Juoruilut ja juoruihin suhtautuminen

Muodostatteko käsityksenne jostakin henkilöstä sillä perusteella, mitä hänestä juoruillaan? -Tähän sanon, että minä en ota mitään juoruiluja tosissaan. Vaan muodostan käsitykseni jostain henkilöstä sillä perusteella, mitä olen kyseisen henkilön kanssa keskustellut. Siis mahdolliset juorut voi jättää omaan arvoonsa. No, ehkä juoruilijalla on tarkoitus nolata juoruilun kohteeksi valitsemansa ihminen, mutta... usein käy niin, että juoruilija onnistuukin nolaamaan itsensä.

28

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Valhetta toistettaessa tarpeeksi monta kertaa se muuttuu todeksi."

      Vaikka kuka muuta väittäisi, niin kyllä järjestäytyneen trollikoneiston esim. julkisuuden henkilöön kohdistama paskamyrsky vaikuttaa tämän suosioon ja maineeseen.

      Kuten mainostaminenkin, niin juoruaminen vaikuttaa, tunnusti tai tunnisti kohdeyleisö sitä tahi ei.

      • Anonyymi

        Kyllä ja ei, riippuu paljon paskamyrskyn laadusta ja aiheesta. Tietysti myös ihmisistä itsestään.

        Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa tositeeveejulkkisten tekemiset ja edesottamukset. Kerran tein poikkeuksen, kun palstallakin parjattiin niin sitä yhtä miestä (no en nyt muista kuka, mutta vaimokin hänellä on..). Oli sanonut jotain anteeksiantamatonta ja naisia loukkaavaa. Sitten kun luin ja perehdyin niin en edes minä tasa-arvovastaavana löytänyt kyseisestä tapahtumakokonaisuudesta mitään kovin kummallista ja naisvastaista. Sekavia kirjoituksia asiasta sitäkin enemmän ja nettilehdistön tasotonta meininkiä.

        Huono julkisuus on usein käännettävissä positiiviseksi. On myös muistettava, että monet ihmiset kuten minäkin viis veisaa ilkeistä, panettelevista ja/tai sensaatiohakuisista juoruista, vaikka ne pitäisivät täysin paikkaansa.

        - Sheena


    • Anonyymi

      Joillakin pikkupaikkakunnilla on toisinaan ollut ongelma: Uusi opettaja on tullut paikkakunnalle, ja sitten joku paikkakuntalainen on saanut päähänpiston, että alkaa keksimään uudesta opettajasta kaikenlaisia tarinoita, joissa ei ole mitään todellista tietoa, vaan täyttä soopaa.

      • Anonyymi

        Kamalaa. Jotenkin tuntuu, että ne jotka uskovat mustamaalaamiaeen, haluavat uskoa siihen samoista syistä, mitä itse mustamaalaajalla on👎

        Huvitellaan sillä tavalla toisen kohtalolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamalaa. Jotenkin tuntuu, että ne jotka uskovat mustamaalaamiaeen, haluavat uskoa siihen samoista syistä, mitä itse mustamaalaajalla on👎

        Huvitellaan sillä tavalla toisen kohtalolla.

        Sellaisella "kohtalolla", jota ei ole olemassakaan, vaan on jonkun suppeassa maailmassa elävän tyypin keksimä mielikuvitusjuttu.


    • Anonyymi

      En todellakaan muodosta. Muodostan ihmisestä käsityksen vain pitkällisen tutustumisen ja havainnoinnin seurauksena.

      Sittenkin pitäydyn mieluummin antamasta mitään tuomiota, elkei kyseinen henkilö ulota tekojaan minun elämääni liian konkreettisesti.

    • Anonyymi

      Muodosta käsite ihmimestä kuin mustanaamiosta?

    • Anonyymi

      Mustamaalaus on yksi kiusaamisen ja väkivallan muoto. Juorut ovat monesti näitä lentäviä maalauksia.

    • Anonyymi

      Ovatko kaikki nuoret naiset mukavia minua kohtaan?

    • Anonyymi

      Henkilöön josta juoruillaan suhtaudutaan jostainsyystä katkerasti tai ollaan kateellisia, joten juoruilija nolaa lopulta vain itsensä.
      Jos olen tutustunut henkilöön josta on juoruiltu tai häntä on mustamaalattu, toteaa melko pian juorut potaskaksi ja huomaa äkkiä miksi henkilöstä ollaan mahdollisesti katkeria.
      Itseasiassa mitä enemmän pahansuopaa juorua sitä tutustumisempi arvoinen hän olisi.

    • Anonyymi

      Hienoja yleviä kommentteja.
      Ei tainnut yhtään vastausta tulla palstan enemmistöltä, juorusediltä jotka raatelevat kuola valuen näitten ns. "julkkisten" edesottamuksia ja kyttäävät mistä saisi puheenaihetta ja sensaatiota revittyä?
      Ja ei, ei ole mikään puolustus että itse asettuvat valokeilaan. Se ei oikeuta ketään solvaamaan ja nimittelemään yhtään ketään. Jos jotain arvosteltavaa on, voi sanoa että MINUN mielestäni ja oma kantani tähän on, eikä hyökätä myrkkykuola valuen ihmisen kimppuun saadakseen nautinnollisesti repiä toisen kappaleiksi. Se kertoo ihmisestä itsestään todella paljon. Eikä mitään imartelevaa.
      Huvittavaa muuten että ne on aina naiset jotka juoruilee, ja kuitenkin näistä nimettöminä suutaan pieksävistä 99% enemmistö on miehiä!
      Katkeruus? Kateus? Osattomuus? Naisettomuus?

    • Anonyymi

      Oletan, että juoruilijat ja juorujen kuuntelijat ovat tyyppejä, joilla ei ole mitään mielenkiintoisia harrastuksia, vaan ainoa "harrastus" on juoruiluun osallistuminen. Onneksi enemmistö ihmisistä osaa suhtautua kriittisesti juoruilutyyppeihin.
      Terveisin: Puolireuho

      • Anonyymi

        Negatiiviset ryhmäjuoruilijat sopivat kenties tuohon mainitsemaasi lokeroon. Sitten on yksityiset faktajuoruilijat, jotka pitävät juoruilusta eli tiedon jakamisesta (tarvittaessa) eteenpäin sopiville ihmisille. Juorun/viestinnän/vuorovaikutuksen ero on useinkin minimaalinen.

        - Sheena


    • Anonyymi

      Muodostan aina oman käsitykseni niin juoruttavasta kuin juoruilijasta. Päättelen myös missä tarkoituksessa juoruillaan ja onko juoru juoru ensinkään, vaan pelkkää faktaa. Suuri merkitys on juorutilanteella, ketä siinä on mukana.

      - Sheena

      • Anonyymi

        Fakta on usein taitavaa valetta .


      • Anonyymi

        Usein juoruajalla on jokin oma tarkoituksensa, miksi haluaa sen tarinan kertoa mulle tai muille. Koitan ymmärtää ensiksi sen.

        Ihmiset ovat... monimutkaisia. Yksi suojelee itseään, toinen toista, kolmas ajaa omaa etuaan tai jonkun neljännen, joku haluaa vain purkaa sydäntään...

        Muinoin yhden työpaikan palaverissa ohjeistettiin, että kuultua pskanpuhumista ei sovi asianosaiselle mennä kertomaan, vaan lopettaa juorun siihen. Ja toinen ohje oli, että puhuu toisista vain silloin kun se puheen kohde on itsekin paikalla - yleensä pysytään paremmin asiallisina. Oli hyviä ohjeita sille työporukalle.

        xLiner


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fakta on usein taitavaa valetta .

        Vaikuttaa siltä, että joidenkin yksilöiden tärkein elämäntyö ja "lahjakkuuden" laji on sosiaalinen puljaaminen. Kieroilu, valehtelu ja manipulointi. En millään pysty arvostamaan, tämä kai onkin yksi vaikeuteni kyseisen ihmistyypin kanssa, heidän puljaamisestaan pitäisi innostua tai antaa ainakin huomiota arvokkaalle elämäntyölle.


    • Anonyymi

      Totta kai tosiasiat voi kertoa, mutta ns. OLETETUT TOSIASIAT ovat joissakin tapauksissa sellaista soopaa, jossa on tosiasiaa vain noin 10 prosenttia, ja kaikki muu noin 90 prosenttia on täysin dingelidong. Sellaisiakin tapauksia on tiedossa.
      - Plääää

    • Anonyymi

      En, juorut on juoruja. Ihmiset voivat kertoa kenestä vaan mitä vaan tuntematta ihmistä.

      • Anonyymi

        Kaiken ällöttävyyden huippu on sellaiset ihmiset, jotka juoruilevat henkilöstä, jonka kanssa eivät ole koskaan olleet minkäänlaisessa keskusteluyhteydessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiken ällöttävyyden huippu on sellaiset ihmiset, jotka juoruilevat henkilöstä, jonka kanssa eivät ole koskaan olleet minkäänlaisessa keskusteluyhteydessä.

        No huh huh.


    • Anonyymi

      En IKINÄ muodosta mielipidettäni joidenkin juorujen pesrusteella, joten kohdaltani tämä oli todella tyhmä kysymys!!
      Työyhteisöissä jotkut tekijät rakastavat juoruilla muista, mutta minä olen kokenut raskaaksi heidän kuuntelunsa enkä yleensä osallistu juoruiluun vaan käännän keskustelun ihan muualle.
      Ne pikkujuorit ja kuulumisten vaihdot, joihin olen itsekin ollut asianosaisena voin kuitata mitäänsanomattomalla kommentilla.
      En voi inhota mitään niin paljon kuin hlöitä, joilla ei ole mitään muuta elämässä kuin työstö tai muista puhuminen, heidän seuraansa yleensä kartan, koska en halua joutua osalliseksi heidän katkeruuteensa.
      Katkeruuttahan tämä vain kuvastaa jos ihminen ei kykene sanomaan kenestäkään mitään hyvää. Tällaisen seura vie vain omia hyviä energioita ja oman henkisen hyvinvoinnin takia viihdynkin vain iloisten ihmiseten seurassa, koska eivät ole koskaan negatiivisa tai katkeria.

      • Anonyymi

        Yes, hyväntuuliset iloiset ihmiset ovat parasta mahdollista seuraa.
        Terveisin: Puolireuho


    • Anonyymi

      Jos kuulen negatiivista henkilöstä, valpastun ajatuksissani, seuraan myös sanojaa, mietin heidän taustojaan, vaikutteita. Puolustavat havainnot tuon esille, vaikka siinä joutuu helposti epäedulliseen asemaan. Omien kokemusten myötäillessä juoruja, haluan pysyä hiljaa, mutta päälle hyökkääjä saa takaisin ansionsa mukaan.

    • Anonyymi

      Jossain vaiheessa tätä juoruilua ja mielipiteensä muodostamista on nähnyt ja kuullut niin paljon, ettei kummallakaan ole mitään arvoa. Vain sillä hetkellä milloin on ihmisen kanssa tekemisissä on painoarvoa. Seuraava kohtaaminen voi olla täysin erilainen.
      Hetkessä eläminen tuo mielenrauhan ja pitää sopua ja inhimillisyyttä yllä.
      Ihmiselle mielipiteen muodostaminen toisesta on vain taakka.

      • Anonyymi

        Toisesta on melko vaikeaa muodostaa oikeaa mielipidettä, jos henkilö on jäänyt lähes tuntemattomaksi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jos koululautakunta valitsee -tai on valitsematta- opettajan enimmäkseen juorujen perusteella, niin ... en voi muuta kuin ihmetellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe