Asuntoautoon elämään muuttaminen - neuvoja ummikoille?

Anonyymi

Tulimme puolison kanssa puhuneeksi, että olimme molemmat itse asiassa nuorempina ja ennen tapaamista itseksemme miettineet, että olisi hienoa myydä omaisuutensa ja elää asuntoautossa, mutta kumpikaan ei ole uskaltanut. Nyt kun puolisolla ei ole töitä ja minun työni ovat pysyvästi etänä, pienen pohdinnan jälkeen todettiin että tämähän on tehtävä yhdessä.

Katsottiin tällä hetkellä myynnissä olevia ajoneuvoja ja tultiin siihen lopputulokseen että joku n. 30 000 auto olisi ihan realistinen hankinta, etenkin jos ja kun molemmat luopuvat omista autoista ja elinkustannukset käyvät halvemmiksi. Asunnon vuokrasoppari on vuoden sopimus, niin sen puolesta mihinkään ei ole kiire, niin nyt on aikaa suunnitella kaikki järjellä ja maltilla.

Mitä neuvoja kokeneemmilla on, asuntoauton hankkimisen lisäksi siitä, miten tien päälle asetutaan asumaan? Kun osalla asuntoautoista kuuluu olla oma korttinsa, pelkkä B-ajokortti ei riitä, niin lukeeko se erikseen myynti-ilmoituksissa, vai onko vain parasta olettaa, että jos ei erikseen lue "b-ajolupa", niin pitää olla erityiskortti?

Virallisestihan ihmisellä kuuluu olla jokin pysyvä laillinen asuinpaikka, ja minulla on tuttava jonka kirjoilla voin pitää postit, ja puoliso vanhemmillaan. Ajoneuvon vakuutukset ja muut pitää tietenkin olla kunnossa, ja mahdollisesti sen ajokortin päivittäminen tarvittavaan kuntoon. Ne osaa järkeillä ihan näilläkin tiedoilla. Mitä kaikennäköistä pitäisi ottaa huomioon, mitä ei välttämättä tulisi aloittelijalle heti itselle mieleen?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin nämä perusasiat on otettava huomioon, jos ette koko ajan möllötä leirintäalueella eli mistä sähköä akkuihin (auton käyttäminen tuntikausia on hiukan huono idea), mistä vettä, mihin tyhjennetään harmaavesi ja WC, missä peseydytte vai riittääkö auton suihku (=tarvitaan enemmän vettä ja harmaavesi tyhjennettävä useammin), miten pyykkihuolto jne.

    • Anonyymi

      Ja talvella ehdottomasti se maanmainio rumatikki lämmitykseen

    • Anonyymi

      Pyykinpesu tuossa kait se suurin ongelma on ja parisuhde koetuksella ku pikku kipossa pitää asua 24/7

    • Anonyymi

      Ei ole mitän järkeä tuossa, ostakaa vaikka vanha maatila, niitä saa muuttotappioseudulta lähes ilmaiseksi

    • Anonyymi

      3500kg on raja jollon vaaditaan c-kortti

      • Anonyymi

        Mutta jos sillä ei aja, ei ole painorajoituksia, jos maapohja vaan kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos sillä ei aja, ei ole painorajoituksia, jos maapohja vaan kestää.

        Joo kausipaikan voi ottaa, viikonloppuisin auton viereen istumaan ja bissetölkki ketään. Siinä se aika vierähtää perjantaista sunnuntaihin.


    • Anonyymi

      Miksi just asuntoauto, ettei vaunua? Vaunussa halvemmat vuotuiskulut (vakuutus 30e ja katsastus joka toinen vuosi) autossa vakuutus 2-300e, dieselvero n 700e , lisäksi vaunuja saa käytettynä jo kymppitonnilla kunnollisia, jopa halvemmallakin. 30 tonnin sijoitus aloittelijoille on riskipeliä, jospa en viihdykkään? Tottakai vetoautokin maksaa, mutta useimmiten pärjää vanhalla parintonnin autolla, jossa on tarpeeksi suuri kärrinvetomassa. Jos pidät asuntoautoa leirintäalueen kausipaikalla, eikä ole muuta autoa, joudut mökin ottamaan aina kauppareissuille mukaan.

      • Anonyymi

        "Pysyvään" asumiseen matkailuvaunu on todellakin parempi valinta ja kuten tuossa yllä kerrottiinkin, edullisempikin. Kun sen vetää aina jollekin karavanalueelle niin kauspaikkamaksu ei ole mahdottoman suuri. Sieltä saa kaikki palvelut, sähkön jätehuollon jätevesi ja kemsan tyhjennys (ellei sitten käytä aina alueen vessoja). Pyykitkin saa pestyä.

        Mutta jos haluaa olla jatkuvasti tien päällä yön tai pari paikassaan, matkailuauto on kätevämpi. Moni taitaa ottaa mallia näistä maailmankiertäjistä jolloin ajellaan milloin mihinkin hienoo rantaan tai vastaavaan puskaparkkiin. Silloin tuo huoltopuoli on hankalampaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe