Muistatteko, kun Hangon väkiluku oli 12.000?

Anonyymi

Hangon väkiluku oli yksi sukupolvi sitten 12.000. Nyt ennustetaan sen olevan kolmenkymmenen vuoden päästä 2040 puolet siitä, 6.000.

Mistä ennusteet tulevat ja onko niissä perää? Tällä hetkellä väkiluku on 8.000. Joku voi todeta, että entäs sitten, kaupungilla on vipinää ja kesällä jopa tungosta.

Niinpä, kesällä on jopa tungosta. Se ei kuitenkaan generoidu kilinäksi kaupungin kassassa, josta maksetaan viemärit ja vesijohdot, kadut ja koulut. Miten niin?

Vapaa-ajan hankolaiset ja turistit käyvät ruokakaupassa ja Alkossa, joskus ostavat markiisit ja verhot. Tämä työllistää yrittäjän ja pari muuta. Siinä kaikki. Ravintolat ovat valtaosin kotoisin muualta ja maksavat veronsa sinne. Ravintolan työntekijät ovat suurelta osin sensonkityöläisiä muualta ja maksavat veronsa sinne. Parhaimmat turistiyritykset, esim. Hotelli Regatta maksaa veroja vain viiden hankolaisen verran, ei sen enempää. Kiinteistöveroista, joka on luokkaa 3 miljonaa, suurimman osan maksaa hankolaiset, vapaa-ajan hankolaiset maksavat muutama sata tuhatta vuodessa.

Veroja kerätään kaupungintalolla ja keksillä istuvien hankolaisten palvelijoiden elättämiseksi sekä teiden ja tilojen kunnostus- ja rakennustöihin. Palvelijoiden palkat on suurin menoerä. Palvelijoiden kaarti on suunniteltu palvelemaan 12.000 asukasta. Nyt väkiluku on kaksi kolmannesta siitä ja kohta vain puolet. Eikö palvelijoiden määrä pitäisi vähentää? Samassa suhteessa kaupungin kirjoilla pitäisi nyt olla 400 henkeä eikä 600 henkeä. Paperin siirtelijät eivät meitä auta. Samoin lämmitettävien konttoritilojen määrää voitaisiin supistaa. Vesilaitoksen konttorin voi myydä Hiltille tai Hyddelle. Terveyskeskuksen lääkärivastaanotto mahtuisi neuvolarakennukseen. Hangonkylän koulut voidaan yhdistää. Halmstadin talon voi myydä asuntojalostukseen.

Entä tärkein, miksi väkiluku on laskenut? Ei ole kuulemma työpaikkoja? On työpaikkoja yllin kyllin. Hangossa käydään töissä, mutta täällä ei asuta. Työpaikkaomavaraisuus on yli 100%. Tilastot eivät tue työpaikkatarinaa. Väkiluku on vähentynyt kolmanneksen, mutta työpaikat paljon vähemmän. Katso lukuja, katso käppyröitä tilastokeskuksen sivuilla. Kysymys ei ole työpaikoista.

Miksi Hangossa ei haluta asua ja maksaa veroja tänne?

Laiva on menossa samaa kurssia, komentosillalla RKP ja SDP;n luutuneet jäärät.

28

2868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joku haluaa keikuttaa venettä? Kurssi on ihan hyvä. Siellä on edessä konkurssi.

    • Anonyymi

      Ennusteet ja ennustajat ovat huvittava joukko.
      Hanko tervehtyy, jos se on sairas kuten sdp, vain sillä, että siellä annetaan ihmisille tilaa.
      Veroja alas, myönteinen ilmapiiri yritystoimintaan, rikollisuus kuriin, pervertikot tuomiolle ja kaikkea sitä mitä kunnolliset ihmiset haluavat elämässään.
      Vihervassaripunikit kun tuhoavat ideologiallaan ja läsnäolollaan kaiken, missä heille tilaa annetaan. Kateellisia, laiskoja ja tyhmiä.

    • Anonyymi

      Pakolaisia siis tarvis tuoda kabulista, ankeaan hango niemeen!!

    • Anonyymi

      Martinlaakson äkkirikastuneet eivät Hankoa pelasta.

    • Anonyymi

      Poliitikot ovat syypäitä, kukas muu? RKP ja SDP ovat porukalla päättäneet ja jyränneet. Turha muuta väittää. Valta on sokaissut, samat ukot ja mummot vuodesta toiseen omine c-kasetti ajatuksineen. Oikein tekeminen ole enää kiinnostanut. Eikä sekään, minkä takia kaupunki on olemassa. Ennen valtuuston kokousta kysytään ryhmän vetäjältä, miten pitää äänestää. Jos erehtyy ajattelemaan omilla aivoilla ja haluaa äänestää toisin, niin silloin uhkaillaan siperialla ja erottamisella.

      Tässä ollaan, velkaa helvetisti, veroäyri korkea, väkilukuennuste 6.000. Ei mene hyvin vanhoilla resepteillä. Vai mitä mieltä itse olet?

    • Anonyymi

      Voisiko Hangon kunnallisveron laskea ja kiinteistöveroja nostaa, samanaikaisesti?https://www.hanko.fi/city/djulkaisu/kokous/20214449-1-1.PDF

    • Anonyymi

      Tekojäärata yes. Seuraavaksi uimahalli Bromarvinkadulle.

      • Anonyymi

        Voisko laittaa uimahallin ensin, sitä on odotettu pitempään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisko laittaa uimahallin ensin, sitä on odotettu pitempään?

        Kumpaakaan ei tule rkp kääntää takkinsa teköjää asiassa kunhan saavat ensin keinonurmi asian pakettiin


      • Anonyymi

        Nyt kysyn entisenä hankolaisena, miksi Bromarvinkadulle?


      • Anonyymi

        Siis minne sinne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kysyn entisenä hankolaisena, miksi Bromarvinkadulle?

        Niin, miksei vaikka Ankargatanille.


    • Anonyymi

      Miksi Bromarvinkadulle?

      Urheilutalon tontilla, Urheilutalon takana, Bromarvinkadun puolella on paljon tilaa. Osoite lienee silloin Bromarvinkatu.

      Muita perusteita sijoittaa Urheilutalon tontille:
      1. Koska koulut ja päiväkoti ovat lähellä.
      2. Koska 80% hankolaisista asuu sillä puolella rataa.
      3. Koska tontilla olevasta kalliosta saa maalämpöä yllin kyllin uimahallin tarpeisiin.
      4. Koska Urheilutalo on vieressä. Silloin syntyy synergiaa henkilökunnan ja tapahtumien kesken. Urheilutalon pelien jälkeen voi mennä vieressä olevaan uimahalliin saunomaan ja uimaan. Yhteiset kahvilatoiminnot.
      5. Koska Urheilutalon parkkipaikka olisi valmiina uimahallin käytettävissä.

      Myös Salossa urheilutalo ja uimahalli ovat vierekkäin. Tammisaaressa ovat samassa rakennuksessa.

      • Anonyymi

        Nyt ymmärsin paikan. Siis siinä on se Haagapuiston koulun ja urheilutalon lämpökeskus. Ihan hyvä paikka.


    • Anonyymi

      Väkiluku laskee. Silta ei pelastanut, eikä alikulkutunneli.

    • Anonyymi

      Muistanpa hyvinkin sen ajan. 70-luvulla Hanko oli hyvinvoiva kaupunki, jonka pyöritys onnistui veromarkoilla ihan kiitettävästi. Oltiin omavaraisia ja ylpeitä pikkukaupungistamme, joka tarjosi peruspalvelut ja koulutuksen. Oli junarataa, hyvät bussiyhteydet ja infra pelasi.

      Sitten jotain muuttui. Ne entiset lähikaupunkien kesämatkailijat alkoivatkin hokata halvat villat ja hinnat, ja siitä alkoi sitten fokus kääntyä "kuppaamiseen" eli hesalaisten kakkosasumiseen. Toimivasta kaupungista tuli roskien ja juoppojen laalaalandia.

      Hanko voisi tulevaisuudessa elpyä asennemuutoksella. Kaupunkilaiset ovat aina etusijalla, kun projekteja suunnitellaan. Rakentaminen on suunnattava vakiasukkaiden tarpeisiin, monenmuotoisesti. Uusien asukkaiden tulovirtaa on lisättävä joka tavalla ja eläkeläisten muuttovirtaa kannustettava. Jokainen veroeuro on tarpeen. Jos työpaikkoja ei ole liiaksi nyt eikä jatkossa, niiden puute on käännettävä eduksi. Silloin jo työuransa tehneet, vauraatkin, seniorit tulee toivottaa tervetulleeksi.

    • Anonyymi

      Jokainen veronmaksaja on arvokas. Pitää rakentaa veto- ja pitovoimaa, että veronmaksajia tulee lisää ja poismuutto vähenee.

      - Lähdetään vapaa-ajasta. Uimahalli pitää olla, että jokainen viihtyy paremmin.
      - Ilmainen perhepäivähoito ja päivähoito.
      - Veroäyriä pari pykälää alaspäin, tasan 20.00 olisi hyvä.
      - Hulevesimaksut hiiteen. Byrokratia vie koko kerätyn potin.
      - Nopea kaavoitus.
      - Puiden kaataminen pitää olla omalta tontilta mahdollista ilman, että siitä joutuu maksamaan.
      - Kaupungin pitää sponsoroida yhdistyksiä ym. kolmatta sektoria reilusti, että järjestävät harrastustoimintaa. Nykyinen 50.000 pitää kolminkertaistaa, nostaa 150.000 euroon vuodessa.
      - Vireä kansalaisopisto, kesäyliopisto ja kirjasto.
      - Koulujen yhdistäminen, mikä mahdollistaa kielikylvyn. lisää tehokkuutta ja säästää rahaa. Opiskelu ei ole seinissä.

      Jokaisen veronmaksajan arvo on noin 4.000 euroa vuodessa. 100 henkeä on 400.000 euroa vuodessa. Se tekee viidessä vuodessa 2 miljoonaa euroa. Lukujen laki pitää ymmärtää. Jokainen veronmaksaja on tärkeä.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Kun lukee hesarin uutista tänään, jossa sairaimmat Uudenmaan kansalaiset löytyvät - yllätys yllätys- myös Hangosta ( Karkkilasta), jokainen kuntalainen tulee ottaa tosissaan. Pitää pitää huolta kokonaisvaltaisesti ja tarjota mahdollisuuksia hyvän terveyden ylläpitoon.
        Kyllä ne kesälomailijat osaavat löytää omat aktiviteettinsa omissa ykköskunnissaan.


    • Anonyymi

      Ensimmäinen teko uusien asukkaiden saamiseen on vuokra-asuntotuotannon lisääminen. Kivoja, edullisia rivareita lapsiperheille ja senioreille, jotta on edes mahdollisuus lähteä kokeilemaan asumista kauniissa kaupungissamme. On monia, jotka ovat vakavasti pohtineet muuttoa, mutta eivät pysty tai halua heti ostaa seiniä. Talous- ja työllisyystilanteet vaihtelevat koko maassa ja mikään ei estä jouhevaa liikkumista pahemmin kuin pallo asunnosta jalkaan.
      Jokaisen laadukkaan asunnon rakentaminen on tuotoltaan hyvä sijoitus. Aina löytyy tulijoita ja maksajia.

      • Anonyymi

        hankoon saadaan varsin mukavasti ja mukaviakin asuinalueita jo nykyistä rakennuskantaa hydyntäen kunhan ensin ymmärretään mikä asuinalueissa on ongelmana,no se sama mikä muuallakin eli ratkaistaan ongelma työntämällä juopot ja narkit ymym sosiaalitapaukset lappohjaan ja annetaan hangon kukoistaa.


    • Anonyymi

      Asuntotuotannosta. Joo rakennetaan, mutta ei hankolaisille. Tiedän porukoita, jotka muuttaneet pois, kun ei löydy tavalliselle tarpeeksi tasokkaita asuntoja, esimerkiksi kerrostaloasunto, jossa oma sauna, mikä on normaali taso jossain toisessa kaupungissa. Ei tavallinen hankolainen ole valmis maksamaan jotain 5000 euroa neliö. Siis muuttaa muualle.

      Kaupungin omat kerrostalot pitää myydä vuokra-asuntoja pyörittävälle, että niistä on jotain hyötyä. Tuottavat tappiota satoja tuhansia vuodessa. Voi myydä eurolla koko kerrostalon, niin se olisi voitto koko kaupungille. Hyvissä käsissä vuokra-asunnot kukoistaisi ja kaupunkilaiset saisi asuntoja. Niin se vaan on, ettei poliitikot (SDP ja RKP yhdessä) osaa pyörittää businestä, eikä paljon muutakaan: Hanko tuottaa tappiota, lainaa helvetisti ja veroäyri tapissa.

      • Anonyymi

        ... ja väki vähenee, kun ei ole asukkaita ilostuttavia palveluita. Satamalaiturit, sillat ja alikulut ei ilahduta. Poliitikkojen fokus jossain. missä lie. Onko sitä? Ihan oikeasti, eikö tämä ole jo nähty?


    • Anonyymi

      tuossa ylempänä oli hyvä ja kannetettava ehdotus eli keskitetään kaikki hangon sosiaalitapaukset viimeistä juoppoa myöden lappohjaan niin silloin kantakaupungin viihtyvyys paranee merkittävästi

    • Anonyymi

      hieno homma ! kunhan joku ostaisi sen kuppilan,jossa lappohjan tähti oli.nyt myynnissä 59.000 euroa.ja sit lidl lappohjaan,niin saavat natsisiwan halpaa kaljaa.apteekki pitäis myös muuttaa lappohjaan,niin nappiliikenne muuttaisi sinne.eihän hankoon tarttis jäädä kuin levator skogen, paikallisille metsiemme miehille

      • Anonyymi

        kyllä lappohjassa metsää riittää ja anaalihommathan on siellä hoidettu normaalisti sisätiloissa tätähän varten lappohjantähti oli alunperin perustettukin,pillerit kyllä kulkee kunhan lappohjantähden baaritiskille tehdään apteekin sivupiste niin kyllä kusti polkee ja pillerit kulkee..kalja taas on kaikkialla halpaa eihän sitä muuten persaukiset vasemmistonuoret voisi litkiä pitkinpäivää.


    • Anonyymi

      Hanko mainitaan nopeimmin ikääntyvien kaupunkina,Koulut ja teollisuus siirtynyt muualle ja entisajan nuoriso 70-100 vuotiaita.

    • Anonyymi

      Hanko mainitaan lisäksi rutiköyhänä kuntana, jonka sote-menot ovat aivan omaa luokkaansa per/asukas... Surullista.

      • Anonyymi

        rutiköyhyys on itse aiheutettua tämän ongelman takuumiehenä seisoo ihminen joka äänestää demareita heidän velkapolitiikka alkaa tuottaa heidän toivomaansa lopputulosta eli kaupunki konkurssissa ja valmiina lahtipenkin kautta kuntaliitokseen
        T:turtapalli


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe