Ekaa kertaa kassalla

Anonyymi

Olen menossa pian ekaa kertaa kassalle isompaan kauppaan. Hirvittää. Koulutuksessa on niin älyttömän paljon asiaa. Tuntuu, etten kyllä näistä juurikaan tule muistamaan... onko vinkkejä? Käytännön asioista ja omista hermoista?

Kiitos!

4

116

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   tee ainakin itsellesi lunttilaput.

  • Anonyymi

   Kyllä se hyvin menee. Kysy kokeneemmalta heti, kun tuntuu ettei pärjää omin avuin. Ihan jokainen on aloittanut työhommat "tyhjästä". Kyllä sinua ymmärretään, joka suunnasta sekä asiakkaan, työntekijöiden, että työnjohdon.

  • Anonyymi

   Suurin osa kassa-asioinneista on kuitenkin ihan peruskassatapahtumia eli skannaat ostokset ja kortilla maksu, joten pärjäät varmasti! Aika harvoin loppujen lopuksi tulee niitä vaikeampia juttuja ja kaupasta riippuen isommilla kaupoilla voi myös olla asiakaspalvelupiste, joka hoitaa ne monimutkaisemmat jutut (mutta ehkä teidän kaupassa ei). Jos tarvii hoitaa Veikkaus-asiointeja, niin niistä erilaisista peleistä kannattaa lukea Veikkauksen sivulta, niin sitten ymmärtää paremmin mitä asiakas pyytää. Voi myös tehdä vaikka muistilapun jostain peruskassatoiminnoista (esim korttimaksusta, käteisnostosta, talletuksesta, asiakkaaksi liittymisestä) ja liimata sen siihen kassapöytään aina kun aloitat vuoron. Sitten on itsellä vähän turvallisempi olo, kun tietää asioiden löytyvän läheltä ja saat hoidettua tilanteen siten, että asiakas ei välttämättä edes huomaa sinun "lunttaavan".

  • Anonyymi

   Tärkeintä on, että kun tulee vastaan tilanne, josta et ole varma, KYSYT heti työkaverilta. Tiedät sitten seuraavalla kerralla. On paljon helpompi kysyä ja tehdä saman tien oikein kuin selvitellä ja korjailla jälkikäteen. Jos teillä on radiopuhelimet, sulla on työkaverit koko ajan "vieressä", kun tarvitset neuvoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   2630
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   93
   1442
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1437
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1117
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1036
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   951
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   913
  8. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   912
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   33
   871
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   795
  Aihe