Adhd:n ja autististen piirteiden takia sairaiden ihmisten hyväksikäytön kohteena

Anonyymi

Olen useamman kerran saanut huomata olevani erilaisten hyväksikäyttäjien märkä päiväuni. Suhtaudun neutraalisti ns. antisosiaaliseen käytökseen, pyrin näkemään asioita eri näkökulmista ja vietän suurimman ojan ajastani itsekseni koneella. Mua ei hirveästi kaipaile tai pidä silmällä kukaan läheinen. Joustan asioissa, joissa normaali ihminen ei joustaisi. Keskityn filosofisiin kysymyksiin kylmän laskelmoinnin sijaan. Kai se vain lukee otsassani: ”Tänne vaan, kaikki inhottavat ja epäaidot ihmiset!”

Minulla on ollut erilaisia ”kavereita” ja myös useampi kuin yksi kumppani joille olen ollut jälkeenpäin ajateltuna enemmän hyötykäyttöön soveltuva ressukka kuin mikään todellinen elävä, ajatteleva ja tunteva olento. Olen nyt jo sen ikäinen, että elämänkokemus on onneksi opettanut huomaamaan nopeammin kun jokin on vialla. On se vain silti pettymyksen ja turhautumisen paikka kun taas näkee miten oli vähällä tulla vedetyksi jälleen ansaan. Elämä on epäreilua, mutta on harmi että myös lähimpien ihmissuhteiden pitää olla sitä.

Juu. Eli ei voi muuta sanoa kuin että kyllä elämä on vaan helpompaa kun ei hae, elä eikä edes mieti mitään ihmissuhteisiin liittyvää. Tein sen virheen eikä aikaakaan kun uusi saalistaja löysi uhrinsa. Jälleen yksi omahyväinen ja kieroileva ihminen ketä koitti saada minusta itselleen kynnysmaton. Hmm. No, onneksi huomasin ajoissa tyypin todellisen luonteen. Nyt on jäljellä helpotus siitä ettei enää tarvitse miettiä, kuvittelenko vain vai onko mies oikeasti hyväksikäyttäjä. Asia tuli harvinaisen selväksi.

Mä kannustan muitakin adhd:n/asperger piirteiden kanssa eläviä luottamaan havaintoihinsa ja vaistoihinsa. Yleensä kun sua yritetään vedättää, niin sen jollain tavalla pystyy vaistoamaan ja jos ei, kannattaa miettiä järjellä ja puntaroida asioita. Hyväksikäyttäjä yleensä haluaa, että sä joustat kaikessa, kun samalla hän panostaa mahdollisimman vähän ja esim. tapaamiset ja yhteydenpito menevät hänen ehdoillaan. Mahdollisesti hän hyötyy susta eri tavoin ja huomaat ettet saa tästä ihmissuhteesta itse lopulta mitään todellista irti. Ja niin kauan kuin annat siihen mahdollisuuden, tällanen ihminen ottaa susta kaiken irti mitä vain lähtee, joskus vaan olemalla röyhkeä, joskus taas lipevä. Yleensä tällasella ihmisellä on mielessä lähinnä taloudellista hyötyä, seksuaalisia palveluksia, itsetunnon pönkitystä tai muita mukavuuksia sinulla on tarjota ja miten vähäisellä panostuksella olet hyväksikäytettävissä. Olo on jatkuvasti kuin sulle kaupattais käytettyä autoa: kaikkeen löytyy jokin selitys tai muu tekosyy. Kun huomaat mikä on homman nimi, juokse. Tilallesi löytyy kyllä uusi idiootti.

Paras kaikkien pitää silmät auki.

6

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aika tekee tuossakin tehtävänsä ja kokemus opettaa. Voi jopa luisua toiseen ääripäähän kun sosiaalisessa kanssakäymisessä kertyneet huonot kokemukset tekevät kategorisesti epäluuloiseksi kaikkia kohtaan. Jos itse ei pelaa, pienikin tunnistettu juonittelu kasvaa suuriin mittasuhteisiin, kyllä sitä iän myötä oppii huomaamaan. Hyväksikäytön kohteeksi joutumisen riskikin alkaa iän myötä vähentyä, kun normatiivinen sosiaalisuuden vaade ei enää pysty horjuttamaan omaa elämäntapaa, hyväksyy oman erilaisuutensa. Nuorille paineita sosiaalisuuteen luo ihan järjestelmäkin, yksinäisiä susia pidetään epäilyttävinäkin jopa.
      Toisaalta voi myös oletella ihmisille motiiveja joita näillä ei ole, harrastaa ylitulkintaa. Aspergerit voivat olla kiinnostuneita ihmistieteistä, kaunokirjallisuudestakin, jossa kuvataan ihmisten toimintamotiiveja, dekkaritkin, opettelevat näitä asioita aktiivisesti ymmärtämään, koska synnynnäinen tunneäly huonompi.

    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus

      M41

    • Anonyymi

      Moi ☺️. Hyvä kirjoitus mutta aika tummansävyinen. Ex naiseni oli asperger ja tosi vaikea mutta ihana kumppani. Rakastan häntä vielä niin paljon vaikka meni jo puoli vuotta erosta. Meillä nainen oli kuningatar ja minä ihailin sivusta. Muistakaa siis että ei kaikki meitä käytä hyväksi, riski on vain suurempi. Rohkeasti mutta varoen ☺️

      M 40

    • Anonyymi

      Miten ihmeessä adhd- tai aspeergerpesoonia voisi hyväksi käyttää enemmän suhteessa valtaväestöön??

      Minulla on diagnosoimaton adhd eikä kukaan pystyisi minua hyväksikäyttämään. Minulla on ihan äärimmäiseksi kehittynyt ihmistuntemus ja pystyn jo ansitapaamisella määrittämään kesustelukumppanini luonteen lähes älykkyysosamäärää myöten. Luulen, että ennemminkin jotkut adhd-persoonat koettavat vedättää muita ja hyötyä heistä.

      Tunnen monia ahdh-persoonia ja poikkeuksetta kaikki ovat olleet normaalia älykkäämpiä, usealla yliopistotutkinto ja vaativa työ. Itselläni alun vaikeuksien jälkeen neljä korkeakoulututkintoa. Adhd-persoonalla on vaikeuksia viedä asioita (kouluja) loppuun, mutta itse päätin aikuistuttuani, että nyt viimeistään on "ryhdistäydyttyvä", koska kaikki "tutkimuksetkin" olivat antaneet viitteitä poikkeuksellisesta älykkyydestä.
      ADHD on voimavara, me voimme tehdä niin paljon enemmän vuorokauden aikan kuin kukaan muu. Eräs tuttuni sanoikin kerran, että minulla on aina joku projeksti menossa ja se todellakin kuvaa minua, elämä ei ole koskaan paikalleen seisastunutta. :D
      Paljon olen saanut aikaan ja vielä edessä monia toteuttamista odottavaa projektia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3155
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2381
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1730
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1573
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1087
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      866
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      811
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      784
    Aihe