Britannian keskustelualueilta poimittua

Kävin aikani kuluksi lueskelemassa laatulehti Guardinin verkkokeskuteluista, millaisia kommentteja tämä Brexit-kaaos herättää Britanniassa. Huonosti nukutun alkuillan jälkeen, tähän onkin aikaa sopivasti.

Lisään kommentteja ketjuun jotta niitä on helpompi lukea.

---

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flashbleu 3 Oct 2021 17:54

      Ei uskota yhteenkään asiaan, mitä tämä hallitus sanoo. Kuulemme paljon "siirtymisestämme" "korkeapalkkaiseen, korkeaan taitojen talouteen". Tämä on paskaa, jonka joku keksi viime viikolla.

      Brexitissä ei koskaan ollut kyse siitä. Brexitissä - ja tämän hallituksen tavassa toteuttaa se - on kyse pelkästään tämän maan ehdottomasta pahimmasta - sellaisesta muukalaisvihamielisestä, joka ei välitä olla köyhä niin kauan kuin ulkomaalaiset työnnetään lentokoneeseen kotiin ja liberaalit ja petturit menettävät mahdollisuuden asua, työskennellä ja opiskella ulkomailla. Tavoitteena on saada nämä äänestyskoppiin, ja - tässä suhteessa eikä missään muussa - se onnistuu.

    • "ponott" 3 Oct 2021 17:54

      Kuinka harhainen Johnson ja/tai mikä katumaton valehtelija Johnson on? Koska Andrew Marr itse asiassa siteeraa sitä, että investointeja oikeuslaitokseen on leikattu 25 prosentilla, Johnson puhuu hänen puolestaan väittäen, että hänen hallituksensa käyttää "ennätysmääriä"! Loput haastattelusta menee sitten yhä pidemmälle kaninkoloon.

    • "Speak4Self" 3 Oct 2021 17:43

      Tietenkin brexiteerit sanoisivat, että peittääkseen brexit-valheensa. He eivät voi sanoa tai antaa maahanmuuton ratkaista ongelmaa - ainakaan julkisesti. Mutta mikä tuo 5000 viisumia EU:n kuljettajille on? Onko kyse 5 000 viisumista, joten 5 000 EU:n raskaiden tavarankuljetusautojen kuljettajaa on tulossa minä päivänä hyvänsä? Tai että tarjolla on 5000 viisumia? Toivon, että toimittajat lopettaisivat sanatarkkojen valheellisten konservatiiviministerien raportoinnin.

    • "Bonehead234" 3 Oct 2021 17:30

      Meitä ahdistaa häiriintynyt ideologia. Jos hallituksella olisi aavistustakaan, mitä se tekee, se olisi suunnitellut järjestyksessä siirtymistä maahanmuuttajatyövoimasta paikalliseen työvoimaan. Mutta ainoa polttoaine tämän hallituksen tankissa on kansallismielinen retoriikka. Ainoa suunnitelma on lietsoa kulttuurisotaa mahdollisimman suurella jakolinjalla ja valheilla.

    • "Tamizdat" 3 Oct 2021 17:23

      Todellinen brexit tuskin on edes alkanut. Se alkaa siitä, kun hallitus alkaa toteuttaa tullitarkastuksia ja asettaa tarvittaessa tulleja Britanniaan tuotaville EU:n tavaroille. Tietenkin ne voisivat päättää olla määräämättä tällaisia tarkastuksia ja maksuja, ja sitten muut maat vaativat WTO:n sääntöjen mukaisesti, että niiden on saatava sama suotuisa asema kuin EU saa Britannialta.

      Lisäksi rahoituspalveluihin ei ole toistaiseksi juurikaan koskettu, lähinnä siksi, että ne sopivat EU:lle, joka tukeutui Lontoon Cityyn. EU alkaa saada omaa rahoitusinfrastruktuuria kuntoon ja kun he ovat valmiita, he vähentävät kaupan määrää. Se vaikuttaa Cityyn (Lontoon pankkisektori, toim. huom.) joka on jo menettänyt jonkin verran liiketoimintaa. Lisää katoaa ja työpaikkoja menee.

      • Pertti Salolainen julistettiin Lontoon Cityn kunniakansalaiseksi. Pertsan mukaan suurin etu tästä olisi ollut se, että hänet olisi saanut hirttää vain silkkiköydellä..


    • "BrianWM" 3 Oct 2021 16:49

      Britannia ei ollut edes allekirjoittanut sosiaalista peruskirjaa EU:ssa ollessaan. Liiketoimintamalli logistiikassa on aina ollut matalapalkkainen, siellä kilpaillaan olemalla halvempi eikä investoimalla tuottavuuteen.

      Jälkimmäinen, tuottavuuteen invesotinti on edelleen EU:n isojen teollisuusmaiden liiketoimintamalli. On naurettavaa ajatella, että meidän brittien pitäisi nyt yhtäkkiä tulla pois EU:sta ja tulla loistavassa eristyksessä tuottavammiksi. 2000-luku ei toimi niin.

      Muuten ei ole polttoainepulaa EU:ssa.

    • "EllenWilkinson45" 3 Oct 2021 17:19

      On selvää, että kansalaisten keskuudessa oli hyvin vaihtelevaa tietoa EU:sta, ja ihmisillä oli useita syitä äänestää lähtemisestä, eivätkä kaikki heistä olleet missään yhteydessä EU:hun. Britanniassa oli vuosikymmeniä EU:n vastaista propagandaa.

      Suurin osa ihmisistä ei osannut nimetä Euroopan parlamentin jäseniä, eikä heillä ollut juurikaan käsitystä siitä, mitä he tekivät. Ihmiset ovat kiinnostuneempia kansallisesta politiikasta ja usein eivät edes siitä. Ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa teeskennellä, että suurin osa ihmisistä olisi aktiivisesti kiinnostunut EU:sta. Katsokaa EU-vaalien äänestysprosenttia. Tämä kiteyttää kiinnostuksen tason.

    • "UtterlyExasperated" 3 Oct 2021 16:44

      Britanniassa on myös hyväksyttävä, että uusi päätös liittyä EU:hun tarvitsee kaksi osapuolta, Britannian ja EU:n. En näe EU:lta halua helpottaa tätä prosessia. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että vie ainakin kymmenen vuotta, ennen kuin tämänsuuntaisia neuvotteluja voidaan edes aloittaa. Emme tietenkään voi koskaan liittyä uudelleen ehdoilla, jotka meillä oli ennen lähtöämme. Nyt voimme siis vain toivoa vahinkojen rajoittamista ja lieventämistä.

      Jatkamme luikertelua kriisistä toiseen, kunnes joku päättää, että meidän on saatava ote ja laadittava strategia koko Yhdistyneelle kuningaskunnalle, jotta voimme edetä. Toryilla on nyt ollut 5 vuotta aikaa tehdä niin ja tähän mennessä on päivänselvää, että suunnitelmaa ei ole, eikä halua luoda sellaista, koska se tarkoittaisi sitoutumista asiaan ja siten brexit-sodan uudelleen sytyttämistä konservatiivipuolueessa.

    • "DavidParker56" 3 Oct 2021 16:39

      Will Hutton nostaa avainkysymyksen siitä kuinka kauan kansalaiset uskovat brexit-projektiin? Jos Boris Johnsonin esitys A.Marrin show'ssa oli tänä aamuna on jotain outoa, hän on täysin taitamaton, sillä hän ei ole vastannut siihen, että miksi missään EU:n maassa on näitä ongelmia.

      Osoittaa täydellistä tietämäyttömyyttä perustaloustieteestä ja työmarkkinoiden toiminnasta. Useimmat lukijat täällä eivät tietenkään usko brexitiin, joten tunnen olevani samanhenkisissä seurassa. . . Mutta menen Daily Expressiin, heittäen EU-myönteisen kantani (yhdessä sen kanssa, että asun Ranskassa)... on kuin heittäisi kanin koiralaumaan... Hauskaa kuitenkin. Mielenkiintoista on se, että jopa siellä ihmiset ovat menettämässä uskonsa, "brexit on syy" -argumenttien esiintyminen kasvaa. Milloinkohan järjestetään uudet vaalit?

    • "cycleguy" 3 Oct 2021 16:36

      On surullista, että Britannian rappeutuminen tapahtuu. Mutta näin käy, kun politiikka perustuu muukalaisvihaan, valheisiin ja muutaman sanan iskulauseisiin. Näyttää siltä, että niin monet ihmiset ovat nielleet valheita maahanmuuton "alentamisesta" palkoista, vaikka itse asiassa tory-hallituksen loputtomat vuodet ovat tehneet niin.

      Johnsonilla on uskallsuta puhua siitä, että meille tulee korkeat palkat ja korkean osaamisen talous. Vuosikymmeniä jatkunut tory-politiikka on köyhdyttänyt kaikkia paitsi muutamaa ylintä tuloprosenttia (jotka voivat maksaa alhaisia veroja ja piilottaa varallisuutensa offshore-järjestelmiin). Meillä on yhä enemmän kodittomia, enemmän ihmisiä, jotka käyttävät ruokapankkeja, Britanniasta oli jopa YK:n raportti köyhyydestä.

    • Kiitokset hyvästä työstä totuuden ja järjenvalon tuomisesta tyhmyyden, vihan, kaunan ja kateuden pimeimpään ytimeen, Perussuomalaiset puolueen ja yksittäisten persujen keskuuteen.
      Järjenvalon totuuden ja viisauden viemisessä menestyksellisesti persujen joukkoon on se, että persut ovat niin käsittämättömän tyhmiä ja kovakalloisia!
      Jatka samaan malliin. Kyllä osa persuista on huomannut kuinka persupamput ja -pamputtaret ovat heitä pettäneet.

      • Anonyymi

        Persuksi nimittely on typerää ja teksti paljastaa kirjoittajansa rajoittuneisuuden.


      • Anonyymi

        Putinin kylvämillä miljardeilla euroopan oikeistopopulisteille on tällaisia järjenvastaisia vaikutuksia myös Persuissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persuksi nimittely on typerää ja teksti paljastaa kirjoittajansa rajoittuneisuuden.

        Persut nimittävät itseään persuiksi, sillä heidän twittertilinsä on #persut.


    • Anonyymi

      16:36: "On surullista, että Britannian rappeutuminen tapahtuu. Mutta näin käy, kun politiikka perustuu muukalaisvihaan, valheisiin ja muutaman sanan iskulauseisiin. Näyttää siltä, että niin monet ihmiset ovat nielleet valheita maahanmuuton "alentamisesta" palkoista, vaikka itse asiassa tory-hallituksen loputtomat vuodet ovat tehneet niin."

      Kun tuossa vaihtaa Britannian tilalle Suomen ja toryn tilalle oikeiston, ollaan asian ytimessä Suomen suhteen.

    • Anonyymi

      Johnson on erinomainen esimerkki Persusta.
      Populismilla saadaan hölmöt uskomaan "eriomaiseen" eroon EUsta, mutta mitään suunnitelmaa ei oltu tehty miten siitä selvitään.
      No, kaaoshan siitä tuli....

      • Anonyymi

        Hyvä että joku seuraa mitä siellä tapahtuu, kun pölhö-populistit ovat päässeet valtaan. Myös meillä pitää olla tarkkana näiden kanssa.


    • Anonyymi

      Aika moni näyttää niin sanotusti kyrvähtäneeltä koko brexitiin.

      • Anonyymi

        varsinkin siitä kymmeniä avauksia kirjoittavaan trolliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        varsinkin siitä kymmeniä avauksia kirjoittavaan trolliin.

        vasta-argumenttien sijasta vastasit paremmin persujen tasoon sopivalla kommentilla.


    • Anonyymi

      Jotkut pelkäävät todella paljon, että myös Suomi päättäisi erota EU:sta. He ovat siis niitä, jotka hyötyvät halpatyövoimasta ja työttömyydestä.

      • Suomi tarvitsee toimivaa logistiikkaa, jonka EU tarjoaa. Olen jo ajat sitten kirjoittanut tällä palstalla, että EU on logistiikkaunioni.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1799
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1167
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      72
      1079
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      929
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      772
    Aihe