Olen ollut teurastamolla -Jos näkisitte mitä makkara sisältää

Anonyymi

ette ikinä sitä mussuttaisi!!
lähinnä oksentaisitte.

167

1671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sama pätee hampurilaisiin laitettaviin "lihoihin"

      • Anonyymi

        Sama pätee parhaisiin sisäfileisiin.


    • Anonyymi

      Kyllä me tiedetään, mitä siinä on. Inhoan tuhlausta ylitse kaiken. Silloin kun eläin teurastetaan ruuaksi, niin silloin siitä pitää käyttää niin paljon kun voi, myös ne epämukavat osat. Ja mielellään syön makkaraa tietäen ettei ruhoista mene mitään hukkaan. Nam

      • Anonyymi

        Nahka (kamara) on kai sellainen erikoisuus, mitä ei käytetä länsaimaissa makkarassa kuin Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nahka (kamara) on kai sellainen erikoisuus, mitä ei käytetä länsaimaissa makkarassa kuin Suomessa.

        Lihapullat sisältävät kamara jotkut valmisruuat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nahka (kamara) on kai sellainen erikoisuus, mitä ei käytetä länsaimaissa makkarassa kuin Suomessa.

        Ei nahka ole kamaraa vaan se nahan alla oleva rasvakerros.


      • Anonyymi

        Aivan - moni ei tajua, että kysehän raaka-aineiden puhtaudesta, taudittomista kudoksista ; se, että jokin mahalaukku tai suoli näyttää "ällöttävältä" on ihan epäolennaista "estetiikkaa".

        Juuri tuo yllä mainittu teuraseläimen tarkka hyväksikäyttö oli aiheena aikoinaan makkaran valmistukselle; myös halvimmat osat hyödynnetään. Järkevää.

        Mielestäni paras makkara tällä hetkellä on HK:n Sininen JUUSTO-versio, joka on juuri sen takia kalliimpaa, kun halvempaa lihaa on korvattu juustolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nahka ole kamaraa vaan se nahan alla oleva rasvakerros.

        Juu nahka on paljon arvokkaampaa kenkinä ja käsilaukkuina kuin makkaroiden mausteena! 👍🏾


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nahka (kamara) on kai sellainen erikoisuus, mitä ei käytetä länsaimaissa makkarassa kuin Suomessa.

        Kamara on nimenomaan sian nahkaa sitä kyllä on makkarassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nahka ole kamaraa vaan se nahan alla oleva rasvakerros.

        No empä ole koskaan nähnyt nyljettyä sikaa. joten kyllä nahka siellä makkarassa on.

        JK: Entinen teurastaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No empä ole koskaan nähnyt nyljettyä sikaa. joten kyllä nahka siellä makkarassa on.

        JK: Entinen teurastaja

        Sika nyljetään vain silloin kun halutaan siannahkaa Määrättyyn tarkoitukseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No empä ole koskaan nähnyt nyljettyä sikaa. joten kyllä nahka siellä makkarassa on.

        JK: Entinen teurastaja

        Sian nahka otetaan talteen ja se käytetään hyödyksi kengissä, vaatteissa, lompakoissa ja vaikka missä tuotteissa. Kamara on todellakin nahan alla oleva rasvakerros.


      • Anonyymi

        Epämieluisat osat menee koirille. Makkaralihaton sentään lihaa, lopettakaa nirsoilu tai syökää vegeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan - moni ei tajua, että kysehän raaka-aineiden puhtaudesta, taudittomista kudoksista ; se, että jokin mahalaukku tai suoli näyttää "ällöttävältä" on ihan epäolennaista "estetiikkaa".

        Juuri tuo yllä mainittu teuraseläimen tarkka hyväksikäyttö oli aiheena aikoinaan makkaran valmistukselle; myös halvimmat osat hyödynnetään. Järkevää.

        Mielestäni paras makkara tällä hetkellä on HK:n Sininen JUUSTO-versio, joka on juuri sen takia kalliimpaa, kun halvempaa lihaa on korvattu juustolla.

        Niin, niistä puuttuu jänteen palat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sian nahka otetaan talteen ja se käytetään hyödyksi kengissä, vaatteissa, lompakoissa ja vaikka missä tuotteissa. Kamara on todellakin nahan alla oleva rasvakerros.

        Sian nahasta tehdään koirien puruluita , myössaparoista, korvista, sorkista. Ei ihmiset niitä syö😂


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epämieluisat osat menee koirille. Makkaralihaton sentään lihaa, lopettakaa nirsoilu tai syökää vegeä.

        Kaikki mikä liikkuu on syötävää!🥓🐒🐽🐽🐷


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sian nahka otetaan talteen ja se käytetään hyödyksi kengissä, vaatteissa, lompakoissa ja vaikka missä tuotteissa. Kamara on todellakin nahan alla oleva rasvakerros.

        Jos ostat esimerkiksi joulukinkun raakana niin kyllä siinä on nahka eli kamara mukana !!

        Elikkä en ole nähnyt nylettyä sikaa. Nuot mainitsemasi sian nahat ovat peräisin karjusta, eli urospuolisesta siasta. Lihantuotannossa olevat siat eivät ehdi sukukypsiksi, urospuoliset leikataan posrsaina . Oliko vielä jotain epäselvää ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nahka ole kamaraa vaan se nahan alla oleva rasvakerros.

        Kyllä kamara on sian nahkaa jossa rasvakerros mukana. Olen ollut töissä HK:n makkaratehtaan esisekottamolla ja jauhanut tuhansia kiloja sian nahkaa makkaraa varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sian nahasta tehdään koirien puruluita , myössaparoista, korvista, sorkista. Ei ihmiset niitä syö😂

        Kyllä ihmiset syö sian nahkaa. Olen ollut makkaratehtaalla ja jauhanut tuhansia kiloja sian nahkaa ja myös jänteitä jotka siis makkaramassaan lisätään.


    • Anonyymi

      Haju oli miun nenään ilkeä, kun olin makkaratehtaalla viime vuosisadalla.

      • Anonyymi

        Joo teurastmolla töis 70luvulla makkarankuoria lajittelemassa😂! Haju oli aikamoinen!!!. Ryynärit oli silloin Hkl hyvii🤗.


      • Anonyymi

        Rikas oikeisto lainen kommentoi Kontulan vuokra yksiöstä


    • Anonyymi

      No varmaan kypsentämättömänä näyttää pahalta, mutta ethän sinä raakaa kyljystäkään poskeesi pistä, joten...

      • Anonyymi

        Näyttää ja haisee vieläkin pahemmalta, kalman haju. Hyi helvetti!

        Ne teuraskasat ja perkeet saa melkein oksentamaan, teurastamoissa jotenkin samalainen ahdistava henki, kuin Auschwitzin keskitysleirimuseossa, missä on tapettu ja tehty raakuuksia paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää ja haisee vieläkin pahemmalta, kalman haju. Hyi helvetti!

        Ne teuraskasat ja perkeet saa melkein oksentamaan, teurastamoissa jotenkin samalainen ahdistava henki, kuin Auschwitzin keskitysleirimuseossa, missä on tapettu ja tehty raakuuksia paljon.

        Joo tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät kestä raaan lihan tai veren hajua/katsomista. Pyörtyvät heti tai vähintään oksentavat. Ei se maailma ole kaikille tehty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää ja haisee vieläkin pahemmalta, kalman haju. Hyi helvetti!

        Ne teuraskasat ja perkeet saa melkein oksentamaan, teurastamoissa jotenkin samalainen ahdistava henki, kuin Auschwitzin keskitysleirimuseossa, missä on tapettu ja tehty raakuuksia paljon.

        Älä nyt yritä revitellä, kun näkee kyllä, mikä on juttujesi todellinen tarkoitus........:P


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät kestä raaan lihan tai veren hajua/katsomista. Pyörtyvät heti tai vähintään oksentavat. Ei se maailma ole kaikille tehty.

        Sinun maailmassa haisee kalma ja raadot, juu ei ole sellainen kaikille tehty. Läpeensä paha ihminen olet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä nyt yritä revitellä, kun näkee kyllä, mikä on juttujesi todellinen tarkoitus........:P

        Et näköjään kestä rehellisyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää ja haisee vieläkin pahemmalta, kalman haju. Hyi helvetti!

        Ne teuraskasat ja perkeet saa melkein oksentamaan, teurastamoissa jotenkin samalainen ahdistava henki, kuin Auschwitzin keskitysleirimuseossa, missä on tapettu ja tehty raakuuksia paljon.

        HYVÄÄ ON GRILLIMAKKARAT ja nytkin tirisee grillissä. AAMULLA NOSTIN PAKKASESTA HIRVEN SYDÄMEN JA KIELEN, jonka laitan yöksi uuniin hautumaan,namm.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää ja haisee vieläkin pahemmalta, kalman haju. Hyi helvetti!

        Ne teuraskasat ja perkeet saa melkein oksentamaan, teurastamoissa jotenkin samalainen ahdistava henki, kuin Auschwitzin keskitysleirimuseossa, missä on tapettu ja tehty raakuuksia paljon.

        Kyl mun mielestä niitten saksalaisten kannattais jo lopettaa se tappaminen ja raakuuksien tekeminen museoissaan! 👍🏾 :/

        :P


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tiedän paljon ihmisiä, jotka eivät kestä raaan lihan tai veren hajua/katsomista. Pyörtyvät heti tai vähintään oksentavat. Ei se maailma ole kaikille tehty.

        Miten ne voi katsoa ihmisiä ja eläimiä (lähinnä nisäkkäitä) voimatta pahoin koska ihmisetkin on valmistettu raa'asta lihasta!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HYVÄÄ ON GRILLIMAKKARAT ja nytkin tirisee grillissä. AAMULLA NOSTIN PAKKASESTA HIRVEN SYDÄMEN JA KIELEN, jonka laitan yöksi uuniin hautumaan,namm.

        Joo ite tuli kans just huitastuu parit Wilhelmit naamaan eikä ainakaan vielä ole alkanu huimaamaan tai etomaan et olikohan noi slaikkarit jotenki viallisia!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää ja haisee vieläkin pahemmalta, kalman haju. Hyi helvetti!

        Ne teuraskasat ja perkeet saa melkein oksentamaan, teurastamoissa jotenkin samalainen ahdistava henki, kuin Auschwitzin keskitysleirimuseossa, missä on tapettu ja tehty raakuuksia paljon.

        Ne menee minkin ja ketun ruuaksi


    • Anonyymi

      Mutta näkisittepä, mistä lannan, ulosteen, virtsan, rään, syljen, hien, raatojen, jopa ihmisruumiiden ym. sotkemasta maaperästä perunat, porkkanat, mansikat, rukiit, vehnät jne. ottavat ravintonsa ja rakentavat itsensä, ette enää mutustelisi yhtään kasvituotteita.

      • Anonyymi

        Monestikin olen virtsalla ja eläimen lannalla kasvimaata lannoittanut ja syönyt kaiken sadon tyytyväisenä. Joten tietämättömillä luulo, että virtsa ja lanta menevät sellaisenaan kaveihi. HEHE. Kasvit käyttävät näitä mineraalitasolla, kaikki hajut ja bakteerit jää pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monestikin olen virtsalla ja eläimen lannalla kasvimaata lannoittanut ja syönyt kaiken sadon tyytyväisenä. Joten tietämättömillä luulo, että virtsa ja lanta menevät sellaisenaan kaveihi. HEHE. Kasvit käyttävät näitä mineraalitasolla, kaikki hajut ja bakteerit jää pois.

        Joskus on maistunut ihmisperäinmen lannoite liikaa perunassa, mutta en nyt muista lajiketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus on maistunut ihmisperäinmen lannoite liikaa perunassa, mutta en nyt muista lajiketta.

        ...tai siis suurimmalta osin tietysti karjaperäinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...tai siis suurimmalta osin tietysti karjaperäinen.

        Eihän perunaa saa lannoittaa, se kasvaa vähärvinteisessa maassa parhaiten, eikä lannoitteet pilaa makua. Etsipä netistä ohjeet vuoroviljelylle. Pääset sillä alkuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän perunaa saa lannoittaa, se kasvaa vähärvinteisessa maassa parhaiten, eikä lannoitteet pilaa makua. Etsipä netistä ohjeet vuoroviljelylle. Pääset sillä alkuun

        Ai, onko asia noin? Sitten maku ja haju keitettäöessä johtuivat muista syistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän perunaa saa lannoittaa, se kasvaa vähärvinteisessa maassa parhaiten, eikä lannoitteet pilaa makua. Etsipä netistä ohjeet vuoroviljelylle. Pääset sillä alkuun

        Ei perunakaan pyhällä hengellä kasva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai, onko asia noin? Sitten maku ja haju keitettäöessä johtuivat muista syistä.

        Ei, kyllä ainakin hevosenlantaa käytetään perunan kasvatuksessa. Mutta kehotetaan varovaisuuteen sen käytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei perunakaan pyhällä hengellä kasva.

        Ilmeisesti et ymmärrä "vuoroviljey" -käsitettä. No minä selitän. Ensimmäisenä vuonna maa lannoitetaan ja siinä kasvatetaan kaikista eniten ravinteita tarvitsevia lajeja: kurpitsa, tomaatit ja kurkut, kaalit. Toisena vuonna kasvatetaan samassa paikassa porkkana punajuuri, salaatit. Kolmantena kasvukautena perunaa ja papuja, liikaravinteisuus vaikuttaa makuun. Neljäs vuosi on maan lepovuosi.

        Peruna ei tarvitse kasvaakseen paljoa ravinteita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monestikin olen virtsalla ja eläimen lannalla kasvimaata lannoittanut ja syönyt kaiken sadon tyytyväisenä. Joten tietämättömillä luulo, että virtsa ja lanta menevät sellaisenaan kaveihi. HEHE. Kasvit käyttävät näitä mineraalitasolla, kaikki hajut ja bakteerit jää pois.

        Sinä lihapetona söisit mielummin ne kastemadot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, kyllä ainakin hevosenlantaa käytetään perunan kasvatuksessa. Mutta kehotetaan varovaisuuteen sen käytössä.

        Missään ei kasva niin hyvää perunaa kuin puhtaassa ihmisen lannnassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monestikin olen virtsalla ja eläimen lannalla kasvimaata lannoittanut ja syönyt kaiken sadon tyytyväisenä. Joten tietämättömillä luulo, että virtsa ja lanta menevät sellaisenaan kaveihi. HEHE. Kasvit käyttävät näitä mineraalitasolla, kaikki hajut ja bakteerit jää pois.

        Mut makkaranvalmistajat ei käytä liharaaka-ainetta "mineraalitasolla" vaan lapioivat surutta sen kaiken teurastamon lattialle pudonneen ryönän makkarapaljuihinsa? :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän perunaa saa lannoittaa, se kasvaa vähärvinteisessa maassa parhaiten, eikä lannoitteet pilaa makua. Etsipä netistä ohjeet vuoroviljelylle. Pääset sillä alkuun

        Etsipä sinä joku toinen palsta trollailuillesi, aasiantuntia, koska perunaa ei tarvitse vuoroviljellä! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti et ymmärrä "vuoroviljey" -käsitettä. No minä selitän. Ensimmäisenä vuonna maa lannoitetaan ja siinä kasvatetaan kaikista eniten ravinteita tarvitsevia lajeja: kurpitsa, tomaatit ja kurkut, kaalit. Toisena vuonna kasvatetaan samassa paikassa porkkana punajuuri, salaatit. Kolmantena kasvukautena perunaa ja papuja, liikaravinteisuus vaikuttaa makuun. Neljäs vuosi on maan lepovuosi.

        Peruna ei tarvitse kasvaakseen paljoa ravinteita

        Ehkä jossain siirtolapuutarhassa noin, mut kyl ihan ammatikseen maata viljelevät kasvattaa sitä samaa/niitä samoja lajejaan samoilla pelloillaan vuodesta toiseen! 👍🏾 Oon sen verta noita mökkireissun varrella olevia peltoja jo tsekkaillu vuosikausia ja ohan sama kama samoilla pelloilla joka vuosi, ellei sit joku harva kerta jätetty kesannolle.

        (Sokerijuurikkaat toki katos täysin, kiitos EUn!)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missään ei kasva niin hyvää perunaa kuin puhtaassa ihmisen lannnassa.

        Hmmm 🤔
        Miten ihmisen lantaa "puhdistetaan"? :P


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus on maistunut ihmisperäinmen lannoite liikaa perunassa, mutta en nyt muista lajiketta.

        Ei se ole läjikkeesta kiinni vaan kasvualustasta, Ostin kerra keräkaalen joka oli kasteltu viemärivedellä. Kun pistin kattilaan niin voi sitä löyhkää. Meni äkkiä takaisin viemäriin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hmmm 🤔
        Miten ihmisen lantaa "puhdistetaan"? :P

        Virtsaamalla päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etsipä sinä joku toinen palsta trollailuillesi, aasiantuntia, koska perunaa ei tarvitse vuoroviljellä! :)

        Itse asiassa kyllä tarvitsee. Jos samassa paikassa kasvatat perunaa joka vuosi, rupeaa perunaan kertymään kaikenlaisia tauteja ja lopulta koko maa-ala on sellaista ettei siinä voi enää perunaa kasvattaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa kyllä tarvitsee. Jos samassa paikassa kasvatat perunaa joka vuosi, rupeaa perunaan kertymään kaikenlaisia tauteja ja lopulta koko maa-ala on sellaista ettei siinä voi enää perunaa kasvattaa

        Niin siellä muumilaaksossa siis sellai pikkujuttu kun TALVI tossa satokausien välissä ei puhdista pöpöjä maaperästä? :)

        Hiekkis 🍼


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa kyllä tarvitsee. Jos samassa paikassa kasvatat perunaa joka vuosi, rupeaa perunaan kertymään kaikenlaisia tauteja ja lopulta koko maa-ala on sellaista ettei siinä voi enää perunaa kasvattaa

        Uusi siemen joka neljäs-tai viidesvuosi , maa on ja pysyy,toki välivuosi vaikka herneelle, tai puolet ja pulet kierrätys, mutta maa on ja pysyy. Terveisin maalaisjärjen omaava TOLKUNMIÄS.


    • Anonyymi

      Makkara erittäin hyvää laitetaan mausteita riittävästi

      • Anonyymi

        Joopa joo nitriittiä jotta väri säilyy, kuka nyt harmaata mössöä syö . sellaistahan makkara olisi ilman väriaineita . Sian kamarastakin ( nahasta ) saa kauniimpaa värjäämällä !!


    • Anonyymi

      Joskus ollut jauhelihapihvit rustoja jänteitä

      • Anonyymi

        Monestikin ollut


      • Anonyymi

        no mitäs sitten ei ole myrkkyä. kanankoivet on täynnä jänteitä ja rustoja varsinkin sen paketin ohjeella, johon pitää aikaa lisätä tupla päälle sitten on syötöäviä.


      • Anonyymi

        No eihä niissä muuta olekaan kaikki loputhan niihin jauhetaan :


    • Anonyymi

      Jos laadukasta lihaa laittaa hinta pomppaa

      • Anonyymi

        kuten kuuluukin.


    • Anonyymi

      Maajussit pyrkivät vain rikastumaan ihmisten nälän kustannuksella.
      .Ostin kaupasta ruisleivän, joka maksoi 3:90. Aikaa meni leivän nappaamiseen alle 10 sekunttia.
      Ei ole kapitalistin ahneudella rajaa.

      Kävelin kassan ohi maksamatta, sillä ruoka kuuluu ihmisen perusoikeuksiin, eikä ihmisen nälän kustannuksella saa kukaan rikastua.
      SDP:n olisi pitänyt vaatia ateriointi myös sotepakettiin.

      • Anonyymi

        VALETTA!! päinvastoin maajussit köyhtyy kun ruuan hintaa lasketaan jatkuvasti. Tuet eivät riitä mitenkään kunnolla elämiseen. Lisäksi maajusseilla ei ole mitään vaikutusta leipien ja lihonjen myyntihintojen määrittämiseen, sen tekevät niitä valmistavat yritykset jotka myyvät näitä tuotteita kaupoille kalliilla hinnoilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VALETTA!! päinvastoin maajussit köyhtyy kun ruuan hintaa lasketaan jatkuvasti. Tuet eivät riitä mitenkään kunnolla elämiseen. Lisäksi maajusseilla ei ole mitään vaikutusta leipien ja lihonjen myyntihintojen määrittämiseen, sen tekevät niitä valmistavat yritykset jotka myyvät näitä tuotteita kaupoille kalliilla hinnoilla

        Eihän maajussille ole väliä mitä viljasta saa kun HEHTAARIA kohti saa riittävästi avustuksia. Pellon ei ole tarkoitus tuottaa viljaa vaan tukiaisia. Siksi pelto maksaa vaikka kaikki maajussit ulisee miten kauheasti tappiota tulee. Kuka uskoo että maajussi maksaa sentin puolikasta pellosta, joka tuottaa vain lisää tappiota?


    • Anonyymi

      Kananmunat maistuvat kalalle koska niitä ruokitaan silakkarehulla mutta kalahan sisältää terveellisiä omegarasvoja jotka pitävät sytämen kunnossa.🍚🍳

      • Anonyymi

        Tuotantoeläimille ei saisi syöttää toisia eläimiä. Lopulta voi käydä huonosti, niinkuin briteissä hullunlehmätauti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuotantoeläimille ei saisi syöttää toisia eläimiä. Lopulta voi käydä huonosti, niinkuin briteissä hullunlehmätauti.

        Eikös ihminenkin ole eläin joten miksi ihmisille sit saa syöttää toisia eläimiä, ja ettenkö sanois melkosen laajalla skaalalla, että siitä on aiheutunut kovinkaan kummoisia epidemioita!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös ihminenkin ole eläin joten miksi ihmisille sit saa syöttää toisia eläimiä, ja ettenkö sanois melkosen laajalla skaalalla, että siitä on aiheutunut kovinkaan kummoisia epidemioita!?

        Ihminen ei tietääkseni ole tuotantoeläin, jota teurastetaan muille eläimille syötäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei tietääkseni ole tuotantoeläin, jota teurastetaan muille eläimille syötäväksi.

        Et taida olla penaalin terävin kynä.


    • Anonyymi

      Olen ollut teurastamolla ja makkaratehtaallakin. Makeisten syömisen lopetin makeistehtaalla oltuani, mutta lihajalosteita napostelen yhä hyvällä ruokahalulla.

      • Anonyymi

        Itsekin syön makeisista vain suklaata, en niin välitä hedelmäkarkeista jossa enemmän liivatteita


      • Anonyymi

        Teurastamolla työskentelevän pitää olla psykopaatti, epäilemättä sellaiset syö makkaroitakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teurastamolla työskentelevän pitää olla psykopaatti, epäilemättä sellaiset syö makkaroitakin.

        Mä taas väitän et vain psykopaatti voi väittää teurastamolla työskentelevää psykopaatiksi, koska kyseinen luunie aivan selvästi pitää eläimiä ja ihmisiä samanarvoisina, tai täysin arvottomina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä taas väitän et vain psykopaatti voi väittää teurastamolla työskentelevää psykopaatiksi, koska kyseinen luunie aivan selvästi pitää eläimiä ja ihmisiä samanarvoisina, tai täysin arvottomina.

        Kukaan normaali ihminen ei pysty tappamaan päivästä toiseen, tai kuljettamaan eläimiä tapettavaksi tuhansittain. Sellaisen ihmisen on pakko olla psykopaatti, jollakin tavalla sairas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan normaali ihminen ei pysty tappamaan päivästä toiseen, tai kuljettamaan eläimiä tapettavaksi tuhansittain. Sellaisen ihmisen on pakko olla psykopaatti, jollakin tavalla sairas.

        Kyllä vain se on työtä siinä missä ihmisten kiusaaminen papereita pyörittämällä !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain se on työtä siinä missä ihmisten kiusaaminen papereita pyörittämällä !!

        Sanoo psykopaatti.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoo psykopaatti.......

        Kumpikohan on pahempi psykopaatti sekö joka tekee ihmisille ruokaa vai sekö joka kiusaa ihmisisiä jonnijoutavalla paperin pyörittämisellä ?????????????


    • Anonyymi

      Olen nähnyt muutaman kerran miten huolimattoman teurastajan pallit ovat leikkautuneet makkaramassaan. Nykyään syönkin vain saksalaista laatumakkaraa. jota saa Lidlistä.

      • Anonyymi

        Eli saksalaisilla siis ei ole palleja?

        Jaahas!

        *Kirjoittaa ylös*


    • Anonyymi

      Googleen kuvahakuun meat rendering niin selviää nopeasti mm. Lidlin makkaran "lihojen" alkuperä

    • Anonyymi

      Kävin aikoinaan minäkin teurastamolla. Teurastamo oli uusi ja pääsin sinne avajaisiin erään lihantuottajan siivellä. Siisti paikka eikä yhtään "sikavainaata" siellä vielä ollut tullut. Pihalla oli tarjolla grillimakkaroita joita sai syödä niin paljon kun jaksoi tai ilkesi, paljon söin ja hyvää oli.

    • Anonyymi

      Mä olen käynyt siellä stadin teurastamolla. Siis siellä sörkän hipsteri-mekassa. Siellä oli sitten kaiketi enimmäkseen vegaani-makkaraa.

      Mitä taas tulee teolliseen ruokaan. Tai ruokaan yleensä. Tieto lisää tuskaa.

      • Anonyymi

        No alkuun voi tietysti olla järkytys kuulla mistä ruoka oikeasti tulee, mutta kun ajatukseen tottuu ja sen kanssa onnistuu elämään, niin ruhostakin valmistettu makkara maistuu mitä mainioimmalta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No alkuun voi tietysti olla järkytys kuulla mistä ruoka oikeasti tulee, mutta kun ajatukseen tottuu ja sen kanssa onnistuu elämään, niin ruhostakin valmistettu makkara maistuu mitä mainioimmalta

        Tiedettiin aikonaan ihan ruuan nimikin kun syksyllä piti lehmä hätäteurastaa laitumelle kun oli syönyt jäistä ruohoa, en tosin muista enää tuota nimeä kun tuosta on aikaa jo yli 50 vuotta. Maitokärryllä kuskailin lihoja pakastimeen ja naapureidenkin pakastimiin. Halkaisukirveellä piti lihat pillkkoa pölkyllä kun muuta sopivaa työkalua ei ollut. Sitä sitten syötiin koko seuraava talvi, naapuritkin söi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedettiin aikonaan ihan ruuan nimikin kun syksyllä piti lehmä hätäteurastaa laitumelle kun oli syönyt jäistä ruohoa, en tosin muista enää tuota nimeä kun tuosta on aikaa jo yli 50 vuotta. Maitokärryllä kuskailin lihoja pakastimeen ja naapureidenkin pakastimiin. Halkaisukirveellä piti lihat pillkkoa pölkyllä kun muuta sopivaa työkalua ei ollut. Sitä sitten syötiin koko seuraava talvi, naapuritkin söi.

        Makkaratehtaalla on hieman eri meininki, helvetinmoinen kasa suolia mihin makkarat puristetaan näyttää ja haisee aivan kammottavan oksettavalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No alkuun voi tietysti olla järkytys kuulla mistä ruoka oikeasti tulee, mutta kun ajatukseen tottuu ja sen kanssa onnistuu elämään, niin ruhostakin valmistettu makkara maistuu mitä mainioimmalta

        Juu sekin on ihan helvetin etovan näköistä völää se raakaöljy pulputessaan sieltä öljylähteestä, mistä se sun kädessäsi oleva ja parhaimmillas pällistelemäsi älyhärpäke tai tietokone taimikälie on enimmäkseen tehty että *yök* soikoon ja en koske enää ikinä *yhyy byhyy*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu sekin on ihan helvetin etovan näköistä völää se raakaöljy pulputessaan sieltä öljylähteestä, mistä se sun kädessäsi oleva ja parhaimmillas pällistelemäsi älyhärpäke tai tietokone taimikälie on enimmäkseen tehty että *yök* soikoon ja en koske enää ikinä *yhyy byhyy*

        Olet hullu psykopaatti jutuistasi päätellen, et normaali ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet hullu psykopaatti jutuistasi päätellen, et normaali ihminen.

        Mutta aloittaja ei, koska: #Eriasia? :)

        No voi voi! :) Ahistaako?


    • Anonyymi

      Ennen vanhaan ajettiin ulkohuussin aluset pellolle, johon kylvettiin ruissiementä.
      Muistan, kun oli oraalla, erottautui se alue tummempana, kun oli tymäkkä kasvualusta.
      Siitä ei ole tietoa, vaikuttaako jyvän makuun.

      • Anonyymi

        Kyllä taitaa vielä tänäkin päivänä aika moni mökkiläinen kasvattaa kurpitsansa kompostin päällä. Kompostin johon huussi on aikaisemmin keväällä tyhjennetty. Ja se on muuten paras tapa saada komea iso kurpitsa kasvamaan.


    • Anonyymi

      Makkara on hyvää. Paketti kaupalla menee, piiperölle tiedoksi 😂

    • Anonyymi

      Eihän sillä ole mitään väliä mistä on tehty, pääasia että maistuu hyvältä

      • Anonyymi

        Totta! 👍


      • Anonyymi

        Kuinkahan moni ituhippi prinsessa heittäs laatat kun näkis missä *askasammioissa tofua kokkaillaan? :P :D


    • Anonyymi

      Ruoka on jotenkin yliarvostettua. Kaikki ruoka on tulevaa paskaa 😆

      • Anonyymi

        Joo ja siitä paskantamisestakin tulee lasku kun paskakaivon tyhjentäjä käy.


      • Anonyymi

        ... ja juoma tulevaa kusta! 👍🏾

        Otetaas sille! :P

        *Pissis!* ... eiku ... *Kippis!*


    • Anonyymi

      Hyi en voi syödä kieltä, kun se on toisen suussa ollutta!
      Kananmunat sen sijaan maistuu oikein hyvin!

      • Anonyymi

        karjanlanta on kunnon vihannesviljelyn perusta. Ihmisen kasvattama karja ja kasvit on oikea yhdistelmä


      • Anonyymi

        joo kana pascantaa munat ne on puhtaita. ja vielä kuori päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo kana pascantaa munat ne on puhtaita. ja vielä kuori päällä.

        Niinku se paska on siellä kuorien sisäpuolella! 👍🏾


    • Anonyymi

      Kiitos kommentista! Niin minäkin. Lähinnä kyllä keskittyisin eläinten hyvään kohteluun niiden viime metreillä. Kyllä siellä siitä pidetään huolta, että raaka-aineet ovat hyviä ja hygieenisesti valmistettuja. Käytettiin ennen vanhaankin kaikki ruhon osat hyväksi, sorkkia myöden. Se ei ollenkaan ole se pääpointti. Kaikkein tärkeintä on eläinten asianmukainen kohtelu. Suurimmassa osassa suomalaisia teurastamoja tämä hoidetaan hyvin. Ihmiset ovat siellä ammattilaisia ja he pitävät eläimistä. He muistavat joka hetki, että niin kauan kuin niissä henki on, ne ovat elollisia olentoja, joille ei saa aiheuttaa kärsimyksiä edes teurastamossa. Itse teurastustoimenpide ammattilaisen tekemänä on hyvin pikainen ja kivuton. Eli ainoa kärsimys eläimille oikein toimittuna tulee siitä, että ne joutuvat uuteen paikkaan vieraiden ihmisten ja eläinten lähelle. Siitä aiheutuu tietysti hieman stressiä ja pelkojakin. Oikein tomittuna tämäkin puoli saadaan pidettyä hallinnassa. Suomessa teurastamoissa on eläinlääkärit tarkastajina lähes jatkuvasti, joten heidän on valvottava, että toimitaan oikein. Täytyy muistaa esimerkiksi, että peuralla, joka joutuu susilauman kaatamaksi, on varmasti paljon enemmän fyysistä kipua ennen kuolemaansa kuin oikein toimittuna teurastamon linjalla. Hyvää kesää!

      • Anonyymi

        Paitsi halal-teurastamoissa eläinlääkärin korvaa korkeasti oppinut imaami!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi halal-teurastamoissa eläinlääkärin korvaa korkeasti oppinut imaami!

        ... ja sivistyneen maailman pakollisen työmaaradion Radio Suomi-popin kiduttamalla tapettujen lampaiden kuolonkorina näiden tukehtuessa omaan vereensä! :) 👍🏾

        Maahanmuutto on rikkaus! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... ja sivistyneen maailman pakollisen työmaaradion Radio Suomi-popin kiduttamalla tapettujen lampaiden kuolonkorina näiden tukehtuessa omaan vereensä! :) 👍🏾

        Maahanmuutto on rikkaus! :)

        Pitihän se - VITUN NATSI - saada maahanmuuttokin sotkettua keskusteluun!


      • Anonyymi

        Olet kuin Mengele, sen mielestä kaikki hoidettiin siististi. Todellisuudessa vain hullu voi suoltaa tuollaista tekstiä


    • Anonyymi

      Typerää mussutusta koko tämä ketju, hankkikaa elämä

      • Anonyymi

        se on ketjun lopuusa, lue vaan sinäkin !


    • Anonyymi

      Mitään ihmisen jätöstä ei viljelymaahan saa suomessa laittaa ilman välivuosia.

      pkoreassa on toisin ja siellä on ihmisen sisukset matoja täynnä. näin kertoi kuvien kanssa se jok apääsi pakenemaan ja ammuttiin monta reikää mahaa pitkin.

    • Anonyymi

      mutta viherpunakoitten olisi oikeasti terveellistä ottaa selvää paljonko siinä leivän hinnassa on tuottajan osuus!

      te ette usko kuinka pieni se on, muutam a kymmenen senttiä.

      • Anonyymi

        Kuka on "leivän tuottaja"?
        Maanviljelijä joka tekee viljan jauhoihin, hiiva-firma, vai lopukta leipomo? Ja jos toi viimeksimainittu, niin kunkahan monta tuhatta leipää pienikin leipomo tekee joka päivä? :)

        10 senttiä kertaa monta tuhatta = ?


    • En montaa kertaa vuodessa makkaraa syö, mutta minusta parasta ovat musta- ja ryynimakkara, jotka ilmeisesti ovat juuri sitä kaikkea muuta kuin "kunnon lihaa". Mutta hyvää on - harvoin nautittuna. Miksi ruhon parhaita osia kannattaisikaan syödä makkarana?

      Kun eläin tapetaan, niin on oikein siitä hyödynnetään mahdollisimman tarkkaan kaikki. Esimerkiksi kieli on yksi aliarvostettu herkku. Grillattuna erinomaista. Munuaiset on hieman haastava (lue: vastenmielinen) valmistettava, mutta oikein laitettuna siitäkin saa hyvää.

    • Anonyymi

      En mä ainakaan vielä ole joutunut hautaan vaikka sitä makkaraa on tullut elämän aikana tullut syötyä ja ei ihan vahää.
      Hautaan täältä tulee lähtö joka tapauksessa syö tai juo miten tahansa.

    • Anonyymi

      Ei alottaja taida tietää mitä paskaa joissakin ulkomailla syödään,Se mitä suomalainen makkara sisältää on suorastaan herkkua.

      • Anonyymi

        Jep! :/

        "Tarjoilija! Kärpäskeitossani on torakka!?"
        "Juu kokkimme sai tilattua juuri erän tuoreita torakoita ja päätti ilahduttaa asiakkaitamme ilmaisella torakalla :) "
        "Ahaa! Muistakaa kiittää kokkia puolestamme!"
        "Muistan toki. Saako olla muuta? Bon appetit!"


    • Anonyymi

      Minäkin oon ollu paskalla!
      Jos näkisitte mitä kaikkea kakka sisältää niin ette enää IKINÄ koskisikaan vihanneksiin jotka kasvavat siinä!! 🤮

      • Anonyymi

        Huh huh täys torvi ihan sama kasvattettiin paskalla tai lannotteilla aineet ovat samoja !!


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Muistan kuinka aina syksyisin sian teurastuksen jälkeen tehtiin siansuolimakkaraa ja sianpääsylttyä. Eivät ne siinä tekovaiheessa erityisen kutsuvilta vaikuttaneet.

      • Anonyymi

        No se on erikseen nää nykyajan pumpulissa kasvaneet isin pikku prinsessat jotka pyörtyy siitä ku halkasee tomaatin!? :/ :D


      • Anonyymi

        Minäkin olen maalla syntynyt, ja kyllä silloin teuraseläimestä käytettiin tarkkaan kaikki osat.
        Lihat, veret, sisäelimet, sisälmykset, jotka ei ruoaksi kelvanneet, käytettiin saippuan tekoon.
        Muistan, kun äiti suuressa padassa keitteli eläinten suolia lipeäkiven kanssa, siitä saatiin saippuaa peseytymiseen, ei silloin mitään "kauneussaippuoita" tunnettu.


    • Anonyymi

      Tukholma haittamuuttajien kera on pahempaa kuin mikään teurastamo.

    • Anonyymi

      Syönkin jauhomakkaraa ja sitäkin toooosi harvoin

    • Anonyymi

      Kyllä se varmaan ois ollut paljon helpompaa kun ei ois koskaan tänne syntynytkään.

      • Anonyymi

        Samaa olen pohdiskellut itsekin...


      • Anonyymi

        Se on kuitenki kans suht helppoo kun syö mistä sattuu tykkäämään eikä murehdi et joka kerta kun ostat vaikkapa maapähkinäpussin et aijai ja voi voi kuinkahan monen oravan viikon muonat tulikaan juuri "vohkittua"? :)


    • Anonyymi

      Kejuata häipynyt monta kommenttia silti 0 poistettua hienoa sensuuri !!

      • Anonyymi

        Kommarikoodari vissiin kun "osaa" laskea!? :D

        "Ööö var allKomm - poisKomm allKomm * poisKomm ... Eivituemmiosaa var poisKomm = 0!"


    • Anonyymi

      Kattelin kun sikoja tapettiin. Kiljuivat hirveedti tiesivät jo ennalta. Sika kiskastiin pöydälle ja veitsellä kurkku auki. Hetken sika siinä täris ja sit se oli ohi.

      • Anonyymi

        Kyllä sika ennen tuota sai tukevan sähköiskun joka vei tajunnan !!


    • Anonyymi

      Kävin Kouvolassa Karjakunnalla vuonna -67. Tämän jälkeen makkarat oikein alkoivat maistumaan, erittäin siisti ja hyvin hoidettu lihanjalostamo. Nykyinen vegaanikin alkaisi lihansyöjäksi jo vierailisi vastaavassa paikassa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On Usassa, Kamala muttei kamara.

      • Anonyymi

        kamala kamara! Heh! Kaunis suomen kieli taipuu kansainvälisissäkin jutuissa moneksi! :)


    • Anonyymi

      Jos epäilet grillimakkaran laatua, niin työnnä se suoraan peräsuoleen, niin eipähän rasita vatsaa ja muuta suolistoa.

    • Anonyymi

      Mää olin yli kolmekymmentä vuotta töissä postissa. V.tun ihme sisäänpäin itseensä kääntynyttä porukkaa siellä. Jos jostain ajankohtaisesta asiasta yritti puhua niin porukka meni entistä mykämmäksi. Katsokaas se oli sitä matalaa broviilia.

      • Anonyymi

        Suomessa työelämä on muutenkin vinoutunutta. Mihinkään ei oteta kantaa, ollaan fiksuja ja suvaitsevaisia, pinnan alla kuitenkin kytee koko ajan. Ja työpaikkakiusaamista paljon.

        Joku italialainen tyyli, missä raivotaan ja lepytään, voisi olla terapeuttista. Potkut tulisi, jos muutat käytöstäsi täällä onnellisten ihmisten maassa.


    • Anonyymi

      Pysytäämpäs teurastus asiassa ja niitten makkaroissa. Aina on kyllä muutenkin ollut ihan julkisessa tiedossa, etteivät postilaiset saa muijjiltaan pillua, kuin vain jouluna ja juhannuksena. Varmaan taas vuoden toinen herkkuhetki meneillään silläkin ammattikunnalla?

      • Anonyymi

        Meillä oli kyllä vielä postissa 70-80 ja 90-luvulla ihan uskomattomia tyyppejä. Siinä sai moni kotirouva kyytiä kun Kusti polki. Nykyisinhän ne kustit panevat luultavammin vain samaasukupuolta olevia tai muuten ovat poikkeavan sukupuolisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä oli kyllä vielä postissa 70-80 ja 90-luvulla ihan uskomattomia tyyppejä. Siinä sai moni kotirouva kyytiä kun Kusti polki. Nykyisinhän ne kustit panevat luultavammin vain samaasukupuolta olevia tai muuten ovat poikkeavan sukupuolisia?

        No joo. Pari kunnon persoonaa siellä oli läpi noittenkin vuosikymmenten. Nykyisistä persoonista en tiedä kun otin loparit siitä sirkuksesta jo vuonna 1999.


    • Anonyymi

      Äläsviitsi sinäkin nyt, joku täällä vinkunut, että koirat syö lihaa. Ja sinulle ei kelpaa edes makkaroiden laatuliha. Mites koirista vinkujalle sitten käy syötäväksi se koirille tarkoitettu jänne, nahka, suonet🤣

    • Anonyymi

      Höpö höpö nähty paljon ällömpääkin. Liha on hyvää😁

    • Anonyymi

      Ilot on poissa, kun tehdään toimivasta järjestelmästä liikelaitos.

    • Anonyymi

      Nää kurjat nykyään kiittää vain kurjistajiaan jos vain saavat pitää entistä enemmän tehtävää tuovan työpaikkansa.

      • Anonyymi

        No somalit pääsee nyt sitten hetken vähän helpommalla . Ovat niinkuin varuilla paikkaamassa työn uuvuttamaa hermoromahduksen saanutta Suomi duunaria. Upea työvoimavarasto on olemassa laiskoille. Uuraat maahanmuuttaneet ilman henkilöllisyyttä jotka eivät työtä kaihda. Nukkuvat vaikka sen vieressä.


    • Anonyymi

      Ajat nyt vaan nykyään ovat tälläisiä. Harva muistaa enään mitään yheskytlukua. Saati sitten aijempia vuosikymmeniä. En kiellä. Mukava on kyllä haikailla menneitä.

      • Anonyymi

        Samoin. Mikään ei ole haikeempaa kuin muistella vaikka tyttöä joka oli rakkain nuoruudessa rippikoululeirillä vuosina jolloin kahdenkymmenenkilometrin päästä piti taival kahteen kertaan päivässä hänen kanssa polkupyöräillen taivaltaa. Oli kyllä nuoruuden ruusuinta aikaa. Niin ja sitten siitä tytöstä olekkaan kuullut enään mitään. Menin naimisiin aika sievän tyttösen kanssa ja tyttärestäni tuli taidemaalari.


    • Anonyymi

      Älkää vaan hyvät ihmiset menkö duuniin veeärrälle. Täysin täynnä sukuja jotka ovat leipänsä sieltä iät ja ajat itselleen noukkineet. Jos et ennenmuinon osannut soittaa käyrätorvea niin eivät nämä veeärräläiset hyväksyneet sinua torvi joukkoihinsa.

      • Anonyymi

        Siellä jos missä rehoittaa sosiaalidemokratia ja NEPOTISMI, kysy vaikka Lauri Ihalaiselta, tuon kuppikunnan luojalta ja ennenkaikkea suojelijalta.,terveisin tarkkanäköinen tolkunmiäs.


    • Anonyymi

      Järkyttävä ketju liha-alan ammattilaiselle moni tietävinään eikä todellisuudessa tiedä yhtään mitään .

      • Anonyymi

        Ei sitä makkaraa tietääkseni teurastamolla tehdä. "Olen ollut teurastamolla töissä". Kaikki lihatuotteet on muuten helvetin hyviä. Terveisin A-luokan lihansyöjä ja Suomalainen TOLKUNMIÄS.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä makkaraa tietääkseni teurastamolla tehdä. "Olen ollut teurastamolla töissä". Kaikki lihatuotteet on muuten helvetin hyviä. Terveisin A-luokan lihansyöjä ja Suomalainen TOLKUNMIÄS.

        Psykopaatti, murhaaja ja paha ihminen olet, palkaksi saat suolistosyövän ja tukkeutuneet verisuonet, sitten matkasi helvettiin alkaa.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykopaatti, murhaaja ja paha ihminen olet, palkaksi saat suolistosyövän ja tukkeutuneet verisuonet, sitten matkasi helvettiin alkaa.......

        Helvetti on yhtä todellista kuin se että ituhipit elää ikuisesti!


    • Anonyymi

      Parasta makkaraa oli Wahlroosin makkaratehtaan Kotkassa valmistama katajansavumeetwursti. Sitä sai vielä 80-luvulla kunnes tehdas myytiin Turkuun, Suomen peräsuoleen. Sen jälkeen onkin ollut paskaista alamäkeä kunnes Lidl toi oikeat salamimakkarat suomeen.

    • Anonyymi

      Suomalainen salamimakkara ei edes ole aitoa ilmakuivattua salamia. Ihan sama juttu, kun sima on monesti ihan muuten kuin käymisteitse tehty. Suomalainen elintarviketeollisuus on sellaista kuraa ettei paljoa viitsi ostaa muuta kuin joiltain pienvalmistajilta.

    • Anonyymi

      Nössö. Puhdasta ja siistiä siellä on.
      Olen esim ravintolassa tilannut grillattua mahalaukkua ja hyvää oli.

    • Anonyymi

      Itse tiedän mitä kananugeteissa on ja hyvillä mielin syön silti.

      Kokkikoulun jauhelihassa kerran lehmän silmä.

      Liha on lihaa :D

      • Anonyymi

        Ei silmä o lihaa!:P :D


    • Anonyymi

      Parasta on kuitenkin musta makkara luonnonsuolessa.

    • Anonyymi

      Maksimi on 75 grammaa lihaa päivässä ja parasta olla kokonaan ilman.

    • Anonyymi

      Luonnonsuoleen tehdään hyvät makkarat - Suomessa et saa hyvää makkaraa.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      85
      7515
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      96
      5424
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      262
      4683
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      48
      4582
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      64
      3312
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2728
    7. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2378
    8. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      51
      2372
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2352
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2214
    Aihe