Asuntoautoon elämään muuttaminen - neuvoja ummikoille?

Anonyymi

Tulimme puolison kanssa puhuneeksi, että olimme molemmat itse asiassa nuorempina ja ennen tapaamista itseksemme miettineet, että olisi hienoa myydä omaisuutensa ja elää asuntoautossa, mutta kumpikaan ei ole uskaltanut. Nyt kun puolisolla ei ole töitä ja minun työni ovat pysyvästi etänä, pienen pohdinnan jälkeen todettiin että tämähän on tehtävä yhdessä.

Katsottiin tällä hetkellä myynnissä olevia ajoneuvoja ja tultiin siihen lopputulokseen että joku n. 30 000 auto olisi ihan realistinen hankinta, etenkin jos ja kun molemmat luopuvat omista autoista ja elinkustannukset käyvät halvemmiksi. Asunnon vuokrasoppari on vuoden sopimus, niin sen puolesta mihinkään ei ole kiire, niin nyt on aikaa suunnitella kaikki järjellä ja maltilla.

Mitä neuvoja kokeneemmilla on, asuntoauton hankkimisen lisäksi siitä, miten tien päälle asetutaan asumaan? Kun osalla asuntoautoista kuuluu olla oma korttinsa, pelkkä B-ajokortti ei riitä, niin lukeeko se erikseen myynti-ilmoituksissa, vai onko vain parasta olettaa, että jos ei erikseen lue "b-ajolupa", niin pitää olla erityiskortti?

Virallisestihan ihmisellä kuuluu olla jokin pysyvä laillinen asuinpaikka, ja minulla on tuttava jonka kirjoilla voin pitää postit, ja puoliso vanhemmillaan. Ajoneuvon vakuutukset ja muut pitää tietenkin olla kunnossa, ja mahdollisesti sen ajokortin päivittäminen tarvittavaan kuntoon. Ne osaa järkeillä ihan näilläkin tiedoilla. Mitä kaikennäköistä pitäisi ottaa huomioon, mitä ei välttämättä tulisi aloittelijalle heti itselle mieleen?

10

167

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ainakin nämä perusasiat on otettava huomioon, jos ette koko ajan möllötä leirintäalueella eli mistä sähköä akkuihin (auton käyttäminen tuntikausia on hiukan huono idea), mistä vettä, mihin tyhjennetään harmaavesi ja WC, missä peseydytte vai riittääkö auton suihku (=tarvitaan enemmän vettä ja harmaavesi tyhjennettävä useammin), miten pyykkihuolto jne.

  • Anonyymi

   Ja talvella ehdottomasti se maanmainio rumatikki lämmitykseen

  • Anonyymi

   Pyykinpesu tuossa kait se suurin ongelma on ja parisuhde koetuksella ku pikku kipossa pitää asua 24/7

  • Anonyymi

   Ei ole mitän järkeä tuossa, ostakaa vaikka vanha maatila, niitä saa muuttotappioseudulta lähes ilmaiseksi

  • Anonyymi

   3500kg on raja jollon vaaditaan c-kortti

   • Anonyymi

    Mutta jos sillä ei aja, ei ole painorajoituksia, jos maapohja vaan kestää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta jos sillä ei aja, ei ole painorajoituksia, jos maapohja vaan kestää.

    Joo kausipaikan voi ottaa, viikonloppuisin auton viereen istumaan ja bissetölkki ketään. Siinä se aika vierähtää perjantaista sunnuntaihin.


  • Anonyymi

   Miksi just asuntoauto, ettei vaunua? Vaunussa halvemmat vuotuiskulut (vakuutus 30e ja katsastus joka toinen vuosi) autossa vakuutus 2-300e, dieselvero n 700e , lisäksi vaunuja saa käytettynä jo kymppitonnilla kunnollisia, jopa halvemmallakin. 30 tonnin sijoitus aloittelijoille on riskipeliä, jospa en viihdykkään? Tottakai vetoautokin maksaa, mutta useimmiten pärjää vanhalla parintonnin autolla, jossa on tarpeeksi suuri kärrinvetomassa. Jos pidät asuntoautoa leirintäalueen kausipaikalla, eikä ole muuta autoa, joudut mökin ottamaan aina kauppareissuille mukaan.

   • Anonyymi

    "Pysyvään" asumiseen matkailuvaunu on todellakin parempi valinta ja kuten tuossa yllä kerrottiinkin, edullisempikin. Kun sen vetää aina jollekin karavanalueelle niin kauspaikkamaksu ei ole mahdottoman suuri. Sieltä saa kaikki palvelut, sähkön jätehuollon jätevesi ja kemsan tyhjennys (ellei sitten käytä aina alueen vessoja). Pyykitkin saa pestyä.

    Mutta jos haluaa olla jatkuvasti tien päällä yön tai pari paikassaan, matkailuauto on kätevämpi. Moni taitaa ottaa mallia näistä maailmankiertäjistä jolloin ajellaan milloin mihinkin hienoo rantaan tai vastaavaan puskaparkkiin. Silloin tuo huoltopuoli on hankalampaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2553
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   92
   1425
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1413
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1080
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1004
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   935
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   887
  8. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   884
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   32
   841
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   781
  Aihe