Kannattaako enään käydä

Anonyymi

Kahviloissa baareissa ym jos haluaa kahvia niin tekee termariin tai juo kotona koska miksi antaa yrittäjälle rahansa yksi kahvi muki maksaa 2-3e saa melkein paketin sillä hinnalla samoin baarissa olut 7e kun kaupassa 1e ja yrittäjä ei halua maksaa työntekijöille palkkaa niin miksi antaa yrittäjille rahaa samoin festivaalit kuuntelee kotona musiikkia eli yrittäjät saa kaiken poistoihin ja pesee pimeää rahaa

40

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No onpa köyhä jos ei ole varaa käydä kahvilassa :D

      • Anonyymi

        Kahviloissa käymistä välttelevä ei useinkaan ole köyhä, vaan TALOUDELLISEEN AJATTELUUN kykenevä.
        Terveisin: Puolireuho.


      • Anonyymi

        Ei ole köyhyydestä kyse niin täytyy olla tyhmä joka 2,5-3e maksaa kahvikupista ja kahvila yrittäjä ei vie rahojaan toisiin kahviloihin baareihin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole köyhyydestä kyse niin täytyy olla tyhmä joka 2,5-3e maksaa kahvikupista ja kahvila yrittäjä ei vie rahojaan toisiin kahviloihin baareihin

        Olen maksanut kahvikupista 2.5 € ei yhtään paha jos käy töissä ja on varaa :D.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen maksanut kahvikupista 2.5 € ei yhtään paha jos käy töissä ja on varaa :D.

        Voihan töissäkin keittää kahvit ja juoda vaikka 10 kuppia kahvia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahviloissa käymistä välttelevä ei useinkaan ole köyhä, vaan TALOUDELLISEEN AJATTELUUN kykenevä.
        Terveisin: Puolireuho.

        Pihtari saituri se on. Pihi! Kitsas! Ja itara!


      • Anonyymi

        Asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen ja suhteellisuudentajun tulee toimia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen maksanut kahvikupista 2.5 € ei yhtään paha jos käy töissä ja on varaa :D.

        Hyvä sulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihtari saituri se on. Pihi! Kitsas! Ja itara!

        Englannin kuningatar kiertelee sammuttamassa valoja palatsistaan, kuulemma.


    • No just nyt oon tässä kahvilassa. Kun toi termari ois aika painunutta tähän aikaan päivästä, enkä kotiinka viitti vielä mennä, vaikka työt päätty. Mutta totta tossa sun ajatuksessa toinen puoli. Yrittäjät ei enää pidä kotimaan puolta. Että jos baarissa ois iittalan tuopit ja ravintolassa arabian astiat, niin mielellään toisin kotimaahan rahaa. Eikä hotellihuoneessakaan enää tervehdi saloran tv ja finlayssonin lakanat. Että tollasta yhteistyötä tässä kaipaan. Ei se paljoo työllistä jos se kaljan laskija on suomalainen, mutta muu tulee ulkomailta. Että sellasta vastavuoroisuutta yrittäjiltä.

      • Anonyymi

        Käy kotona ja peseydyt ja juot kahvit ja lähdet sitten takas kaupungille kuluttaan aikaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Käy kotona ja peseydyt ja juot kahvit ja lähdet sitten takas kaupungille kuluttaan aikaa

        Toi tietenki hyvä. Mutta nyt oon kuitenki sen verran puhdas, kun aamulla kävin suihkussa kun piti asiakkaan kotiin mennä ja oli työpaikalla jonkinlainen kraana jolla naamasta saa pahimmat purut pois. Dödökin lupaa 48 tuntia, mutta eipä varmasti niin pitkää kestä. Ja se kummpanin haku on siellä seuraavassa elämässä. Ettei senkään takia tarvi niin tip top olla.


    • Jos tolla ajattelulla lähtee, niin kannattaako käydä missään syömässä kun ruoan voi tehdä itse? Kannattaako ostaa alkoholia, kun sen voi tehdä itse? Kannattaako ostaa vaatteita kun ne voi tehdä itse? jne.

      • Anonyymi

        Totta tuokin ravintola ruoka on ravintola ruokaa käyt kuukauden raflassa syömässä niin siellä ruuat maistuu samalta oli kalaa tai pihvii niin pian maistuu samalta teolliselta ja hinta 10-15e annos no sillä tekee komiat ja maistuvat ruuat kotona ja jää rahaakin paljon vielä ja yrittäjä itse ei hän ole koskaan syönyt ravintolassaan moskaa vaan aina kotiin syömään ja hän ei rahojansa ravintoloihin vie mutta vaatii työntekijöiltä 8v huippukokin koulutusta ja 11 sentin tuntipalkkaa ja 19 tunnin työvuoroja 7 päivänä viikossa ja pesee rahaa ja kaikki poistoihin miksi semmoselle rahasi annat


      • Anonyymi

        Alkoholia ei kannata juoda eikä varsinkaan tehdä itse. Tuo vaatteiden tekeminen kysyy räätälin taitoja.


    • Anonyymi

      Kahvilat maksaa korkeita vuokria tiloista, palkat maksaa ja vielä verot menee kaikesta. Halvin tietysti keittää kahvit itse. Harvalla muutenkaan varaa jokapäiväisenä huvina kahviloissa istua, kun palkatkin nykypäivänä vähän mitä on.

      • Just tätä oon yrittäny sanoa. Palvelut kalliita, eikä saada rahaa kiertoon. Yks kaveri ollu pitkään työttömänä pitkän uran jälkeen lasitehtaalta. Pistettiin pois ja nyt tehdas tilaa kiinasta lasit. Toinen kaveri oli vuokratöiden kautta lasitehtaalla avaamassa kiinalaisten paketteja ja valitsemassa mitkä tuotteista voidaan laittaa tehtaan brändin alle myyntiin. Että jos me enemmän käytettäis kotimaan tuotteita, niin saatais enemmän palkkasummaa ja sitä kautta voitais käyttää enemmän palveluja. Nyt rahat valuu välikäsille.


      • Anonyymi

        Kai ne poistoihin menee ja jos joutuis itse maksaa niin lopettais heti kannattamattoman toiminnan eri asia jos huume tai muita pimeitä rahoja pestään mut kaikki kulut poistoihin niin miten pienen kahvilan pyörittämiseen kuuluu 7 luksusautoa veneitä dieseliä 70 000e edestä joka kuukausi ja jos kahvilassa käy kuukaudessa 20 ihmistä juomassa kupin kahvia ja munkin niin se ei kata yhtään mitään


      • Anonyymi

        Oravanpyörän kuvaus.


    • Anonyymi

      Tänään oli resitentti tarjouksessa. 3pkt 10e. Et onhan siinä monikymmenkertaiset säästöt ja kahvikin on parempaa kuin huoltoasemien mikrolämmitetyt.
      Lisäksi en tällä hallituskaudella käytä mitään palveluita, koska tekevät elämisestä tarkoituksella kallista. Ensi hallituskausi kun oikeisto on vallassa, niin sitten aloitan taas normaali kuluttamisen ja yhteiskunnan pyörittämisen.
      Nyt palkasta säästän sen 60-70% kun vielä voi säästää ennenkuin sosialistit vie nekin.

      • Tääkin on tätä. Valtio tekee kaikesta kallista ja pääasia saada maksimaalinen verotuotto. Kun vaihtoehtoisesti voisi alentaa työnantajamaksuja ja saataisiin lisää työtä. Ja sitä myöten saataisiin verokertymää jopa enemmän. Joku välikäsi vero kyllä tarvittais, loppuis tää krääsän tuonti suomeen.


      • Käytkö ruokakaupassa, vai kasvatatko itse ruokasi?

        Kuten leivät aloittaen siemenviljan kasvattamisella viljasadoksi, ja jonka korjaamisen jälkeen jauhat jyvistä jauhoja, ja joista valmistat muiden tarvikkeiden kanssa itsellesi syömäsi leivät, puurot jne, etkä myy viljansiemeniä ulkopuoliselle? Kasvatatko sikoja ja lehmiä saadaksesi lihaa, sekä jälkimmäisestä lihan ohella raakamaitoa, josta jatkojalostaa esimerkiksi kermaa ja rasvaa? Entäpä kanojen kasvattaminen lihan ja kananmunien saamiseksi? Kasvatatko kahvipuita pihallasi kahvipapuja saadaksesi, jotka jauhat kahvimyllyllä jonka olet itse rakentanut kasvattamistasi puista ja louhimistasi mineraaleista, joista olet jalostanut metallia?

        Epäilen että et tee niin, vaan haet tarvitsemasi valmiina tuotteina ruokakaupasta. Mutta tiedätkö mitä? Sinä valehtelet sanoessasi ettet käytä tällä hetkellä palveluja. Jos hait kaupasta sen kolme pakettia presidenttiä, niin sinä maksoit ne palvelulle. Käytti palvelua. Kaupat ovat palveluita, koskien myös ruokakauppoja. Jokainen tuote ruokakaupassa on tuotettu asiakkaita varten. Ovathan ruokakauppiaat asiakaspalvelijoita.

        Entäpä sitten polttoaine. Jos liikut omalla autolla, joudut hankkimaan siihen polttoaineen, tai lataamaan sähköautoon sähköä. Mistä hankit ne? Onko sinulla pihassa tarpeeksi riittävän kokoinen tuulimylly, tai aurinkopaneelit, joilla tuotat itsellesi sen sähkön jota muun muassa tarvitset asumiseen, ja tänne palstalla kirjoittamiseen? Tai siihen sähköautoon? Epäilen. Sinä maksat sähköstä sähköyhtiölle, joka loppujen lopuksi on sekin palvelua.

        Pumppaatko kenties itse omat raakaöljysi, jonka jalostat itse polttoaineeksi autolle ja mahdollisesti kodin lämmitykseen? Et, vaan käyt huoltoasemalla tankkaamassa joko autoon tai kanisteriin polttoainetta, tai tilaat lämmitysöljyä kotiin tuotuna. Koska maksat niistä, ovat ne myös palvelua. Onhan polttoaineen saaminen sille kyseiselle paikalle jonkun muun aikaansaannosta, eikä hänkään sitä ilmaiseksi tee.

        Jos liikut julkisilla kulkuneuvoilla, maksat siitä palvelulle jotta pääset paikasta A paikkaan B. Mikäli kuljet pelkästään jalan, et tarvitse palvelua. Jos kuljet polkupyörällä, ja pidät pyörästäsi huolen että se pysyy kunnossa, käytät siihenkin hyväksesi palveluja.

        Omistat varmaan puhelimen, ja siihen liittymän. Koska maksat liittymästäsi mahdollisesti joka kuukausi pystyäksesi muun muassa soittamaan ja vastaanottamaan puheluita, maksat silloin palvelusta.

        Jos poltat tupakkaa, tai juot alkoholia jonka ostat Alkosta, ostat nautintoaineesi palvelusta.

        Jos sairastut, tilaat itsellesi lääkärin, tai menet päivystykseen. Sekin on palvelua. Samoin kuin lääkkeet jotka ostat apteekista, onhan apteekki kauppa ja palvelu, kuten lääkkeet on tehty ihmisten tarpeeksi, siis tuotettu palveluna.

        Yllättävän paljon itsestään selvyyksinä pitämäsi asiat, kuten ruoka, juoma, sähkö, puhelin, polttoaine tai ylipäätään liikkuminen, vaatii että käytät erilaisia palveluita niitä saadaksesi. Jopa jätehuolto, siis se että roska-auto hakee roskasi, ja loka-auto tyhjentää likakaivosi, vaativat palvelun käyttämistä.

        Joten väitteesi siitä, että "en tällä hallituskaudella käytä mitään palveluita, koska tekevät elämisestä tarkoituksella kallista", on väärä. Sinä käytät joka päivä palveluja, joita et palveluiksi edes tajua. Siitä huolimatta ne ovat palveluita.

        Jotta et tällä hallituskaudella käyttäisi mitään palveluita, se vaatisi sen, ettet osta tai tilaa mitään muualta, vaan teet kaikki itse. Siis palaat 1800-luvun omavaraisuuteen, jossa teet itse kaikki alusta lähtien ostamatta mitään, tilaamatta mitään, valmistaen itse alusta loppuun tarvitsemasi, ilman sähköä, ilman kaukolämpöä, lääkiten itsesi luonnon lääkkeillä, tai vaihtoehtoisesti elät ilman mitään apuja lääketieteestä, jolloin sairastuessasi todennäköisesti menehtyi jopa pieneen infektioon. Vasta silloin voit sanoa ettet käytä mitään palveluja.


      • Anonyymi
        Lauruska kirjoitti:

        Käytkö ruokakaupassa, vai kasvatatko itse ruokasi?

        Kuten leivät aloittaen siemenviljan kasvattamisella viljasadoksi, ja jonka korjaamisen jälkeen jauhat jyvistä jauhoja, ja joista valmistat muiden tarvikkeiden kanssa itsellesi syömäsi leivät, puurot jne, etkä myy viljansiemeniä ulkopuoliselle? Kasvatatko sikoja ja lehmiä saadaksesi lihaa, sekä jälkimmäisestä lihan ohella raakamaitoa, josta jatkojalostaa esimerkiksi kermaa ja rasvaa? Entäpä kanojen kasvattaminen lihan ja kananmunien saamiseksi? Kasvatatko kahvipuita pihallasi kahvipapuja saadaksesi, jotka jauhat kahvimyllyllä jonka olet itse rakentanut kasvattamistasi puista ja louhimistasi mineraaleista, joista olet jalostanut metallia?

        Epäilen että et tee niin, vaan haet tarvitsemasi valmiina tuotteina ruokakaupasta. Mutta tiedätkö mitä? Sinä valehtelet sanoessasi ettet käytä tällä hetkellä palveluja. Jos hait kaupasta sen kolme pakettia presidenttiä, niin sinä maksoit ne palvelulle. Käytti palvelua. Kaupat ovat palveluita, koskien myös ruokakauppoja. Jokainen tuote ruokakaupassa on tuotettu asiakkaita varten. Ovathan ruokakauppiaat asiakaspalvelijoita.

        Entäpä sitten polttoaine. Jos liikut omalla autolla, joudut hankkimaan siihen polttoaineen, tai lataamaan sähköautoon sähköä. Mistä hankit ne? Onko sinulla pihassa tarpeeksi riittävän kokoinen tuulimylly, tai aurinkopaneelit, joilla tuotat itsellesi sen sähkön jota muun muassa tarvitset asumiseen, ja tänne palstalla kirjoittamiseen? Tai siihen sähköautoon? Epäilen. Sinä maksat sähköstä sähköyhtiölle, joka loppujen lopuksi on sekin palvelua.

        Pumppaatko kenties itse omat raakaöljysi, jonka jalostat itse polttoaineeksi autolle ja mahdollisesti kodin lämmitykseen? Et, vaan käyt huoltoasemalla tankkaamassa joko autoon tai kanisteriin polttoainetta, tai tilaat lämmitysöljyä kotiin tuotuna. Koska maksat niistä, ovat ne myös palvelua. Onhan polttoaineen saaminen sille kyseiselle paikalle jonkun muun aikaansaannosta, eikä hänkään sitä ilmaiseksi tee.

        Jos liikut julkisilla kulkuneuvoilla, maksat siitä palvelulle jotta pääset paikasta A paikkaan B. Mikäli kuljet pelkästään jalan, et tarvitse palvelua. Jos kuljet polkupyörällä, ja pidät pyörästäsi huolen että se pysyy kunnossa, käytät siihenkin hyväksesi palveluja.

        Omistat varmaan puhelimen, ja siihen liittymän. Koska maksat liittymästäsi mahdollisesti joka kuukausi pystyäksesi muun muassa soittamaan ja vastaanottamaan puheluita, maksat silloin palvelusta.

        Jos poltat tupakkaa, tai juot alkoholia jonka ostat Alkosta, ostat nautintoaineesi palvelusta.

        Jos sairastut, tilaat itsellesi lääkärin, tai menet päivystykseen. Sekin on palvelua. Samoin kuin lääkkeet jotka ostat apteekista, onhan apteekki kauppa ja palvelu, kuten lääkkeet on tehty ihmisten tarpeeksi, siis tuotettu palveluna.

        Yllättävän paljon itsestään selvyyksinä pitämäsi asiat, kuten ruoka, juoma, sähkö, puhelin, polttoaine tai ylipäätään liikkuminen, vaatii että käytät erilaisia palveluita niitä saadaksesi. Jopa jätehuolto, siis se että roska-auto hakee roskasi, ja loka-auto tyhjentää likakaivosi, vaativat palvelun käyttämistä.

        Joten väitteesi siitä, että "en tällä hallituskaudella käytä mitään palveluita, koska tekevät elämisestä tarkoituksella kallista", on väärä. Sinä käytät joka päivä palveluja, joita et palveluiksi edes tajua. Siitä huolimatta ne ovat palveluita.

        Jotta et tällä hallituskaudella käyttäisi mitään palveluita, se vaatisi sen, ettet osta tai tilaa mitään muualta, vaan teet kaikki itse. Siis palaat 1800-luvun omavaraisuuteen, jossa teet itse kaikki alusta lähtien ostamatta mitään, tilaamatta mitään, valmistaen itse alusta loppuun tarvitsemasi, ilman sähköä, ilman kaukolämpöä, lääkiten itsesi luonnon lääkkeillä, tai vaihtoehtoisesti elät ilman mitään apuja lääketieteestä, jolloin sairastuessasi todennäköisesti menehtyi jopa pieneen infektioon. Vasta silloin voit sanoa ettet käytä mitään palveluja.

        Oli niin asenteellinen ja kiukkuinen viesti, että en näe tarpeelliseksi lukea sitä edes loppuun. No vastataan. Harrastan metsästystä joten kaikki lihat saan metsästä. Hirven lupia meillä on jopa niin paljon ja vähän metsästäjiä, joten 2.5 hirveä tulee metsästäjää kohden joten myyn vähintään 2 hirveä eteenpäin noin 15e/kg. Paras 25e/kg menneellä kaudella. Esimerkkinä vasan lihat keskimäärin 85kg ja aikuisen hirven 180kg.
        Myös valkohäntäpeura kannan ollessa suuri tulee peuran lihaakin myytäväksi asti.
        Ja pakastin täynnä vuodeksi lihaa.
        Kalastan paljon ja teen kaloista säilykkeitä. Tällä hetkellä kellarissa kalapurkkeja ainakin ensikevääseen saakka. Syömme siis kalaa myös päivittäin.
        Perunamaamme on sitä koko luokkaa, että perunaa ei kaupasta tarvi ostaa.
        Mustikoita olen kerännyt nyt 150 litraa. Näistä 100l myyny. Puolukoiden kypsymistä odotellessa.
        Samoin sieni kautta. Nyt viikolla keräsin ensimmäiset kanttarellit joita paistoin sekä tein keittoa. Vähän kun luonto saa kosteutta sieniä nousee paremmin ja saa etikka sieniä purkkiin.
        Tässä nyt pieni piirto mainitakseni vuodatukseesi jonka perimmäinen tarkoitus oli ilmeisesti pilkata.
        Sinun kiusaksesi mainiten, että en ole juurikaan kaupan ostotuotteiden varassa. Lisäksi tunnen useita maanviljelijöitä ja kasvattajia joiden tiloilta saa muuta tuotetta pilkkahinnalla suoraan tai lihaan vaihtarina.
        Kuten sanoin kaikenlaisten palveluiden käyttö on nollissa tällä hallituskaudella. Kun valtion johdon suhtautuminen kanssa kansalaisiin saa järkevämpää otetta seuraavalla hallituskaudella pistän myös rahaa kiertoon enemmän. En maksa joutilaille kuin pakollisen työn verotuksessa ja välttämättömissä kuluissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oli niin asenteellinen ja kiukkuinen viesti, että en näe tarpeelliseksi lukea sitä edes loppuun. No vastataan. Harrastan metsästystä joten kaikki lihat saan metsästä. Hirven lupia meillä on jopa niin paljon ja vähän metsästäjiä, joten 2.5 hirveä tulee metsästäjää kohden joten myyn vähintään 2 hirveä eteenpäin noin 15e/kg. Paras 25e/kg menneellä kaudella. Esimerkkinä vasan lihat keskimäärin 85kg ja aikuisen hirven 180kg.
        Myös valkohäntäpeura kannan ollessa suuri tulee peuran lihaakin myytäväksi asti.
        Ja pakastin täynnä vuodeksi lihaa.
        Kalastan paljon ja teen kaloista säilykkeitä. Tällä hetkellä kellarissa kalapurkkeja ainakin ensikevääseen saakka. Syömme siis kalaa myös päivittäin.
        Perunamaamme on sitä koko luokkaa, että perunaa ei kaupasta tarvi ostaa.
        Mustikoita olen kerännyt nyt 150 litraa. Näistä 100l myyny. Puolukoiden kypsymistä odotellessa.
        Samoin sieni kautta. Nyt viikolla keräsin ensimmäiset kanttarellit joita paistoin sekä tein keittoa. Vähän kun luonto saa kosteutta sieniä nousee paremmin ja saa etikka sieniä purkkiin.
        Tässä nyt pieni piirto mainitakseni vuodatukseesi jonka perimmäinen tarkoitus oli ilmeisesti pilkata.
        Sinun kiusaksesi mainiten, että en ole juurikaan kaupan ostotuotteiden varassa. Lisäksi tunnen useita maanviljelijöitä ja kasvattajia joiden tiloilta saa muuta tuotetta pilkkahinnalla suoraan tai lihaan vaihtarina.
        Kuten sanoin kaikenlaisten palveluiden käyttö on nollissa tällä hallituskaudella. Kun valtion johdon suhtautuminen kanssa kansalaisiin saa järkevämpää otetta seuraavalla hallituskaudella pistän myös rahaa kiertoon enemmän. En maksa joutilaille kuin pakollisen työn verotuksessa ja välttämättömissä kuluissa.

        Itse asiassa tarkoitus ei ollut pilkata. Mulla on pistävä tyyli kirjoittaa, ja yleensä kohdentaa se yhteen ihmiseen, vaikka tuonkin tarkoitin yleisesti kaikille. Itse olen maatilalta kotoisin, ja isäni on eläkkeelle jäänyt maanviljelijä, ja entinen sikafarmari, että metsästäjä.

        Lähinnä jutun pointtina oli se, että pelkästään kahvilat, vaatekaupat, ja muut vastaavat palvelut, eivät ole ainoita palveluita, vaan niihin lukeutuu myös ne asiat, mitä pidämme itsestään selvyytenä. Jokapäiväiseen elämään lukeutuvat asiat ja palvelut

        Toi on hyvä asia, että olet pääosin omavarainen sen suhteen, että suosit yksityisiä viljelijöitä ja tuotantoeläimiä kasvattavia maatiloja, jolloin pystyt antamaan lihan koko hinnan kasvattajille, sen sijaan että moni välittäjä vetäisi suurimman summan välistä. Nykyään moni maitotilallinen lopettaa lypsykarjan pitämisen, koska maidosta ei saa edes kuluja kattavaa hintaa, vaan siirtyvät lihakarjan kasvattajiksi. Vanhempieni naapuri joutui viime vuonna tekemään niin, kun kulut olivat tuloja suuremmat, maidon hinnan ollessa melkein olematon.

        Tää on kohteliaisuus, vaikka kuulostaakin päin vastaiselta. Sulla on samanlainen marja- ja sienimania kuin mun isälläni, että metsään on pakko mennä poimimaan niitä marjoja ja sieniä silloin kun ne ovat kypsyneet. Meillä isäni on myös poiminut kymmeniä, ellei satoja litroja mustikkaa tälle kesälle. Niitä alkaa olla omat pakastimet täynnä, samoin kuin kylmiöt hilloja ja hyytelöitä, mutta sen lisäksi isäni on antanut osan noukkimistaan marjoista niin omille sisaruksilleen, kuin äitini sisaruksille, jotka itse eivät voi tai ehdi poimia niitä itse.

        Tänä vuonna mustikkasato taisi olla vähän heikompi kuivuuden takia mitä aikaisempina vuosina. Minkähänlainen mahtaa olla puolukoiden ja sienien suhteen. Toivottavasti on tulossa edes kohtalainen sato, vaikka kuivuus saattaa niitäkin hieman verottaa.

        Meillä on vielä metsää aika paljonkin, ja naapurikylän hirviporukka on kohtalaisen aktiivinen, joten aina silloin tällöin saadaan siltä porukalta hirvenlihaa pakkaseen, jos kaato sattuu olemaan meidän metsässä. Sen verran on tuttuja hirvimiehiä porukassa mukana, että saamme pienen osan vaikka sitä ei enää nykyään kai edes tarvitsisikaan luovuttaa maanomistajille, kenenkä mailla eläin on kaadettu. Ja se hirvenliha on muuten oikein valmistettuna hyvää.

        Joten joo, tutulta kuulostaa noi sun juttusi. Mä sanon suoraan sen, että sun alkuperäisestä tekstistä ei käynyt mitenkään ilmi tuo mitä tässä kerroit. Sun alkuperäisestä kirjoituksesta sai sen kuvan, että lasket palveluiksi vain selkeästi päivittäiseen elämiseen kuulumattomat asiat. Mun moka, ja pyydän sitä anteeksi. Tein väärän oletuksen.

        Mä en kuitenkaan peru sanojani mitä sanoin, koska moni on ostopalveluiden varassa, eivätkä välttämättä käsitä niitä asioita mitä kuvailin, kuuluvaksi edes palveluihin. Tarkoitin kirjoitukseni ymmärrettäväksi samalla tapaa kuin muutama viikko sitten kirjoittamani teksti siitä, mitä maksamillaan verorahoilla saa vastineeksi, ja joita kaikki eivät ymmärrä edes tarvitsevansa, ja joita pitävät itsestään selvänä. Kuten julkinen terveydenhuolto, ja siihen menevät verot. Se oli samaan tapaan kirjoitettu, koska se on mun tyyli kirjoittaa. Kohdistan tekstin yhdelle, mutta tarkoitan sen kaikille.

        Tuolla tavoin kirjoittaen miten kirjoitin, pystyin näyttämään ihmisille mistä jokaisen perustarpeina pitämät asiat todellisuudessa on lähtöisin. Nykyään ei kukaan voi elää elämäänsä käyttämättä yhtään palvelua. Mutta tuo, mitä kerroit tekeväsi, on itse asiassa aika harvinaistakin, ja esiintyy pääosin maalla, missä on totuttu vuosikymmenten ja -satojen ajan hyödyntämään luontoa ja sen antimia elämiseen, ja säästäen rahaa sekä pärjäämään omin voimin ilman että jokaisen raaka-aineen ja ruuanmurusen kanssa on riippuvainen kaupoista ja niiden tarjonnasta kalliine hintoineen.

        Mulla ei todellakaan ollut tarkoitus pilkata tai ivata, mutta jos koit sen sellaisena, pyydän uudelleen anteeksi. Mä oon sanonut etten tahallani loukkaa ketään sellaista, joka ei ole omilla sanoillaan ansainnut sitä loukkausta. Mä en aina edes itse huomaa kirjoittaessani, että jokin asia mitä kirjoitan, voi tuntua toisesta loukkaavalta. Itse asiassa tuo että kirjoitit mitä kirjoitit, on hienosti tehty. Kun mulle sanoo asiasta asiallisesti, kuten teit, ymmärrän virheeni, ja saan taas aihetta miettiä tarkemmin sanomaani eri kantilta. Jos taas ärhentelee ja alkaa haukkumaan vastavuoroisesti, ei silloin saa mahdollisuutta muuttaa ajatteluaan.

        Kiitos asiallisesta palautteesta, ja siitä mitä kerroit omavaraisuudestasi. Muutin mielipidettäni sinusta huomattavasti positiivisempaan suuntaan, verrattuna siihen minkä kuvan sain alkuperäisestä kirjoituksestasi.


      • Anonyymi

        Tuntuu että kuka tahansa siellä hallituksessa on, niin oma suu on lähinnä.


    • Anonyymi

      Ihmiset pihejä ja säästää rahansa.. onneksi itse tienaan ihan kivasti ja voi käydä vapaasti kahvilassa vaikka 2 kertaa viikos pullat päälle.. vaikka sen 10 € laittaa viikos.

    • Anonyymi

      Mene töihin, niin on sullakin varaa ostaa kuppi kahvia huoltoasemalta 😄

      Tai miksi et ryhtyisi yrittäjäksi, kai sä jotain osaat?

      xLiner

      • Anonyymi

        Kumpi kahvila yrittäjää vit.ttaa enemmän sekö kun annan rahaa hänelle vai kun en anna hänelle rahaa vaan keitän itse kahvini ja nautin ja sama yrittäjä sinun antamallasi rahalla antaako hän esim jäätelökioski yrittäjälle sinun antamasi rahat vai ostaako 1e jäätelön kaupasta ja pitää loput itsellään ja sinä tuo taas huomenna lisää ja kun häivyt niin pilkkaa tuo sama vaki naama käy täällä aina kuluttamassa penkkejä ain se juo vain kahvii ostais kunnolla ja antais kaikki rahansa hänelle vaki porukka käy ja perään vielä taitaa olla juoppo ja vitut.aa myydä juopolle kahvii


      • Anonyymi

        Sit tulee rikas mies ja sanot mennään kahville tuohon kahvilaan niin rikas vastaa ei mennään hänen luo juomaan kahvit ja kastamista on hän ei kahviloihin tuhlaa rahojaan ja kysyt mikä sun nimi on hän vastaa elon musk ja hän kutsui bill gatesin kans kahville mennään helikopterilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sit tulee rikas mies ja sanot mennään kahville tuohon kahvilaan niin rikas vastaa ei mennään hänen luo juomaan kahvit ja kastamista on hän ei kahviloihin tuhlaa rahojaan ja kysyt mikä sun nimi on hän vastaa elon musk ja hän kutsui bill gatesin kans kahville mennään helikopterilla

        Ehkä sun kannattaa sittenkin ostaa kahvirahoillasi jotain rauhoittavaa.

        xLiner


      • Anonyymi

        En suosittele yrittämistä kellekään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei kannata käydä. En ymmärrä miksi joku maksaa kaljasta 6 kertaisen hinnan kun kaupasta saa tölkin eurolla tai alle 2 eurolla joku koff merkki. Kahvia en itse juo joten siihen en rahaa kuluta muutenkaan. Baarissa ihmiset juo useamaan tuopin tai siiderin niin rahaa menee 50 euroa kun kaupasta hakee niin rahaa menee 8 euroa.

    • Käyn siistissä, tyylikkäässä kahvilassa pari kertaa kuukaudessa. Siellä on asiallinen tunnelma.

      • Anonyymi

        Toivottavasti näet siellä kahvilassa minut.


      • Anonyymi

        Kaikkea hyvää harrastuksellesi.


    • Anonyymi

      Kannattaa, muttei alvariinsa.
      Paljastan, että kävin baarissa tänään. 1. kertaa reiluun puoleentoista vuoteen. Ostin punaviinilasillisen, joka maksoi 11 euroa. Ohhoh ajattelin. Mutta kerrankos sitä baarissa juo punaviiniä.

      - Sheena

      • Anonyymi

        Näin on. En nykyään käy baareissa.


    • Niih. Sitähän se elämä on.

    • Anonyymi

      Kahvia kun kotona keittelee, niin sitäkin pitää välillä ostaa lisää. Näillä mennään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      84
      3843
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      91
      3070
    3. Seinäjoen ampumistapaus

      Kyseessä olivat helluntainkirkkoon kuuluvia. Niin myös Jyväskylän tapauksessa. Mistä he saavat aseet ?
      Seinäjoki
      65
      3023
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      43
      2415
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      88
      2202
    6. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1797
    7. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1786
    8. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      326
      1784
    9. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      26
      1760
    10. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      62
      1610
    Aihe