Poplisti kohtaa todellisuuden: teoria voittaa käytännön

Yorkshiren paikallisissa uutisissa aletaan olla todella kyllästyneitä brexitiin. Tässä käänsin jutun luettavaksi suomeksi, niin siitä näkee hyvin mitä paikalliset ajattelevat nykytilanteesta.
--

Todellisuus puraisee elinkustannusten noustessa

Jälleen kerran teoria voittaa käytännön. Tai ainakin Boris Johnsonin mielessä. Hän myi brexitin kertomalla Britannian kansalle, että jos katkaisemme maahanmuuton, se johtaisi brittityöntekijöiden työpaikkojen ja parempien palkkojen luomiseen. Näin siis täytyy tapahtua – fantasiamaailmassa, jossa hallituksen ministerit ovat valinneet kykynsä toistaa hölmöjä ajatuksia vakuuttuneena.

Palkkojen ostovoima vähenee

Todellisuudessa tapahtuu jotain aivan muuta mitä Johnson väittää. Työvoimapula todellakin nostaa joidenkin palkkoja, mutta tarjonnan puute nostaa vastaavasti hintoja. Jos sinulla sattuu olemaan raskaiden tavarankuljetusautojen lisenssi, on mahdollista ansaita enemmän rahaa kuin aiemmin. Jos et tee niin, lämmityslaskusi kasvaa, polttoainelaskut nousevat ja ruoan hinta nousee. Tämä tarkoittaa palkkojen arvon laskua.

Näillä asioilla on väliä. Harmittaa, kun pitää miettiä, onko varaa kytkeä lämmitys päälle. Sekin harmittaa, jos et ole varma, että voit laittaa ruokaa pöydälle. Harmittaa, kun teet kovaa viikon työtä muiden palveluksessa, mutta se, mitä sinulle maksetaan siitä työstä, ei riitä täyttämään perustarpeita.

Ajakaa esimerkiksi niiden kansallisen terveydenhuollon (NHS) henkilöstön tilannetta, joita me kaikki niin innokkaasti ylistimme viime talven kylminä eristyksissä olevina kuukausina. Tunnustuksena heidän ponnisteluistaan heidät palkittiin 3 prosentin palkankorotuksella. Valitettavasti inflaatio on noussut jo 3,2 prosenttiin. Toisin sanoen NHS:n henkilökunta tuijottaa palkanalennusta. Jo ennen kuin oli polttoaineen jakeluongelma, joka on täysin poliittisten valintojen syytä, oli nähtävissä hintojen nousun vaikutukset.

Verojen korottaminen ja etuuksien alentaminen

Sitten on vielä pieni kysymys verojen korottamisesta ja etuuksien alentamisesta. NHS:ssä työskentelee ihmisiä, jotka saavat palkkaa, jota on täydennetään tuella. He saivat juuri 20 punnan vähennyksen viikkotuloihinsa.

Tämän lisäksi kaikkiin kohtuullisesti palkattuihin työntekijöihin iskee kansallinen vakuutusveron nousu. Useimmat verot on suunniteltu vaikuttamaan enemmän niihin, jotka ansaitsevat eniten. Kansanvakuutus toimii toisinpäin. Se on mitätön lisäys, jos satut olemaan investointipankkiiri. Se on epämiellyttävä shokki, jos olet jossakin NHS: n alemmasta palkka-asteikosta. Se iskee myös työnantajiin ankarasti, sillä he maksavat oman osuutensa kohonneet kustannukset.

Johnson siis leikkaa voimakkaasti niiden hoitajien elintasoa, jotka pitivät hänet elossa viime vuonna, ja pyytää heitä uskomaan, että hän luo korkean palkan ja korkean osaamisen talouden. He saavat epäilemättä lohtua hänen lämpimistä sanoistaan, kun heillä on vaikeuksia maksaa lämmityslaskujaan, ja nauttivat hänen lupaustensa mausta, kun he suuntaavat ruokapankkeihin ruokkimaan perheensä.

Kiihtyvä inflaatio

Konservatiivipuolueen kokouksen perimmäinen ironia oli se, että he ovat onnitelleet itseään saavutuksistaan Yhdistyneen kuningaskunnan talouden ohjaamiseksi kohti aurinkoisia nousuja ja luovat samalla tarjonnan puutetta, hintojen nousua ja vaarallista inflaatiokierrettä.

On niitä, jotka saavat lohtua Johnsonin hienoista sanoista, kun he kamppailevat saadakseen yhä kalliimpaa ruokaa kylmien kotiensa pöydälle. Niillä meistä, jotka elävät todellisessa maailmassa, on oikeus esittää vaikeita kysymyksiä julmista realiteetista, joihin tämä hallinto johtaa meitä. Ne ovat osoittautuneet varsin kykeneväksi käynnistämään inflaation. Missä ovat todisteet siitä, että he pystyvät pysäyttämään sen, tai sen aiheuttama kivun?

https://yorkshirebylines.co.uk/politics/reality-bites-as-the-cost-of-living-increases/

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä on niin vaikeita sanoja - kuten ”inflaatio” - jota peruskoulun nippa nappa suorittanut persu ei ymmärrä. Eli siksi turha kirjoitus. Tälle palstalle ainakin.

    • Anonyymi

      Brexit oli hyvä ratkaisu kun eu mätänee sisältäpäin.
      Eu ta haluaa vain heikot ja vastuuttomat. Jokunen firma lisäksi jotka hyötyvät mutta suomalaiset ei hyödy vaan menettää joka ikinen päivä. Huono ja heikko hallinto joka on järkeä vailla saa yleisen pahoinvoinnin pursumaan liitoksistaan.

      • Anonyymi

        Voisko ylläpito suoraan poistaa tällaiset vajaaälyiset kommentit, joilla ei ole mitään arvoa. Huumoripalstat tyhmille ja tietämättömille löytyy muualta. Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisko ylläpito suoraan poistaa tällaiset vajaaälyiset kommentit, joilla ei ole mitään arvoa. Huumoripalstat tyhmille ja tietämättömille löytyy muualta. Kiitos!

        Jos tarkoitit omaa kommenttiasi, niin joutaisi todellakin poistaa. Samoin typerät SOTILAS-ketjut ja moktar-lässytykset. Kuten myös henkilökohtaisuudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarkoitit omaa kommenttiasi, niin joutaisi todellakin poistaa. Samoin typerät SOTILAS-ketjut ja moktar-lässytykset. Kuten myös henkilökohtaisuudet.

        Vaikka tuon kirjoittaja olikin ylläpidon vakiotyttönen.


      • Millä tavalla Brexit oli hyvä ratkaisu?

        Tuossahan näyttää että Britannia mätänee sisältäpäin: kansakunta ei pysty tyydyttämään kansalaisten perustarpeita.

        Joillakin siellä palkat nousevat, mutta ne joilla ei nouse, ovat väliiputoajia koska heidän palkka ei pysy kustannusten nousun perässä. Tämä on sairain ilmiö: palkat nousevat, vaikka maan kilpailukyky ja vientimarkkinat kutistuvat osin alta.

        Sairasta.


    • Anonyymi

      englanti oli ennen amerikkaa maailman suurin ja vaikutusvaltaisin valtio .
      Suomi on kärpäsen paska kartalla ja suomalaiset luulevat olevansa maailman huippuja .

      • Anonyymi

        Eipä ole enää.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe