Nostalginen sinkkumuisto

Näinä koulujen alkamisen aikoina veivät ajatukseni minut takaisin nuoruuteni kynnykselle kultaiselle 80-luvulle. Aikaan, jolloin haulikkomiehiä pelättiin yleisesti, hyvinvointi kasvoi ja jolloin pienempien kiusaaminenkin saattoi tyttöjen mielestä olla viehättävää.

Farkut olivat silloin kivipestyt, lumipestyt taikka niitä ei oltu pesty pitkään aikaan, mutta jokseenkin ehjät ne kuitenkin olivat. Syksy oli lähellä, seiskaluokalle oltiin menossa, emmekä olleet lapsia enää. Kaikkien kehossa tapahtuneiden muutosten jälkeen olisi nyt koulukin muuttumassa paljon totisemmaksi, aikuismaiseksi. Ikään kuin äänenmurros, kasvupyrähdys ja viiksien kasvatus tapahtuisi kaikki sen viikon aikana, mikä koulun alkamiseen vielä olisi.

Vietimme aikaa kaveriporukassa pakotetun rennosti ja yritimme olla näyttämättä hermostuneita odotuksiamme pian alkavasta ylä-asteesta. Ei siinä kouluasteessa sinänsä mitään pelottavaa ollut, koulu mikä koulu, mutta kertomukset mopottamisesta pelottivat häijyintäkin kuudesluokkalaista. Nöyryyttämistä, käsiksi käymistä ja mikä pahinta, kerrottiinpa jonkun hiuksetkin tulleen kastelluksi laittamalla pää vessanpönttöön ja antamalla huuhteluveden juosta ne märiksi. Koko ajatuskin pään laittamisesta pönttöön kuvotti, mikään ei voisi nöyryyttää enemmän ja sitä kautta pelottaa pahemmin kuin mikään.

Sain itse esimakua tulevasta jo ennen koulun alkua. Pyöräilin ajatuksissani kaupunginosamme pahamainempien korttelien kautta, enkä tarkkaillut ympäristöä riittävällä huolellisuudella. Äkkiarvaamatta minut oli piiritetty ja pysäytetty pilottitakkisten ja pitkätukkaisten nuorukaisten toimesta. Ja koska vaikutin kovasti henkilöltä, joka olisi tulossa pian seiskalle, olisi minun alistuttava heidän komentoonsa. Tähän maailmanaikaan, kun isommat pojat auktoriteettiin alistumista vaativat, ei heiltä kyselty oikeutusta siihen. Joko tottelit taikka sait turpaasi. Valitsin mielestäni vähimmän haitan ja vastuksen tien, niinpä hypin kyykkyhyppyjä heidän komentojensa tahdissa ja kuuntelin heidän ilkkuaan.

Siinä loikkiessa en kuitenkaan voinut olla huomaamatta erästä kiusaajieni joukossa olevaa tyttöä. Hän kiinnitti huomioni kauniilla kasvoillaan sekä tyrmäävällä, mutta kuitenkin sirolla vartalollaan. Jostain syystä hänen farkkunsa eivät olleet sen enempää lumi- kuin kivipestytkään, mutta siitä huolimatta ne puristivat häntä juuri oikeista paikoista. Hänellä oli suuret ja kylmät silmät, terävä nenä ja nöyryyttämisestäni nauttivaan irveeseen vääntynyt kapeahuulinen suu. Ihastuin välittömästi.

Kun koulu ja ylä-aste kaiken pelonsekaisen odotuksen jälkeen vihdoin alkoi, oli se kamalampaa kuin olimme osanneet odottaakaan. Meitä ajettiin pihalla jo ennen koulupäivän alkua kuin karjaa. Jotkut punnertivat huutavien ja ilkkuvien yläluokkalaisten edessä, toiset hyppivät kyykkyhyppyjä ja eräät pojat laitettiin jopa punnertamaan tyttöjen päälle, mikä nöyryytys se pojille olikaan.

Kun koulun ovet vihdoin avautuivat, alkoi meille uudenlainen helvetti. Meillä ei ollut omia luokkahuoneita vaan jouduimme odottelemaan kulloiseenkin lukujärjestyksen mukaiseen luokkahuoneeseen pääsyä koulun käytävällä. Sieltä meitä tultiin porukalla hakemaan ja vietiin kantamalla yksi kerrallaan eteiskäytävällä olevaan vessaan. Saatoin vain pelolla odottaa, koska minut poimittaisiin joukosta ja päätyisin pönttöön kaiken siellä kelluvan saastan sekaan.

Kaiken sen kauhun keskellä huomasin aiemmin näkemäni tytön virnuilevan sen porukan joukossa, joka meitä yksi kerrallaan kävi poimimassa. Hän näytti nauttivan tilanteesta ja nöyryyttämisestä yhtä paljon, ellei jopa enemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Myöhemmin, aina kun olen lukenut sadistisista hoitajista taikka keskitysleirien naisvartijoista, kuvittelen heille aina mainitun tytön kasvot. Niin häpeämättömät, niin täynnä halveksuntaa ja nöyryyttämisestä nauttimista, että kaikkien muiden himojen ilmitulot ihmiskasvoilla jäävät niiden varjoon.

Kun vuoroni koitti, valmistauduin kuolemaan, mutta päätäni ei laitettu pönttöön. Ilmeisesti se oli epäkunnossa taikka jotain, hiukseni vain kasteltiin käsisuihkulla. Kun pääsin vihdoin metelöivän porukan läpi poistumaan vessasta, oli virnuileva ihastukseni ovella. En uskaltanut edes katsoa häntä, vaan kuljin häpeissäni hänen ohitseen.

Tulevina kouluvuosina näin tyttöä ajoittain. Hän sattui olemaan erään kaverini isosiskon kaveri, joten tilaisuuksia hänen ihastelemiseensa tuli vielä useita. En tietenkään lähestynyt moista sadistia millään tavalla, mutta jostain syystä olen useammankin kerran ihastunut vastakkaista sukupuolta oleviin esimiehiin. Ehkäpä ihastukseni ovat olleet jopa mittapuulla, mitä sadistisempi, sitä ihastuttavampi.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jännänaiseten perässä kaikki miehet juoksee.

    • Missäs kaupungissa tuollaista oli. Meillä oli mun muistaakseni ainakin verraten iisiä. Ei mitään vastaavaa.
      Ja aika samaa ikäluokkaa taidetaan olla.

      • Kyseessä on Helsinki ja kaupunginosa, jossa asuntojen hintakehitys ei ole ollut aivan kantakaupungin luokkaa.


      • Anonyymi

        No niin! Viipurista tulleet miehet!


      • Anonyymi
        rytmimunat kirjoitti:

        Kyseessä on Helsinki ja kaupunginosa, jossa asuntojen hintakehitys ei ole ollut aivan kantakaupungin luokkaa.

        En ole kyselijä, vaan satunnainen kulkija. Mielestäni voit olla ihan vaikkapa Kälviältä kotoisin ja fanittaa Esko Ahoa. Se ei kuitenkaan muuta kokemuksiasi toiseksi, vaikka ps-fanit näin kuvittelevat samalla, kun ihailevat kreatonismia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pääsiäinen, tapasin uuden naistuttavuuden, löydettiin pajunkissoja täynnä olevia pajuja tien vierestä, pomin oksaisen kimpun. Aamulla uupuneena poimin irtonaiset pajunkissat lakanoiden päältä. Kaikenlaisia kissoja sitä sängyltään on löytänyt.

    • Harvoin näkee näillä palstoin näin kultivoitua ja loppuun stilisoitua tekstiä. Onko sinulla oma kusannusvirkailija vai oletko jopa itse?

      • Ei tässä mitään virkailijoita olla tarvittu, minä vain pidän tarinoista.


      • Täsmälleen samaa mieltä. Oli kiva lukea alkusointutarinaa pitkän kaavan mukaan.

        Tarina (tietenkin) on tosi. Kuitenkin siinä vaikeudet on selätetty voitoksi.

        Rytmimunille sanoisin tuosta naisihanteesta. Ehkä jokin sinussa todella kiihottuu dominoivista naisista.


    • Anonyymi

      Miksi täällä niin moni muistelee kouluaikojaan, vaikka ovat jo keski-ikäisiä?

      • Koulumuistot ovat mielenkiintoisia, vaikka jouduinkin toisinaan jälki-istuntoon, ja jälki-istuntomatka oli hankala. Kotoa kouluun 15 km.


      • Kouluaikojen muisteluun on montakin syytä. Ensimmäiseksi voisin mainita kulttuurisen yhteenkuuluvuuden, sillä jokseenkin kaikki ovat käyneet lapsena koulua. Toisin sanoen, kun julkisesti muistelee omia kouluaikojaan, on suurimmalla osalla lukijoista/kuulijoista vertailukohtana omat muistonsa jokseenkin yhdenmukaisesta laitoksesta nimeltä koulu.

        Toisena syynä on koulun mittavuus ihmiselämässä nykyaikana. Se vienee vähintään kymmeneksen elämästä, mutta ajanjakson pituus ei sinänsä ole merkittävyyden syy. Varsinkin yläasteen kanssa sattuu samaan aikaan myös kasvupyrähdys, äänenmurros, häpykarvat, viiksen alut, ensimmäiset kuukautiset, finnit, lisääntymis- ja jälkikasvun ruokintaelimien ilmaantuminen/kehittyminen/kasvu, kiinnostuminen vastakkaisesta sukupuolesta, hikoilun lisääntyminen ja sekä auktoriteettien kyseenalaistaminen että omien rajojen etsiminen.

        On selvää, että useimmille yllämainitussa kaaoksessa eläminen on jättänyt ainakin joitain lähtemättömiä muistijälkiä, joista ei pääse eroon ennenkuin pitkälle edennyt dementia niistä armahtaa, jos silloinkaan.

        Toki monella yksilöllä merkittävä draama alkaa vasta aikuisiässä, kun pariudutaan taikka kilpaillaan kumppanin huomiosta, mutta pohja sille kaikelle valetaan jo murrosiässä ja sitäkin aikaisemmin.


    • Kiitos, upeasti kirjoitettu tarina!
      Voin samastua kasarin kakarana, tuo hiustenpesu kyseenalaisin keinoin sai niskakarvat pystyyn, vaikka itse siltä tuolloin säästyinkin.

    • Anonyymi

      Niin ja sitten piti olla ne nahkaliivit. 😁
      >Timppa<

      • Meillä ei ollut nahkaliivejä vaan farkkuliivit nahkatakkien päällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe