Vetyauton katsastus

Anonyymi

Mitä trafin ohjeet kertoo vetyauton katsastuksesta? Varmaan kaasunhaistelutesti tehdään kuten kaasuautoillekkin etsien vetyvuotoja? Vetysäiliön päiväys täytyy etsiä kyljestä että joutuuko sen vaihtamaan vanhoissa vetyautoissa? Jotain korkeajännitejohtoihin (oranssi?) liittyviä silmämääräisiä tarkastuksia esim. hankaumat ja tuenta?

14

728

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Onko niin ettei trafilta löydy edes vetyautojen katsastukseen liittyviä ohjeita? Mitenkäs maahantulokatsastus eli ensirekisteröinti?

  • Anonyymi

   Varmaan ensimmäisenä nelikertaistetaan katsastusmaksu ja siihen päälle kaikki muut maksut ja verot kerrotaan jollain summalla.

  • Anonyymi

   Minä vuonna suomessa rekisteröity vetyauto täyttää neljä vuotta, jolloin sillä on ensimmäinen katsastus?

   Vastaus ei ole, että neljä vuotta myöhemmin sen rekisteröinnistä, vaan vuosilukua haetaan.

   • Anonyymi

    2025


  • Anonyymi

   Oulun seudulla liikkuu (tai mainoskoristeena pihalla) yksi vetyauto. Jossain vaiheessa sekin pitää katsastaa. Kyseinen firma Skarta on kyllä tehnyt viimeiset 3 vuotta tappiota, joten taitaa olla vain mainostemppu oikeasti eikä mitään muuta.

   https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000008388801.html

   • Anonyymi

    Eiköhän tuokin vetyauto ole vaan liisattu määräajaksi maahantuojalta, eikä käyttäjän tarvitse murehtia katsastusta.


  • Anonyymi

   Kaasu- ja sähköauton ohjeita sovelletaan. Sitäkö haluat että virkamiehet joiden palkat maksat tekisivät aivan yksiselitteisesti turhaa työtä?

  • Anonyymi

   Haluan selkeät ohjeet jos ostan vetyauton että mitä säännöksiä sitä varten on, jotta sen vetyauton saa katsastuksesta myös läpi. Ettei tule jotain yllätyksiä esim. "Me emme voi täällä katsastaa vetyautoja, koska meiltä puuttuu vedyn haistelija eikä bio/maakaasuhaistelija toimi vedylle."

   • Anonyymi

    Mitään velvollisuutta heillä ei ole erillisiä ohjeita laatia mihinkään, jossa muita ohjeita ei voida soveltaa. 99 % kansalaisista ei halua että heidän rahoillaan tehdään täysin epärelevanttia työtä.


   • Anonyymi

    Ihan normihommaa, eihän raskaan liikenteen eikä edes matkailuautojen katsastusta voi yleensä varata netissä koska pitää soittaa katsastusasemalle jotta selviää voidaanko siellä katsastaa ao. ajoneuvo.


  • Anonyymi

   99% kansalaisista ei myöskään halua tulkinnanvaraisia hylkäyksiä jos selviä ohjeita ei ole.

  • Anonyymi

   Mitenkäs kaasuautojen ja vetyautojen kaasutankkien "viimeinen käyttöpäivä" mainintaan suhtaudutaan katsastuksessa? Kaasu ja vety hiljakseen haurastuttaa korkeapainetankkeja. Olen nähnyt kuvana kaasutankin räjähdyksen (hajoamisen, ei tulipallona) henkilöautossa kun tankkausasemalla ilmeisesti tankattu täyteen ja maksimi paineessa hajonnut kuin ilmapallo rikkoen auton takaosan aivan korjauskelvottomaksi. Jos joku olisi istunut takapenkillä, niin aika varmasti olisi tullut henkilövahinko. Thaimaassa kielletään lailla kenenkään olemista auton sisällä kun kaasuautoa tankataan.

   Joten mitä katsastuksessa sanotaan kaasuauton ja vetyauton korkeapainetankin viimeisestä päivämäärästä jos se sattuu helposti olemaan katsurille näkyvissä? Näkyykö auton papereista viimeinen päiväys? Hylkäys vai korjauskehoitus? Ihmettelen jos sillä ei ole mitään väliä?

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   507
   2849
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2312
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1957
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1658
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   335
   1614
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   86
   1220
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   78
   1055
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   70
   1018
  9. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   903
  10. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   859
  Aihe