Kuinka suuri osa parisuhde on elämästänne?

Anonyymi

Miten tärkeä parisuhde teille on? Minkä edelle se menee ja meneekö joku sen edelle? Mitä parisuhde teille ylipäätään tarkoittaa, mitä kaikkea siihen kuuluu ja miten se eroaa muista suhteista? Tässäpä teille pohdittavaa

38

2307

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Parisuhteen merkitys vaihtelee elämän mittaan. Uusi lähes symbioottinen versus vakiintunut muullekkin elämässä tilaa jo antava. Sen erottaa muista suhteista intiimiys, henkinen ja fyysinen läheisyys. Turvasatama elämän karikoilta. Työ, lapset ja muut sosiaaliset suhteet kuitenkin sisältöä elämään tuovia. Lapset vain lainaa, työstäkään pidä elämän tarkoitusta ottaa. Ne omat sisarukset toki ovat sitten niitä elämän pitkäikäisimpiä suhteita.

   • Anonyymi

    Parisuhde itselleni on aika tärkeä, ei sillä ettenkö myös pettäisi. Eli mukavaa perhe-elämää vietellään, mutta jos seksihalut ei kohtaa jolloin sitten käyn salaa vähän höyläämässä toista naista. Ja tarjontaa on hyvin, panemua.net tuntuu olevan täynnä halukkaita jos vaimo ei halukas :D


  • Anonyymi

   Minulle on tosi tärkeä jos on rauhallinen kumppani mutta olen introvertti niin tykkään olla itsekseenkin.

   • Anonyymi

    Mikä parisuhde? Ei ole eikä tule,saa mennä miten itse haluaa.


  • Anonyymi

   Olen nykyisin onnekas, kun minun ei tarvitse asiaa edes miettiä. Saan niin paljon rakkautta kuin haluan ja tarvitsen. Olen onnellinen, se riittää.
   Ei ole tarvetta miettiä, meneekö hänen lapset tai sukulaiset edelleni?

   Päinvastoin, voin keskittyä siihen, että kaikilla meillä on hyvä olla. On myös hämmästyttävää, miten hänen teini-ikäinen poikansa toivoo meidän olevan onnellisia, äitinsä kanssa. Yhtyeinen asia on myös huolehtia pojan onnellisuudesta.

   Hän on saanut myös itseni innostumaan työstäni uudelleen. Se taas tukee onnellista yhteiseloa. Hän itse on korkeasti koulutettu arvostetussa asemassa. Hän voi aivan hyvin hehkuttaa duunarityötäni esimiehelleen proffalle, aivan kuin se olisi erityisen hienoa.

   Omat lapseni, eivät pidä yhteyttä, kuin joulukortilla. Kiitos exän.

   Olemme samalla puolella. Se tuntuu omituiselta. Siihenkin pitää opetella. Vaikka suhteemme on kestänyt jo vuosia, rakkaani ei ole koskaan puhunut minulle epäkunnioittavasti. Kyllä hän tahtoo monien asioiden muuttuvan vielä paremmaksi. Hän osaa aina perustella kantansa, on myös valmis kuuntelemaan. Asioista puhutaan niin kauan kuin molemmat on tulleet ymmärretyksi.

   Ensimmäisen kerran elämässäni tunnen olevani rakastettu. Onko muulla mitään väliä?

   • Anonyymi

    Kuulostaa ihanalta. Ja juuri noinhan se on, että jos pohjana on, että tuntee olevansa rakastettu, tuntee voivansa luottaa siihen, että toinen haluaa olla yhdessä, niin kaikki muu on sitten helppoa. Pienikin epäily noissa tuottaa eri tavoin ilmeneviä vaikeuksia


  • Anonyymi

   Seuraisin ihanaa naistani ihan joka paikkaan. Tämä erossa olo saa mut niin surulliseksi. Pelkään että hänellä on jo uusi mies.

  • Anonyymi

   Mun elämässä parisuhde on 100% tärkeä.
   Puoliso on ollut läsnä elämässäni nyt jo 48 vuotta. Hän on minulle äärettömän rakas.
   Parisuhteeseemme kuuluu: yhdessä elämistä, hellyyttä, rakkautta, seksiä, arjen hyvien ja vähemmän hyvien asioiden jakamista. Yhdessä vanhenemme toinen toistamme tukien.

   Emme elä näin eläkkeelläkään ollessakoko ajan symbioosissa kylki kyljessä toisessa kiinni vaikka viihdymmekin erittäin hyvin keskenämme. Meillä on yhteisiä ystäviä, on omia ystäviä ja erilaiset harrastukset. Puoliso oli työelämässä mukana 48 vuotta, minä 46 vuotta. Kummallakin on yhä siteitä entisiin työpaikkoihin ja niissä porukoissa tapahtuviin rientoihin ja "perinnejuhliin".

   Mikä menee parisuhteen edelle; Jos olisi joko puolison, minun tai lastenlasten hengen pelastamisesta kyse, lapset ja lapsenlapset tulisivat meillä molemmilla ensin. Heidän hyvinvointinsa on meille kummallekin sydämen asia. Aivan varmasti kumpikin meistä pelastaisi lapset ja lastenlapset.

   Miten eroaa muista suhteista: En tiedä mitä tarkoitat muilla suhteilla. Ei ole niistä minkäänlaista kokemusta. En ole tavannut ketään toista puolisoni veroista ihmistä johon olisin rakastunut, en koko elämäni aikana.
   Ystävyyssuhteista eroaa aivan valtavasti. Puolison kanssa jaetaan syvimmätkin tunteet niin hyvässä kuin pahassa, ystävien kanssa vain jotkut tarkkaan valitut asiat.

  • Anonyymi

   Ei tuossa nyt kamalasti pohdittavaa ole. Nykyään kun elelemme mieheni kanssa taas kahdestaan, lasten lennettyä jo maailmalle, parisuhde on tärkein ihmissuhteeni. Rakastan ja kunnioitan lapsiani mutta suhde heihin on toisenlainen kuin mieheeni. Lapset ovat tärkeimmät mutta parisuhde on ihmissuhteistani tärkein.

   Kun elettiin lapsiperhe arkea, parisuhteen merkitys korostui eri tavalla; oli niin paljon kaikenlaista muuta.

   Omia ystäviä on meillä molemmilla ja nekin ovat tärkeitä ihmissuhteita.

  • Anonyymi

   Enpä voi sanoa pariauhteen olevan iso osa elämääni, kun sellaista ei ole.

   Mitä tuohon minkä edelle menee ja mikä menee edelle kysymykseen tulee niin mä en koe sitä kauhean terveen suhteen merkiksi, jos tarvii pohtia tuollasia. Varsinkin, jos ne vaatimukset "edelle asettamisesta" tulisi sieltä puolison puolelta, niin enpä suostuisinko tuollaisia toteuttamaan.

   Mulle parisuhde on elämän jakamista toisen kanssa. Niitä hyviä ja huonoja hetkiä. Miten se eroaa muista tärkeistä ihmissuhteista ... no itselleni ei juuri mitenkään muuten kuin, että siinä on se seksuaalinen elementti mukana ja että elämä jaetaan tiiviimmin yhdessä.

  • Anonyymi

   Parisuhde on osa elämääni.

   • En ole samaa mieltä kanssa´nne.


  • Anonyymi

   kaiken muun edelle.

  • Anonyymi

   Kyl oma hyvinvointi menee parisuhteen edelle..

  • Anonyymi

   Parisuhde ? Kukapa se tuollaiseen ikeeseen itsään alistaisi . Minusta Naisen pitää olla vapaa .

   • Anonyymi

    Hyvä mies olet, niin naisen pitääkin olla vapaa 😄


  • Anonyymi

   En ole ajatellut parisuhdetta. Nyt tuntuu siltä että yksi kauan kestänyt ja loppunut parisuhde riitti minulle. En pidä yksin asumisesta, vaikka olen introvertti. Asun lapseni kanssa.

  • Anonyymi

   Kyllä se on kaikkein tärkeintä , että vierellä on se sielunkumppani , paras ystävä ja rakastettu.
   Lapset jo aikuisia ja omillaan.
   Toivon heille samaa.
   Ihanaa kun on joku johon turvata ja luottaa ylä ja alamäissä.
   Kyllä se on harvinaista herkkua ja jos joku muuta väittää niin ei varmasti ole saanut mitään vastaavaa kokea.

  • Anonyymi

   Me ollaan ukkoni kanssa aina yhdessä. Tehdään työt harrastukset kyläilyt ym aina yhdessä ja rakastan häntä niin suunnattomasti. Ollaan oltu jo 30v liitossa.

  • Anonyymi

   Puoliso on kaikki kaikessa.
   Suku on pahin.

  • Anonyymi

   Minä olen, joillakin elämäni osa-alueilla, kerrassaan, onneton tunari. Olen aina ollut.
   Koulukiusattu mies, joka ei kykene toiseksi muuttumaan. Tämä maailmanaika, jossa kyynärpäät ja puukot heiluvat ei kukkakuviopaitaista introverttiromantikkoa juuri kannattele. Ei, kaltaiseni sotketaan suohon. Ja taitavimmat potkijat ylennetään.

   Ehkä kirous, tuomio ja elämänkaareni kulku on kirjoitettu jo syntymäni aikaan, tai sitä ennen. Vaikka kuinka yritän nauttia elämästäni, jäytää taustalla voimakas merkityksettömyyden tunne. Se on helevetin raskasta.

   Tilastokeskuksen lukujen valossa: yhden hengen taloudet Suomessa 45 %, kahden hengen 33 % ja useamman hengen taloudet 22 %.

   Meni vähän pitkäksi kommentti, mutta yritän tällä kaikella sanoa, että muistakaa vaalia parisuhdettanne ja arvostaa kumppanianne. Romantiikka myös hyvä juttu.

   • Anonyymi

    Ei asumistilanne kerro yhtään mitään vastaajien parisuhdestatuksesta. Moni sinkku asuu taloudessa, jossa asuu muitakin - esim. perhettä/ kämppiksiä. Moni varattu asuu yksin. Moni sinkku asuu lapsensa kanssa samassa taloudessa.


  • Anonyymi

   Nolla prosenttia👄

  • Anonyymi

   Tilulilulii...hihiii

  • Anonyymi

   mika , mina otta mita anta...

  • Anonyymi

   Parisuhde itselleni on tärkeä, ei sillä ettenkö myös pettäisi. Mukavaa perhe-elämää vietellään, mut jos seksihalut ei kohtaa jolloin sitten käyn salaa vähän höyläämässä toista naista. Ja tarjontaa on hyvin, panemua.net tuntuu olevan täynnä halukkaita jos vaimo ei halukas :D

   • Anonyymi

    Olet hieno mies!


  • Anonyymi

   Asteikolla 0-10 se on pyöreä nolla.
   Jos se jotain ajatuksia herättää, niin negatiivisia.
   Olen aikuisiästäni ollut suunnilleen puolet parikuhteissa ja puolet yksin, ja parasta aikaa on ehdottomasti tämä yksin olo.
   Olen sanonut 9-vuotiaana vanhemmilleni että koskaan en sitten naimiseen mene (enkä ole mennyt) ja lapsia en hanki. Enkä ole hankkinut.
   Sen verran lipsahti että nuoruuden tyhmyydessä sitä kulki joukon mukana ja piti jotenkin olla samanlainen kuin muutkin. Piti se mies sitten hankkia ja sitten uusi kun entisen kanssa tuli bänät.
   Koskaan en kuitenkaan tuntenut viihtyväni ja aina tuntui väärälle. Viimeisen eron jälkeen uutta en sitten enää ottanut, ja huomasin miten elämänlaatu parani huomattavasti. Siispä elän yksin, en seurustele mutta yksin en ole. Sosiaalista elämää on kun sitä kaipaan, ja on hienoa kun saa linnottautua kotiinsa yksin ja rauhaan silloin kun haluaa eikä kukaan pääse häiritsemään.
   Kokemukseni perusteella parisuhde sitoo ja on oltava valmis kompromisseihin.
   Vapaana eläminen on juuri sitä, vapaa kahleista. Ystävyyssuhteet ja varsinkin yksi ihan teini-iästä seurannut ystävä ovat tosi tärkeitä. Kaverit ja työkavereista suurin osa ovat omalta osaltaan tärkeätä sosiaalista verkostoa. Enempää en tarvitse ja vapauttani en enää anna pois!

  • Anonyymi

   Parisuhde konseptina ei ole koskaan ollut tärkeä. En ikinä erityisemmin etsinyt parisuhdetta, sillä en pitänyt seurustelua erityisen merkittävänä virstanpylväänä tai onnellisuuttani kasvattavana seikkana.

   Kun tapasin puolisoni, tuli siitä nimenomaisesta parisuhteesta erittäin tärkeä osa elämää. Ei se mene minkään edelle, ei ole mitään syytä laittaa moisia asioita tarkasti järjestykseen. Joskus on juttuja jotka menevät parisuhdeasioiden edelle, joskus taas parisuhdeasiat menevät muiden asioiden edelle. Terve balanssi on hyvä olla olemassa.

   Parisuhde eroaa muista ihmissuhteistani siten, että tunteeni kumppaniani kohtaan ovat romanttiset. Hän on ainoa jonka kanssa haluan olla intiimisti.

  • Anonyymi

   Kyllähän se jotain rohmuaa. Lapset menee parisuhteen edelle silti aina, poikkeuksetta.

   • Anonyymi

    Ei mene


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei mene

    Kyllä menee ja jos ei mene kyllä pitäisi, muuten on sairaan itsekäs


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä menee ja jos ei mene kyllä pitäisi, muuten on sairaan itsekäs

    Rakkaani sanoo aina minun olevan tärkein. Kun väitin myös, lasten ehkä kuitenkin menevän edelleni (en koskaan ole niin tuntenut hänen kanssaan) , hän vastasi: Lapseni kasvatan ja koulutan niin pitkälle kuin rahkeet heillä riittää. Sen jälkeen päästän heidät menemään, sinua en päästä koskaan.

    Ei mulla siihen vastaan sanomista.

    Toinen poika asuu vielä äidin kanssa, ollen todellinen herrasmies. Tykkään paljon. En usko meidän kilpailevan.

    Alussa minusta oli outoa, kun kaikki puhuu toisilleen kauniisti ja kunnioittavasti. Siihenkin tottuu :)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei mene

    Pitäisi mennä jos ajatellaan esim. juoppoa puolisoa, josta kärsii eniten lapset. Mutta näinhän se ei mene, marttyyripuoliso mahdollistaa ryyppäämisen kun "rakastaa" ja lapset vääjäämättä kärsivät!


  • Anonyymi

   Ei tällä hetkellä tärkeä, koska olen ollut yksin vuosien ajan. Aika näyttää mitä tulee tapahtumaan ja kenen kanssa.

  • Anonyymi

   60-luvun levottomien poikamiesvuosien ajelehtimisen jälkeen elämäni rakentui parisuhteen, eli avioliiton ja perheen ympärille.
   Se on ollut ydin ja tarkoitus elämälleni.

   En ymmärrä kysymystä "edelle menemisestä"!

   • Anonyymi

    No, miksi sitten vastaat...?!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No, miksi sitten vastaat...?!

    Juuri siksi!


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Bile-Sanna vai pääministeri-Marin? Lue Ukkolan kolumni

   Bile Dani on saanut haastajan Bile Sanna. Seiska ja Iltalehti uutisoivat alkoholin huuruisista julkkisjuhlista, jollaisia pääministerimme Sanna Marin
   Maailman menoa
   492
   7856
  2. Mikko Kuustonen paljastaa Hanna-rakkaan yllättävän teon kriisin keskellä: "Ne on rankkoja..."

   Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus on kyllä mielenkiintoinen pari. Rakastuneet kypsissä kymmenissä ja uusioperhettä pukkaa: https://www.suomi24.fi/vii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   2561
  3. Kepulaiset arvioivat Marinin ruumiinrakennetta

   Keskustan pää-äänenkannattajalehti Suomenmaa teki arvioita Marinin terveydentilasta muun muassa hänen siivousintonsa, ruumiinrakenteen ja juoksuharras
   Maailman menoa
   160
   2526
  4. Uuh! Mediapersoona Janni Hussi yllättää kuumana narubikineissä ilkamoiden: "Yritin sihdata tota..."

   Janni Hussi viettää Kreetalla kuumaa lomaa kihlattunsa Joel Harkimon kanssa. Tämä kuva on saanut eniten tykkäyksiä Instassa, eikä ihme! https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1648
  5. Et halua mitään väärinkäsityksiä

   ja että siksi käännät selkäsi mulle. Älä tee omia johtopäätöksiä. Joohan ihana?
   Ikävä
   83
   725
  6. Nyt tiedän, meidän pitäisi nainen

   harrastaa seksiä niin ei kumpaakaan ujostuttaisi.
   Ikävä
   41
   672
  7. Rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja

   Olisiko nyt pikkuhiljaa aika luopua rokotevastaisuudesta ja hakea se rokote? "Presidentti ei esimerkiksi puhu siitä, että koronarokotetut olisivat ro
   Kokkola
   83
   652
  8. Matematiikkaa

   Mitä tiukemmat vaatimukset puolison tai seksikumppanin suhteen, sitä pienempi valinnanvara. Pätee molempiin sukupuoliin. Monilla on niin suuret vaatim
   Sinkut
   151
   622
  9. Miettinyt tässä sun älynlahjojasi

   Kun on tässä tullut seurattua sun tekemisiäsi jonkin aikaa, niin kiinnittänyt huomiota pään käyttöön yleisemmin. Naisesta kyse. Yksinkertaisuus ei ole
   Tunteet
   125
   590
  Aihe