Juoruilut ja juoruihin suhtautuminen

Muodostatteko käsityksenne jostakin henkilöstä sillä perusteella, mitä hänestä juoruillaan? -Tähän sanon, että minä en ota mitään juoruiluja tosissaan. Vaan muodostan käsitykseni jostain henkilöstä sillä perusteella, mitä olen kyseisen henkilön kanssa keskustellut. Siis mahdolliset juorut voi jättää omaan arvoonsa. No, ehkä juoruilijalla on tarkoitus nolata juoruilun kohteeksi valitsemansa ihminen, mutta... usein käy niin, että juoruilija onnistuukin nolaamaan itsensä.

28

261

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • "Valhetta toistettaessa tarpeeksi monta kertaa se muuttuu todeksi."

   Vaikka kuka muuta väittäisi, niin kyllä järjestäytyneen trollikoneiston esim. julkisuuden henkilöön kohdistama paskamyrsky vaikuttaa tämän suosioon ja maineeseen.

   Kuten mainostaminenkin, niin juoruaminen vaikuttaa, tunnusti tai tunnisti kohdeyleisö sitä tahi ei.

   • Anonyymi

    Kyllä ja ei, riippuu paljon paskamyrskyn laadusta ja aiheesta. Tietysti myös ihmisistä itsestään.

    Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa tositeeveejulkkisten tekemiset ja edesottamukset. Kerran tein poikkeuksen, kun palstallakin parjattiin niin sitä yhtä miestä (no en nyt muista kuka, mutta vaimokin hänellä on..). Oli sanonut jotain anteeksiantamatonta ja naisia loukkaavaa. Sitten kun luin ja perehdyin niin en edes minä tasa-arvovastaavana löytänyt kyseisestä tapahtumakokonaisuudesta mitään kovin kummallista ja naisvastaista. Sekavia kirjoituksia asiasta sitäkin enemmän ja nettilehdistön tasotonta meininkiä.

    Huono julkisuus on usein käännettävissä positiiviseksi. On myös muistettava, että monet ihmiset kuten minäkin viis veisaa ilkeistä, panettelevista ja/tai sensaatiohakuisista juoruista, vaikka ne pitäisivät täysin paikkaansa.

    - Sheena


  • Anonyymi

   Joillakin pikkupaikkakunnilla on toisinaan ollut ongelma: Uusi opettaja on tullut paikkakunnalle, ja sitten joku paikkakuntalainen on saanut päähänpiston, että alkaa keksimään uudesta opettajasta kaikenlaisia tarinoita, joissa ei ole mitään todellista tietoa, vaan täyttä soopaa.

   • Anonyymi

    Kamalaa. Jotenkin tuntuu, että ne jotka uskovat mustamaalaamiaeen, haluavat uskoa siihen samoista syistä, mitä itse mustamaalaajalla on👎

    Huvitellaan sillä tavalla toisen kohtalolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kamalaa. Jotenkin tuntuu, että ne jotka uskovat mustamaalaamiaeen, haluavat uskoa siihen samoista syistä, mitä itse mustamaalaajalla on👎

    Huvitellaan sillä tavalla toisen kohtalolla.

    Sellaisella "kohtalolla", jota ei ole olemassakaan, vaan on jonkun suppeassa maailmassa elävän tyypin keksimä mielikuvitusjuttu.


  • Anonyymi

   En todellakaan muodosta. Muodostan ihmisestä käsityksen vain pitkällisen tutustumisen ja havainnoinnin seurauksena.

   Sittenkin pitäydyn mieluummin antamasta mitään tuomiota, elkei kyseinen henkilö ulota tekojaan minun elämääni liian konkreettisesti.

  • Anonyymi

   Muodosta käsite ihmimestä kuin mustanaamiosta?

  • Anonyymi

   Mustamaalaus on yksi kiusaamisen ja väkivallan muoto. Juorut ovat monesti näitä lentäviä maalauksia.

  • Anonyymi

   Ovatko kaikki nuoret naiset mukavia minua kohtaan?

  • Anonyymi

   Henkilöön josta juoruillaan suhtaudutaan jostainsyystä katkerasti tai ollaan kateellisia, joten juoruilija nolaa lopulta vain itsensä.
   Jos olen tutustunut henkilöön josta on juoruiltu tai häntä on mustamaalattu, toteaa melko pian juorut potaskaksi ja huomaa äkkiä miksi henkilöstä ollaan mahdollisesti katkeria.
   Itseasiassa mitä enemmän pahansuopaa juorua sitä tutustumisempi arvoinen hän olisi.

  • Anonyymi

   Hienoja yleviä kommentteja.
   Ei tainnut yhtään vastausta tulla palstan enemmistöltä, juorusediltä jotka raatelevat kuola valuen näitten ns. "julkkisten" edesottamuksia ja kyttäävät mistä saisi puheenaihetta ja sensaatiota revittyä?
   Ja ei, ei ole mikään puolustus että itse asettuvat valokeilaan. Se ei oikeuta ketään solvaamaan ja nimittelemään yhtään ketään. Jos jotain arvosteltavaa on, voi sanoa että MINUN mielestäni ja oma kantani tähän on, eikä hyökätä myrkkykuola valuen ihmisen kimppuun saadakseen nautinnollisesti repiä toisen kappaleiksi. Se kertoo ihmisestä itsestään todella paljon. Eikä mitään imartelevaa.
   Huvittavaa muuten että ne on aina naiset jotka juoruilee, ja kuitenkin näistä nimettöminä suutaan pieksävistä 99% enemmistö on miehiä!
   Katkeruus? Kateus? Osattomuus? Naisettomuus?

  • Anonyymi

   Oletan, että juoruilijat ja juorujen kuuntelijat ovat tyyppejä, joilla ei ole mitään mielenkiintoisia harrastuksia, vaan ainoa "harrastus" on juoruiluun osallistuminen. Onneksi enemmistö ihmisistä osaa suhtautua kriittisesti juoruilutyyppeihin.
   Terveisin: Puolireuho

   • Anonyymi

    Negatiiviset ryhmäjuoruilijat sopivat kenties tuohon mainitsemaasi lokeroon. Sitten on yksityiset faktajuoruilijat, jotka pitävät juoruilusta eli tiedon jakamisesta (tarvittaessa) eteenpäin sopiville ihmisille. Juorun/viestinnän/vuorovaikutuksen ero on useinkin minimaalinen.

    - Sheena


  • Anonyymi

   Muodostan aina oman käsitykseni niin juoruttavasta kuin juoruilijasta. Päättelen myös missä tarkoituksessa juoruillaan ja onko juoru juoru ensinkään, vaan pelkkää faktaa. Suuri merkitys on juorutilanteella, ketä siinä on mukana.

   - Sheena

   • Anonyymi

    Fakta on usein taitavaa valetta .


   • Anonyymi

    Usein juoruajalla on jokin oma tarkoituksensa, miksi haluaa sen tarinan kertoa mulle tai muille. Koitan ymmärtää ensiksi sen.

    Ihmiset ovat... monimutkaisia. Yksi suojelee itseään, toinen toista, kolmas ajaa omaa etuaan tai jonkun neljännen, joku haluaa vain purkaa sydäntään...

    Muinoin yhden työpaikan palaverissa ohjeistettiin, että kuultua pskanpuhumista ei sovi asianosaiselle mennä kertomaan, vaan lopettaa juorun siihen. Ja toinen ohje oli, että puhuu toisista vain silloin kun se puheen kohde on itsekin paikalla - yleensä pysytään paremmin asiallisina. Oli hyviä ohjeita sille työporukalle.

    xLiner


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Fakta on usein taitavaa valetta .

    Vaikuttaa siltä, että joidenkin yksilöiden tärkein elämäntyö ja "lahjakkuuden" laji on sosiaalinen puljaaminen. Kieroilu, valehtelu ja manipulointi. En millään pysty arvostamaan, tämä kai onkin yksi vaikeuteni kyseisen ihmistyypin kanssa, heidän puljaamisestaan pitäisi innostua tai antaa ainakin huomiota arvokkaalle elämäntyölle.


  • Anonyymi

   Totta kai tosiasiat voi kertoa, mutta ns. OLETETUT TOSIASIAT ovat joissakin tapauksissa sellaista soopaa, jossa on tosiasiaa vain noin 10 prosenttia, ja kaikki muu noin 90 prosenttia on täysin dingelidong. Sellaisiakin tapauksia on tiedossa.
   - Plääää

  • Anonyymi

   En, juorut on juoruja. Ihmiset voivat kertoa kenestä vaan mitä vaan tuntematta ihmistä.

   • Anonyymi

    Kaiken ällöttävyyden huippu on sellaiset ihmiset, jotka juoruilevat henkilöstä, jonka kanssa eivät ole koskaan olleet minkäänlaisessa keskusteluyhteydessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaiken ällöttävyyden huippu on sellaiset ihmiset, jotka juoruilevat henkilöstä, jonka kanssa eivät ole koskaan olleet minkäänlaisessa keskusteluyhteydessä.

    No huh huh.


  • Anonyymi

   En IKINÄ muodosta mielipidettäni joidenkin juorujen pesrusteella, joten kohdaltani tämä oli todella tyhmä kysymys!!
   Työyhteisöissä jotkut tekijät rakastavat juoruilla muista, mutta minä olen kokenut raskaaksi heidän kuuntelunsa enkä yleensä osallistu juoruiluun vaan käännän keskustelun ihan muualle.
   Ne pikkujuorit ja kuulumisten vaihdot, joihin olen itsekin ollut asianosaisena voin kuitata mitäänsanomattomalla kommentilla.
   En voi inhota mitään niin paljon kuin hlöitä, joilla ei ole mitään muuta elämässä kuin työstö tai muista puhuminen, heidän seuraansa yleensä kartan, koska en halua joutua osalliseksi heidän katkeruuteensa.
   Katkeruuttahan tämä vain kuvastaa jos ihminen ei kykene sanomaan kenestäkään mitään hyvää. Tällaisen seura vie vain omia hyviä energioita ja oman henkisen hyvinvoinnin takia viihdynkin vain iloisten ihmiseten seurassa, koska eivät ole koskaan negatiivisa tai katkeria.

   • Anonyymi

    Yes, hyväntuuliset iloiset ihmiset ovat parasta mahdollista seuraa.
    Terveisin: Puolireuho


  • Anonyymi

   Jos kuulen negatiivista henkilöstä, valpastun ajatuksissani, seuraan myös sanojaa, mietin heidän taustojaan, vaikutteita. Puolustavat havainnot tuon esille, vaikka siinä joutuu helposti epäedulliseen asemaan. Omien kokemusten myötäillessä juoruja, haluan pysyä hiljaa, mutta päälle hyökkääjä saa takaisin ansionsa mukaan.

  • Anonyymi

   Jossain vaiheessa tätä juoruilua ja mielipiteensä muodostamista on nähnyt ja kuullut niin paljon, ettei kummallakaan ole mitään arvoa. Vain sillä hetkellä milloin on ihmisen kanssa tekemisissä on painoarvoa. Seuraava kohtaaminen voi olla täysin erilainen.
   Hetkessä eläminen tuo mielenrauhan ja pitää sopua ja inhimillisyyttä yllä.
   Ihmiselle mielipiteen muodostaminen toisesta on vain taakka.

   • Anonyymi

    Toisesta on melko vaikeaa muodostaa oikeaa mielipidettä, jos henkilö on jäänyt lähes tuntemattomaksi.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jos koululautakunta valitsee -tai on valitsematta- opettajan enimmäkseen juorujen perusteella, niin ... en voi muuta kuin ihmetellä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   437
   7923
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   248
   3168
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   2667
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   123
   2274
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   1978
  6. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   1704
  7. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   394
   1491
  8. Sofian huulet muuttuneet hassun näköiseksi

   https://aijaa.com/96LPH5 Miten meni Sofia noin niinkuin omasta mielestäsi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1366
  9. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1285
  Aihe