Haluaisin olla kesätöissä sovittua vähemmän ajan

Anonyymi

Olen kesätöissä sovitusti 6vk, joka tuntuu liian paljolta. Alunperin halusin hakea kesätöitä vain 4vk ajaksi ja toin tämän esiin haastattelussa omasta mielestä hyvin. Työnantaja kuitenkin painosti minua olemaan koko kesän ja tätä halusin vältellä. Ehdotin sitten 6vk, jotta en joutuisi olemaan koko kesää kesätöissä, sillä haluan pitää myös lomaa. Varsinkin, koska viime vuonna olin melkein koko kesäloman kesätöissä. Asia on kuitenkin alkanut painamaan minua, koska alunperin halusin olla vain 4vk.

Haluaisin jo aloittaa kesäloman aikana ensi kevään kirjoituksiin valmistautumisen koulun alkaessa täyden lukujärjestyksen takia, mutta en ehdi työaikataulun takia. Olen 16v. Täytän 17 kesällä ja aloitan syksyllä toisen vuoden lukiossa. Kirjoitan yhden aineen toisen vuoden keväällä ja loput abi vuotena.

Työsopimukseni on määräaikainen ja sen mukaan koeaika on 2 viikko. Tämä meni umpeen tasan 3 päivää sitten ja olen googlettamalla saanut selville, että se on tilanteessani minulle huono asia.

Työpäivät ovat pitkiä (yleensä n 7-8h) ja alkavat usein klo 13 jolloin työpäivä loppuu vasta klo 20-21. Työ on fyysisestis sen verran rankaaa, että jalkakipu haittaaa yöunia, joten aamulla aikaisemmin herääminen on hankalaa/ ei kannata. Tämän takia kesälomani on ollut melkeinpä pelkkää työskentelyä.

Työnantaja selvästi pitää minusta ja on jo ehdottanutkin, että olisin koko kesän ja jopa syksyllä koulun alkaessa viikonloppuisinkin. Pelkään kuitenkin puhua hänelle kasvotusten asiasta tai viestin laittamista.

Mitenkä voisin olla töissä vain 4vk kun menin tyhmänä sopimaan 6vk?

17

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      opettele pitämään kiinni siitä mitä olet sopinut, Se kasvattaa sinua ihmisenä ja
      lisää uskottavuuttasi. Jalkakipusi johtunee heikosta fyysiikastasi ei työstä. Olet parin viikon työrupeaman jälkeen lähes maasi myynyt, Sinulle jää runsaasti aikaa opiskella joka päivä huolimatta että olet nyt kesätyössä tienaamassa ja kokemassa uutta. 7-8 tuntia on ihan ihmisten vakiotyöaika. Ilman muuta otat vastaan työnantajasi tarjoaman mahdollisuuden tehdä satunnaisia viikonlopputöitä. Älä ikinä ajattele että olet tyhmä. Ajattele että homma toimii ja onnistuu ja järjestyy tapahtui mitä tapahtui. MIeti mitä hyödyt kesätyöstäsi. Onko siinä aineksia yrittäjyyden polulle.

    • Anonyymi

      Hei ootko huomannut että töitä ei ole pakko tehdä jos ei halua jätä työt niille jotka niitä tosiaan haluaa tehdä. Itse teen jopa näiden helteiden aikana 20 tuntia vrk tosin seuraava päivä on vapaa normipäivä on 12 tuntia. Revi siitä. Älä ota kesätöitä jos et pysty/halua tehdä TÄMÄ JUURI MÄTTÄÄ NYKYISESSÄ NUORISOSSA TÖITÄ EI HALUTA TEHDÄ MUTTA KAIKKEA KIVAA PITÄÄ SAADA JA SEN SAA VAIN TÖITÄ TEKEMÄLLÄ.

    • Anonyymi

      Ei kait sun pakolla tarvii töissä olla, sanot että looetat kokonaan jossei määräaikaisuutta voi muuttaa 4 vk. Jos sulla ei siis eläminen ja talous oo kiinni tästä työstä, eikä karenssit ym haittaa.

      Jatkossa kannattaa tosiaan pitää vaan oma pää , sillä myöhemmin on enää turha itkeä jos on jo sovittu.

      • Anonyymi

        Lain mukaan määräaikaisuus sitoo molempia, eli työntekijäkään ei voi sitä ilmoittamalla päättää, kun koeaika on jo loppunut. Toki aiemmasta lopetuksesta voi koittaa sopia, mutta työnantajan ei tarvitse siihen suostua ja jos jättää vaan menemättä, voi se tuntua kukkarossa.


    • Anonyymi

      Menet jalan takia saikulle. Niin ne vakkarityöntekijätkin tekee, vaikka muuta väittää.

      Sitten on kyllä turha odottaa suosituksia, mutta tuohan on vaan kesätyö ja olet selkeästi tuonut esille, että olisit halunnut 4 vk.

    • Anonyymi

      Voit lopetta työt, milloin haluat. Kirjoita paperille: "Puran työsopimukseni päättymään heti." Lisää osoite, paiväys ja allekirjoitus ja ojenna paperi työnantajan edustajan käteen, niin työsi loppuu siihen, MUTTA olet sitten velvollinen korvaamaan työnantajalle aiheuttamasi vahingon. Etkä varmasti saa sieltä enää töitä.
      Ennen kuin purat työsopimuksesi, lue alan työehtosopimuksesta, onko siellä määräystä korvauksen suuruudesta. Esim. kaupan työehtosopimuksen määräaikaista työsopimusta koskevassa 4 §:ssä näin:
      3. Päättäessään työsuhteen ennen määräaikaa työntekijä korvaa työnantajalle aiheuttamansa vahingon.
      Korvaus on 2 viikon palkka tai laiminlyödyn työkauden ollessa lyhyempi sitä vastaava määrä.
      Korvauksen kuittaaminen määräytyy työsopimuslain 2:17 §:n mukaan.

    • Anonyymi

      Millä suhteilla sait työpaikan kun noin huonosti arvostat sitä, että on edes töitä? Äitikö sinulle etsi? Miksi edes menit töihin jos ei ne kelpaa? Monelle kelpaisi ja ne oikeasti TARVITSEVAT töitä jo tuon ikäisenä, että ehkä on varaa opiskellakin ja elää. Ei kaikki saa vanhemmiltaan jotain apuja ja työpaikkaa milloin huvittaa.
      Eri juttu jos nuo työt olisivat samaan aikaan koulussakäynnin aikana, se vasta rankkaa onkin - silloin olet lomasi ansainnut. Mutta nyt vain kitiset siitä, että kuinka olet etuoikeutettu eikä kelpaa kun et ole mielestäsi tarpeeksi etuoikeutettu.

      Tietysti eri asia jos tunnet, että helposti in burn-out ja kaikki perus asiat on sinulle ihan liikaa. Silloin sinulla saattaa olla jokin neurologinen tai mielenterveydellinen ongelma, johon kannattaa hakea tukea tai apua. Normaalisti kyllä vain kesän ajan tai vain 6viikkoa jaksaa olla töissä ja eikä tarvitse valmistautua opiskeluihin yms. pärjätäkseen. Se on sen verran lyhyt aika.

    • Anonyymi

      Pacta sunt servanda eli sopimukset on pidettävä. Et voi yksipuolisesti muuttaa sopimusta mutta voit keskustella asiasta työnantajan kanssa. Toiveesi lyhyemmästä sopimuksesta on tulevaisuutesi kannalta silti rasite, joka voi myöhemmin vaikeuttaa työnsaantia. Ainakin tässä työpaikassa.

      Kuusi viikkoa kesätöitä on vähän! 7-8 tuntia on normaali työaika. 16-17-vuotias on yleensä elämänsä kunnossa ja jaksaa enemmän koskaan. Sinulle jää vielä lomaa.

      Ehdottomasti suosittelen välitöntä asenteen muutosta ja myönteistä suhtautumista työhön.

    • Anonyymi

      En ymmärrä.
      Lukioiden kesäloma on 10-12 viikkoa. Jos siitä on töissä 6 vk, niin jää vielä lomaa yhtä paljon kuin tavallisen työläisen kesäloma.
      Työpäiväkään ei ole sen pitempi kuin meillä aikuisilla. Päivällä jää runsaasti aikaa käytettäväksi opiskeluunkin.

    • Anonyymi

      Hirvee mälisijöiden ja katkerien joukko täällä taas kommentoimassa..muutama asiallinenkin kommentti onneksi.

      Hei lukiolainen! Hyvä kun tunnistat omat voimavarasi, ja tiedät itse, minkä verran tarvitset aikaa kirjoituksiin panostamiseen. Hienoa myös, että asetat kirjoitukset työhön nähden etusijalle. Koska sinulla on määräaikainen sopimus, ja koeaika päättynyt, niin kuin yllä kirjoitettiinkin jo, niin ainoa tapa lopettaa heti esim 4 vk jälkeen on tuo sopimuksen purkaminen, mutta siitä saatat joutua maksamaan. Suosittelen että menet nyt vain rohkeasti ja ajoissa esimiehesi puheille ja kerrot tilanteesi, eli kuinka kirjoituksiin ei jää tarpeeksi aikaa lukea ja toivoisit, että voisit lopettaa 4 viikon jälkeen. Jos esimiehesi on inhimillinen, niin hän tekee uuden sopimuksen kanssasi. Mietin myös mahdollista irtisanoutumista, eli jos nyt irtisanot itsesi, ja teet normaalin 2 vk irtisanomisajan vielä töitä, niin pomosi ehrii reagoida, etsiä uuden työntekijän ja sinä saat lopettaa 4 vk jälkeen. Onhan näitä keinoja. Puhumalla asiat ratkeaa, turha arastella. Jos käy niinkin huonosti ettei pomo suostu, niin pakko ei ole jatkaa, irtisanoudu tai pura sopimus mutta varaudu jonkinlaisiin seurauksiin. Tai sitten asennoidut, että ne viimeset 2 viikkoa on vähän rankemmat, kun opiskelet ja teet töitä, kyllä siitäkin selviää, eikä se maata vielä kaada kirjoitusten suhteen.

      • Anonyymi

        hi cmoon. Ensi kevään 2022 kirjoituksiin on 9 kuukautta aikaa. 2 extraviikkoa työtä kesällä ei voi mitenkään tuhota kirjoituksia, Joka päivä kun käy töissä niin silti jää tuntitolkulla päivittäistä lukuaikaa. Tuskinpa kommentoivat ihmiset katkeria ovat. Ihmettelevät vain aloittajan ajatusmallia. Siinä on vaikeata pysyä mukana. Kelkka menee niin lujaa. Anyway. Työnantajalle tuskin kannattaa tarinoida että ei jää valmistautumisaikaa 9 kk päässä häämöttäviin ylioppilaskirjoituksiin jos joutuu nyt 2 vko pidempään olemaan kesätöissä. Etenkin kun kertoo keväällä kirjoittavansa vain yhden aineen. Jos on pakko lopettaa työsuhde pikapikaa niin jotain muuta meriselitystä kehiin. Kertoo mieluummin tarinan Sydneyssä asuvasta Charlotte mummosta jolla on kasvomaskit loppuneet ja täytyisi viedä mummolle 50 kpl pakkaus suu-nenäsuojaimia. Parempi kuin ei selitä mitään. Vapaa maa tämä on. Menestystä kuitenkin aloittajalle, https://www.youtube.com/watch?v=IjUGSI9exVk


    • Anonyymi

      Tähän on menty. Koulutusuudistukset lyövät niin paljon paineita nuorille. Kaikesta nappisuoritus tai tulevaisuus menetetty. Tsemppiä ap:lle.

      • Anonyymi

        Nuorilla on varmasti, paljon paineita. On myös annettu liian isolla kädellä ja mitään ei tarvitse tehdä rahan eteen tai uusien vaatteiden läppäreiden ja kännyköiden.

        Elämme pullamössöaikaa.

        Työtä ei arvosteta ja ei ymmärretä, miksi työtä ei voi lopettaa noin vain. Pitäisi osata arvioida omaa jaksamista etukäteen. NYT VALEHDELTU työantajalle ja annettu katteetoomia lupauksia. Lisäksi lopetetaan mahdollisesti kesken, mitä tuottaa kuluja ja lisätyötä muille ihmisille. TÄYSIN VASTUUTONTA.

        Toki tämä on nykyajan trendi. Halutaan vapauksia, mutta ei kanneta vastuuta.


    • Anonyymi

      Et sinä kuitenkaan mitään ensi kevään ylioppilaskirjoituksiin lukisi, vaikka et olisi päivääkään töissä. On siis tosi huono perustelu muka lukea yhden aineen kokeeseen, joka on ensi keväänä. Valehtele edes, että luet kolmen aineen kokeeseen täksi syksyksi.

      Joo, sopimus on pidettävä. Vaikka työnantajasi taisi tehdä huonon valinnan, kun otti sinut töihin, vaikka et halunnut.

    • Anonyymi

      Kyllä sä nyt sen pari viikkoa kauemmin selviät. Kannattaa jo nuoresta asti totuttautua siihen että sen mitä lupaa myös pitää.

      Toisaalta, onhan tämä vapaa maa. Voit lopettaa hommat vaikka heti. Ei sua linnaan pistetä, mutta toki voi olla että nimi jää muistiin ja jos seuraava mahdollinen työnantaja kyselee susta, niin et mitään mairittelevia kehuja saa. Valintojen maailma.

    • Anonyymi

      Olet vain töissä et vankilassa vaikka se siltä tuntuu.

      Lopputilin voi ottaa koska vain itse haluaa. Aina voi vedota terveyteen ja se on yksityisasia jota ei tarvitse selitää työnatajalle.
      Pakkotyötä ei voi suomessa teettää eli olet vapaa itse päättämään asioistasi.

    • Anonyymi

      Jos ja kun terveys kärsii työstä on sitä kevennettävä tai määräikaistyösuhde päätettävä.
      Käy lääkärissä joka määrittää työn kevennystä tai mahdollistaa työsuhteen päättymisen mikäli ei keventäminen ole mahdollista.

      Työnataja ei voi määrätä työhön jonka suorittaminen aiheuttaa terveyshaittaa!

      Muista pyytää työpaikan luottamishenkilö mukaan kun neuvottelet työnantajan kanssa kyseisestä asiasta jotta on todistaja !
      Työnantaja ei ole hyväntekijä vaan imee tekijöistä kaiken ja tekee tekijästä kunnon tilin.

      Huom! Paina firman nimi kunnolla mieleen jotta et samaan ansaa astu uudelleen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe