Jotkut mieltävät tämänkin rasismiksi

Anonyymi

Ihmisoikeudet ovat hieno asia, mutta hienouden lisäksi ne ovat usein abstrakteja. Asiaa lähestytään useimmiten idealistisesti. Asiat konkretisoituvat vasta, kun joku taho (yleensä valtio) takaa ne.

Takaaminen voi tarkoittaa poliittisia oikeuksia ja vapautta. Nykyään se tarkoittaa aina myös taloudellisia oikeuksia saada tietty elintaso ja muitakin lukuisia ”oikeuksia”. Köyhistä maista muuttaa ihmisiä tämän vuoksi Suomeen paremman elintason perässä.

Mihin vedetään raja, eli milloin suomalaisten velvollisuus auttaa muiden maiden ihmisiä loppuu? Vaikka kaikki maailman ihmiset eivät tällä hetkellä olekaan tänne tulossa ja vaatimassa meidän palveluksiamme, niin kauan kuin asetelma on tällainen, niin kaikilla maailman ihmisillä on periaatteessa yhtäläinen oikeus vaatia niitä. Moni tekeytyy pakolaiseksi juuri tästä syystä.

Oman maan ja kansalaisten asettaminen muiden edelle ei ole pahuutta tai itsekkyyttä vaan realismia. Jotkut saattavat mieltää tämän kovuudeksi. Toiset mieltävät jopa rasismiksi, vaikka sitä se ei ole.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmisoikeudet pitäisi uudelleennimetä Paavonoikeuksiksi koska Paavo Väyrynen on ihmistä parempi

    • Anonyymi

      Itävallan pääministeri totesi aivan oikein, että siirtolaisuus ei ole mikään ihmisoikeus.

      Kuitenkin länsimaiden vasurieliitit ja niiden valtamediat niin väittävät!?

    • Anonyymi

      Tanska tekee järkeviä päätöksiä maahanmuuton suhteen ja siellä on sosiaalidemokraattinen pääministeri. Siellä ollaankin samaa mieltä yli puoluerajojen.

    • Anonyymi

      Suomessa on tietyt puolueet menettäneet täysin maalaisjärjen, siksi on nykyinen tilanne yllä. Jos ei tule turvapaikkaa silti saat olla maassa täydellä ylläpidolla vaikka olet laiton oleilija, turvapaikka systeemiä käytetään surutta hyväksi ja se taas todistaa virkamiesten tyhmyyden tehdä oikeita päätöksiä.

      • Anonyymi

        Suomessa monet poliitikot eivät ajattele järjellä vaan tunteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa monet poliitikot eivät ajattele järjellä vaan tunteella.

        Ja tunteellakin ajattelu olisi jopa mahtavaa, jos se myönteinen tunne kohdistuisi omaan maahan, kansaaan, kulttuuriin , kieleen ja uskoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tunteellakin ajattelu olisi jopa mahtavaa, jos se myönteinen tunne kohdistuisi omaan maahan, kansaaan, kulttuuriin , kieleen ja uskoon!

        Uskonnon voi jättää ulkopuolelle. Uskontoon hurahtaneet vieraantuvat usein itse todellisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnon voi jättää ulkopuolelle. Uskontoon hurahtaneet vieraantuvat usein itse todellisuudesta.

        Joillekin uskonto on jopa laki. Šaria (arab. شريعة‎, šarīʿa 'tie, polku') eli islamilainen laki on islaminuskon mukaan Jumalan ihmisille antama muuttumaton laki. Šaria on islaminuskon ydin, sillä islam on lakiuskonto.


    • Anonyymi

      Olen egoisti, en rasisti. En halua jakaa maamme resursseja ja verovaroja muualta tulleiden kanssa. Ne kuuluvat Suomen kansalle ja niitä on käytettävä suomalaisten hyväksi. En siis ole rasisti, koska on täysin yhdentekevää, minkä mallinen tai värinen se muualta tuleva on.

    • Anonyymi

      Suomi on suomalaisten koti ja me olemme sen aikojen saatossa muovanneet tällaiseksi kuin se nyt on.
      Meillä on oma kielemme, muinaisjumalat, hassut heimot, ruuat, kansallispuvut jne. Ja olemme myös geneettisesti oma etninen ryhmämme.
      En ymmärrä, miksi länsimaissa vaaditaan monikulttuurisuutta, joka sotkee oman identiteettimme. Ulkomailla meiltä vaaditaan muiden kansojen tapoihin sopeutumista ja niiden kunnioitusta, eikö samaa voisi vaatia niiltä, jotka tulevat tänne. Varsinkin, kun usein joudumme heidät elättämään.
      Näistä vieraista voi joskus tulla Suomen kansalaisia, mutta heistä ei koskaan tule suomalaisia, koska siihen vaaditaan suomalaiset sukujuuret ja perimä.

    • Anonyymi

      Sauli Niinistö: Muuttoliikkeestä pakko puhua – ”Viime kädessä meidän kaikkien on puolustettava suomalaista yhteiskuntaa”

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5ee2e352-7223-43a0-ac45-b4a8b8ad4fb3

      "Yksi jos toinenkin hieraisi korviaan kuullessaan presidentin puhuvan vuoden 2016 valtiopäivien avajaisissa turvapaikanhakijoista. Niinistö kuvaili, kuinka ”jokainen, joka osaa sanoa sanan ’asylum’, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen.”

      Nyt Niinistö pohti samaa asiaa: pakolaissopimusten soveltumista nykyhetkeen.

      – Ihmisoikeuksien ja muuttoliikkeen ristipaineet ovat saaneet minut taas viime aikoina palaamaan vuonna 2016 valtiopäivien avajaisissa pitämääni puheeseen. Moni ei siitä silloin pitänyt, kun viittasin arvomaailmaamme syvästi liittyvään dilemmaan: siihen, soveltuvatko vanhat sopimukset aivan toisiin olosuhteisiin, Niinistö sanoi Suurlähettiläspäivillä."

      Järkeviä ajatuksia ja mietteitä meidän presidentillämme.

      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suomalaisen yhteiskunnan kuuluu auttaa heikossa asemassa olevia suomalaisia. Suomalaisella työssä käyvällä veronmaksajalla ei ole mielestäni sitten tippaakaan mitään velvollisuutta elättää verorahoilla kaiken maailman ulkomaalaisia.

      Ennemmin ne verovarat tulee ohjata terveydenhoitoon, nuorten mielenterveystoimintaan tai vastaavanlaisiin kohteisiin, kuin ulkomaille tai ulkomailta tuleviin elätettäviin elintasopakolaisiin.

    • Anonyymi

      Jotkut ovat sitä mieltä, että pakolaisia pitää auttaa mahdollisista haitoista huolimatta. Toiset taas sitä mieltä, että auttaminen pitää tehdä täysin eri tavalla, jos se aiheuttaa haittaa täällä kohdemaassa (Suomessa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27730
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17662
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      352
      9260
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6348
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4143
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3771
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      24
      1747
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1467
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1215
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1154
    Aihe