Kaiken maailman suomalaiset keksinnöt!

Tasapeliveikkaus ei ollut suomalainen keksintö, vaam brittiläinen.

Saunan alkuperää ei tiedetä, mutta sana itsessään on suomalainen ja se on sauna kaikissa muissa kielissä, paitsi ruotsissa. Varmaan luultavasti muinaisina aikoina jälkilämpöisillä nuotiokivillä kypsytettiin lihaa ja kalaa. Joku sitten talvisaikaan keksi kusaista tälläisille kuumille kiville ja huomasi, että miellyttävä lämpö nousi niistä. Sitten keksittiin tehdä nuotio eläimennahoista valmistettuun kotaan, jotta kivistä kustessa nouseva lämpö säilyisi pidempään. Sitten keksittiin sääntö, että vaatteet olisi otettava pois tuollaisessa kodassa ja että olisi mentävä kodan ulkopuolelle välillä kieriskelemään lumessa ja juomaan alkuviinaa.

Tekstiviesti on suomalainen keksintö. Teleinsinööri Matti Makkonen, jolla oli ruumisautoliike Liisankadulla, Pentti Saarikosken mukaan, unohti kerran kännykkänsä yöksi laboritorioonsa. Seuraavana aamuna palatessaan työpaikalleen, hän huomasi, että siihen oli tullut tekstiviesti. Tämä oli maailman ensimmäinen tekstiviesti ja siinä kaupiteltiin VitaeProta. Muistatte kai? Liisankadulla oli vessa, vesiposti, keittokomero ja huone.

Astiankuivauskaapin keksi suomalainen Maiju Gebhard. Hän unohti työpaikallan märät, tiskistä tulleet astiat tavalliseen kaappiin ja seuraavana aamuna palatessaan töihin ne olivat astiankuivauskaapissa.

Musta makkara on keksitty Tampereella, mutta tiesitkö, että myös Mustin Makkara on kehitelty Tampereella? Tiesitkö, että lentokoneiden musta laatikko on myös kehitelty Tampereella, Härmälässä, Valtion Lentokonetehtaalla, -40- luvulla. Keksijä oli DJ Veijo Hietala. Tuolloin ei se vielä lyönnyt itseänsä läpi, koska se oli värinsä puolesta vaikea löytää, sen ajan menetelmillä maastosta. Myöhemmin siitä kehiteltiin oranssi, amerikkalainen versio ja siitä tuli sucksee, mutta se on edelleenkin nimeltään: "black box".

Ja ajankohtaisena huomiona on, että tänään ei ole ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen sauhuttu tiedotusvälineissä covidista, koska meillä on Afganistan. Missä ovat Salminen, Lehtonen ja Nohynek? Ikävä on ja kova! On tuo Afganistanin tilannekin kova juttu - se on verrattavissa siihen, että Jehovan Todistajat ottaisivat Suomen hallintaansa.

Talebanitkin ovat syntyneet Suomessa; ryhmä erosi aikoinaan Veikko Vennamon johtamasta SMP:stä, koska ei hyväksynyt SMP:n kovaa vastustusta keskioluen vapauttamista kohtaan.

6

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brian Rua O' Cearbhain profetoi 1600- luvulla, että metallipyörillä kulkevat höyryävät kärryt, joissa palaa tuli kuljettaisivat ensimmäisellä ja viimeisellä matkallaan ruumiita Achilliin, Irlantiin.

      Achilliin, joka oli erittäin köyhää seutua, rakennettiinkin rautatie 1800- luvun lopulla. Joukko paikkakunnan nuoria oli matkalla purjeveneellä perunanpoimintaan 1894 Skotlantiin, kun he näkivät ensimmäistä kertaa elämässään höyrylaivan. Kaikki täynnä ihmisiä olevan purjeveneen matkustajat siirtyivät katsomaan tuota ihmettä laivan toiselle kyljelle. Purjevene keikahti ja osa jäi loukkuun veneen ja purjeen alle. 32 nuorta kuoli. Ensimmäinen juna Achilleen toi heidän ruumiinsa.

      Profetia oli kulkenut alueen asukkaiden keskuudessa sukupolvelta toiselle ja moni odottikin sitä viimeistä junaa.

      Hiljaisen rautatien lopettamispäätös tehtiin 1937. Viimeinen juna toi kymmenen pojan ruumiit, jotka kuolivat majapaikkansa tulipalossa. Hekin olivat perunannostomatkalla, Skotlannissa.

      On tuosta irkku dokukin tehty, mutta kieli on osittain vaikeaa:
      https://www.youtube.com/watch?v=YPjzehCDHpQ

      Itse profeetan muistiinpanot ennustuksista tuhoituivat jo hänen elinaikanaan, kun hänellä oli riita poikansa kanssa, joka suutuspäissään tuhosi ne. Osa jäi elämään kansan keskuuteen, kuten tämä, josta kerroin.

    • Anonyymi

      Olihan tarina. Harmillista tosiaan että lahjakkaan profeetan muistiinpanot ovat menetetyt, Monelta murheelta ihmiskunta olisi säästynyt. Toisaalta- kuten tiedämme - asiat vain tapahtuvat ajassa ja hetkessä eikä niihin voi oikeasti vaikuttaa. Jälkeenpäin voi tietysti kerskua ja rehennellä että olisitte tyhmät kysyneet minulta. Niinpä niin. Jälkiviisaus on kivaa kun voi aina pestä omat kätensä ja laittaa kruunun päähänsä.
      Esimerkki. Perheen jääkaappi on likaantunut kun ei ole 1/2 vuoteen putsattu. Joku ottaa herneen nenäänsä ja soimaa kovaan ääneen :"Miksei kukaan putsaa kaappia. se ihan ui paskassa. Leivät ovat umpihomeessa" . he-he.
      On kiva kääntää juttu muiden viaksi. Opasta, toru ja neuvo toisia. Ja itsellä kun ei tietenkään sotkemisen kanssa ole mitään tekemistä. Ne muut. Ne muut. En minä.

    • Ok.

      Sauna on selvästi slaavilaista keksintöä. Puhtauteen pyhyyteen ja virkistäytymiseen. Kaukana Antiikinajan orgiakylpylöistä tai Hollannin homosaunoista tai Saksan seksisaunoista.

    • Anonyymi

      Näin ja kuulin männä kesänä-21 jehovan todistajan. Raastuvassa.
      Todisti että tässä salissa istuva herra nyysi heidän Nissaninsa pihastamme. Oltiin valokuvaamassa laskevaa aurinkoa. Herra jäi touhuineen sattumalta kuviin.

      RO: puheenjohtaja pyysi osoittamaan ketä kantaja tarkoitti. Jonkun ihmeen luonnonoikusta osoitti mua.

    • Anonyymi

      Edesmennyt näyttelijälegenda Ritva Valkama sanoisi empimättä; tasapeli on tietenkin venäläinen keksintö.
      Ritvan etäinen sukulaismies selostaja Raimo Häyrinen, hänkin jo selostaa ja duunaa pilvianimaatioita taivaan kannella.

      Häyrisen mukaan tasapeli liittyy jääkiakkoon, venäläiseen jääkiakkoon ja tasapeliin.
      Se suunnitellaan niin, että vielä 2 minuuttia ennen loppuaikaa, 58 peliminuutilla peli voi 0-0.
      Sitten punanutut sivaltavat 2 maalia muutaman sekunnin välein vastustajan verkkoon.
      Uraa - tasapeli on valmis.

      • Venäläinen ruletti päättyy harvoin tasapeliin!

        Amerikkalaiset eivät tykkää tasapeleistä, eivätkä häviämisestäkään. He sanovatkin, että: ""A tie is like kissing your sister." Eli suomennettuna, että tasapeli on kuin suutelisi siskoasi.

        Britit kehittivät tasapeliveikkauksen, joka myöhemmin rantautui Suomeenkin. Veikkauksella oli 40 ottelua, joista piti valita 8, jotka päättyivät tasan. Nuo 8 ruksia piirrettiin kupongille ja siihen alle oma nimi kirjoitettiin ja osoite. Kupongin ja toisen identtisen kupongin välissä oli nerokas kalkkeeripaperi, joka mustasi sormet ja kun kaivoi nenää, niin sieraimetkin mustuivat. Tuo kokonaisuus vietiin sitten viimeistään keskiviikkona kioskille. Kioskin täti laittoi sen koneeseen ja väänsi kampea ja niin päällimmäinen kuponki lähti Veikkaus oy:lle, Vantaalle ja se suttuinen, jäljennyskuponki jäi itselle. Sitten jännättiin, kuinka matsit päättyivät lauantaina.

        Lisää nippelitietoa: Maailman suurin nippeli on Guinessin Ennätysten mukaan Banja Lukalaisella lyhyttavarakauppiaalla, Medrin Slerballa. Pituudeksi mainitaan virallisissa lähteissä 73,3 senttiä ja painoksi vaivaiset 2, 35 kiloa.

        Saman teoksen mukaan maailman pisin palindromi on suomen kielen sana: "saippuakivikauppias". Tuossa sanassa on 21 kirjainta.

        Asfaltit on täynnä meheviä matoja, mutta en ole niitä koskaan nähnyt lintujen syövän. Olisi äärimmäisen helppo ja varma ruokapaikka. Sen sijaan kuluttavat päivänsä väijymällä matoja, jotka joskus ilmestyvät nurmen alta. Onko asfaltin evoluutio vielä niin nuori, että lintujen evoluutio ei sitä noteeraa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2033
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1722
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      249
      1660
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      61
      1639
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      106
      1472
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1413
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1207
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      287
      1203
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1193
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      45
      1156
    Aihe