Toivottumuus

Anonyymi

Meillä on kaksi lasta 6v ja 8 . Vanhemmalla on adhd. Mies ei tee kotitöitä koska meillä on iso viljatilan. Rahasta on tiukkaa, tekee ulkopuolisia töitä myös. Ulkopuolista apua ei ole. Mies on kotona aikaisintaan 18.00. Ei pidä lomaa kuin joskus pari viikonloppua vuodessa. Ruokakaupassa käy ehkä kerran viikko. Hoidan kaikki lasten koulu, terveys, eskari, kotityöt. lasten lomat, syntymäpäivät, juhlapyhät hoidan itse. En harrasta mitään, ei ole aikaa.
Mies on kiltti, ei juo, on työnarkkari.
Valitanko turhasta, katkeroidunko turhaan, ei vaan taho enään jaksaa. Minulla on myös perussairauteni, eikä mieskään ole terve!

14

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen....
      Teen tilantöitä, hoidan ison pihan yksin, kotieläimet. Hoidan myös äitini asiat. Kodin korjaustyöt seisoo aina, pihalla kaaos miehen työkoneista ja sotkuista. Ja olen itse esteetikko, kaaos ja epäjärjestys risoo.

      • Anonyymi

        En ymmärrä sun valitustasi, rahasta puute ja sun ukkos pitäis vielä tehä sunkin osuutesi töistä, pistä se mutsisi kunnan kodinhoitajien hoitoon, pistä kotieläimet pois, kun ne ilmeisesti ei ole karjaa.
        Eskari ja koulu pitää huolen teitin mukulooista joka päivä,ja sillon sulla aikaa tehdä kotitöitä ja pihatöitä, ja niitä synttäreitä on vaan kerran vuodessa ei luulis rasittavan.
        Juhlapyhät? , ne menee siinä, kun arkikin.
        Ota ero ja rupea yhteiskunnan elätiksi ja yksinhuoltajaksi.


    • Anonyymi

      No ... ymmärrän ongelman, mutta eihän tuo miehen vika tietenkään ole. Monilla elämä menee noin, että ajaudutaan tollaseen työnjakoon. Toinen tekee töitä niska limassa ja toinen kokee hukkuvansa kodin ja perheen töihin.

      Tuosta pitäisi saada aikaiseksi asiallinen ja rakentava keskustelu, jossa kukaan ei syyllistä ketään ja yhdessä mietittäis miten sitä tilannetta voisi tasapuolistaa. Käytännössä tarkottaa tietenkin sitä, että jos haluat miehen ottavan enemmän vastuuta kodista, niin sinä otat enemmän vastuuta perheen elatuksesta/tilasta. Voi myös miettiä onko tilanpito nykymuodossanne järkevää, jos se kerta teettää liikaa työtä tuottoonsa nähden. Ehkä osan hommista voisi suosiosta lopettaa ja keskittää siihen mikä tuottaa paremmin, tmv.

    • Anonyymi

      Ois aikanaan kannattanut pakertaa koulussa varsinkin siellä matikan tunnilla.

      Toinen olisi lukenut vaikka sähköasentajaksi ja toinen vaikka putkiasentajaksi. Bruttona ansaitsistte jotain 6-8 tonnin väliltä ja pärjäisitte hyvin. Lapset olisi hoidossa ja illalla ei rivitaloasunnon pihassa olisi juurikaan tekemistä.

      • Anonyymi

        Ja jossittelusta on apua tarkalleen millä tavalla? Kädessä olevilla korteilla pelataan. Ei niillä, jotka olis voinut saada.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jossittelusta on apua tarkalleen millä tavalla? Kädessä olevilla korteilla pelataan. Ei niillä, jotka olis voinut saada.

        Niitä kortteja voi edelleen vaihtaa. Ammatillisen tutkinnon saa parissa vuodessa. Se ei ole iso uhraus jos edessä on vaikkapa 30 vuotta vielä työelämää ja sitten parikymmentä vuotta eläkettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jossittelusta on apua tarkalleen millä tavalla? Kädessä olevilla korteilla pelataan. Ei niillä, jotka olis voinut saada.

        Just, ja oma valinta, sillä pitää mennä, jos ei keksi jotain parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niitä kortteja voi edelleen vaihtaa. Ammatillisen tutkinnon saa parissa vuodessa. Se ei ole iso uhraus jos edessä on vaikkapa 30 vuotta vielä työelämää ja sitten parikymmentä vuotta eläkettä.

        Monella ei ihan aidosti ole rahaa lähteä tuosta,vaan opiskelemaan. Siitä saatavat korvaukset ei usein riitä siihen elämäntilanteeseen. Toki elämän voi järjestää niin, että rahat riitävät. Vaan niillä samoilla järjestelyillä saattaisi hyvin saada sen nykytilanteenkin toimimaan. Teki niin tai näin niin jossittelu ei tilannetta ratkaise.


    • Anonyymi

      Voisitko myydä osan tilasta? Saisit hetkeksi rahaa ja voisit levätä jossain lomapsikassa. Lapsetkin nauttisivat.

    • Anonyymi

      Tarvitseeko Sinun panostaa niin paljon esim. lasten synttäreihin?
      Lapset eivät muista "hössötyksistä" paljoakaan, heille riittää vain puhaltaa kynttilät, oli ne sitten pullapalan tai kakun päällä. Jos joku kaveri tulee leikkimään heidän kanssaan tuona päivänä, se on vain plussaa. Jos tulevat nälkäisiksi, voileivät ja lasi mehua/maitoa on enemmän kuin tarpeeksi. niin ja se pullanpala kynttiloineen.
      Täydellisen tarpeettomasti stressaat noista!

      Lasten lomilla voit opettaa heidät kotitöihin. 6 ja 8 vuotiaat kykenevät hyvin käyttämään pesurättiä ja pölynimuria, auttamaan aterioiden valmistuksessa ja tiskaamaan astiat, järjestämään kodin huoneita jne. (Muista: minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa) Aluksi vie hiukan sinulta aikaa, mutta opittuaan nuo, saat ajan moninkertaisesti takaisin!

      Juhlapyhät! Mainosten aikaansaamaa kauheaa hössötystä! Kaikista tärkeintä juhlapyhissä on rauhallinen yhdessäolo! ( Esim. kuusenkoristelut jouluna ja lasten kanssa yhdessä valmistut rosollit ja riisipuurot ovat osa yhdessäoloa ) Sen vanhemmat ja lapset muistavat vuosienkin jälkeen!!!!!

      Voisitko lähteä muutaman kerran viikossa lenkille? Yksin tai ota lapset mukaan, Vanhempi lapsesi varsinkin voisi purkaa energiaansa saadessaan juosta kunnolla, huomioimaan asioita ja kertomaan näkemistään. Auttaisiko jos hän voisi muutamilla viivoilla kuvailla näkemisiään paperinpalalle?

      Hyvä AP, jaksat aivan varmasti! Vedä välillä syvään henkeä, laske olkapäät alas ja ajattele että teillä kaikilla on turvallinen olo ja perusasiat kunnossa.

    • Anonyymi

      Ystäväni on yh, jolla on kaksi lasta 7 ja 9, toisella lapsella ADHD ja toisella epäillään. Hän on töissä todella vastuullisessa johtoasemassa isossa yrityksessä ja hoitaa teidän molempien roolin 24/7 yksin. Eikä valita. No, rahaa on, mutta silti.

    • Anonyymi

      Millaisia tavoitteita ja suunnitelmia teillä on? Niistähän tuon touhun järkevyys riippuu!
      Jos on yhdessä suunnitellut tavoitteet ja niiden tavoittelu vaatii mainitsemiasi toimia niin valituksesi on turha provo.

      Jos olette ajautuneet tuohon tilanteeseen niin palaveri olisi paikallaan.

      Asetelamamuistuttaa meidän vastaavaa mutta kaikki oli suunniteltu ja sovittu. Mieheni yli kymmenen vuoden ajan arkiviikkoiset poissalot olivat siinä tilanteessa edellytys tavoitteidemme saavuttamiselle. Olin tiukoilla mutta kestin koska jonkinlainen palkkio odotti.

    • Anonyymi

      Mies ei tee kotitöitä koska meillä on iso viljatila. <- Ei vaikka iltaisin jäisi aikaa? Kai puuhaa lasten kanssa jotain?

      Miksi kukaan raataa vuosikymmeniä 247365 ja silti mitään ei jää yli. Tila ei elätä tänä päivänä.
      Mikset mene töihin? Niin muutkin tekee kun lapset on ohittaneet imeväisiän. Muidenkin vanhempien on soviteltava yhteen työ ja (lapsi)arki. Eineksiä ja pullaa saa kaupasta, tervetuloa tälle vuosituhannelle.
      Hoidat lapset kun mies on töissä? Mitä tarkoitat hoidat lasten lomat, terveys, eskari? Kyllä, yleensä niin tekee kotona oleva vanhempi. Hoitaa lapset kouluun ja lääkäriin, tekee kotityöt. Töissä käyväkin selviytyy noista työn ohella. Mies pärjää myös ja osaa kyllä lämmittää eväänsä sun poissaollessa, jos osaa ajaa traktorillakin. Sen ego ei siitä kärsi jos käy keittiössä.

      Ennen tilat siirtyi sukupolvilta toisille. Nyt jälkipolvi odottaa kauhunsekaisin tuntein kuka jää pallo jalassa pitämään sukutilaa pystyssä.

    • Anonyymi

      Jaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe