Ahdistus ja fyysinen kuihtuminen

Anonyymi

Onko paikalla jotain ravitsemusasiantuntijaa tai traineria?

Kärsin vakavasta ahdistuksesta, joka johtuu sekä omista mt-ongelmistani että vaikeasta tilanteesta, jossa elän. Minulla on jo keskusteluapua, enkä voi muuttaa olosuhteita, joissa elän.
Minua ahdistaa niin paljon, että rinnassa on jatkuva puristava, kuristava tunne, kun ahdistavat ajatukset pyörivät päässä tai tulee keskusteluja/tilanteita, jotka laukaisevat ahdistuksen. En pysty syömään. Ahdistaa ajatuskin syömisestä. Minulla ei ole syömishäiriötä, vaan minulla on jokin epämääräinen ahdistus istua pöytään syömään ja pysähtyä. Ahdistaa vaan niin paljon. Äsken auttoi, kun menin syömään aamupalan olohuoneeseen ihan eri paikkaan lemmikin viereen.
Olen laihtunut paljon viime kuukausina. Minulla on jatkuvasti karkkia työpöydälläni. Siitä saan valtaosan päivän energiasta. Minua ahdistaa laittaa ruokaa. Kun päivällisaika lähestyy, itku tuntuu kurkussa. Kun joku vain tekisi ruuan, niin söisin! Viime aikoina olen pakottanut itseni tekemään ruuan, koska en ole ainut, joka syö ja vointini on sen verran parempi, että saan joskus tartuttua toimeen. Olen alkanut juomaan enemmän maitoa, että saisin proteiinia. Pelkään hirveästi, että kohta sydämenikin kuihtuu. Minulla on lääkkeitä, jotka alentavat verenpainetta. Nyt tänä kesänä on alkanut tulla heikotusta ylösnoustessa. Kodin sisälämpötila on toki korkea, 30 astetta. Tätä tapahtuu kuitenkin myös esim. kaupasta ostoksia kotiin kantaessa. En ole sairaalloisen laiha, 58kg/168cm. Olin kuitenkin 20 kiloa painavampi pari vuotta sitten, kun söin masennukseeni. Nyt ahdistus on laihduttanut minut ja tänä vuonna myös fyysiset kivut osasyynä. En saa itseäni syömään enemmän, ja se ahdistaa minua entisestään. Tissini ovat kuihtuneet, vatsani on hirveä löysä röllykkä. Olen luuta, rasvaa ja selluliittia. Ahdistuksen takia en pysty myöskään esim. ottamaan lenkkeilyä tavaksi kohentaa kuntoa. Ahdistaa lähteä kotoa. Tiedän, että tarvitsen proteiineja, mutta en millään saa syötyä tuota 90 g proteiinia päivässä. Hyvä, jos 40g! Tiedän, että olen ainut, joka voi tehdä jotain, mutta en pysty. Minulla ei ole varaa ostaa joka päivälle proteiinipirtelöitä. Onko proteiinien jatkuva pula lopulta tuhoisaa? Mitä se voi tehdä? Pelottaa. Pyysin jo kerran lähetettä ravitsemusterapeutille terveysasemalle, mutten saanut.
Nainen 30

2

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä jos söisit n. 100 grammaa raejuustoa päivässä. Maksaa n. 2.5 euroa/400-500 grammaa. joten yhdestä rasiasta tulisi neljäksi-6 kerraksi. Siinä olisi hyvä ja helppo alku.
      Proteiinin puute kuihduttaa lihaksia. Jos olet nuori, saat ne terveydyttyäsi liikunnalla takaisin. Vaikuttaa moneen muuhunkin, heikottaminen johtuu siitä.
      Onko makea himo sinulle? Jos ei ole niin korvaa täysjyväruisleivällä, levitteellä ja juustosiivulla. Maitoahan jo juotkin, hyvä. Reissumies on edullinen ja juustoja saa allekin 8 euroa/kg. Jaksaisitko paistaa jauhelihaa pannussa, se ei ole vaikeaa, lihassa on paljon tarpeellisia rakennusaineita. Sitä kaalen/porkkanan/perunan kanssa. Se voi olla jo työläämpää, mutta sitten kun jaksat.
      Olen ollut samassa tilanteessa, en saanut mahtumaan kuin kupillisen mustikoita joinakin päivinä. Ei vain uponnut kun oli niin paha olla.
      Huono ravinto provosoi ahdistusta. Ja ei tarvitse varsinaisesti lenkille lähteä, rauhallinen kävely pitää kehoa liikkeessä ja rauhoittaa mieltä.
      Voimia sinulle!

    • Anonyymi

      Kyllä sinun pitäisi saada lähete ravitsemusterapeutille. Voit yrittää uudestaan. Tosin terapeutti-nimikkeestä huolimatta ravitsemusterapeutti ei hoida päätä. Asiakkaalla pitäisi itse olla kykyä ja halua noudattaa annettuja ohjeita. Eli syömispulmasi kuuluu isikäli muulle sektorille. Olet prosentuaalisesti laihtunut niin paljon, että nk. tahaton laihtuminen edellyttäisi jo selvityksiä. Tosin syyhän on selvillä. Eli eipä taida lääkäreitä kiinnostaa, kun syy on psyykkinen.

      Ihminen on aika joustava, ja olet vielä nuori. Eli palaudut kyllä. Toiset pitävät tarkoituksellakin niukkaproteiinista dieettiä. Proteiinien ylenmääräinen saantikaan ei ole terveellistä. Eli tokkopa tuohon vielä kuolet. Mieti itse, milloin ja mitä sinun on helpointa syödä. Syöt sitä, mitä pystyt. Karkille olisi parempi keksiä jokin korvike. Karkki ei ole koskaan paras vaihtoehto. Kai jostain tykkäät? Edes jogurtista? Tehosekoittimella tehtyihin smoothieihin saa sekoitettua vähän kaikkea, marjoja, hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä, öljyjä, proteiiineja. Menisikö smoothiet paremmin alas kuin kiinteämpi ruoka?

      Itse olen MT-syillä eläkkeellä. Joissain voimakkaissa stressitilanteissa olen laihtunut laihduttamatta nopeasti, vaikka olen syönyt koko ajan. Eli elimistö syö silloin itse itseään. Lihasmassan katoaminen on jatkuva uhka. Pelkkä proteiinipitoinen ravinto ei auta, jos mieli ja sitä kautta keho on hälytystilassa, joka saa aikaan sellaisia hormonaalisia tiloja (esim. kortisonipitoisuuden nousu), joissa keho polttaa omia lihaksiaan ravinnokseen.

      Joku liikuntaharrastus voisi tehdä sinulle hyvää. Liikunta aiheuttaa positiivista stressiä. Treenin jälkeen stressitaso saattaisi laskea ja ruokakin maistua. Samalla treeni ylläpitää tai kehittää lihasmassaa. Itse ajattelin syksyllä ilmoittautua paikallisen kansalaisopiston ohjattuun kuntosaliharjoitteluryhmään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27976
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      203
      17906
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      355
      9388
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6385
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4193
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3803
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      35
      2020
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1487
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1235
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1187
    Aihe