

        Mikähän tämä Ruohosen tutkima ala mahtoi olla? Liittyikö tietokoneisiin vai kenties mielenhallintaan?


    • Anonyymi

      UP

      Sana ja julkinen tuomio Juha Ruohosesta pysyköön kansan muistissa.

      Uskomattoman s....s mies ja hyväksikäyttäjä.

      Suomessa näistä ehdotonta kiitos

      • Anonyymi

        Mitä tuo s...s tarkoittaa?


    • Anonyymi

      Paraisilla Teknoviso- ja Visit-nimissä yrityksissä toimiva Juha Ruohonen on vuosikymmeniä esiintynyt mm. "profeettana" "jeesuksena ja "jumalana"...

    • Anonyymi

      Yrityksen Teknovisio Oy (2709778-9 liikevaihto oli 139 000 euroa 2021 ja työlisti 4 henkilöä. Liikevaihto laski 15,8 %. Liiketoiminnan tappio oli - 20 000 euroa ja liikevoittoprosenti oli-7,6 % . Yhtiön omavaraisuusaste oli 18%

      • Anonyymi

        Luvut eivät ole kaksiset neljän hengen yritykselle. Ei ihme, että yrittivät rohmuta itselleen rikkaan naisen omaisuuden.


    • Anonyymi

      Asiasta löytyy paljon materiaalia Jaanalla on asiaa osa3 Token tube. Materiaali ollut todisteena oikeudenkäynnissä ja on ilmeisesti Jaanan Elisan luonta löytämää materiaalia. On ihan kiinnostava pätkä, kannattaa katsoa. Se täytyy sanoa noiden todisteiden perusteella Ruohosen puolustukseksi, että Ruohonen kysyy moneen kertaan Miina Äkkijyrkältä, että onko Miina valmis menemään pidemmälle ja Miina vastaa että on. Eli Ruohonen ei ole missään vaiheessa pakottanut Miinaa mihinkään hypnoosi-istuntoihin vaan on päinvastoin kertonut, että mitä tuleman pitääja näitä istuntoja myös tuli Miinan kotona Skatan tilalla.

      • Anonyymi

        Tokentube on lopettanut toimintansa.


    • Anonyymi

      Tähän tapaukseen liittyen on Jaana Kavoniukselle vaadittu 5 vuotta vankeutta törkeästä kunnianloukkauksesta. Myös tämä testamentti riita on Hovi-oikeuden käsiteltävänä 6.9 2023.
      juha Ruohonen on antanut seuraajilleen ohjeen, että vastustajien mielet ja suut tukitaan. Siis Juha Ruohonen on ilmeisesti raivaamassa Kavoniusta pois näyttämöltä.
      Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, et kuinkahan tässä käy? Onhan nämä juridiset asiat päättyneet ennenkin Ruohosen voitoksi, Mahtaneekohan tässäkin käydä niin.

      • Anonyymi

        Kaikenlaiset uskonnolliset järjestöt maailmassa ovat luultavasti aluksi hyvin ystävällisiä, ja sitten voi alkaa painajainen. Sillä ei tietenkään ole väliä, mikä uskonto on kyseessä. Näin lahkoista tulee vaarallisia kultteja. Ihmiset, olkaa varovaisia. Myös poikkeuksia voi esiintyä, siis on ehkä hyviä organisaatioita? Mutta jo son poikkeus, se ovat hyvin harvinaista. Tässä maailmassa, kuten kulteissa, ihmisiä käytetään hyväksi.


        Kehotan kaikkia ihmisiä olemaan varovaisia ja olemaan liittymättä mihinkään.



        En tiedä, onko tämä suositus oikea vai väärä, mutta suosittelen kaikkia ihmisiä pysymään loitolla kaikista maailman uskonnollisista organisaatioista, järjestöistä, yhdistyksistä, kerhoista jne. Olipa kyseessä sitten kristillinen järjestö, islamilainen, buddhalainen tai mikä tahansa muu uskonnollinen järjestö maailmassa. Toivottavasti on mahdollista löytää samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa jakaa kirjoista ja teksteistä saamaansa tietoa, mutta kuulua uskonnollisiin järjestöihin - ei ja ei vielä kerran ei. Itse en halua kuulua mihinkään järjestöön.

        Mutta se on jokaisen päätettävä itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikenlaiset uskonnolliset järjestöt maailmassa ovat luultavasti aluksi hyvin ystävällisiä, ja sitten voi alkaa painajainen. Sillä ei tietenkään ole väliä, mikä uskonto on kyseessä. Näin lahkoista tulee vaarallisia kultteja. Ihmiset, olkaa varovaisia. Myös poikkeuksia voi esiintyä, siis on ehkä hyviä organisaatioita? Mutta jo son poikkeus, se ovat hyvin harvinaista. Tässä maailmassa, kuten kulteissa, ihmisiä käytetään hyväksi.


        Kehotan kaikkia ihmisiä olemaan varovaisia ja olemaan liittymättä mihinkään.



        En tiedä, onko tämä suositus oikea vai väärä, mutta suosittelen kaikkia ihmisiä pysymään loitolla kaikista maailman uskonnollisista organisaatioista, järjestöistä, yhdistyksistä, kerhoista jne. Olipa kyseessä sitten kristillinen järjestö, islamilainen, buddhalainen tai mikä tahansa muu uskonnollinen järjestö maailmassa. Toivottavasti on mahdollista löytää samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa jakaa kirjoista ja teksteistä saamaansa tietoa, mutta kuulua uskonnollisiin järjestöihin - ei ja ei vielä kerran ei. Itse en halua kuulua mihinkään järjestöön.

        Mutta se on jokaisen päätettävä itse.

        Nämä ovat vaikeita aikoja, ihmiset. Miksi teidän pitää tuoda elämäänne lisää vaikeuksia liittymällä uskonnollisiin järjestöihin, jotka vain lisäävät ahdistustanne. Kyky analysoida on sallittua. Ihmiset, jotka ovat herkässä ja haavoittuvassa tilanteessa, kuten läheisen kuoleman tms. takia, ovat erityisen alttiita liittymään kultteihin. Varokaa, ennen kuin on liian myöhäistä. Hyvä ystävä on tuhat kertaa parempi kuin hyväksikäyttökultti, vaikka se näyttäisi olevan huuolehtivainen yhteisö. Todellisuudessa se ei ole mitään sellaista. Sellaista ei edes ole olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä ovat vaikeita aikoja, ihmiset. Miksi teidän pitää tuoda elämäänne lisää vaikeuksia liittymällä uskonnollisiin järjestöihin, jotka vain lisäävät ahdistustanne. Kyky analysoida on sallittua. Ihmiset, jotka ovat herkässä ja haavoittuvassa tilanteessa, kuten läheisen kuoleman tms. takia, ovat erityisen alttiita liittymään kultteihin. Varokaa, ennen kuin on liian myöhäistä. Hyvä ystävä on tuhat kertaa parempi kuin hyväksikäyttökultti, vaikka se näyttäisi olevan huuolehtivainen yhteisö. Todellisuudessa se ei ole mitään sellaista. Sellaista ei edes ole olemassa.

        Uskonnolliset kultit ovat usein ihmisten manipulointia, heihin luotetaan, heille avataan sydämensä salat. Ainoat, jotka hyötyvät siitä, ovat kulttien johtajat, jotka hyötyvät siitä taloudellisesti. He saavat myös ilmaista työvoimaa ihmisten taholta. Sillä ei ole väliä, minkälainen uskonto on kyseessä, onko se kristillinen vai jotain aivan muuta. Se on ihmisen luonne, että hän käyttää heikompia hyväkseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnolliset kultit ovat usein ihmisten manipulointia, heihin luotetaan, heille avataan sydämensä salat. Ainoat, jotka hyötyvät siitä, ovat kulttien johtajat, jotka hyötyvät siitä taloudellisesti. He saavat myös ilmaista työvoimaa ihmisten taholta. Sillä ei ole väliä, minkälainen uskonto on kyseessä, onko se kristillinen vai jotain aivan muuta. Se on ihmisen luonne, että hän käyttää heikompia hyväkseen.

        Kehotan kaikkia ihmisiä olemaan varovaisia ja olemaan liittymättä mihinkään.

        Juoskaa kauas niistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnolliset kultit ovat usein ihmisten manipulointia, heihin luotetaan, heille avataan sydämensä salat. Ainoat, jotka hyötyvät siitä, ovat kulttien johtajat, jotka hyötyvät siitä taloudellisesti. He saavat myös ilmaista työvoimaa ihmisten taholta. Sillä ei ole väliä, minkälainen uskonto on kyseessä, onko se kristillinen vai jotain aivan muuta. Se on ihmisen luonne, että hän käyttää heikompia hyväkseen.

        onko sinullakin tuollainen hyväksikäyttäjän luonne, kerro?


    • Anonyymi

      Tämä Ruohonen on ilmeisesti hyvä puhumaan kun on saanut poliisikin puolelleen. Onko kellään kokemusta hänestä livenä? Onko kellään tietoa, että kuinka hovioikeudessa kävi testamentin suhteen

      • Anonyymi

        Entinen naapurini ja aivan sekopää koko ukko. Jäi jo silloin todella karmivat fiilikset ja ihmettelimme kun suhasivat aina autolla jonnekin öisin.


    • Anonyymi

      Tuomio säilyi hovioikeudessa ennallaan. Eli kultti ei saanut perintöä

    • Anonyymi

      Kuuntelin Jaana Kavoniuksen sivuilleen laittamat Ruohosen puheet, siis pitkät versiot. Urakka kesti monta tuntia ja kuuntelin ne seuraavana päivänä uudelleen. Täytyy kyllä myöntää.,että käsittämättömän hyvä puhuja Ruohonen on. Siis sai kyllä vedettyä mukaansa ja on todella hypnoottinen puhuja. Toista kertaa äänitteitä kuunnellessa havahduin puhelimen sointiin ja kysyin soittajalta, että onko ilta vai aamu? Olin ilmeisesti niin keskittynyt kuuntelemaan, että olin muissa maailmoissa. Tuo Ruohosen puhetekniikka perustuu ilmeisesti siihen, että kuulija odottaa, että mitä seuraavaksi tulee. Sitten hetken päästä sama asia käydään läpi hieman eri näkökulmasta. Kieltämättä aika pelottava puhuja, en haluaisi joutua samaan huoneeseen hänen kanssaan pitkäksi aikaa. En ihmettele yhtään, että on saanut Elisankin pauloihinsa. Suosittelen kiertämään kaukaa.

      • Anonyymi

        Ruohosen puheista erottaa muutamasta lauseesta että mitään tervettä asiaa ei ole.

        plusmiinus nollasta on kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruohosen puheista erottaa muutamasta lauseesta että mitään tervettä asiaa ei ole.

        plusmiinus nollasta on kyse.

        Kyllähän nuo äänitteet on ulkopuolisille plus miinus nolla, mutta pitäisi tietää, että mikä on ollut Elisan tilanne äänitteiden tekohetkellä? Nuo äänitteet voi olla hyvinkin osuvia tietyissä tilanteissa. Esim. muutamissa äänitteitä on niiden nauhoitus päivä alussa. Ratkaisevaa onkin, että onko Elisa jo eronnut siinä vaiheessa, kun tuonne salaiseen huoneeseen on menty. Helppohan Ruohosen on ollut Elisan avioliitto rikkoa, jos nuo äänitteet on tehty ennen eroa. Antaa vaan nuo äänitteet Elisan miehelle. Nuo päivämäärät sijoittui vuoteet2005. Ratkaisevaa on, että erosiko Elisa jo ennen tuota vuotta? Väistämättä tulee mieleen, että käyköhän Ruohonen parasta aikaa sähköpostikeskusteluja näiden tuomareiden rouvien kanssa, jotka hylkäsi testamentin. Siis yrittääkö saada näitä rouva linnaansa ja tätä kautta kostaa tuomareille ja aiheuttaa heille avio-eron. Jotenkin vaan tuntuisi tyypillisestä Ruohosen tempulta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän nuo äänitteet on ulkopuolisille plus miinus nolla, mutta pitäisi tietää, että mikä on ollut Elisan tilanne äänitteiden tekohetkellä? Nuo äänitteet voi olla hyvinkin osuvia tietyissä tilanteissa. Esim. muutamissa äänitteitä on niiden nauhoitus päivä alussa. Ratkaisevaa onkin, että onko Elisa jo eronnut siinä vaiheessa, kun tuonne salaiseen huoneeseen on menty. Helppohan Ruohosen on ollut Elisan avioliitto rikkoa, jos nuo äänitteet on tehty ennen eroa. Antaa vaan nuo äänitteet Elisan miehelle. Nuo päivämäärät sijoittui vuoteet2005. Ratkaisevaa on, että erosiko Elisa jo ennen tuota vuotta? Väistämättä tulee mieleen, että käyköhän Ruohonen parasta aikaa sähköpostikeskusteluja näiden tuomareiden rouvien kanssa, jotka hylkäsi testamentin. Siis yrittääkö saada näitä rouva linnaansa ja tätä kautta kostaa tuomareille ja aiheuttaa heille avio-eron. Jotenkin vaan tuntuisi tyypillisestä Ruohosen tempulta.

        Lisäystä tuohon edelliseen. Tällä palstalla on paljon uskontoon liittyviä kommentteja, mutta kannattaa käydä Jaana Kavoniuksen sivuilla perehtymässä asioihin paremmin. Kannattaa kuunnella Jaanan sivuilta esim. Jaanalla on asiaa osa 3. Jaanan sivuilta löytyy paljon Ruohosen kirjoittamia asioita eikä niihin liity uskonto millään tavalla. Noista kirjoituksista suurin osa käsittelee lähinnä mielenhallintaa. Ruohonen on toki taitava käyttämään uskontoa keppihevosenaan. Mitä tuohon nostoon tulee, niin Ruohonen on käsittämättömän taitava siinäkin hommassa. Osaa kostaa niin, ettei kohde edes välttämättä tiedä kuka on koston takana ja jopa kostaa niin, ettei kohde edes tajua koston olevan kyseessä vaan ihmettelee, että miksi asiat alkaa mennä päin prinkkalaa. Tässä tuomareiden kun asiassa kaikki edut on Ruohosen puolella. Tuomareiden puolisot ei välttämättä tiedä, että mitä asioita kumppani käsittelee työssään. Myöskään lähipiiri ei tiedä tuomarin työstä mitään. Jos sitten tuomarille tulee ero, niin lähipiiri ei osaa kuvitellakaan, että eron on junaillut Ruohonen. Ruohonen han tykkää toimia salassa. Saihan Ruohonen aiheutettua Jaanalle ja hänen miehelleen kun välirikon. Tästä välirikosta Jaana kertoo ohjelmassaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruohosen puheista erottaa muutamasta lauseesta että mitään tervettä asiaa ei ole.

        plusmiinus nollasta on kyse.

        Noilla Jaanan julkaisemilla 1-7 äänitteitä Ruohonen on ilmeisesti hypnotisoinut Elisan ja Susannan jo ennen äänittämistä. Ruohonen esiintyy noilla äänitteellä jumalana ja jeesuksena. Hän puhuu poikkeuksellisen rauhallisella ja rauhoittavalla äänellä ja varoo äänensä korottamista. Hän antaa useita käskyjä ja määräyksiä. Juurikin hypnoosissa suggestiot menevät paremmin perille. Yhden äänitteen alussa mies ääni sanoo suorittavansa viimeistä tehtäväänsä. Siis onko Ritvanen lähtenyt kultaista vai oliko ääni mahdollisesti Elisan ex-miehen ääni? Siis oliko Ruohonen niin härski, että kutsui ex-miehen näihin hypnoosi istuntoihin nöyryyttääkseen häntä. Yhdellä äänitteellä Ruohonen nöyryyttää tätä exää antamalla käskyn, ettei exä saisi mitään omaisuutta Elisalta erossa. Ruohonen myös kehottaa exää palaamaan hänen käskyvallan alle. Käskyt tosin annettaisiin Elisan kautta. Ruohonen myös uhkaa exää kuolemalla ja sanoo olevansa totuuden herra ja elämän ja kuoleman tuomari.


    • Anonyymi

      Onko Juha Ruohonen saanut valituslupaa Korkeimpaan oikeuteen?

      • Anonyymi
        UUSI

        Minä luulen, että aloituksessa mainittu asia on tullut lainvoimaisksi. Ruohoselle kävi huonosti.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe